در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

اهمیت به روزرسانی ارو گلیسیر(Arrow (Glacier برای کاربران و ماینرهای اتریوم

0 1,466

ارو گلیسیر (Arrow Glacier) یکی از مهمترین به روزرسانی ها در شبکه اتریوم بود که با هدف به تعویق انداختن بمب سختی استخراج انجام شد. در این مطلب به برخی از ویژگی ها و مزیت های این به روزرسانی برای کاربران، ماینرها، سپرده گذاران و اتریوم 2.0 خواهیم پرداخت.

این مطلب همچنین در مورد اطلاعیه به روزرسانی  ارو گلیسیر بحث خواهد کرد و به سوالاتی مانند “آیا اتریوم به طور کامل از الگوریتم اثبات کار به اثبات سهام انتقال خواهد یافت؟ و بعد از انتقال به این الگوریتم اجماع، چه چیزی را باید استخراج کرد؟” پاسخ خواهد داد. برای درک بهتر الگوریتم های اثبات کار و اثبات سهام به مطالب زیر رجوع کنید:
الگوریتم اثبات کار یا PoW چیست و چگونه کار می کند؟
الگوریتم اثبات سهام یا PoS چیست؟

اهمیت به روزرسانی ارو گلیسیر(Arrow Glacier) برای اتریوم؟

به روزرسانی ارو گلیسیر اتریوم یک اصلاح نسبتا ساده بود که در 9 دسامبر 2021 در بلاک شماره  13,773,000 انجام شد.

بنابراین، آیا الگوریتم اجماع اتریوم در حال حاضر اثبات سهام (PoS) است؟ در جواب باید گفت “خیر”. با به روزرسانی  ارو گلیسیر، بلاک چین اتریوم به روز می شود تا به مسیر خود ادامه دهد. این بدان معناست که این بلاک چین هنوز به مدل اثبات سهام ارتقا پیدا نکرده است. علاوه براین، به روزرسانی ارو گلیسیر برای ماینرها، کاربران، سپرده گذاران و لایه اجماع (اتریوم 2.0) اهمیت زیادی دارد.

به روزرسانی ارو گلیسیر مانند Muir Glacier پارامترهای بمب سختی را تغییر می دهد و آن را چندین ماه به عقب می اندازد. همچنین به توسعه دهندگان زمان بیشتری می دهد تا برای انتقال به مکانیسم اجماع اثبات سهام آماده شوند.

تمدید بمب ساعتی یکی از ویژگی های مشترک به روز رسانی اتریوم است که در ابتدا برای دسامبر 2021 و هارد فورک لندن در نظر گرفته شده بود. با این حال، پیش‌بینی می‌شود که این اتفاق در ژوئن 2022 رخ دهد. یک پیشنهاد بهبود اتریوم (EIP) بمب سختی را در این نسخه به تعویق می اندازد. یک EIP پیشنهادی برای اعمال برخی تغییرات است که جامعه اتریوم  آن را ایجاد و بررسی می کند.

با این به روزرسانی، استخراج در شبکه اتریوم سخت خواهد شد و دیگر مقرون به صرفه نخواهد بود. از طرفی ماینرها تشویق خواهند شد تا روند انتقال به روش اجماع اثبات سهام را تسریع کنند. به روزرسانی  ارو گلیسیر اهمیت زیادی دارد، چون به نظر می رسد که آخرین مرحله از بمب سختی قبل از راه اندازی اتریوم 2.0 باشد.

بمب سختی اتریوم چیست؟

بمب سختی روشی است که شبکه اثبات کار (PoW) را مجبور می کند تا تولید بلاک ها را متوقف کند، سود استخراج را به صفر می رساند و ماینرها را از حفظ شبکه پس از انتقال به اثبات سهام منصرف می کند. به عبارت دیگر، افزایش عمدی و ناگهانی در سختی استخراج است که با راه اندازی اتریوم 2.0 و انتقال به اثبات سهام اتفاق می افتد. هدف آن افزایش تصاعدی زمان لازم برای استخراج یک بلاک جدید در بلاک چین اتریوم است، به طوری که باحذف پاداش، ماینرها را تشویق می کند تا از استخراج اثبات کار پر هزینه دور شوند، متمرکز بودن را از بین می برد، مانع فورک های بلاک چین می شود و به روزرسانی نودها را اجباری می کند.

ماینرهایی که مسئول تایید تراکنش های شبکه اتریوم هستند، در حال حاضر از قدرت محاسباتی عظیمی برای حل یک مسئله ریاضی استفاده می کنند و از شبکه در برابر هکرها محافظت می کنند. انفجار یک بمب سختی به تدریج سطح دشواری این مسئله ها را افزایش می دهد و استخراج موفقیت آمیز یک بلاک را گران تر یا تقریبا غیرممکن می کند. در نتیجه، استخراج در بلاک چین اتریوم بیش از حد گران خواهد شد.

زمان بلاک نیز طولانی تر می شود که منجر به فریز شدن بلاک چین (عصر یخبندان) می شود. این یک منحنی نمایی است که برای مدت طولانی شیب دار و مسطح باقی مانده و زمانی که بمب منفجر شود به طور ناگهانی افزایش خواهد یافت. 

به روزرسانی های Merge و Amorpha 

توسعه دهندگان اتریوم پیشرفت قابل توجهی در به روزرسانی های Merge و Amorpha  (یک شبکه توسعه فعال) داشته اند. با این حال، انتقال از اثبات کار به اثبات سهام در شبکه اصلی به زمان بیشتری نیاز دارد و به همین دلیل، بمب سختی به تعویق افتاده است.

پس از اجرای به روزرسانی Merge، تایید تراکنش ها در شبکه اصلی اتریوم به سپرده گذاران (کسانی که 32 اتریوم را در شبکه قفل کرده اند) محول خواهد شد. ماینرها احتمالا پس از متوقف شدن استخراج و عدم پشتیبانی آن توسط شبکه، درآمدهای خود را برای مشارکت مستقیم در سیستم جدید اثبات سهام سپرده گذاری (استیکینگ) خواهند کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد استیکنگ، مطالب زیر را مطالعه نمایید:
نحوه استیکنگ ارزهای رمزنگاری؛ انواع مدل های اثبات سهام
استیکینگ اتریوم 2.0 چیست و چگونه کار می کند؟

پیشنهادات بهبود اتریوم 

تغییرات پیشنهادی برای ارتقای شبکه توسط هیئت مدیره، توسعه دهندگان و جامعه اتریوم مورد بررسی و توافق قرار می گیرند و به آنها  پیشنهادات بهبود اتریوم یا EIP می گویند.

هر کسی می تواند یک EIP ارسال کند و در ان پیشنهاد خود برای تغییرات یا پیشرفت ها در شبکه اتریوم را مطرح کند. اما هر پیشنهاد ابتدا باید به دقت بررسی شود. EIPها به هفت دسته مختلف تقسیم می شوند که در ادامه توضیح داده شده اند.

نوع اول: Standard Track EIP

اینها تغییراتی هستند که بر تمام یا اکثر موارد راه اندازی شده در شبکه اتریوم، از جمله بهبود پروتکل شبکه و اصلاح قوانین تایید بلاک یا تراکنش، تاثیر می گذارند.

نوع دوم: Meta EIPs

ارائه این پیشنهاد در راستای تغییر در فرایندهای شبکه اتریوم صورت می گیرد ، این نوع از پیشنهاد به Standard Track شباهت دارد . این پیشنهادات برای توصیف درخواست ها و اقداماتی استفاده می شوند که به پروتکل شبکه ارتباطی ندارند.

نوع سوم: EIP مربوط به استاندارد ERC 

پیشنهادات ERC با استانداردها و قراردادهای سطح برنامه سروکار دارند و شامل ثبت نام و استانداردهای توکن می شوند. استانداردهای توکن (ERC-20)، ثبت نام (ERC-26 ، ERC-137)، فرمت کتابخانه (EIP-82) و فرمت های کیف پول (EIP-75 ، EIP-85) نمونه هایی از استاندارد قرارداد هستند.

نوع چهارم: EIP های شبکه

این نوع پیشنهادات مربوط به بهبود پروتکل شبکه می شوند. این دسته شامل پیشرفت هایی در مورد زیرساخت‌های شبکه‌سازی همتابه‌همتا (EIP-8) و بهبودهایی در پروتکل هایی، مانند پروتکل شبکه whisper و swarm است.

نوع پنجم: EIPهای مرتبط با رابط

این EIP شامل پیشرفت هایی در مورد مشخصات و استانداردهای API / RPC کاربر و همچنین برخی از استانداردهای سطح زبان مانند (EIP-6) و ABI قرارداد، می شود.

نوع ششم: EIP  آگاهی دهنده

این نوع EIP ها مربوط به استانداردهای طراحی طبیعی اتریوم هستند. آنها مشکل طراحی اتریوم را شرح می دهند یا دستورالعمل ها و اطلاعات کلی را در اختیار جامعه این ارز قرار می دهند، اما ویژگی های جدیدی را پیشنهاد نمی کنند. EIP های آگاهی دهنده لزوما نشان دهنده اجماع یا توصیه جامعه اتریوم نیستند، بنابراین کاربران و مجریان مختارند که این EIP ها را نادیده بگیرند یا به توصیه های آنها عمل کنند.

نوع هفتم: EIPهای هسته

این EIPها شامل پیشنهاداتی هستند که نیاز به اجماع دارند (برای مثال EIP-5 ، EIP-101) و همچنین تغییراتی که لزوما نیازی به اجماع ندارند، ولی ممکن است مربوط به بحث های” اصلی توسعه” باشند.

علاوه بر این، هر پیشنهاد بهبود از یک فرمت EIP  منحصر به فرد پیروی می کند و الزامات فنی دقیق برای یک تغییر معین را پوشش می دهد. برای به روزرسانی  ارو گلیسیر فقط یک EIP به نام EIP-4345 در نظر گرفته شده است. این به روزرسانی بر توسعه یک بمب سختی تمرکز دارد تا به توسعه دهندگان اجازه دهد تا مدت بیشتری روی انتقال به اتریوم 2.0 کار کنند.

هر EIP علاوه بر این که فرمت منحصر به فرد خود را دارد، قبل از تصویب باید چند مرحله را طی کند. این مراحل در شکل زیر توضیح داده شده اند.

ارو گلیسیر

تاثیر به روزرسانی ارو گلیسیر بر کاربران

به روزرسانی ارو گلیسیر فورا بر کاربران عادی اتریوم تاثیر نمی گذارد. علاوه بر موارد فوق، تغییری در زمان تراکنش یا میانگین کارمزد ها در شبکه ایجاد نمی شود. با این حال، ماینرها و اپراتورهای نود باید نسخه های قدیمی نرم افزار خود را به نسخه فعلی به روز کنند تا از ادامه دادن فورک قدیمی که دیگر مورد قبول جامعه نیست، جلوگیری کنند.

اگرچه به روزرسانی  ارو گلیسیر راه حلی برای مشکلات کارمزد بالای تراکنش ها یا مقیاس پذیری اتریوم ارائه نمی کند، همچنان اهمیت ویژه ای دارد. این به روزرسانی نه تنها تضمین می کند که شبکه قابل استفاده باقی می ماند و از تسلیم گسترده ماینرها به دلیل هزینه های گزاف استخراج جلوگیری می کند، بلکه این آخرین  بار (یا سومین بار) است که بمب سختی باید به تعویق بیفتد.

بنابراین، هدف به روز رسانی ارو گلیسیر محقق شدن اتریوم  2.0 است که امید می رود در نیمه دوم سال 2022 منتشر شود. حال این سوال پیش می آید که آیا اثبات سهام (PoS) بهتر از اثبات کار (PoW) است؟ در جواب این سوال باید گفت “بله”.

مصرف انرژی استخراج این شبکه یکی از مهم ترین پیامدهای این تغییر (از PoW به PoS) خواهد بود. به لطف مدل اجماع PoS، تاثیر زیست محیطی استخراج اتریوم تا 99 درصد کاهش خواهد یافت.

بعد از ارتقا اتریوم به اثبات سهام، چه ارزهایی را می توان استخراج کرد؟

پس از انتقال کامل اتریوم از اثبات کار به اثبات سهام، از فرایند استخراج فقط برای ارزهای کوچک تر و کمتر شناخته شده استفاده خواهد شد. ریون کوین و اتریوم کلاسیک از این دسته ارزها هستند. برای اطلاعات بیشتر در مورد ارز ریون کوین و نحوه استخراج آن به مطالب زیر رجوع کنید:
ریون‌کوین چیست؟ آنچه باید در مورد این بلاک‌چین و توکن آن بدانید
نحوه استخراج راون کوین یا ریون کوین (RVN) با کارت گرافیک

هیچ یک از ارزهای ذکر شده در بالا به طور گسترده در بلاک چین اتریوم استفاده نمی شوند. نکته مهم این است که مانند اتریوم، توکن های آنها را می توان با استفاده از تجهیزات استخراج مبتنی بر واحدهای پردازش گرافیکی استخراج کرد.

علاوه بر این، ماینرها اغلب براساس توجیه اقتصادی استخراج، از یک ارز به ارز دیگر می روند. از این رو، آنها باید هر روز ارزهای رمزنگاری مختلف را ارزیابی کنند تا ارزهای سودآور را استخراج کنند. آنها همچنین برای اطمینان از امنیت ارزهای خود باید کیف پول های متعددی داشته باشند.

ماینرها ممکن است یک فورک اتریوم مانند اتریوم کلاسیک 2.0 طراحی کنند تا بلاک چین را به روز  کنند که به جای مدل اثبات سهام از اثبات کار استفاده می کند و قوانین جدیدی را برای آن تعیین کنند.  

منبع cointelegraph

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.