در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

ترون چیست و چگونه کار می کند؟ راهنمای مبتدیان

0 355

ترون یک بلاک چین متن باز، غیرمتمرکز و مانند شبکه اتریوم دارای قابلیت اجرای قراردادهای هوشمند است. این بلاک چین مانند سایر بلاک چین ها از یک الگوریتم اجماع برای تصمیم گیری در مورد ایجاد کننده بلاک استفاده می کند. اما بر خلاف بیت کوین و برخی بلاک چین های دیگر که استخراج در آنها از طریق اثبات کار انجام می شود، بلاک چین ترون از اثبات سهام استفاده می کند که از لحاظ زیست محیطی، جایگزین پاک تری نسبت به اثبات کار است.
اتریوم چیست؟ آموزش کامل اتریوم
قرارداد هوشمند چیست؟

مختصری درباره ترون

جاستین سان در سال 2017 بلاک‌چین ترون را راه‌اندازی کرد و بنیاد ترون (یک سازمان غیرانتفاعی مستقر در سنگاپور) از سال 2017 این بلاک‌چین را نظارت می‌کند. ترون همچنین تنها بلاک‌چین ساخته شده توسط شرکت سامسونگ است.
بلاک چین چیست؟ یک راهنمای کامل برای مبتدیان

توسعه‌دهندگان می‌توانند اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز خود را بر روی این بلاک‌چین راه‌اندازی کنند. بلاک چین ترون از نظر عملکرد مشابه اتریوم است و شبکه آزمایشی ترون در مارس 2018 و شبکه اصلی آن در ماه مه همین سال راه اندازی شدند. توکن TRX ابتدا در قالب ERC-20 بر روی شبکه اتریوم ایجاد و عرضه گردید و سپس به بلاک چین خود انتقال یافت.
استاندارد ERC-20 چیست؟ توکن های ERC20 چگونه ایجاد می شوند؟

شبکه ترون از طریق استفاده از فناوری بلاک چین و اپلیکیشن های غیرمتمرکز متعهد به توسعه اینترنت غیرمتمرکز است. در جولای 2018، بیت تورنت (پیشگام در خدمات غیرمتمرکز و نزدیک به 100 میلیون کاربر فعال ماهانه) نیز خریداری و به شبکه ترون اضافه شد. علاوه بر این، ترون در آوریل 2021 از لحاظ تراکنش های تتر (تدر) از اتریوم پیشی گرفت و بزرگ ترین عرضه جهانی ارز پایدار را داشت. شبکه ترون در سال 2021 پس از غیرمتمرکز شدن کامل به یک سازمان خودکار غیرمتمرکز مبتنی برجامعه (دائو) تبدیل شد.

بنیاد ترون که اغلب با نام TRX شناخته می شود، ترونیکس را عرضه کرد. این یک توکن شبکه اصلی مبتنی بر پروتکل ترون است. در بلاک چین ترون، توکن های TRX به عنوان واحد پایه حساب عمل می کنند و ارزش تمام کوین های دیگر از ارزش ترون مشتق می شود. سایر توکن های این شبکه عبارتند از: تتر، یو اس دی کوین، بیت تورنت، جاست (JST) و NFTها. همه توکن های مبتنی بر استاندارد “TRC” به طور طبیعی از توکن TRX به عنوان یک وسیله مبادله استفاده می کنند.

شبکه ترون چگونه کار می کند؟

یک ماشین مجازی فشرده و کاملا تورینگ به نام ماشین مجازی ترون برای شبکه ترون ایجاد شد. هدف این ماشین ارائه یک بلاک چین سفارشی شده است که کارآمد، پایدار، کاربردی، ایمن و مقیاس پذیر باشد. توکن های سازگار با ماشین مجازی ترون از طریق قراردادهای هوشمند و با استفاده از استاندارد TRC-20 ایجاد می شوند و کاملا سازگار با استاندارد ERC-20 هستند.

علاوه بر موارد فوق، لایه های ذخیره سازی، هسته و اپلیکیشن ساختار شبکه ترون را تشکیل می دهند. اجماع، مدیریت حساب و قراردادهای هوشمند ماژول های مختلف در لایه اصلی (هسته) هستند. شبکه ترون از اثبات سهام نمایندگی شده (DPoS) برای دستیابی به اجماع استفاده می کند.

 تکنیک اجماع اثبات نمایندگی شده یا واگذار شده به کاربران این امکان را می دهد تا از ارزهای خود برای رای دادن و انتخاب نمایندگان استفاده کنند. پس از انتخاب، این نمایندگان قدرت تصمیم گیری در مورد مسائل مهم را دارند که بر کل شبکه تاثیر می گذارد. 

بیست و هفت نماینده ارشد که مسئول پیگیری سابقه تراکنش ها در شبکه ترون هستند، تراکنش ها را تایید می کنند. هر شش ساعت یک نماینده ارشد انتخاب می شود و این نمایندگان در ازای خدمات خود، یک توکن TRX تولید شده توسط مکانیسم اجماع DPoS را دریافت می کنند. هر سه ثانیه یک بلاک جدید به بلاک چین ترون اضافه می شود و به کسانی که بلاک اضافه می کنند 32 توکن TRX پرداخت می شود. 

قراردادهای هوشمند ترون به زبان سالیدیتی (Solidity) و سایر زبان های پیشرفته نوشته شده اند. علاوه بر این، Block Storage و State Storage پروتکل متمایز ذخیره سازی ایجاد شده توسط ترون را تشکیل می دهند. برای پاسخ به تقاضا جهت ذخیره سازی داده های متنوع در دنیای واقعی، ایده یک پایگاه داده گرافی در ساختار لایه ذخیره سازی گنجانده شده است.

نودها در شبکه ترون

در شبکه ترون سه نوع نود وجود دارد که عبارتند از: نود شاهد، نود کامل (یا فول نود) و نود سالیدیتی. نودهای شاهد توسط نمایندگان ارشد ایجاد می شوند و مسئولیت ایجاد و رای گیری در مورد پیشنهادها و همچنین تولید بلاک ها را برعهده دارند. فول نودها رابط های برنامه نویسی اپلیکیشن، تراکنش ها و بلاک ها را پخش می کنند. بلاک های سایر فول نودها از طریق نودهای سالیدیتی همگام سازی می شوند.
نود کامل(Full node) چیست؟

  ساختار ترون

وایت پیپر ترون یک طرح سه لایه و لایه های فرعی (یعنی لایه ذخیره سازی، لایه هسته و لایه اپلیکیشن) را معرفی می کند.

لایه هسته (Core layer)

عملیات اصلی در بلاک چین ترون توسط لایه هسته انجام می شوند. هدایت فرایند اجماع جدید برای افزودن بلاک های جدید به بلاک چین یکی از این عملیات است. ساختار جدید اجماع مبتنی بر اثبات سهام نمایندگی شده الگوریتم اصلی این شبکه است. این لایه همچنین مسئولیت قراردادهای هوشمند و مدیریت حساب سیستم را بر عهده دارد.

لایه ذخیره سازی (Storage layer)

لایه ذخیره سازی شبکه ترون به گونه ای طراحی شده که با تغییر چشم انداز معماری بلاک چین ترون، نیازهای پیچیده تر ذخیره سازی داده را برطرف می کند. این لایه یک سیستم ذخیره سازی داده توزیع شده قوی است که سطح بالایی از ثبات و امنیت را ارائه می دهد.

لایه اپلیکیشن (Application layer)

لایه اپلیکیشن به گونه ای ساخته شده تا توسعه دهندگان نرم افزار بتوانند با شبکه ترون ارتباط برقرار کنند. بلاک چین ترون به خاطر داشتن قابلیت اجرای قراردادهای هوشمند، پتانسیل بالایی برای پشتیبانی از اپلیکیشن های جدید ایجاد شده در پلتفرم خود دارد. شبکه ترون در حال حاضر تعداد زیادی کیف پول و اپلیکیشن غیرمتمرکز را پشتیبانی می کند. صرافی غیرمتمرکز جاست سواپ (JustSwap) سومین اپلیکیشن محبوب در این شبکه و یکی از محبوب ترین ها است. پروژه مهم دیگر آن سان (Sun) نام دارد. این یک پروژه دیفای است که به کاربران این امکان را  می دهد تا توکن TRX را به منظور استخراج، استیکینگ کنند و در ازای آن توکن های TRC-20 را دریافت کنند.

در ترون، توسعه دهندگان می توانند طیف وسیعی از اپلیکیشن های غیرمتمرکز و کیف پول های منحصر به فرد را ایجاد و راه اندازی کنند. علاوه بر این، فرصت ها برای اپلیکیشن ها بی پایان است، چون ترون امکان استفاده و اجرای قراردادهای هوشمند را فراهم می کند.

مزایای ترون

تراکنش های سریع

ترون سرعت بالایی در پردازش تراکنش ها در بین بلاک چین های موجود دارد، اگرچه سریع ترین نیست. ترون نسبت به بلاک چین هایی مانند اتریوم یا بیت کوین کاربر پسندتر است، زیرا با سرعت 2000 تراکنش در ثانیه، در کم تر از سه ثانیه تراکنش را نهایی می کند. در هر ثانیه، بیت کوین 3 تا 6 تراکنش و اتریوم 25 تراکنش را پردازش می کند.

کارمزد پایین تراکنش ها در شبکه ترون

کارمزد تراکنش در شبکه ترون بسیار پایین است، چون در صورت انجام تراکنش در این شبکه فقط باید 0.000005 دلار بپردازید و عملا کارمزد تراکنشی وجود ندارد. موفقیت ترون در راه اندازی شبکه اصلی خود و پذیرش توکن آن توسط معامله گران و طرفداران، در نهایت تعیین می کند که آیا کارمزد پایین تراکنش ها کوتاه مدت بوده یا همچنان ادامه خواهد داشت. 

توسعه دهندگان با استعداد و نقشه راه واضح

ترون یک تیم توسعه با استعداد دارد که احتمالا یکی از بزرگ ترین مزایای آن است. در واقع، برخی از باهوش ترین و با استعدادترین افراد در چین روی این پروژه کار می کنند و هدف اصلی آنها ارتقا مداوم این شبکه است.

کاربرد منحصر به فرد

ترون یک بلاک چین بسیار منعطف است که می توان از آن برای معامله چندین توکن، قابلیت های دیفای و ارسال ارزهای رمزنگاری استفاده کرد. اما سیستم سرگرمی غیرمتمرکز و پلتفرم اشتراک گذاری محتوا مهم ترین کاربرد آن است. این امر ترون را از سایر بلاک چین ها متمایز می کند و در محیط چند زنجیره ای آینده، آن را تبدیل به یکی از رقبای قوی خواهد کرد. سازندگان محتوا می توانند محتوا تولید کرده و آن را با دیگران به اشتراک بگذارند و  از این طریق درآمد کسب کنند.

مدیریت

کاربران ترون حق رای دارند و می توانند نمایندگان و سازمان هایی را انتخاب کنند که با یکدیگر برای پیشرفت این شبکه همکاری می کنند. استیکینگ توکن های TRX، پیش نیاز به دست آوردن حق رای است.

توکنومیک ترون

کل عرضه توکن TRX صد میلیارد است. در دو فروش خصوصی به ترتیب 40 میلیارد و  15.75  میلیارد از کل عرضه آن بین سرمایه گذاران توزیع شد. 34 میلیارد توکن TRX به بنیاد ترون اهدا شد، در حالی که 10 میلیارد آن به  Peiwo Huanle (شرکت متعلق به جاستین سان) داده شد.

در هر ثانیه یک بلاک در ترون ایجاد می شود. تولید کنندگان بلاک برای تکمیل هر بلاک 32 توکن TRX دریافت می کنند، در حالی که نودها 16 توکن می گیرند؛ یعنی نرخ تورم توکن TRX سالانه 500 میلیون توکن است.

صرافی های بزرگ ارز رمزنگاری، از جمله بایننس، کوکوین، کراکن، پلونیکس، هووبی گلوبال، بیتفینکس، بیترکس و غیره از توکن TRX پشتیبانی می کنند.

حرف پایانی

هدف ترون غیرمتمرکز کردن اشتراک گذاری محتوا در اینترنت است. بدون شک وجود رقبای متمرکزی مانند یوتیوب، آمازون پرایم ویدیو، نتفلیکس و غیره می توانند گسترش آن را محدود کنند. بلاک چین ترون روی قراردادهای هوشمند و سرگرمی تمرکز دارد.

کاربران می توانند با استفاده از ترون اطلاعات و قراردادهای هوشمند را تولید و توزیع کنند. هدف نهایی این بلاک چین معرفی خود به عنوان یک استاندارد سرگرمی کم هزینه در سراسر جهان است. توکن اصلی شبکه ترون “TRX” است که برای انعام دادن به تولید کنندگان محتوا و پرداخت خدمات استفاده می شود.

منبع coindcx cointelegraph

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.