در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

سیف‌مون چیست؟ همه چیز درباره این توکن دیفای

0 2,490

در دهه گذشته شاهد رشد بازار ارز رمزنگاری با سرعتی باور نکردنی بوده ایم. ارزهایی مانند بیت کوین و اتریوم رشد خوبی داشته اند و در سراسر جهان شناخته شده هستند. از ابتدای سال 2021 تاکنون، علاقه به ارز رمزنگاری به بالاترین حد خود رسیده است. بازار صعودی اخیر به مشاغل و استارتاپ‌ها انگیزه داد تا ارزهای رمزنگاری جدید ایجاد کنند. یکی از ارزهای رمزنگاری نسبتا جدید و تازه اضافه شده به بازار ارز رمزنگاری، سیف‌مون (SafeMoon) است. در این مطلب قصد داریم اطلاعاتی پیرامون این ارز در اختیار شما قرار دهیم.

سیف‌مون چیست؟

ارز سیف‌مون نسبتا جدید است و در 8 مارس 2021 به بازار عرضه شد. این بدان معناست که داده‌ها و اطلاعات زیادی درباره آن در دسترس نیست. این یک توکن BEP20 بوده و بر روی شبکه بایننس اسمارت چین ایجاد شده است. به خاطر جدید بودن و کم بودن اطلاعات درباره این ارز، توجیه سرمایه‌گذاری در آن دشوار است. با این حال، سازندگان سیف‌مون اطلاعاتی را ارائه کرده اند که در این مطلب نگاه دقیق‌تری به آنها خواهیم داشت.

نام سیف‌مون از شعار “Safely to the moon” گرفته شده است. حتما به خاطر دارید که طرفداران دوج کوین در ردیت نیز از “Dogecoin to the moon” استفاده می‌کردند و معنایش این بود که قیمت دوج کوین آنقدر افزایش می‌یابد تا به ماه برسد. در صفحه فیس بوک سیف‌مون آمده:

به خاطر داشته باشید که رسیدن به ماه زمان می‌برد و هرچه بیشتر توکن‌های خود را نگه دارید، توکن‌های بیشتری پاداش خواهید گرفت. 

کارمزد 10 درصدی برای هر تراکنش فروش

سیف‌مون در دسته توکن‌های مالی غیرمتمرکز (دیفای) قرار دارد. این ارز مانند بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال، روی بلاک چین کار می‌کند. پروتکل سیف‌مون از هر تراکنش فروش 10 درصد کارمزد می‌گیرد که این به معنای ایجاد انگیزه در نگهداری به جای فروش است. 10 درصد کارمزد به شرح زیر توزیع می‌شود:

5 درصد از این کارمزد بین همه دارندگان فعلی آن توزیع می‌شود. 5 درصد باقیمانده نصف شده و 2.5 درصد آن با قرارداد به BNB فروخته می‌شود، در حالی که 2.5 درصد دیگر به طور خودکار با BNB جفت می‌شود و به عنوان یک جفت نقدینگی به پنکیک سواپ اضافه می‌شوند.

از برخی جهات به نظر می‌رسد که سیف‌مون از همان رویکرد استفاده شده توسط وارن بافت و چارلی مونگر در بازار سهام، پیروی می‌کند. این پیروی از فلسفه خرید و نگهداری است که در آن کسانی که ارزهای خود را برای مدت طولانی‌تری نگهداری کنند، بیشترین پاداش را دریافت می‌کنند. از طرفی، دنیای ارز رمزنگاری تلاش می‌کند تا برای افزایش معاملات، کارمزد تراکنش‌ها را کاهش دهد. اما سیف‌مون از فروشندگان مالیات می‌گیرد و در واقع آنها را به خاطر فروش این توکن جریمه می‌کند.

بنیانگذاران سیف‌مون می‌گویند که هدف از گرفتن این مقدار کارمزد، جلوگیری از معاملات روزانه و کاهش نوسانات قیمت این ارز است.

کل عرضه سیف‌مون

کل عرضه سیف‌مون یک کوادریلیون بود. توسعه دهندگان آن در همان ابتدا همه توکن‌های خود را (233 تریلیون) سوزاندند و مانند سایر افراد در عرضه سکه شرکت کردند. 777  تریلیون توکن باقیمانده در یک رویداد منصفانه در DxSale برای جامعه عرضه شد. از آن زمان تاکنون بیش از 40 درصد این توکن سوزانده شده و در حال حاضر، عرضه در گردش آن تقریبا 585 تریلیون توکن است. با این که از عرضه سیف‌مون مدت زیادی نمی گذرد، اما این پروژه تقریبا 2.5 میلیون کاربر دارد.

جای تعجب نیست که این پروژه با چشم انداز توکن زایی نامحدود (تا زمانی که معامله‌گر اقدام به فروش نکند)، افزایش هزاران درصدی قیمت آن تنها در کم‌تر از سه ماه و به کارگیری شیوه منحصر به فرد توزیع پاداش، توجه افراد زیادی را به خود جلب کرده است. 

سیف‌مون چگونه کار می‌کند؟

با رونق گرفتن بخش دیفای، مشکل ضرر ناگهانی بوجود آمد. از آنجا که تعداد اندکی از سرمایه‌گذاران ساز و کارهایی را که بوجود آورنده این نوع ضرر هستند، درک می‌کنند، تعداد زیادی از افراد به طمع بازده بالای سالانه در دام استخرهای نقدینگی می‌افتند. این تعجب آور نیست.

بازده سالانه 100 درصد، حرص و طمع را در اکثر ما بر می‌انگیزد. متاسفانه آنچه به طور حتم اتفاق می‌افتد این است که سرمایه‌گذاران اولیه سود خود را جمع می‌کنند و باعث ترکیدن حباب قیمت می‌شوند، در نتیجه معامله‌گر حریص متحمل ضرر سنگین می‌شود.

به دلیل همین پویایی است که پذیرش پاداش‌های استاتیک محبوبیت روزافزونی پیدا می‌کنند. پاداش استاتیک به دنبال برطرف کردن مشکل ضرر ناگهانی ناشی از استخر نقدینگی است.

پروتکل سیف‌مون برای مقابله با ضرر ناگهانی و ایجاد یک پروتکل برتر از سه عملکرد ساده در هر معامله استفاده می‌کند که عبارتند از: استخرهای نقدینگی خودکار، پاداش‌های استاتیک و توکن سوزی دستی. در ادامه به توضیح این سه جز می‌پردازیم.

پاداش‌های استاتیک

در اینجا سوالی که مطرح می‌شود این است که چرا از پاداش‌های استاتیک برای حل مشکلاتی که با ورود توکن‌های جدید به بازار بوجود می‌آیند، استفاده می‌شود؟ اولین مکانیزم در این سیستم مشروط بودن مقدار پاداش و منوط شدن آن به توکن‌های درج شده در یک تراکنش است. در واقع، مقدار پاداشی که معامله‌گر دریافت می‌کند به تعداد توکن‌های خریداری شده توسط وی بستگی دارد. از آنجا که مقدار پاداش به حجم معاملات وابسته است، فشار فروش از طرف سرمایه‌گذاران اولیه ای که بعد از کسب بازده سالانه بالا اقدام به فروش می‌کنند، کاهش می‌یابد.

بعلاوه، این مکانیسم پاداش مالکان را ترغیب می‌کند تا توکن‌های خود را نگه دارند. این مکانیسم بر پایه ارائه پاداش بیشتر براساس توکن‌های نگهداری شده است. 

توکن سوزی دستی

برخی از پروتکل‌ها از فرایند توکن سوزی استفاده می‌کنند و گاهی اوقات (نه همیشه) این می‌تواند تفاوت‌هایی ایجاد کند. توکن سوزی مداوم و خودکار در روزهای ابتدایی یک پروژه تاثیر مثبتی دارد. اما این تاثیر به تدریج کم‌تر می‌شود، چون نمی‌توان توکن سوزی را برای به حداکثر رساندن اثر آن، کنترل کرد.

 در مقابل، توکن سوزی که توسط تیم کنترل می‌شود و براساس دستاوردهای پروژه است، می‌تواند به افزایش تعامل جامعه کمک کند و تاثیری زیادی بر توکن داشته باشد. جوامع ارز رمزنگاری از شفافیت همراه با توکن سوزی‌های اعلام شده و قابل پیگیری قدردانی می‌کنند.

سیف‌مون از یک مکانیسم توکن سوزی استفاده می‌کند که در طولانی مدت به نفع جامعه آن است. این پروتکل روش کنترل شده توکن‌ها را به سوزاندن توکن‌ها به طور مداوم ترجیح می‌دهد. دلیلش این است که سوختن مداوم توکن‌ها محدود نیست و ادامه دادن آن به طور کارآمد غیر ممکن است.

به همین دلیل، سیف‌مون از مکانیسمی استفاده می‌کند که توکن سوزی را کنترل می‌کند تا بتواند از این طریق به جامعه پاداش دهد و همزمان آنها را از این فرایند مطلع کند. این بدان معناست که توکن سوزی توسط تیم این ارز و به صورت دستی انجام می‌شود. بخش اصلی روش آنها برای سوزاندن توکن‌ها، دخیل کردن مالکان در این فرایند در طولانی مدت است. این کار با پاداش دادن به آنها برای نگهداری توکن‌ها انجام خواهد شد.

آنها همیشه در وب سایت خود تعداد توکن‌های سوزانده شده را اعلام می‌کنند تا شفافیت کامل در این سیستم را ثابت کنند. این امر همچنین به شناسایی تعداد دقیق‌تر توکن‌های در گردش فعلی کمک می‌کند.

استخر نقدینگی خودکار

تیم سیف‌مون استخر نقدینگی خودکار را یک مزیت رقابتی برای این پروتکل می‌داند. آنها می‌گویند که این استخر دو مزیت برای دارندگان این توکن دارد. اولین مورد متصل بودن آن  به مکانیسم توکن سوزی است؛ یعنی هم از خریدار و هم از فروشنده توکن مالیات می‌گیرد و آنها را به استخر نقدینگی اضافه می‌کند، بنابراین یک کف برای قیمت ایجاد می‌کند.

دوم، مالیات 10 درصدی برای فروش توکن‌های سیف‌مون، مانعی برای آربیتراژ است که سیف‌مون را به عنوان پاداش برای دارندگان آن حفظ می‌کند. به علاوه افزایش در استخر نقدینگی  با اضافه کردن مالیات و افزایش نقدینگی کلی توکن، باعث ایجاد ثبات و  تعادل می‌شود. انجام این کار کف قیمت توکن را تقویت می‌کند که برای دارندگان آن سودمند است.

آیا سیف‌مون امن است؟

سیف‌مون هم مانند تمام ارزهای رمزنگاری نوسانات زیادی دارد.  حتی با افزایش قیمت، این توکن باز هم مستعد کاهش‌های شدید است ( مانند ماه آوریل و ماه گذشته ). همانند سرمایه‌گذاری در بازار سهام یا ارزهای دیگر، قیمت سیف‌مون ممکن است روند نزولی داشته باشد. اگر سرمایه‌گذاران بعد از کاهش قیمت اقدام به فروش کنند، نه تنها متحمل ضرر می‌شوند، بلکه جریمه 10 درصدی را نیز باید پرداخت کنند.

پروژه سیف‌مون منتقدانی هم دارد. برخی از آنها، این پروژه را یک طرح پانزی یا هرمی می‌دانند که در آن سرمایه‌گذاران فعلی برای افزایش سود خود به تازه واردان وابسته هستند. برخی دیگر هم این توکن را شیت کوین و کلاهبرداری صریح نامیده اند.

آنها می‌گویند که نامگذاری آن به عنوان یک طرح پانزی در واقع درست است، چون از الگویی پیروی می‌کند که به موجب آن سود دارندگان ابتدایی منوط به پرداخت بیشتر توسط تازه واردان است. توزیع کارمزد فروش قطعا به ساختار هرمی شباهت دارد که در یک طرح پانزی مشاهده می‌شود.

برخی دیگر سیف‌مون را با پروژه کلاهبرداری بیت کانکت (BitConnect) مقایسه کرده اند. این یک طرح پانزی در سال 2018 بود که پس از هشدار دو نهاد نظارتی اوراق بهادار دولتی آمریکا، متوقف شد.

انتقادات دیگری نیز به سیف‌مون به خاطر قفل شدن بیش از 50 درصد آن در استخر نقدینگی توسط بنیانگذاران، وارد شده است. ادعاهایی وجود دارند مبنی بر این که احتمالا توسعه دهندگان این پروژه به طور ناگهانی دست از حمایت از آن بر خواهند داشت. این نوعی کلاهبرداری خروج است که نقدینگی به طور عمدی از بازار بیرون کشیده می‌شود و کسانی که توکن را در اختیار دارند قادر به فروش آن نیستند. البته، جان کارونی ادعا می کند که این مقدار نقدینگی برای امنیت بیشتر این توکن قفل شده است.

تیم سیف‌مون

با توجه به جدید بودن پروژه سیف‌مون، تیم توسعه آن هنوز کوچک است. اما آنها به دنبال گسترش این تیم هستند، چون می‌خواهند در آینده وارد فضاهای NFT و صرافی‌های غیر متمرکز (DEX) شوند.

در حال حاضر،جان کارونی(تحلیل‌گر سابق وزارت دفاع آمریکا) پروژه سیف‌مون را هدایت می‌کند. او همچنین بنیانگذار پلتفرم بازی تازه تاسیس شده “TANO ” است. اما وی سابقه فعالیت در زمینه بلاک چین و امور مالی ندارد.

مدیر ارشد فناوری سیف‌مون، توماس اسمیت است. او همچنین در ایجاد پلتفرم TANO  با کارونی همکاری کرد. اسمیت یک کارآفرین قدیمی و پشتیبان فناوری است که برنامه نویسی را به صورت خودخوان فراگرفته است . مدیر مهندسی نرم افزار و مدیر ارشد فناوری چند شرکت از سمت‌های قبلی او هستند.

جک هاینز دیویس مدیر ارشد عملیات این توکن است. او قبلا در  LikeAndShare LTD خدمت می‌کرد  و بن فیلیپس به عنوان مدیر این پروژه استخدام شد.

خرید سیف‌مون

اگر هنوز علاقه مند به سرمایه‌گذاری در سیف‌مون هستید، می‌توانید آن را از یکی از صرافی‌های غیرمتمرکز (نظیر پنکیک سواپ و بیکری سواپ) مرتبط با بایننس اسمارت چین خریداری کنید. فرایند خرید این توکن کمی پیچیده‌تر از خرید ارزهایی مانند بیت کوین است: در واقع باید ابتدا بایننس کوین را بخرید و سپس آن را به کیف پولی که از بایننس اسمارت چین پشتیبانی می‌کند واریز کنید. این کیف پول‌ها شامل تراست والت و متامسک هستند. با داشتن بایننس کوین به پلتفرم صرافی غیر متمرکز بروید و آن را به سیف‌مون تبدیل کنید.

سیف‌مون
تبدیل BNB به سیف مون در پنکیک سواپ

یک کیف پول اختصاصی برای سیف‌مون در حال ساخت است که پس از عرضه احتمالا روند خرید بایننس کوین و تبدیل آن به سیف‌مون را آسان می‌کند.

سابقه توکن سیف‌مون

همانطور که در نمودار زیر مشاهده می‌کنید، سیف‌مون با این که عمر کوتاهی دارد، اما نوسانات زیادی در این مدت کوتاه داشته است. قیمت این توکن در ماه مارس 0.00000001 دلار بود.اما در 20 آوریل به بالاترین سطح در 0.00001339 دلار رسید و سه روز بعد به سرعت به سطح 0.000003767 دلار کاهش یافت.

در ادامه، قیمت سیف‌مون از سطح 0.000003767 برگشت کرد و برای چند هفته در منطقه 0.0000075 تا 0.00001 دلار در نوسان بود. اما دوباره به سطح 0.0000035 دلار کاهش یافت و در حال حاضر در حدود سطح 0.0000029 دلار است. این ارز نوسانات بسیار بالایی دارد، بنابراین باید احتیاط کرد.

برنامه‌های آینده تیم سیف‌مون

تیم سیف‌مون برخی از برنامه‌های آینده خود را اعلام کرده است. آنها با Simplex  رایزنی کرده اند تا اجازه خرید این توکن را با استفاده از کارت اعتباری بدهد.

آنها همچنین قصد راه اندازی صرافی NFT  برای معامله توکن‌های غیرقابل تعویض و همچین صرافی غیر متمرکز به نام سیف‌مون اکسچنج دارند. آنها در حال بررسی گزینه‌های دیگر برای فهرست کردن این توکن در صرافی‌های بزرگی مانند بایننس  و ماندالا هستند. بعلاوه، این تیم در حال کار بر روی ساخت یک بازی ویدئویی است.

این پروتکل قصد دارد تا تیم خود را گسترش دهد و بتواند با افزایش نیرو به اهداف خود برسد. ورود به اکثر بازارهای آفریقایی از دیگر برنامه‌های این پروتکل است.

خلاصه

بدون شک، سیف‌مون در ماه‌های اول ورود خود به بازار باعث ثروتمند شدن برخی افراد شده است. این جذاب است، اما باید به خاطر داشت که تمام طرح‌های پانزی به همین شیوه شروع می‌شوند و به کار خود ادامه می‌دهند. پس در سرمایه‌گذاری خود روی این توکن احتیاط کنید.

 رشد مداوم بازار ارزهای رمزنگاری تقاضای کافی برای ارزهای جدید و پروتکل‌های دیفای را بوجود آورده است. سیف‌مون حدود دو ماه پیش به جهان معرفی شد و از آن زمان قیمت آن رشد قابل توجهی داشته است. ارزش بازار آن در حدود 1.7 میلیارد دلار و این پروتکل تقریبا 221 میلیون دلار نقدینگی را در اختیار دارد.

پروتکل سیف‌مون از سه قسمت اصلی تشکیل شده است” پاداش استاتیک، توکن سوزی دستی و استخر نقدینگی خودکار. این قسمت‌ها امنیت قیمت این توکن را تضمین می‌کنند. بعلاوه، این مکانیسم‌ها انگیزه‌هایی در دارندگان توکن ایجاد می‌کنند که آنها به جای فروش، دارایی‌های خود را حفظ می‌کنند. معامله‌گران برای خرید و فروش این توکن  باید 10٪ مالیات بدهند که این مالیات به صندوق نقدینگی و همچنین دارندگان فعلی توکن تعلق می‌گیرد.

مانند همیشه متذکر می‌شویم که اگر به دنیای ارز رمزنگاری و فناوری بلاک چین علاقه مند هستید و قصد سرمایه‌گذاری دارید، حتما ابتدا تحقیق کنید و سپس وارد این فضا شوید. افراد زیادی در این فضا بوده اند که به علت ندانستن یا آگاهی کم، متحمل ضررهای غیر قابل جبرانی شده اند.

منبع coinbureau.com academy.ivanontech

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.