در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

تحلیل آنچین یا درون زنجیره ای چیست و چگونه می توان از آن استفاده کرد؟

0 262

اگرچه امور مالی غیرمتمرکز (دیفای) از نظر رشد و پذیرش در مسیر درستی قرار دارد، این فضا هنوز مملو از ریسک ها، عدم اطمینان و نوسان است. یکی از بزرگ ترین مزایای دیفای نسبت به امور مالی متمرکز، در دسترس بودن آن و دسترسی به داده های مالی است. از آنجایی که تراکنش ها عمومی هستند، تجزیه و تحلیل داده های بلاک چین فرصتی منحصر به فرد برای اطلاع از احساسات بازار فراهم می کند.
دیفای چیست؟ اهداف، مزایا و موارد استفاده آن چه هستند؟

این روش نوین تحلیل آنچین یا درون زنجیره ای نام دارد. به عبارت ساده، تحلیل آنچین به بررسی فاندامنتال ها، کاربردها و تراکنش های یک ارز رمزنگاری و بلاک چین های وابسته و همچنین طیف وسیع تری از معیارهای بازار می پردازد تا حرکت قیمت در آینده را پیش بینی کند.
بلاک چین چیست؟ یک راهنمای کامل برای مبتدیان

تجزیه و تحلیل آنچین نمایی از سیستم مالی دیجیتال را برای تصمیم گیری بهتر ارائه می دهد و به پاسخ این سوالات مهم کمک می کند: چه کسی اکثر دارایی ها را در اختیار دارد؟  آیا دارندگان یک توکن خاص در سود هستند؟

چرا به تحلیل آنچین نیاز داریم؟

هر نوع سرمایه گذاری مستلزم تجزیه و تحلیل کامل احساسات بازار و وضعیت سرمایه است. همیشه یک مشکل در تجزیه و تحلیل امور مالی سنتی وجود دارد، چون داده های این بازار همیشه شفاف نیستند.

از طرف دیگر، ماهیت شفاف دیفای به این معنی است که داده های قابل دسترس زیادی وجود دارد. با این حال، برای این که چنین داده هایی قابل استناد و با ارزش باشند، نیاز به پالایش، سازماندهی و تبدیل به اطلاعات قابل درک دارند.

تحلیل آنچین این شکاف را پر می کند. این تحلیل یک شیوه موثر برای بررسی و ارزیابی داده ها و معیارهای لازم و ساده کردن تصمیمات پیچیده سرمایه گذاری است. 

علاوه بر این، تحلیل آنچین می تواند یک روش موثر در شناسایی پروتکل های دارای ریسک بالای نقدینگی و امنیت باشد. این نوع تحلیل هنوز در مراحل اولیه خود قرار دارد. با این حال، ظهور کارگزاران داده و راه حل های تحلیلی جدید باعث خواهند شد تا تحلیل آنچین نسل بعدی دید جامع تری را برای کل صنعت دیفای به ارمغان بیاورد.

تاریخچه مختصر تحلیل آنچین

شروع تحلیل آنچین به سال 2011 برمی گردد، زمانی که شاخص “Coin Days Destroyed یا CDD” برای بیت کوین ایجاد شد و این اولین شاخصی بود که از سن آدرس های بیت کوین استفاده کرد. Coin Days به تعداد روزهایی که یک کوین در کیف پول هولد شده، اشاره دارد.
بیت کوین چیست؟ آموزش کامل بیت کوین

برای مثال، اگر یک بیت کوین به مدت 100 روز در کیف پول نگهداری شود و منتقل نشود،Coin Days آن 100 خواهد بود. واژهٔ Destroyed در اصل به معنی نابود شدن است. در این شاخص وقتی که کوین از کیف پول خارج می شود، Coin Days آن صفر می شود که به آن Destroyed می گویند.

در سال 2014، شاخص ارزش شبکه (Network Value) به بازار معرفی شد. این شاخص از اصول قانون مَتکالف (Metcalfe) استفاده می کند و بر افزایش تعداد آدرس های منحصر به فرد تمرکز دارد. در همین سال، جان راکلیف نسخه اولیه امواج “HODL” را منتشر کرد.

نسبت ارزش شبکه به تراکنش (NVT) یکی از اولین معیارهای پرکاربرد آنچین بود که توسط ویلی وو توسعه یافت و کوین متریکس، کریس برنیکس و جک تاتار آن را رواج دادند. نسبت NVT در تابستان 2017 برای تعیین ارزش کاربردی یک ارز دیجیتال ایجاد شد. با مقایسه ارزش شبکه و حجم تراکنش های ثبت شده در بلاک چین می توان تشخیص داد که چه زمانی یک ارز رمزنگاری بیش از حد ارزش گذاری شده است.

شاخص های خروجی خرج نشده تراکنش (UTXO)، نسبت ارزش بازار به ارزش تحقق یافته(MVRV) و درصد عرضه در سود یا ضرر نیز بعدا برای تحلیل آنچین ایجاد شدند.

معیارهای تحلیل آنچین

مزیت اصلی معیارهای آنچین این است که رفتار سرمایه گذار و سلامت شبکه را در لحظه نشان می دهد. تعداد آدرس های فعال و تعداد تراکنش ها دو معیار مهم هستند که باید آنها را زیر نظر گرفت، چون میزان تقاضا و استفاده از یک شبکه بلاک چین را نشان می دهند. زمانی که تعداد آدرس های فعال و تراکنش ها به طور قابل توجهی افزایش می یابد، قیمت نیز همراه با آنها رشد می کند.

تحلیل آنچین
تعداد آدرس های فعال چین لینک و روند صعودی آن

تعداد آدرس های فعال، میزان فعالیت در یک شبکه را نشان می دهد. در حالی که لزوما نشان دهنده تعداد کاربران نیست، بیانگر تعداد آدرس های استفاده شده توسط صرافی ها، ماینرها و افراد است. آدرس های فعال در بلند مدت با قیمت همبستگی دارند.

همچنین می توانیم با استفاده از UTXO و بررسی مدت زمانی که یک آدرس کوین های خود را انتقال نداده، اطلاعاتی در مورد رفتار سرمایه گذار به دست آوریم و آنها را جمع بندی کنیم تا ببینیم چه تعداد از سرمایه گذاران در حال هولد کردن هستند. اگر تعداد زیادی از سرمایه گذاران در حال هولد کردن باشند، می توان فرض کرد که عرضه در گردش کمتر بوده و در صورت ثابت بودن تقاضا، این امر منجر به افزایش قیمت می شود. 

حجم تراکنش ها معیار دیگری است که مقدار ارز رمزنگاری رد و بدل شده بین آدرس های یک شبکه را نشان می دهد. این معیار معمولا با ارز فیات اندازه گیری می شود.

معیار صدور یا عرضه روزانه ارز رمزنگاری به مجموع کوین هایی اشاره دارد که روزانه به ماینرها و سهامداران پاداش داده می شود. این معیار مهمی است که باید آن را زیر نظر گرفت، چون به شما می گوید که آیا سیاست پولی یک ارز رمزنگاری به درستی عمل می کند یا خیر.

معیار توزیع عرضه به درصد کوین های نگهداری شده در آدرس های طبقه بندی شده بر اساس اندازه اشاره دارد. در شبکه بیت کوین، آدرس های حاوی بیش از 10000 کوین در چند سال گذشته کاهش یافته، در حالی که آدرس های دارای کمتر از 10 کوین افزایش یافته اند.

معیار درآمد ماینر به مجموع کوین های تازه استخراج شده به اضافه کارمزد تراکنش گفته می شود. درآمدهای بالاتر نشان دهنده یک شبکه سالم است. 

معیار نرخ هش یک واحد اندازه‌گیری است که مشخص می‌کند یک شبکه برای فعالیت به طور مداوم، چه میزان قدرت مصرف می‌کند. به عنوان یک قاعده کلی، هرچه نرخ هش بالاتر باشد، امنیت شبکه بیشتر است.
نرخ هش یا قدرت هش بیت کوین چیست؟

چگونه از تحلیل آنچین برای ارز رمزنگاری استفاده کنیم؟

از آنجایی که داده های ارز رمزنگاری و بلاک چین شفاف هستند و به راحتی به دست می آیند، می توانند فرصت هایی را برای تحلیلگران فراهم کنند تا در مورد شبکه تحقیق کرده و بازار را براساس داده های فاندامنتال تفسیر کنند.

از تحلیل آنچین می توان برای پیش بینی حرکات قیمت در آینده و اطلاع از رفتار سرمایه گذاران استفاده کرد. با زیر نظر گرفتن رفتار سرمایه گذاران و سلامت شبکه در لحظه، تحلیلگران آنچین می تواند استراتژی های معاملاتی را ارتقا داده و حرکت های آینده قیمت را پیش بینی کنند. یک مثال معمول در این زمینه بررسی تعداد آدرس های فعال و تعداد تراکنش های یک شبکه است که تعیین می کند آیا تقاضا و علاقه به یک ارز رمزنگاری افزایش خواهد یافت یا کاهش.

معیارهای آنچین می توانند اطلاعاتی در مورد رفتار سرمایه گذاران ارائه کنند. تحلیلگران اغلب مدت زمانی را که یک کوین در یک آدرس هولد شده، بررسی می کنند. اگر تعداد سرمایه گذارانی که یک ارز را هولد می کنند افزایش یابد، عرضه در گردش آن کم تر می شود. همچنین، این نشان می دهد که تقاضا ممکن است افزایش یابد. علاوه بر این، نشان دهنده اعتماد زیاد در آینده است.

 معایب تحلیل آنچین

لازم به ذکر است که نباید تنها به تجزیه و تحلیل آنچین تکیه کنیم. این تحلیل در اغلب موارد، تصویر کاملی از تراکنش های بازار را ارائه نمی کند. بنابراین، این ریسک وجود دارد که فرد تصویر بزرگتری را در مورد آنچه که احساسات فعلی بازار را هدایت می کند و مدت زمانی که ممکن است تداوم داشته باشد، مشاهده نکند.

مقایسه معیارهای آنچین چندین دارایی رمزنگاری نیاز به تفسیر دقیق دارد. همه بلاک چین ها مثل هم نیستند. برای مثال، بیت کوین بر هدف طلای دیجیتال متمرکز است، در حالی که بلاک چین اتریوم برای طیف بسیار وسیعی از اپلیکیشن ها استفاده می شود. به طور کلی، اگر معیارهای آنچین در حال رشد باشند، باید آن را یک نشانه مثبت در نظر گرفت.
اتریوم چیست؟ آموزش کامل اتریوم

بازار ارز رمزنگاری و دیفای کاملا استراتژیک هستند. اخیرا، توییت ها یا اعلامیه هایی از شخصیت های اجتماعی با نفوذ را دیده ایم که به طور خاص توکن های خاص را فراتر از قیمت پیش بینی شده شان پامپ کرده اند و تغییرات در قوانین، قیمت کف توکن را به طور قابل توجهی کاهش می دهند. این ریسک ها در فضای دیفای نسبتا متداول هستند که نمی توان آنها را از طریق تحلیل های آنچین پیش بینی کرد.

کمتر از یک دهه داده برای بیت کوین (و حتی داده های کمتری برای دارایی رمزنگاری تازه راه اندازی شده) وجود دارد. برخی از معیارها ممکن است با گذشت زمان کمتر قابل اعتماد شوند یا تفسیر آنها ممکن است به خاطر داده های متناقض تغییر کند.

تحلیل آنچین ممکن است برای معامله گران اسکالپ/ کوتاه مدت ارزش چندانی نداشته باشد، زیرا این معیارها معمولا سیگنال های معتبری برای چرخه های بلندمدت بازار تولید می کنند. با این حال، چنین مشکلاتی در تحلیل های آنچین ممکن است در آینده برطرف شوند؛ زمانی که شاهد برچسب گذاری کیف پول های بیشتری در صرافی ها باشیم که تصمیمات سرمایه گذاری را به روشی بسیار متعادل تر و موثرتر امکان پذیر می کنند.

پلتفرم های تحلیل آنچین

مهم ترین معیارهای درون زنجیره ای که سرمایه گذاران تمایل دارند به آنها تکیه کنند، شاخص های نقدینگی و تغییرات آنها در دراز مدت است. تجزیه و تحلیل آنچین اطلاعاتی را در مورد نحوه سرازیر شدن نقدینگی از یک پروتکل به پروتکل دیگر ارائه می کند. برای مثال، اگر یک شبکه شاهد نقدینگی بالایی باشد، می توان پیش بینی کرد که برخی از پروتکل ها و توکن های وابسته ارزش خود را از دست خواهند داد.

چندین ابزار تحلیلی مختلف وجود دارند که برای سرمایه گذاران با سلیقه های متفاوت طراحی شده اند. مهم ترین آنها پلتفرم تحلیلی نانسن (Nansen) است که این امکان را برای کاربران فراهم می کند تا آنچه را که در آدرس های کیف پول در سراسر بلاک چین اتفاق می افتد، به طور دقیق بررسی کنند. نانسن به شناسایی نقل و انتقالات توکن بین معامله گران بزرگ، مکان های واریز پول و انتقال سرمایه، رتبه توکن غیرمثلی (NFT) از لحاظ قیمت و غیره کمک می کند.

پلتفرم “Dune Dashboard” یکی دیگر از پلتفرم های تحلیل آنچین برای دیفای است. کاربران (معمولا معامله گران پیشرفته) در این پلتفرم می توانند با استفاده از زبان SQL اطلاعات مورد نیاز خود را از شبکه‌های بلاک چین استخراج نموده و پس از جمع‌آوری اطلاعات، آنها را در قالب جدول و نمودار نمایش دهند. سانتیمنت (Santiment)، اتراسکن (Etherscan) و مساری (Messari) از دیگر پلتفرم های تحلیل آنچین هستند که برای بلاک چین های خاص طراحی شده اند.

تقاضای زیاد برای تحلیل آنچین و آینده آن

تجزیه و تحلیل آنچین در چند سال اخیر به یک ابزار قدرتمند، به ویژه برای شرکت های سرمایه گذاری و صندوق های سرمایه گذاری ریسک پذیر تبدیل شده است. بسیاری از آنها سیستم های تحلیل زنجیره ای پیشرفته را برای شناسایی معیارهای دقیق تر و مدیریت موثر موقعیت های مشتریان خود راه اندازی کرده اند. چندین استارتاپ نیز وارد بازار تجزیه و تحلیل داده های بلاک چین شده اند و به عنوان کارگزار داده کار می کنند و داده های تحلیلی با ارزش بلاک چین را برای شرکت های سرمایه گذاری ریسک پذیر و سرمایه گذاران بزرگ ارائه می دهند.

آینده تحلیل آنچین امیدوار کننده به نظر می رسد. تقاضا برای تحلیل های آنچین همچنان سیر صعودی خود را ادامه خواهد داد، چون پیش بینی شده که خدمات وب 3.0 در پنج سال آینده 700 درصد رشد خواهند داشت. از آنجایی که شرکت های سرمایه گذاری ریسک پذیر و صندوق های سرمایه گذاری زیادی از این تحلیل های آنچین برای تصمیم گیری های پایدار استفاده می کنند و کارگزاران داده بیشتری وارد این فضا می شوند، مشکلات و نواقص این تحلیل ها از طریق نوآوری برطرف خواهند شد.

منبع coindesk medium

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.