در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

اجاره حساب بانکی، دامی با وعده میلیونر شدن

1 3,697

اخیرا آگهی‌هایی با عنوان خرید و فروش بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال در فضای مجازی دست به دست می‌شوند که از افراد می‌خواهند با در اختیار گذاشتن اطلاعات حساب بانکی‌ و هویتی خود، ماهیانه چند میلیون تومان درآمد کسب کنند!

هر جا فناوری و ایده‌ای نو در جامعه‌ای همه گیر می‌شود، روش های کلاهبرداری و سوء استفاده از این فضا نیز رشد می کند. کلاهبرداری های اینترنتی نمونه بارز این مهم هستند که از عدم آگاهی مردم سوء استفاده کرده و با فشار دادن چند دکمه از کیبورد، دارایی آنان را به غارت می‌برند. حجم کلاهبرداری‌های اینترنتی آنقدر زیاد است که در مراکز پلیس کشورهای مختلف، بخشی برای رسیدگی به این امور اختصاص داده شده که در ایران این نهاد به پلیس فتا معروف است.

با این حال همواره سعی شده هشدارهای لازم به مردم داده شود تا در دام چنین افرادی نیفتند؛ اما با این وجود این مرکز پلیس یکی از پر مراجعه‌ترین نهادهای انتظامی کشور است.

این روزها که موضوع ارزهای دیجیتال در کشور داغ است، آگهی‌های منتشر شده در فضای مجازی نشان می‌دهند برخی مجرم های فعال در این فضا، با سوء استفاده از نام صرافی‌ها، از افراد غیر آگاه سودجویی کرده و با گرفتن اطلاعات شماره حساب آنها و جابجایی پول‌های کلان، اقدام به پولشویی می‌کنند.

افراد جویای کار نیز در طمع دریافت درصدی از این پول، اجازه دسترسی به حسابشان را به این افراد می‌دهند. سرانجام و اما بی‌خبر از همه جا می‌بایست درباره این گردش مالی به پلیس جواب پس دهند.

روش این مجرمان چگونه است؟

در برخی موارد مجرمان از قربانیان خود می خواهند تا در یک صرافی آنلاین ارز دیجیتال حساب کاربری ایجاد کرده و پس از تایید شدن حساب کاربری، اطلاعات آن را در اختیار مجرم یا هکر قرار دهند. اطلاعات کارت بانکی قربانی نیز خواسته می‌شود، زیرا برای خرید در بعضی از صرافی‌ها نیاز است تا کارت بانکی به نام صاحب حساب باشد. گاهی برای جلب اعتماد، مجرم از قربانی می خواهد که موجودی کارت بانکی خود را قبل از واگذاری، تخلیه کند. در ابتدا خریدها با مبالغ کم انجام می شود و پول وعده داده شده به قربانی به موقع پرداخت می شود. 

سپس مجرم مبالغی را از کارت های بانکی هک شده به حساب بانکی قربانی واریز کرده و از طریق حساب کاربری و کارت بانکی او در صرافی، اقدام به خرید ارز می کند. به این ترتیب رهگیری مجرم و هکر برای پلیس دشوار خواهد شد. زیرا هکر هیچگونه اطلاعات و مشخصاتی از خود ثبت نکرده است.

صاحبان کارت های بانکی هک شده، پس از تخلیه و برداشت از حسابشان، شکایت می کنند و مسئولیت اصلی این اتفاق با دارنده حساب کاربری در صرافی است.

از جمله روش های دیگری که مجرمان استفاده می کنند، به این ترتیب است که در فضای مجازی یا پیام رسان ها از افراد می خواهند در صورت عضویت در یک صرافی، برای آنها مقداری ارز با وعده پرداخت کارمزد، خریداری کنند. سپس مجرم وجه را از یک کارت بانکی هک شده به حساب قربانی واریز می کند. قربانی نیز با استفاده از کارت بانکی خود و در حساب کاربری که در صرافی دارد، اقدام به خرید ارز و انتقال آن به کیف پول هکر می کند.

و بازهم اتفاقی که ذکر شد خواهد افتاد. یعنی به دنبال شکایت صاحب اصلی کارت، قربانی به عنوان مجرم شناخته می شود و باید تمام خسارت را پرداخت کند.

پول‌شویی به‌طور کل یک جرم فرعی برای رد گم کردن درآمد حاصل از یک جرم اصلی است. جرم پول‌شویی هم تا حد زیادی به جرم اولیه وابسته است. پول‌شویان اغلب کسانی هستند که از راه‌های غیرقانونی کسب درآمد کرده‌اند و به دنبال «تمیز کردن» پول حاصله از این راه‌ها هستند.

افرادی که اقدام به ثبت نام در صرافی ها می کنند، باید قوانین صرافی را بپذیرند. یکی از مفاد قوانین این است که تمام مسئولیت جرایم انجام شده، با دارنده حساب کاربری است. بنابراین اگر جرمی واقع شود، تمام مسئولیت آن با “دارنده حساب کاربری” خواهد بود.

پس به هیچ عنوان حساب کاربری خود را در اختیار کسی قرار ندهید و یا در صرافی برای سایر افراد اقدام به خرید نکنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 نظر
  1. مریم کردزاده می گوید

    سپاس که راهنمایی میکنید