در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

تفاوت ها و شباهت های روند فعلی بیت کوین با سال 2017

0 1,738

تفاوت بازار ارز رمزنگاری در سال 2021 نسبت به سال 2017 در چیست و از لحاظ چرخه، روند صعودی فعلی بیت کوین در کجا قرار دارد؟

ایده چرخه های بازار به طور گسترده ای در امور مالی پذیرفته شده و اصل مهم این است که قیمت هر دارایی که بالا می رود باید پایین بیاید. دلیل اصلی این است که سرمایه گذاران در هنگام پایین آمدن قیمت انباشت می کنند و موجب افزایش قیمت می شوند. زمانی که قیمت به اوج خود می رسد، سرمایه گذاران برای فروش هجوم می آورند تا دارایی هایی خود را نقد کنند و همین باعث کاهش قیمت می شود.

اگر بیت کوین را در سال 2017 یا قبل از آن خریداری کرده باشید، با این مفهوم حتما آشنا هستید. این اساسا توصیف می کند که در آخرین روند صعودی که قیمت بیت کوین به  سقف 20000 دلار رسید، چه اتفاقی رخ داده است. بنابراین، بیشتر دارندگان ارز رمزنگاری  با ترس و اضطراب نظاره گر شرایط فعلی بازار هستند.

اما تاکنون به جز چند اصلاح جزئی، قیمت در سطح های بالا حفظ شده یا حداقل به سرعت کاهش ها را جبران کرده است. با این وجود، احتمال ادامه روند صعودی کنونی چقدر است؟ آیا می توان انتظار داشت که قیمت در سال 2021 مانند سال 2017 و اوایل سال 2018 عمل کند یا چرخه فعلی تازه شروع شده است؟ در این مطلب به بررسی تفاوت ها و شباهت های روند صعودی سال 2021 با روند سال 2017 می پردازیم.

تکرار گذشته

برخی شباهت های اساسی بین روند صعودی فعلی بیت کوین و سال 2017 وجود دارند. اولین شباهت در مورد رابطه بین قیمت و نصف شدن پاداش استخراج  (هاوینگ) است. هر بار که پاداش استخراج به نصف کاهش یابد، عرضه بیت کوین های جدید کاهش می یابد.

دومین هاوینگ در جولای سال 2016 برگزار شد و در عرض 18 ماه قیمت بیت کوین حدود 3900 درصد افزایش یافت و از سطح 500 دلار به رکورد 20000 دلار رسید. اما قیمت پس از رسیدن به این سقف کاهش شدیدی داشت. سومین هاوینگ در ماه مه سال 2020 رخ داد و در آن زمان بیت کوین در حدود سطح 9000 دلار معامله می شد. نه ماه بعد از این هاوینگ (در تاریخ 11 مارس 2021) این ارز توانست با 560 درصد رشد به بالاترین رکورد خود در سطح 61880 دلار برسد.

البته، 9 ماه بعد از هاوینگ سال 2016، قیمت بیت کوین از لحاظ درصدی رشد کمتری نسبت به حال حاضر داشت، به طوری که تا آوریل 2017 در حدود 150 درصد افزایش داشته است. اگر بازارها از همین الگو پیروی کنند، حتی افزایش چشمگیرتر و به دنبال آن سقوط شدیدی را شاهد خواهند بود. با این حال، تغییرات قیمت پس از هاوینگ فقط در مورد بیت کوین اتفاق می افتند. اما این یک ارز رهبر در دنیای ارز رمزنگاری است و بقیه ارزها تمایل به دنبال کردن روند حرکت بیت کوین را دارند.

براساس داده های شرکت گلس نود، برخی همبستگی ها بین معیارهای روی زنجیره در سال 2017 و سال 2021 وجود دارند. معیار ها نشان می دهند که در هر دو سال درصد بالایی از بیت کوین ها انباشت و در کیف پول ها نگهداری شده اند. در حقیقت، ماه های قبل از روند صعودی سال 2021 نشان می دهند که بیش از هر زمان دیگری در تاریخ، بیت کوین ها در کیف پول ها بدون جابجایی راکد مانده اند.

بیت کوین
درصد عرضه بیت کوین در یک سال یا بیشتر

آدرس های فعال نیز اخیرا  با عبور از رکورد سال 2017 در 21.6 میلیون ،به بالاترین سطح خود در 22 میلیون رسیده اند.

مشابه …….. اما متفاوت؟

با وجود شباهت ها، تفاوت های زیادی نیز بین بازار فعلی ارز رمزنگاری با سال 2017 وجود دارند که عمدتا مربوط به پیشرفت و بلوغ این بازار هستند. سایمون کیم (مدیرعامل صندوق سرمایه گذاری Hashed) در گفتگو با کوین تلگراف گفت که بازار با فاندامنتال کاملا متفاوتی کار می کند. او افزود:

اولا، پروژه های مختلف دیفای بر اساس یک مدل تجاری روشن، در حال ایجاد ارزش هستند. در وهله دوم، ما شاهد سرمایه گذاری مداوم و بی سابقه ای از سوی نهادهای سرمایه گذاری هستیم و سرانجام، بیشتر بانک ها و شرکت های پرداخت معتبر مانند پی پل و ویزا از ارزهای رمزنگاری پشتیبانی می کنند و مشتریان آنها می توانند با ارزهای رمزنگاری خود از پایانه های این شرکت ها اقدام به خرید اقلام مورد نیاز خود کنند.

بانک های مورد بحث شامل گلدمن ساکس، سیتی گروپ و دویچه بانک هستند که همگی اخیرا برنامه های خود را برای پشتیبانی از ارزهای رمزنگاری اعلام کرده اند و منجر به ظهور سیگنال های صعودی دیگری شده اند. البته، نباید سرمایه گذاری 1.5 میلیارد دلاری تسلا در بیت کوین را فراموش کرد که باعث تقویت روند حرکت این ارز شد.

اهمیت ورود نهادهای سرمایه گذاری

چاد استینگلاس، رئیس بخش معاملات شرکت ارز رمزنگاری CrossTower، توضیح داد که چرا ورود نهادهای سرمایه گذاری، بانک ها و غول های پرداخت به بازار ارز رمزنگاری مهم است و پیش بینی خود را در مورد نوع پذیرش که از مدت ها قبل مطرح بوده، ارائه کرد:

در حال حاضر، پایه و اساس نهادهای سرمایه گذاری را سرمایه گذاران بزرگ تر و افق های سرمایه گذاری بلند مدت تشکیل می دهند. اما در سال 2017 چنین نبود و فقط معامله گران باعث روند صعودی آن سال شدند. رشد سریع دسترسی به بازارهای ارز رمزنگاری از طریق غول های فناوری مالی نظیر پی پل، اسکوئر و غیره را باید به این موارد اضافه کرد. ما شاهد گسترش یافتن و عمیق شدن پایگاه سرمایه گذار هستیم.

از عوامل موثر دیگر در روند صعودی فعلی، در دسترس بودن مشتقات به صورت گسترده است. شاید باورش سخت باشد، اما در سال 2017 فقط چند صرافی (عمدتا بیت مکس و اوککس) وجود داشتند که معاملات آتی را ارائه می دادند. ارائه قراردادهای آتی سازمانی تنها در دسامبر سال 2017 شروع شد؛ زمانی که گروه بورس بازرگانی و کالای شیکاگو و بورس اختیار معامله شیکاگو قراردادهای آتی بیت کوین را راه اندازی کردند.

اگرچه در آن زمان حدس و گمان هایی وجود داشتند مبنی بر این که راه اندازی قراردادهای آتی شروع زمستان ارز رمزنگاری را تسریع می کند، بدون شک در دسترس بودن مشتقات، بیشتر توجه سرمایه گذاران حرفه ای را به خود جلب کرده و در نهایت منجر به افزایش قیمت شده است.

البته با توجه به وجود عدم اطمینان نظارتی در سال 2017، هیچ یک از موارد فوق در آن زمان امکان پذیر نبود. این نشان می دهد که  این بار شرایط متفاوت است.

شاخص ها به چرخه متفاوتی اشاره دارند

شاخص ها نیز به برخی تفاوت ها بین چرخه صعودی فعلی با سال 2017 اشاره دارند. یکی از شاخص های برجسته واریانس نرخ تسلط بیت کوین است. در طول سال 2017، نرخ تسلط به طور قابل توجهی کاهش یافت و از 85 درصد به 32 درصد رسید. این پایین ترین سطح در کل تاریخ بیت کوین بود. این سقوط نشان دهنده علاقه سرمایه گذاران به آلت کوین ها بود که پس از راه اندازی اتریوم و رونق عرضه اولیه سکه (ICO) حاصل شد.

در مقابل، نرخ تسلط بیت کوین در تابستان 2019 به 60 درصد رسید و از آن زمان تاکنون در حدود این سطح ثابت مانده است. در اتریوم نیز الگوهای مشابهی مشاهده شد. از زمان افزایش قابل توجه قیمت ها در سال 2021، بیت کوین و اتریوم شاهد افزایش جزئی در نرخ تسلط خود بوده اند. این معیارها نشان می دهند که نسل جدید سرمایه گذاران تردید کمتری دارند و بیشتر به بیت کوین و اتریوم به عنوان دارایی های شاخص متعهد هستند.

نوسانات قیمت بیت کوین نیز طی سال های اخیر (حداقل از لحاظ نسبی) تا حدودی کاهش یافته است. همانطور که اخیرا بلومبرگ گزارش داد، نوسانات 60 روزه در حال حاضر کمتر از آخرین اوج قیمت هستند.

با این حال، واژه “نسبی” در اینجا مهم است. با قیمت 60000 دلار، نوسان 5 درصدی قیمت باعث نوسان 3000 دلاری می شود. با قیمت 1200 دلار در اواسط سال 2017، یک حرکت 5 درصدی می توانست نوسانی بین 1140 تا 1260 دلار ایجاد کند. از نظر سود و زیان واقعی، اختلاف خیلی زیادی بین سال 2017 و 20121 وجود دارد.

معیار دیگری را که باید در نظر گرفت، حجم ورودی به صرافی ها است. در مقایسه با روند صعودی سال 2017، بیت کوین بسیار کمتری در سال 2021 به صرافی ها انتقال داده می شود. این نشان می دهد که سرمایه گذاران تمایل به ادامه انباشت و نگهداری این ارز دارند. این باعث خواهد شد تا بیت کوین های کمتری برای معامله وجود داشته باشند و در نتیجه قیمت بیشتر افزایش خواهد یافت.

چشم انداز کلان بیت کوین همچنان صعودی است

با بررسی دقیق می توان دریافت که نمای کلی حال حاضر در مقایسه با سال 2017 بسیار متفاوت است. اگرچه بسیاری از بازارهای سهام علی رغم تحت فشار بودن به خاطر کروناویروس، وضعیت بهتری نسبت به پیش بینی ها داشته اند، اکنون سرمایه گذاران در مقایسه با سال های قبل دچار شک و تردید بیشتری شده اند. این امر احتمالا یک روند صعودی دیگر برای بیت کوین  رقم خواهد زد.

به اعتقاد سایمون پیترز، تحلیلگر بازار در eToro، اگرچه ممکن است نوسانات بیشتری وجود داشته باشند، اما سقوط قیمت احتمالا رخ نخواهد داد. از نظر او، در برخی موارد اصلاح قیمت قابل توجهی در بازار بیت کوین رخ خواهد داد، ولی مانند کاهش های 80 تا 90 درصدی گذشته نخواهند بود.  پیترز در ادامه با استدلال برای تغییرات آینده گفت:

آمار سرمایه گذاران بازار ارز رمزنگاری در مقایسه با سال های گذشته با حضور نهاد های سرمایه گذاری تغییر کرده است که منجر به ورود سرمایه بیشتر به این بازار می شود. صدها میلیون دلار در خریدهای انفرادی رد و بدل می شود و این افزایش نقدینگی موجب ثبات بیشتر قیمت ها خواهد شد.

بعلاوه، این همه گیری سرعت انتقال به دنیای دیجیتالی شدن را بیشتر کرده است. چشم انداز نزدیک ارزهای دیجیتال بانک های مرکزی و وابستگی روزافزون به پرداخت های دیجیتالی، یک روند صعودی قدرتمندی برای ارزهای رمزپایه به عنوان یک کلاس دارایی کاملا دیجیتالی رقم خواهند زد.

اگر همه عوامل مختلف را بسنجیم، معلوم خواهد شد که استدلال متفاوت بودن چرخه صعودی فعلی با سال 2017 قانع کننده تر است. اگرچه در برهه ای از زمان در بازارها اصلاح قیمت رخ می دهد، اما ظاهرا احتمال خیلی کمی وجود دارد که بازار فعلی شاهد کاهش سریع و چشمگیری مانند سال 2018 باشد. البته، تاریخ ثابت کرده که هر اتفاقی می تواند رخ دهد.

منبع Cointelegraph

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.