در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

به روزرسانی تَپ روت (Taproot) و فواید آن برای شبکه بیت کوین

0 1,308

به روزرسانی تپ روت بیت کوین مهم ترین به روزرسانی این شبکه از سال 2017 (زمانی که فرمت سگویت معرفی شد) تا کنون بوده است. مانند سگویت، تپ روت با هدف ارتقا حریم خصوصی و کارایی شبکه اما در مقیاس بزرگ تر انجام شد. البته، انتظار می رود که تاثیر آن تدریجی و به مرور زمان باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه استفاده از آدرس های سگویت به مطلب زیر رجوع کنید:
چطور می توان از مزیت تراکنش های سگویت بیت کوین استفاده کرد

به روزرسانی تپ روت همچنین اجرای قراردادهای هوشمند را در شبکه بیت کوین امکان پذیر می کند. از این قراردادها می توان برای حذف واسطه ها از تراکنش ها و اتصال این ارز بزرگ بازار به امور مالی غیرمتمرکز (دیفای) استفاده کرد.
برای درک بهتر قراردادهای هوشمند و دیفای، مطالب زیر را مطالعه نمایید:
دیفای چیست؟ اهداف، مزایا و موارد استفاده آن چه هستند؟
قرارداد هوشمند چیست؟

در 12 ژوئن 2021، ماینرهای بیت کوین با اجماع 90 درصدی حمایت خود را از این به روزرسانی اعلام کردند. با این حال، تاریخ به روزرسانی تپ روت تا نوامبر 2021 نهایی نشد و در 14 نوامبر به عنوان یک سافت فورک پروتکل در بلاک 709632 به طور کامل انجام شد.

فاصله شش ماهه بین تمرکز روی به روزرسانی تپ روت و انجام  آن به گونه ای برنامه ریزی شد که به اپراتورهای نود و ماینرها اجازه داد تا نرم افزار خود را به طور کامل به جدیدترین نسخه بیت کوین کُور (نسخه 21.1 ) ارتقا دهند.

این مطلب به بررسی مهم ترین تغییراتی که تپ روت در پروتکل بیت کوین ایجاد می کند و همچنین فواید این به روزرسانی برای این شبکه در سال های آینده، می پردازد.

چه کسی تپ روت بیت کوین را توسعه داد؟

توسعه دهندگان نرم افزار بیت کوین کور از زمان راه اندازی آن در سال 2017 به دنبال راه هایی برای گسترش قابلیت سگویت بوده اند. گرِگ مَکسوِل، یکی از توسعه دهندگان برجسته بیت کوین، پیشنهاد به روزرسانی تپ روت را در سال 2018 ارائه کرد.

تپ روت به عنوان سافت فورک بیت کوین با نسخه های قدیمی نرم افزار سازگار است و مانند بیت کوین کش نیازی به تقسیم شدن به دو بلاک چین موازی و ارزهای رمزنگاری ندارد.

در سال 2017، سگویت به دلیل تاثیرات شگرفی که روی بیت کوین داشت و منجر به فورک شدن شبکه آن و ایجاد بیت کوین کش شد، بر سر زبان ها افتاد. این به روزرسانی اندازه بلاک های بیت کوین را بدون لطمه زدن به ویژگی های مهمی مانند غیرمتمرکز بودن، افزایش داد.

شبکه جدید از بلاک های بزرگ تر بدون اجرای سگویت پشتیبانی می کرد. از آنجایی که اجماع  دیگر بر روی یک پروتکل وجود نداشت، نیاز به هاردفورک بلاک چین بیت کوین حس شد و دو ارز رمزنگاری مختلف به نام های بیت کوین و بیت کوین کش بوجود آمدند.

به روزرسانی تپ روت به اندازه سگویت بحث برانگیز نبوده و هاردفورک نیست. این به روزرسانی خیلی زود از پشتیبانی گسترده در بین ماینرها برخوردار شد و دلیلش این بود که پیشرفت های تدریجی قابل توجهی را در کد ایجاد کرد.

در حالی که ماینرها قبلا سیستم های خود را به آخرین نسخه نرم افزار بیت کوین به روز رسانی کرده اند، سایر گروه ها، از قبیل صرافی ها، معامله گران و اپراتورهای نود ، طبق اولویت های خود به تدریج به روزرسانی خواهند شد.

با وجود پشتیبانی گسترده از تپ روت، انتظار می رود که پذیرش آن مانند سگویت به تدریج افزایش یابد. تاثیر بر بخش دیفای از طریق قراردادهای هوشمند نیز به مرور زمان و در چند سال آینده حس خواهد شد. 

تپ روت و فواید آن برای بیت کوین

هدف نهایی تپ روت این است که شبکه بیت کوین سریع تر، کارآمدتر و خصوصی تر شود. این به روزرسانی امکان چند امضایی و تجمیع تراکنش ها را فراهم می کند و تایید تراکنش ها را در شبکه بیت کوین سریع تر و ساده تر می کند.

شبکه بیت کوین تا قبل از به روزرسانی تپ روت، تراکنش ها را به صورت جداگانه و امضای دیجیتال با یک کلید عمومی تایید می کرد. تپ روت مانند کیف پول های چند امضایی اجازه تجمیع امضاهای متعدد و تایید تراکنش ها به صورت گروهی را می دهد.

مهمترین بخش این به روزرسانی بکارگیری امضای اشنور( Schnorr signatures) است. امضای اشنور در واقع یک طرح امضای رمزنگاری است که برای نخستین بار توسط ریاضی‌دان و رمزنگار آلمانی، «کلاوس اشنور» توسعه یافت. از طرفی، ساتوشی ناکاموتو نیز طرح امضای دیجیتال منحنی بیضوی (ECDSA) را برای بیت کوین مطرح کرد تا جایگزین الگوریتم امضای اشنور شود. الگوریتم ECDSA یک امضا از کلید خصوصی ایجاد می کند که کیف پول را کنترل کرده و تایید می کند که مالک اصلی تراکنش را انجام می دهد.

تپ روت
امضاهای اشنور و سنتی

امضاهای اشنور ایمن تر از ECDSA هستند. خطی بودن آنها امکان تایید سریع تراکنش ها به صورت گروهی (نه به صورت جداگانه) و در قالب یک تراکنش واحد را فراهم می کند. چند نفر می توانند یک امضای معتبر برای مجموع کلیدهای عمومی خود تولید کنند که روشی ساده تر و کارآمدتر را امکان پذیر می کند.

با تجمیع امضاها، شبکه می تواند تراکنش های بیشتری را پردازش کند، کل فرایند را سریع تر و ارزان تر کند و صرفه جویی در فضای بلاک را به حداکثر برساند. به روزرسانی تپ روت کارمزد تراکنش ها را کاهش و مقیاس پذیری بیت کوین را تا حد زیادی افزایش می دهد. ناگفته نماند مشکل مقیاس پذیری یکی از موانع اصلی پذیرش کامل این ارز بزرگ بازار است.

تپ روت همچنین حریم خصوصی را افزایش می دهد، زیرا تفاوت زیادی بین تراکنش های چند امضایی و تک امضایی وجود نخواهد داشت. به این ترتیب، شناسایی ورودی های تراکنش هر کاربر که در آن داده های خصوصی ذخیر می شود، دشوارتر خواهد شد.

با استفاده از تپ روت تراکنش‌های پیچیده حجم بسیار کمی را ( به اندازه یک تراکنش تک امضایی) ایجاد خواهند کرد. این ویژگی می‌تواند کاربرد شبکه بیت کوین را نیز افزایش دهد. تپ روت همچنین پتانسیل استفاده از قراردادهای هوشمند را بدون نگرانی از شلوغ شدن شبکه توسط چندین امضا کننده و تراکنش های پیچیده آنها، فراهم می‌کند.

تپ روت شامل سه به روزرسانی پیوسته و همزمان بود

به روزرسانی تپ روت فرصتی را برای ترکیب سه پیشنهاد مختلف مرتبط و با هدف بهبود مقیاس پذیری شبکه بیت کوین فراهم کرد. پیشنهاداتی که برای تغییر پروتکل بیت کوین یا حتی رفع باگ های شبکه ارسال می شوند، باید از یک فرایند خاص پیروی کنند. در غیاب یک نهاد مرکزی، یک BIP به عنوان یک رویه استاندارد استفاده می شود و توسعه دهندگان ایده های خود را ارائه می کنند. تپ روت شامل سه BIP همزمان است که آنها را در زیر توضیح خواهیم داد.

BIP 340 : امضاهای اشنور

اشنور جایگزین امضای ECDSA می شود و یک طرح امضای دیجیتالی را ارائه می دهد که سریع تر، ایمن تر از ECDSA است. به زبان ساده، BIP 340 از نظر امنیت بسیار مطمئن بوده و به دلیل ویژگی‌های ذاتی خود، احتمال حملات دوبار خرج کردن را از بین می‌برد.

BIP 341 : تپ روت

تپ روت روش جدیدی برای انجام تراکنش های بیت کوین با افزایش حریم خصوصی و انعطاف پذیری برای کاربران ارائه می دهد. این پیشنهاد توضیح می دهد که چگونه اسکریپت بیت کوین برای ارزیابی و ادغام امضای اشنور به روز شود. این کار با استفاده از درخت مرکل انجام می شود. تپ روت درخت های اسکریپت جایگزین مرکل (MAST) را فعال می کند که تراکنش های پیچیده بیت کوین را در یک هش واحد تجمیع می کند، کارمزد تراکنش ها را کاهش می دهد، استفاده از حافظه را به حداقل می رساند و مقیاس پذیری بیت کوین را بهبود می بخشد.

BIP 342 : تپ اسکریپت (Tapscript)

Tapscript زبان برنامه نویسی است که با به‌روزرسانی و افزودن کدهای عملیاتی ، هزینه‌های تپ روت و امضای اشنور را تأیید می‌کند. این پیشنهاد شامل ارتقای مجموعه ای از کدها و دستورالعمل ها برای تعیین نحوه انجام تراکنش ها است. با افزایش فضای بلاک، انتظار می رود تپ اسکریپت انعطاف پذیری بیشتر و ویژگی های جدیدی ایجاد کند و به پشتیبانی شبکه بیت کوین از قراردادهای هوشمند در آینده کمک کند.

قراردادهای هوشمند تپ روت

به روزرسانی تپ روت یک رویداد تعیین کننده برای کاربردپذیری بیت کوین است، زیرا قراردادهای هوشمند را به دلیل فضای کم تری که در بلاک چین اشغال می کنند، ارزان تر و کوچک تر می کند. قراردادهای هوشمند، قراردادهای خودکار مبتنی بر بلاک چین و مابین دو نفر هستند که می توانند یک تراکنش امن و بدون نیاز به واسطه را انجام دهند.

روش تپ روت برای حل مقیاس پذیری، قابلیت اجرای قراردادهای هوشمند را در بلاک چین اصلی بیت کوین فراهم می کند. بنابراین، این ارز بزرگ بازار را به یکی از رقبای اتریوم (شبکه پیشگام در قراردادهای هوشمند) تبدیل می کند.

این به روزرسانی فرصت های بیشمار جدیدی را برای بیت کوین بوجود می آورد، چون قراردادهای هوشمند پتانسیل زیادی را برای اپلیکیشن ها در دنیای واقعی فراهم می کنند. مالی غیرمتمرکز (دیفای) یکی از قدرتمندترین اپلیکیشن های قراردادهای هوشمند است. آنها می توانند فرایند وام گیری یا وام دهی را بدون واسطه شخص ثالث (مانند بانک یا موسسه مالی) تسهیل کنند.

از قراردادهای هوشمند همچنین می توان برای انواع معاملات و فعالیت های روزانه (از پرداخت اجاره گرفته تا ثبت مالکیت یک کالا) استفاده کرد.

به روزرسانی تپ روت چه فوایدی برای سرمایه گذاران دارد

تپ روت یک به روزرسانی فنی است و اکثر افراد نمی دانند که این به روزرسانی انجام شده است. با این حال، سرمایه گذاران باید به این رویداد مهم توجه کنند، چون می تواند در سال های آینده پیامدهای مثبت زیادی برای بیت کوین به همراه داشته باشد.

تپ روت راه حل مورد انتظار برای بسیاری از مشکلات بیت کوین است. حل مشکل مقیاس پذیری همیشه اولویت توسعه دهندگان این ارز بوده و تپ روت ابزارهای مورد نیاز برای بالا بردن سرعت شبکه بیت کوین و کارآمدتر کردن آن را فراهم می کند.

در نتیجه، کارمزد تراکنش ها کم تر می شود، چون حجم داده های تراکنش های پیچیده کاهش می یابد و فضای کافی برای پردازش ورودی های بیشتر در بلاک چین وجود خواهد داشت. تپ روت به طور مستقیم بر کارایی و قابلیت لایتنینگ نتورک تاثیر می گذارد. بنابراین، این شبکه برای توسعه دهندگان انعطاف پذیرتر و برای کاربران ارزان تر و خصوصی تر می شود.

این به روزرسانی چارچوب فنی برای تسریع خدمات مالی همتا به همتای دیفای در شبکه بیت کوین را ایجاد می کند. تپ روت موارد استفاده بیت کوین را افزایش می دهد و فرصتی عالی برای کارآفرینانی ارائه می دهد که به دنبال سرمایه گذاری بلند مدت در این ارز رمزنگاری هستند. این به روزرسانی با ایجاد یک ساختار با ثبات تر و کارآمدتر باعث اعتماد بیشتر سرمایه گذاران به فاندامنتال های این ارز بزرگ بازار خواهد شد.

تاثیر به روزرسانی تپ روت بر قیمت در سال های آتی مشاهده خواهد شد. هر چند در روزهای قبل از اجرای آن، قیمت بیت کوین افزایش قابل توجهی یافت و به سطح 64000 دلار در 12 نوامبر 2021 رسید. فاکتورهای زیادی، از جمله پذیرش بیت کوین در السالوادور و قابلیت دوام این ارز به عنوان یک محافظ سرمایه در برابر تورم، باعث افزایش قیمت آن شده اند.

تحلیلگران ادعا می کنند که تپ روت همچنین ارزش بیت کوین و اعتماد به شبکه آن را به میزان قابل توجهی افزایش داده است. با این حال، پیش بینی این که چگونه این به روزرسانی بر قیمت بیت کوین در آینده تاثیر خواهد گذاشت، دشوار است. در حال حاضر، به نظر می رسد که این سافت فورک قبلا تاثیر خود را بر قیمت گذاشته و شبکه از آن بهره خواهد برد.

بدون شک، پذیرش گسترده قراردادهای هوشمند بیت کوین، سهم بازار قابل توجهی را از دیگر پلتفرم های قرارداد هوشمند مانند اتریوم، سولانا یا کاردانو به خود اختصاص خواهد داد. این که آیا نهادهای سرمایه گذاری و سرمایه گذاران به پلتفرم های موجود پایبند خواهند بود یا به شبکه بیت کوین روی خواهند آورد، چالشی هیجان انگیز است که در سال های آینده معلوم خواهد شد.

منبع cointelegraph

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.