در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

چه فاکتورهایی و چه کسانی تعیین کننده قیمت بیت کوین هستند

0 1,331

بیت کوین یک ارز رمزنگاری است که به صورت الکترونیکی توزیع و استفاده می شود. شبکه این ارز دیجیتال به صورت غیرمتمرکز و کاربر به کاربر است. هیچ شخص یا نهاد متمرکزی این شبکه را کنترل نمی‌کند. این ارز را نمی توان خارج از برنامه‌ریزی انجام شده، استخراج یا تولید کرد و تعداد آن محدود به 21 میلیون کوین است. 
بیت کوین چیست؟ آموزش کامل بیت کوین

قیمت بیت کوین از ابتدای راه اندازی آن تاکنون افزایش بسیار چشمگیری داشته است. حال این سوال مطرح می شود که چه کسانی و چه فاکتورهایی بر قیمت این ارز تاثیر می گذارند و آن را تعیین می کنند. برای رسیدن به جواب این سوال، با ادامه مطلب همراه باشید.

بیت کوین چگونه قیمت گذاری می شود؟

بیت کوین یک ارز دیجیتال است که برخلاف ارزهای فیات مانند دلار، پوند، یورو و ین، توسط هیچ دولتی یا نهاد قانونی صادر نمی شود. برای ایجاد، ذخیره و انتقال این ارز به شبکه گسترده ای از کاربران و پروتکل های رمزنگاری نیاز است.

سرمایه گذاران و معامله گران بدون نیاز به واسطه، تراکنش های خود را مستقیما انجام می دهند. این شبکه همتا به همتا محدودیت های معاملات را برطرف می کند و تجارت را ساده می کند. ساتوشی ناکاموتو برای اولین بار در سال 2008 بیت کوین را  ایجاد کرد و این ارز در سال 2009 راه اندازی شد.

تعداد کسب و کارهایی که بیت کوین را می پذیرند هر روز در حال افزایش است و به آن ارزش بازار واقعی می دهند. با این حال، این ارز رمزنگاری به دلیل مسائل امنیتی و نوسانات با مشکلات جدی مواجه شده است. با وجود اوج محبوبیت این ارز، یافتن پاسخ های دقیق برای سوالات رایجی مانند “چه چیزی و چه کسی قیمت بیت کوین را تعیین می کند و این که آیا بیت کوین ارزش ذاتی دارد یا خیر”، بسیار دشوار است.

عرضه و تقاضا که بر قیمت سایر کالاها و خدمات تاثیر می گذارد، قیمت بیت کوین را نیز تعیین می کند. اگر تعداد خریداران بیشتر از فروشندگان باشد، احتمالا قیمت افزایش می یابد یا بالعکس. علاوه بر این، ذکر این نکته ضروری است که قیمت این ارز بزرگ بازار توسط یک نهاد واحد تعیین نمی شود و نمی توان آن را در یک مکان واحد معامله کرد. هر بازار یا صرافی براساس عرضه و تقاضا قیمت خود را تعیین می کند.

چه فاکتورهایی بر قیمت بیت کوین تاثیر می گذارند؟

عوامل مختلفی از جمله عرضه و تقاضا، رقابت با سایر ارزهای رمزنگاری و اخبار، هزینه استخراج و قوانین بر قیمت بیت کوین تاثیر می گذارند.

عرضه و تقاضا

کسانی که در زمینه های اقتصادی سابقه و تجربه دارند، از قانون عرضه و تقاضا آگاه هستند. طبق این قانون، نیروهای عرضه و تقاضای بازار برای تعیین قیمت یک کالای خاص و مقدار آن با یکدیگر همکاری می کنند. برای مثال، تقاضا برای یک کالای اقتصادی با افزایش قیمت آن کاهش می یابد و فروشندگان مقدار بیشتری از آن را تولید می کنند یا برعکس.

بیت کوین رویدادی به نام هاوینگ دارد که هر چهارسال یکبار رخ می دهد. در هاوینگ پاداش استخراج  بیت کوین به نصف کاهش می یابد و این بر قیمت آن تاثیر می گذارد، درست مانند موقعیتی که در آن عرضه کاهش پیدا می کند در حالی که تقاضا افزایش می یابد. در نتیجه تقاضای بالا، قیمت این ارز به سمت سطوح بالاتر حرکت می کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هاوینگ می توانید به مطلب زیر مراجعه نمایید:
هالوینگ یا هاوینگ بیت کوین چیست و چه تاثیری بر قیمت بیت کوین خواهد داشت؟

علاوه بر این، بیت کوین توسط ساتوشی ناکاموتو با سقف عرضه 21 میلیون کوین ایجاد شد. بنابراین، ماینرها پس از استخراج تمام کوین ها، دیگر بیت کوین جدیدی را برای تایید تراکنش ها دریافت نخواهند کرد. هاوینگ در آن زمان ممکن است تاثیری بر قیمت نداشته باشد. در عوض، فاکتورهایی که قیمت این ارز را تعیین خواهند کرد، موارد استفاده و کاربردهای آن در دنیای واقعی خواهند بود.

رقابت و اخبار

آلت کوین هایی مانند اتریوم و میم کوین هایی همچون دوج کوین با بیت کوین رقابت می کنند و متنوع سازی پرتفوی ارز رمزنگاری را برای سرمایه گذاران جذاب می کنند. هر گونه ارتقا و به روزرسانی در ارزهای رمزنگاری موجود در بازار ممکن است قیمت بیت کوین را کاهش دهند. به دلیل پوشش رسانه ای، ممکن است بخواهید دارایی های رمزنگاری را با چشم انداز مثبت بخرید و دارایی هایی با آینده مبهم را نادیده بگیرید.

هزینه تولید 

هزینه های تولید بیت کوین شامل هزینه های زیرساختی، هزینه های برق برای استخراج و سطح سختی الگوریتم ریاضی (هزینه غیرمستقیم) است. سطوح مختلف سختی در الگوریتم های بیت کوین می تواند سرعت تولید این ارز را کاهش یا افزایش دهد  و بر عرضه بیت کوین تاثیر بگذارد که این به نوبه خود بر قیمت آن اثر می گذارد.

قوانین

قوانین ارزهای رمزنگاری به طور مداوم در حال تغییر هستند. در حالی که کشور السالوادور بیت کوین را  ارز رایج اعلام کرده و آن را پذیرفته، کشور چین استخراج بیت کوین و در کل ارزهای رمزنگاری را ممنوع کرده است. در صورتی که یک کشور خاص تصمیمی علیه ارزهای رمزنگاری بگیرد، قیمت بیت کوین ممکن است کاهش یابد. علاوه بر این، عدم قطعیت قوانین باعث ایجاد ترس در بین سرمایه گذاران می شود و قیمت این ارز را بیش از پیش کاهش می دهد.

دلیل نوسانات قیمت بیت کوین چیست؟

عدم اطمینان در مورد ارزش ذاتی بیت کوین و آینده قیمت این ارز، آن را به یک دارایی پرنوسان تبدیل می کند. از آنجایی که مقدار محدودی بیت کوین وجود دارد، میزان عرضه کوین های جدید به مرور زمان کاهش می یابد. برای ثابت نگه داشتن قیمت، تقاضا باید با این نرخ تولید مطابقت داشته باشد. بازار بیت کوین در مقایسه با سایر صنایع، بسیار کوچک است و پوشش رسانه ای به تنهایی می تواند قیمت آن را بالا یا پایین کند. برای مثال، اخبار مربوط به تمایل تسلا به پذیرش بیت کوین، قیمت آن را به سمت بالا یا بالعکس سوق می دهد و نوسانات را بالا می برد.

همچنین، توییتی مانند “بلاک چین بیت کوین متوقف شده” می تواند قیمت این ارز و  حجم معاملات آن را کاهش دهد. بنابراین، با توجه به نوسانات بالای بیت کوین، آیا قیمت این ارز به صفر خواهد رسید؟ از نظر فنی، این احتمال امکان پذیر است. برای مثال، ارزش بیت کوین به هیچ ارز فیاتی مانند دلار آمریکا یا هر دارایی واقعی دیگر بسته نیست، بنابراین مستعد سقوط است. با این حال، اخیرا دیدیم که ارزهای پایدار الگوریتمی مانند USTC نیز می توانند بازار را با نوسانات شدید روبرو کنند.

برای این که چنین رویداد فاجعه باری در مورد بیت کوین رخ دهد، بسیاری از هشدارها (مانند یک بازار صعودی طولانی) از قبل ظاهر می شوند تا سرمایه گذاران بتوانند از سرمایه های خود محافظت کنند. علاوه بر این، ساختار پیچیده بیت کوین را نمی توان به آسانی از بین برد. با این حال، مشکلات مقیاس پذیری این شبکه ممکن است آینده آن را در معرض خطر قرار دهند. اما این بدان معنا نیست که قیمت این ارز به طور ناگهانی به صفر خواهد رسید.

اگر قیمت به صفر برسد، چه اتفاقی رخ خواهد داد؟

رسیدن قیمت بیت کوین به صفر بر معامله گران، نهادهای سرمایه گذاری، قیمت سایر ارزهای رمزنگاری، شرکت های ارز رمزنگاری و کل سیستم مالی تاثیر خواهد گذاشت.

فرض کنید که قیمت بیت کوین به صفر برسد، قیمت سایر ارزهای رمزنگاری تحت تاثیر این سقوط قرار خواهند گرفت. در نتیجه، بسیاری از سرمایه گذاران بسته به نوع سرمایه گذاری، ممکن است سرمایه خود را (به طور کامل یا قسمتی از آن) از بازار خارج کنند تا ضررهای خود را کاهش دهند. البته، با توجه به همبستگی سایر ارزهای رمزنگاری با بیت کوین، در صورت صفر شدن قیمت بزرگ ترین ارز بازار، قیمت کل ارزهای رمزنگاری نیز به صفر خواهد رسید.

نهادهای سرمایه گذاری بزرگ ممکن است در معرض خطر باشند، چون بسیاری از آنها برای متنوع کردن پرتفوی ارز رمزنگاری خود، سرمایه گذاری های زیادی انجام داده اند. نهادهایی که اخیرا در سقف قیمت یا در مشتقات ارز رمزنگاری سرمایه گذاری کرده اند، بیشتر در معرض خطر قرار خواهند گرفت، چون برای فراهم کردن مارجین کال خود باید سایر دارایی های خود را نقد کنند.

کاربران ممکن است اعتماد خود را به یک سیستم در حال سقوط از دست بدهند و این بر شرکت های ارز رمزنگاری مانند کوین بیس، بایننس و غیره (که برای تولید درآمد و رشد سرمایه به تراکنش های کاربران خود وابسته هستند) تاثیر زیادی می گذارد. سرمایه گذاران نیز ممکن است سرمایه گذاری خود را در این شرکت ها به طور کامل متوقف کنند یا آن را به میزان قابل توجهی کاهش دهند. علاوه بر این، این شرکت ها دیگر قادر به پرداخت حقوق کارکنان خود یا استخدام و جذب نیروهای جدید نخواهند بود. 

علاوه بر این، شرایط نامساعد این شرکت ها ممکن است  بنا به دلایل زیر بر سایر قسمت های این سیستم مالی (حداقل به طور موقت) تاثیر بگذارند:

  • فشار نزولی بر سایر دارایی ها مانند دارایی هایی که حراج می شوند تا پول لازم برای انجام تعهداتی همچون، پرداخت حقوق، مارجین کال، نگهداری مکان ها و غیره را جمع آوری کنند. 
  • انباشت بدهی های غیرقابل وصول یا تسهیلات غیرجاری به دلیل عدم پرداخت در بحبوحه از دست دادن درآمد و سرمایه.
منبع Cointelegraph

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.