در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

سقوط قیمت بیت کوین؛ بررسی دلایل احتمالی سقوط از نظر تحلیلگران

0 311

قیمت بیت کوین در روز پنجشنبه 17 آگوست از حدود سطح 28700 دلار بیش از 11 درصد سقوط کرد و تا نزدیک سطح 25200 دلار رسید. این سقوط شدید باعث کاهش قیمت سایر ارزهای رمزنگاری نیز شد. قیمت بزرگ ترین ارز بازار تنها در 10 دقیقه به دلیل نگرانی سرمایه گذاران و فشار فروش توسط آنها، 8 درصد کاهش یافت. 

دلایل اصلی سقوط بیت کوین

بیت کوین در گذشته سقوط های زیادی به این بزرگی را متحمل شده و اصلاح قیمت با این بزرگی بدون دلیل رخ نمی دهد. بنابراین، سقوط فعلی قیمت این ارز بزرگ بازار می تواند به دلیل عواملی در بازار ارز رمزنگاری و اقتصاد جهانی باشد. در این مطلب به برخی دلایل این کاهش شدید قیمت اشاره خواهیم کرد.
بیت کوین چیست؟ آموزش کامل بیت کوین

فروش بیت کوین توسط شرکت اسپیس ایکس (SpaceX)

طبق مقاله منتشر شده توسط وال استریت ژورنال در 17 آگوست، اسپیس ایکس (شرکت هوافضای ایلان ماسک) تقریبا تمام دارایی های بیت کوین خود را فروخته است. اسپیس ایکس یکی از معدود شرکت هایی بود که بیت کوین را در طول بازار صعودی سال 2021 خریداری کرد. براساس گزارش ها، این شرکت 373 میلیون دلار بیت کوین در سال های 2021 و 2023 در ترازنامه خود داشته، اما اکنون آنها را فروخته است.

اگر چه معلوم نیست که اسپیس ایکس چه زمانی و چگونه دارایی های بیت کوین خود را فروخته، به نظر می رسد که این خبر باعث فشار فروش از سوی سرمایه گذاران شده است. هر زمان که شرکت یا شخص بزرگی (به ویژه شخص با نفوذی مانند ایلان ماسک) اقدام به فروش بیت کوین می کند، قیمت تحت فشار قرار می گیرد. کاهش ناگهانی قیمت حدود 2.5 ساعت پس از انتشار خبر فروش اسپیس ایکس رخ داده است.

نگرانی در مورد افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو

ایالات متحده یکی از بزرگ ترین بازارهای بیت کوین است و انتشار صورتجلسه فدرال رزرو برای ماه جولای نشان می دهد که نرخ بهره ممکن است در جلسه آتی FOMC افزایش یابد. فدرال رزرو نرخ بهره را در ایالات متحده کنترل می کند و زمانی که این نرخ را افزایش می دهد، می تواند تاثیر قابل توجهی بر دارایی های پرریسک مانند بیت کوین داشته باشد.

نرخ بهره بالاتر منجر به افزایش هزینه های استقراض و بازده بالاتر سرمایه گذاری های مطمئن مانند اوراق قرضه می شود که ممکن است مانع سرمایه گذاری در بازارهای پرریسک مانند ارز رمزنگاری شود.

لیکوئید شدن موقعیت های آتی و فروش توسط نهنگ های بزرگ

داده های شرکت گلس نود نشان می دهند که بازار معاملات آتی در طول این سقوط شدید شاهد لیکوئید شدن حجم زیادی از موقعیت های باز بوده است. در مجموع موقعیت های 176752 معامله گر به ارزش تقریبی 1.04 میلیارد دلار لیکوئید شده که بزرگ ترین رویداد انحلال قراردادهای آتی در سال 2023 بود.
لیکوئید شدن حجم زیادی از موقعیت های لانگ با کاهش قیمت بیت کوین

بیت کوین با 498.88 میلیون دلار بیشترین حجم لیکوئید شده را داشت. موقعیت های لیکوئید شده اتریوم و ریپل به ترتیب 308.89 و 27.56 میلیون دلار بودند.
اتریوم چیست؟ آموزش کامل اتریوم

داده ها حاکی از آن است که اکثر موقعیت های لیکوئید شده لانگ بوده اند؛ به این معنی که معامله گران روی افزایش قیمت بیت کوین شرط بندی کرده بودند.
 موقعیت خرید (long) یا فروش (short) چیست؟ چگونه می توان از آنها استفاده کرد؟

این سقوط شدید قیمت باعث شد تا دو معامله گر بیشترین ضرر را متحمل شوند. موقعیت یک معامله گر اتریوم در بایننس (حاوی 38,986.528 اتریوم) در سطح قیمتی 1434.37 دلار لیکوئید شد و 55.9211 میلیون دلار را از دست داد. یک معامله گر بیت کوین نیز در بایننس حدود 10 میلیون دلار ضرر کرد.

پریمیوم کوین بیس مثبت 3 درصد افزایش یافته؛ به این معنی که برخی از نهنگ ها مقدار زیادی بیت کوین را در بایننس فروخته اند. زمانی که نهنگ های ارز رمزنگاری مقادیر زیادی بیت کوین می فروشند، می توانند بازار را اشباع کنند و قیمت را بیشتر کاهش دهند.

ورشکستگی غول املاک چینی

شرکت املاک و مستغلات اورگراند، دومین شرکت بزرگ املاک در چین، در روز پنجشنبه در دادگاهی در آمریکا درخواست ورشکستگی فصل 15 ثبت کرد. این قانون از شرکت های غیرآمریکایی تحت تجدید ساختار بدهی در برابر طلبکاران محافظت می کند. این اقدام در بحبوحه نگرانی فزاینده از بدتر شدن بحران املاک چین و تاثیر آن بر اقتصاد انجام شد. تجدید ساختار بدهی فرامرزی اورگراند شامل اوراق قرضه، وثیقه و تعهدات بازخرید با مجموع 31.7 میلیارد دلار است.

شرکت اورگراند زمانی پیشرو در صنعت ساخت و ساز کشور چین بود، اما با نظارت های شدید دولت این کشور بر بخش املاک و مستغلات در سال 2021، معلوم شد که این شرکت بیش از 300 میلیارد دلار بدهی دارد. بدهی این شرکت تا پایان سال 2022 به 340 میلیارد دلار رسیده که تقریبا 2 درصد از کل تولید ناخالص داخلی چین است. به نظر می رسد که این ورشکستگی یک نوع اثر دومینویی بر بیت کوین داشته، چون این خبر در زمان کاهش قیمت آن منتشر شد.

اما مارکوس تیلن (رئیس بخش تحقیقات Matrixport ) ادعا می کند که احتمال کاهش ارزش یوان چین ممکن است نقش مهمی در فشار فروش داشته باشد. به گفته وی، بزرگ ترین ریسک اقتصاد کلان، کاهش احتمالی ارزش یوان است که در پایین ترین سطح از سال 2007 معامله می شود. در آگوست سال 2015، زمانی که ارزش یوان چین کاهش یافت، قیمت بیت کوین در طول دو هفته 23 درصد سقوط کرد.

بازده اوراق قرضه دولتی

تینا تِنگ، تحلیلگر بازار CMC Markets، نظر متفاوتی را به اشتراک گذاشت و به افزایش اخیر در بازده اوراق قرضه دولتی به عنوان علت اصلی فشار فروش و سقوط قیمت ها اشاره کرد. تِنگ توضیح داد که افزایش بازده اوراق قرضه معمولا نشان دهنده کاهش نقدینگی برای بازار گسترده تر است.

علاوه بر این، تنگ گفت در حالی که بحران اورگراند می تواند تاثیر غیر مستقیمی بر قیمت بیت کوین داشته باشد، نمی تواند یکی از دلایل اصلی کاهش آن باشد. وی توضیح داد که این بیشتر بر احساسات نسبت به اقتصاد چین و سرمایه گذاران تاثیر می گذارد.

منبع Cointelegraph newsbtc Cointelegraph

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.