در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

3 مدل محبوب برای پیش بینی قیمت و نحوه کار آنها

0 1,928

تحلیلگران بیت کوین از سه مدل بسیار محبوب برای پیش بینی قیمت استفاده می کنند که عبارتند از: انباشت به جریان، امواج هایپر وامواج الیوت . این مدل ها به طور معمول حرکت های بزرگ قیمت را در میان و بلند مدت پیش بینی می کنند.

مدل انباشت به جریان: پیش بینی و نقد آن

مدل انباشت به جریان (S2F) اولین و مشهورترین مدل پیش بینی قیمت بیت کوین است. این مدل روند طولانی مدت قیمت بیت کوین را بر اساس کمیاب بودن آن پیش بینی می کند. چون بیت کوین عرضه پولی ثابتی دارد، مناسب ترین برهان برای ارزش این ارز برتر بازار، کمیابی و کاهش عرضه آن است.

این مدل، انباشت به جریان طلا و نقره را معیار خود قرار می دهد. اصطلاح انباشت به جریان به گردش عرضه جدید نسبت به مقدار عرضه موجود در گردش اشاره دارد. براساس این مدل، ارزش طلا در طول زمان در سطح های بالا نگه داشته می شود، چون امکان تولید دوباره کل عرضه در گردش طلا وجود ندارد.

برخلاف طلا و نقره، عرضه بیت کوین ثابت است و هر هاوینگ میزان تولید آن را کاهش می دهد. بنابراین، به لحاظ نظری بیت کوین حتی از طلا و نقره هم کمیاب تر است. این مدل پیش بینی می کند که پس از هاوینگ ماه مه، ارزش بازار بیت کوین بیش از 1 تریلیون دلار باشد. این پیش بینی مطابق با عملکرد بیت کوین بعد از هاوینگ های قبلی در سال های 2012 و 2016 است. PlanB، خالق این مدل، توضیح داد:

ارزش بازار پیش بینی شده برای بیت کوین پس از هاوینگ ماه مه سال جاری 1 تریلیون دلار است و این یعنی رسیدن قیمت به سطح 55000 دلار. این بسیار دیدنی و هیجان انگیز خواهد بود. به نظرم زمان همه چیز را معلوم خواهد کرد و احتمالا این اتفاق یک یا دو سال بعد از هاوینگ رخ خواهد داد.

Stock-to-flow
مدل پیش بینی انباشت به جریان

به دو دلیل مهم، انتقاداتی به مدل انباشت به جریان وارد شده است. اول، برخی معتقدند که فرض این که ارزش طلا صرفا از کمیابی آن ناشی می شود، درست نیست. دوم، برخی دیگر بر این باورند که استفاده از رگرسیون خطی ممکن است منجر به پیش بینی های نادرست شود. نیکُو کُوردیرو، مدیر ارشد در صندوق پوشش سرمایه ارز رمزنگاری Strix Leviathan، نوشت:

از  لحاظ نظری، این مدل بر این ادعا استوار است که ارزش دلاری بازار یک کالای پولی (مثلا طلا و نقره) از میزان عرضه جدید آن کالا مشتق می شود. به غیر از نقاط داده های منحصر بفرد انتخاب شده برای ترسیم ارزش بازار طلا و نقره در برابر مسیر بیت کوین، هیچ مدرک و تحقیقی برای تایید این نظریه ارائه نشده است.

کُوردیرو همچنین اظهار داشت که استفاده از رگرسیون خطی برای ترسیم مدل S2F، احتمال ” دستیابی به نتایج نادرست” را بالا می برد. این سرمایه گذار گفت که به دلیل رگرسیون، بسیاری از نقاط داده تصادفی می توانند در مدل جا بگیرند.

اما اظهار نظر درباره صحیح یا ناقص بودن مدل S2F دشوار است، زیرا داده های کافی برای رد کردن پیش بینی های انجام شده توسط این مدل وجود ندارند. برای مثال، مدرکی وجود ندارد که ثابت کند ارزش طلا به کمیابی آن وابسته است. با این وجود، اثبات این مسئله که کمیابی عامل اصلی دوام طولانی طلا به عنوان یک ذخیره با ارزش نبوده، نیز مشکل است.

موج الیوت

تحلیلگران تکنیکال برای تعیین کردن چرخه های بازار از نظریه امواج الیوت استفاده می کنند. این نظریه با فرض این که بازار بر اساس روانشناسی جمعی حرکت می کند، چرخه های نزولی و صعودی را مشخص می کند. به طور معمول، نظریه امواج الیوت در بسیاری از سناریوهای نزولی اعمال می شود. این یک حرکت هشت موجی را ارائه می دهد، که در آن قیمت دارایی به صورت سطح به سطح کاهش می یابد.

نظریه موج الیوت غالبا مورد انتقاد قرار می گیرد چون بسیار ذهنی تلقی می شود. همچنین فرض می کند که بازار از همان روانشناسی جمعی در بازه های زمانی مختلف پیروی می کند. به این ترتیب، اغلب به پیش بینی نامتعارف قیمت برای هر دو سناریوی نزولی و صعودی منجر می شود.

 در گزارش بایننس آکادمی درباره امواج الیوت آمده است:

منتقدین استدلال می کنند که نظریه امواج الیوت به دلیل ماهیت بسیار ذهنی خود یک نظریه معتبر نیست و به مجموعه ای از قوانین کاملا تعریف شده متکی است. این گزارش خاطر نشان می کند که هزاران سرمایه گذار و معامله گر موفق وجود دارند که توانسته اند اصول الیوت را با روشی سودآور به کار گیرند.

نظریه امواج الیوت یک الگوی خاص تکنیکال  یا ساختار بازار نیست. این مدل یک قاعده کلی است که بسته به روند قیمت یک دارایی در یک زمان معین، توسط معامله گران اتخاذ می شود. اثبات نادرست یا ناقص بودن نظریه امواج الیوت دشوار است، چون اهداف خاصی را تعیین نمی کند. این امر بر عهده معامله گران و تحلیلگران تکنیکال است که از این اصل برای ارزیابی روانشناسی توده یک بازار خاص استفاده کنند.

نظریه امواج هایپر

نظریه امواج هایپر که توسط تون ویس در بازار ارز رمزنگاری رایج شده است، تشکیل حباب احتمالی در بازار را تعیین می کند. این یک چرخه بازار هفت بخشی است که به طور معمول نزولی شدن روند در یک سقف را مشخص می کند. این نظریه، ساختاری شبیه به امواج الیوت دارد و فقط مربوط به سناریوهای نزولی می شود.

پیش بینی های قیمت انجام شده توسط امواج هایپر اغلب بحث برانگیز هستند، زیرا  آنها فرض می کنند که قیمت یک دارایی به سقف خود رسیده است. در نتیجه، اغلب دورترین سطح را (80 تا 90 درصد کاهش از یک سقف محلی ) برای قیمت یک دارایی پیش بینی می کنند. برای مثال، ویس گفت که وی در اوایل سال 2018 از نظریه امواج هایپر استفاده کرده تا رسیدن قیمت به سطح 1500 دلار را پیش بینی کند. قیمت بیت کوین یک سال و نیم بعد از حدود سطح 18000 دلار به 3100 دلار کاهش یافت.

ویس با اشاره به نظریه امواج هایپر گفت:

من 12 درصد از پیش بینی خود دور بودم. این میزان خطای من بود. وقتی سطح 1500 دلار را (از سقف ماه ژانویه سال 2018)   پیش بینی کردم، پیش بینی من فقط 12 درصد پایین تر از کف بازار نزولی بود.

ویس در بحث اخیر خود پیرامون نظریه امواج هایپر گفت که این مدل هنوز سطح 1000 دلار را برای قیمت بیت کوین پیش بینی می کند. اما وی تاکید کرد که منتظر کاهش قیمت این ارز به سطح 1000 دلار نیست و این صرفا یک نظریه و نقطه مرجع است.

ویس خاطر نشان کرد:

نمی دانم چرا مردم فکر می کنند که من هنوز منتظر کاهش قیمت به سطح 1200 یا 1500 دلار هستم. این یک نگرش مضحک است. به نظر می رسد که مردم خیلی سراسیمه شده اند. بنا به دلایلی ، زمانی که گفتم احتمال رسیدن قیمت بیت کوین به سطح 1500 دلار زیاد است، مردم ناراحت شدند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.