در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

جنگ SEC علیه ارزهای رمزنگاری: دلایل اقدامات و نتایج احتمالی

0 420

کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) در ژوئن 2023 و در کمتر از 24 ساعت از دو صرافی بزرگ بایننس و کوین بیس شکایت کرد. این کمیسیون مدعی شد که این دو صرافی به عنوان بورس اوراق بهادار، کارگزاری و آژانس های تسویه ثبت نشده فعالیت می کنند. شایان ذکر است که اتهامات SEC علیه بایننس شدیدتر بود و چانگ پنگ ژائو (مدیر عامل آن) را به دخیل بودن در روش های فریبنده (از جمله افزایش حجم معاملات و سازماندهی یک شبکه کلاهبرداری) و گمراه کردن سرمایه گذاران متهم کرد.

اقدامات SEC باعث به وجود آمدن بحث هایی در بین کارشناسان و فعالان بازار و همچنین مطرح شدن سوالاتی در مورد میزان اختیارات این نهاد نظارتی، پیامدهای احتمالی برای نوآوری در بازار و ثبات کلی بازار ارز رمزنگاری شد.

در این مقاله، اقدامات اخیر SEC درباره قانونمند کردن بازار ارز رمزنگاری را بررسی می کنیم و همچنین سعی خواهیم کرد که نتیجه تلاش های این نهاد برای تحت قانون درآوردن این بازار را پیش بینی کنیم.

شکایت SEC و پاسخ صرافی های متمرکز

کوین بیس و بایننس در حال حاضر با چالش های قانونی از سوی SEC مواجه هستند. صرافی بایننس در ابتدا با اعلام همکاری با SEC در تحقیقات و در عین حال اعتراض به این شکایت و دستیابی به تخفیف جزئی در برابر مسدود شدن وجوه، پاسخ داد. سایر تعهدات بایننس در این توافق نامه، Binance.US را مجبور می کند تا کیف پول های ارز رمزنگاری جدیدی ایجاد کند که کارکنان صرافی بایننس به آن دسترسی نداشته باشند، داده های بیشتری را به SEC ارائه کند و با یک برنامه کشف سریع موافقت کند.

از طرف دیگر، کوین بیس درگیر یک مناقشه طولانی با SEC بوده که با صدور اخطاریه ولز ( Wells notice) توسط این آژانس در ماه مارس آغاز شد. اخطاریه ولز مقدمه‌ ای برای طرح اتهام بر علیه شرکت‌ های سهامی عام از سوی SEC است. این نهاد با صدور این اخطاریه، کوین بیس را متهم به نقض قوانین اوراق بهادار کرد. این صرافی از طریق یک پست وبلاگ و یک پرونده رسمی، استدلال کرد که هیچ قانونی را نقض نکرده، چون معاملات اوراق بهادار را انجام نداده است. علاوه براین، کوین بیس دراقدامی غیرمعمول دادخواستی را به دادگاه ارائه کرد و از آن خواست تا SEC را مجبور کند به درخواست خود برای قانونگذاری رسیدگی کند.

در حالی که پیش بینی نتیجه این اقدامات دشوار است، بررسی آنچه در گذشته رخ داده می تواند به ما بگوید که چرا SEC سر جنگ با بازار ارز رمزنگاری دارد.

رام کرن غرب وحشی

با توجه به این دعواهای حقوقی، مهم است که آرامش خود را حفظ کنید و به یاد داشته باشید که چه کسی پشت آنها ایستاده است. همانطور که چهره های با نفوذی مانند ویتالیک بوترین و چانگ پنگ ژائو جزء جدایی ناپذیر بازار ارزهای رمزنگاری هستند، تصور کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا بدون رئیس آن، یعنی گری جنسلر (که در سال 2021 به این سمت منصوب شد)، دشوار است. تحت رهبری جنسلر، یک پیام ثابت و همیشگی برای شرکت های ارز رمزنگاری وجود دارد: اقدامات سختگیرانه برای مهار بازار ارز رمزنگاری ضروری است.

جنسلر بازار ارز رمزنگاری را غرب وحشی می داند که مملو از “کلاهبرداری، تقلب و هک” است و به همین دلیل از کنگره خواسته تا اختیارات بیشتری به SEC بدهد تا از سرمایه گذاران در این بازار محافظت کند. در حالی که جنسلر پذیرش دارایی ارز رمزنگاری را به عنوان یک وسیله مبادله تایید می کند، وی به استفاده رایج از آنها در حملات باج افزار و وسیله ای برای فرار از قوانین مربوط به مبارزه با پول شویی، تحریم ها و مالیات اشاره می کند. در نتیجه، جنسلر می گوید که دارایی های ارز رمزنگاری را باید در دسته “دارایی های پر ریسک” طبقه بندی کنیم و مسئولیت محافظت از سرمایه گذاران در این طبقه دارایی را بر عهده نهادهای قانونگذار بگذاریم. وی همچنان براین باور خود متمرکز است که SEC در بهترین جایگاه برای محافظت از سرمایه گذاران قراردارد و راهی جز رام کردن فضای وحشی ارزهای دیجیتال وجود ندارد.

نظر متفاوت سرمایه گذاران درباره اقدامات SEC

سرمایه گذاران نظرات متفاوتی در مورد تاثیر تنظیم قوانین بر بازار ارز رمزنگاری دارند. در حالی که برخی معتقدند افزایش نظارت ها و قوانین اعتبار این بازار را بالا می برد، برخی دیگران نگران این هستند که مداخله نظارتی بیش از حد ممکن است ماهیت غیرمتمرکز بودن این بازار را از بین ببرد. در حال حاضر، تعیین قطعی این که چه کسی در این بحث درست می گوید و چه کسی غلط، دشوار است و باید منتظر ماند و دید که حق با کیست. اما واضح است که SEC قصد اعمال کنترل بازار ارز رمزنگاری و تعیین قوانین برای آن را دارد.

یک نقطه عطف مهم در تنظیم قوانین ارز رمزنگاری، طبقه بندی رسمی این دارایی ها بوده و اقداماتی در این راستا انجام شده است. برای روشن شدن این موضوع، ذکر این نکته ضروری است که اگر ارزهای رمزنگاری در گروه کالاها (مانند نفت خام یا گاز طبیعی) طبقه بندی شوند، مرجع اصلی نظارتی در ایالات متحده کمیسیون معاملات آتی کالا (CFTC) خواهد بود که بر معاملات ارز رمزنگاری نظارت خواهد کرد و حیطه اختیارات خود را به معاملات ارز رمزنگاری گسترش خواهد داد.

تعیین اوراق بهادار بودن دارایی براساس تست هاوی

اما اگر ارزهای رمزنگاری در دسته اوراق بهادار (مانند سهام، اوراق قرضه و صندوق های قابل معامله در بورس) قرار بگیرند، کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) نظارت بر آنها را بر عهده خواهد گرفت. گری جنسلر معتقد است که اکثر ارزهای رمزنگاری طبق تست هاوی ( Howey Test) اوراق بهادار هستند. جنسلر بر لزوم پیروی شرکت های ارز رمزنگاری از قوانین اوراق بهادار تاکید کرده و این نشان دهنده تعهد SEC به اجرای قوانین است. 

براساس تست هاوی، یک دارایی در صورتی اوراق بهادار تلقی می شود که چهار شرط زیر را دارا باشد:

  • سرمایه گذاری مالی انجام شود.
  • انتظار کسب سود از سرمایه گذاری وجود داشته باشد.
  • سرمایه گذاری در یک شرکت مشترک باشد.
  • سود از تلاش های اشخاص ثالث دیگر حاصل شود.

در نهایت، تست هاوی تعیین می کند که آیا یک دارایی واجد شرایط ” قرارداد سرمایه گذاری ” و مشمول قوانین اوراق بهادار فدرال” است یا خیر. همانطور که می دانید، SEC هر کاری را انجام  می دهد تا بیشتر ارزهای رمزنگاری را در طبقه اوراق بهادار قرار دهد. در واقع، جنسلر قبلا موضع خود را اعلام کرده و گفته است که اکثر ارزهای رمزنگاری باید اوراق بهادار در نظر گرفته شوند. البته، وی برای بیت کوین استثنا قائل شده و آن را در دسته کالاها طبقه بندی کرده است.
بیت کوین چیست؟ آموزش کامل بیت کوین

SEC در نیمه اول سال 2023 به حوزه ارزهای رمزنگاری به طور جدی تری ورود کرده است. اگر اخیرا اخبار را چک کرده باشید، حتما به عنوان هایی مانند “شکایت SEC از ….” یا “اتهامات SEC علیه ….” برخورد کرده اید. بنابراین، رویدادهای شش ماه گذشته را بررسی خواهیم کرد، چون آغاز مداخله جدی این نهاد نظارتی در بازار ارز رمزنگاری است.

SEC و بازار ارز رمزنگاری

مقابله SEC با بازار ارز رمزنگاری به قبل از سال 2023 بر می گردد. تلاش های این نهاد نطارتی برای تنظیم قوانین ارز رمزنگاری چندین سال است که ادامه دارد و شکایت ریپل و اتخاذ اقدامات سختگیرانه علیه عرضه های اولیه (ICO) دو نمونه از این تلاش ها هستند. اما سال 2023 متفاوت بوده و SEC اقدامات شدیدتر و جدی تری را علیه بازار ارز رمزنگاری اتخاذ کرده است. در ادامه به برخی از اقدامات مهم این نهاد در 6 ماه گذشته می پردازیم:

جدول زمانی اقدامات SEC علیه بازار

  • 12 ژانویه: SEC شکایتی علیه شرکت جنسیس و صرافی جمینی تنظیم کرد و هر دو را به فروش “اوراق بهادار ثبت نشده” متهم کرد.
  • 12 فوریه: SEC به کراکن دستور داد تا ارائه سرویس استیکینگ را برای مشتریان آمریکایی متوقف کند و 30 میلیون دلار جریمه بپردازد.
  • 16 فوریه: SEC دو کووان (Do Kwon – بنیانگذار ترا) را متهم به فریب سرمایه گذاران آمریکایی برای خرید ارزهای رمزنگاری اش کرد.
  • 22 مارس:  کوین بیس اخطاریه ولزرا دریافت کرد که نشان می داد به دلیل نقض احتمالی قوانین اوراق بهادار در معرض تهدید قانونی از سوی SEC قرار دارد.
  • 5 ژوئن: SEC با ثبت شکایت علیه بایننس و مدیرعامل آن چانگ پنگ ژائو، آنها را به مدیریت یک صرافی اوراق بهادار ثبت نشده و بی توجهی آشکار به قوانین این نهاد متهم کرد.
  • 6 ژوئن: تنها یک روز پس از شکایت از بایننس، SEC شکایتی علیه کوین بیس تنظیم کرد و این صرافی را به عدم اخذ مجوز برای فعالیت و ارائه اوراق بهادار ثبت نشده متهم کرد.
  • 7 ژوئن: SEC از یک دادگاه فدرال خواست تا یک دستور موقت برای مسدود کردن دارایی های صرافی بایننس در آمریکا صادر کند.

این اقدامات سختگیرانه نشان می دهند که SEC در تقابل با ارزهای رمزنگاری بسیار جدی است و به نظر می رسد که قصد عقب نشینی ندارد. بنابراین دلیل برخورد SEC با ارزهای رمزنگاری چیست و اصرار این نهاد برای تعیین قوانین این بازار ما را به کجا خواهد برد؟ در ادامه نظر کارشناسان بازار آمده است.

چرا SEC می خواهد برای بازار ارز رمزنگاری قوانین تعیین کند؟

چرا SEC مصمم به تعیین قوانین برای تمام بخش های بازار ارز رمزنگاری است؟ انگیزه اصلی این نهاد چیست و این کار چه منافع و ریسک هایی را برای این نهاد به همراه خواهد داشت؟ اینها سوالاتی هستند که کارشناسان بازار به آنها پاسخ داده اند.

هارمن سینگ (Harman Singh) مدیر عامل شرکت Cyphere، معتقد است که SEC با تعیین قوانین برای بازار ارز رمزنگاری، چندین هدف را دنبال می کند. در وهله اول، SEC به دنبال محافظت از سرمایه گذاران در برابر فعالیت های کلاهبرداری و هک های رایج در این بازار است. هدف آنها از تعیین قوانین برای بخش های مختلف بازار، افزایش اعتماد سرمایه گذاران و اطمینان از فعالیت های قانونی است. علاوه بر این، SEC می خواهد از پولشویی، تامین مالی فعالیت های غیرقانونی و سایر فعالیت های خلاف قانون که از طریق ارزهای دیجیتال تسهیل می شوند، جلوگیری کند. مزایای تعیین قوانین از سوی SEC شامل افزایش ثبات بازار، کاهش تقلب و بهبود شفافیت است.

SEC با تعیین قوانین و ترویج انطباق با قوانین، امیدوار است که بتواند یک محیط قابل اعتمادتر و امن تری را برای سرمایه گذاران و کسب و کارهای حوزه ارز رمزنگاری ایجاد کند.

آنجلو سوربلو (Angelo Sorbello)، بنیانگذار LinkDelta، معتقد است که انگیزه SEC از تنظیم قوانین برای بازار ارز رمزنگاری، محافظت از سرمایه گذاران و تضمین یکپارچگی بازارها است. مقامات این نهاد نگران ریسک های احتمالی مانند پولشویی، تقلب و دستکاری بازار هستند و می خواهند اطمینان حاصل کنند که سرمایه گذاران به اطلاعات درست و قابل اعتماد دسترسی دارند. علاوه بر این، آنها نگران احتمال استفاده از ارزهای رمزنگاری برای فعالیت های غیرقانونی مانند تامین مالی تروریسم هستند.

استوارت آلدروتی (Stuart Alderoty)، مدیر ارشد حقوقی ریپل، می گوید که کمیسیون بورس و اوراق بهادر تحت ریاست جنسلر، لزوما به برنده شدن یا باخت در دادگاه ها اهمیتی نمی دهد. من معتقدم که آنها یک کمپین هماهنگ به راه انداخته اند تا بازار ارز رمزنگاری را در ایالات متحده نابود کنند.

دانیل نوولا (Daniel Novela)، بنیانگذار Novela Law، معتقد است که SEC مسیر اشتباهی را طی می کند. به نظر می رسد که مقامات این نهاد در طبقه بندی ارزهای رمزنگاری به عنوان اوراق بهادار بسیار مصمم هستند، که من با آنها موافق نیستم. اگر آنها موفق شوند، رشد این بازار در آمریکا متوقف خواهد شد و این کشوررا به جای پیشگام بودن در این بازار به یک دنبال کننده تبدیل خواهند کرد. به نظر می رسد دلیل آن کنترل بیشتر دولت باشد که به اعتقاد من از درک غلط از ارزهای رمزنگاری و دادن قدرت به SEC ناشی می شود.

این تقابل چه معنایی برای بازار ارز رمزنگاری دارد؟

تشدید اقدامات علیه بازار ارز رمزنگاری نگرانی هایی را در مورد مشکلات احتمالی سرمایه گذاران آمریکایی در معاملات ارزهای رمزنگاری مورد نظر خود به وجود می آورد و تهدیدی برای ماهیت غیرمتمرکز این دارایی ها است که در ابتدا بسیاری از علاقه مندان به ارزهای رمزنگاری را به خود جلب کرد. با توجه به ورشکستگی اخیر پلتفرم ها و شرکت های بزرگی مانند اف تی ایکس و دیجیتال وُیِجر (Voyager)،  ایجاد قوانین واضح و شفاف برای صرافی های ارز رمزنگاری به منظور تضمین امنیت سرمایه گذاران اهمیت زیادی پیدا کرده است. در صورتی که SEC در دادگاه موفق شود، اقدامات این نهاد می تواند شرکت های ارز رمزنگاری را مجبور به ثبت نام در این آژانس کند و منجر به تحولات قابل توجهی در بازار ارز رمزنگاری شود.

این تاثیر فراتر از کوین بیس و بایننس است، زیرا این گونه شکایت ها باعث ایجاد عدم اطمینان بیشتر می شوند و اعتماد به کل بازار را از بین می برند. SEC علاوه بر جنسیس و جمینی، علیه سایر شرکت های ارز رمزنگاری اقدام کرده است. اقدامات نظارتی ممکن است محدودیت هایی را برای استفاده از ارز رمزنگاری ایجاد کند و به طور بالقوه ای نوآوری در این بخش را متوقف کند. همچنین برخی گمانه زنی می کنند که هدف بعدی SEC بخش دیفای و ارزهای پایدار بازار است که این نشان می دهد اقدامات نظارتی بیشتری ممکن است در راه باشد. در ادامه نظر کارشناسان در مورد نتیجه احتمالی تقابل SEC با ارزهای رمزنگاری آمده است.
ارز پایدار یا استیبل کوین چیست؟

نتیجه احتمالی تقابل SEC با بازار ارز رمزنگاری از زبان کارشناسان

جان مورگان (Jon Morgan)، مدیرعامل و سردبیر Venture Smarter، معتقد است که تاثیر اقدامات نظارتی SEC بر کل بازار چند وجهی است. از یک طرف، قوانین به خوبی تعریف شده می تواند وضوح قانونی و اطمینان را به همراه داشته باشد و منجر به افزایش مشارکت نهادهای سرمایه گذاری و پذیرش جریان اصلی شود. این می تواند روند رشد بازار را تسهیل کند، اعتماد سرمایه گذاران را بهبود بخشد و موسسات مالی سنتی بیشتری را جذب کند. از طرف دیگر، قوانین سختگیرانه می تواند این نوآوری را مختل کند، کسب و کارها را از ایالات متحده دور کند یا آنها را به سمت کشورها ی دارای قوانین دوستدار ارز رمزنگاری سوق دهد. ایجاد قوانین متعادلی که ضمن حمایت از سرمایه گذاران، این نوآوری را تقویت کند، برای تضمین یک اکوسیستم رمزنگاری سالم و پایدار بسیار مهم است.

برایان دچسار (Brian Dechesare)، بنیانگذار Breaking Into Wall Street، فکر می کند که در آینده نزدیک، SEC احتمالا به نظارت بر بازار ارزهای رمزنگاری ادامه خواهد داد. مقامات این نهاد ممکن است بر موضوعاتی مانند عرضه های توکن اوراق بهادار (STOs)، سیستم های مالی غیرمتمرکز و عرضه های اولیه سکه (ICOs) تمرکز کنند. همچنین، پیش بینی می شود که صرافی های ارز رمزنگاری برای انطباق با قوانین اوراق بهادار، تحت نظارت بیشتری قرار بگیرند. SEC مممن است مسائل پیرامون ارزهای پایدار را به منظور محافظت از سرمایه گذاران، ثبات پولی و طبقه بندی احتمالی آنها به عنوان اوراق بهادار، بررسی کند. اگرچه اهداف این اقدامات نظارتی افزایش اعتماد سرمایه گذار، کاهش ریسک و شفافیت بازار است، می تواند هزینه های انطباق با قوانین را افزایش دهد و تاثیر نامطلوبی بر نوآوری و پویایی بازار ارز رمزنگاری داشته باشد.

منبع tradesanta

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.