در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

نود چیست؟ معرفی نودهای فعال در شبکه بیت کوین و اهمیت آنها برای این شبکه

0 371

بسته به محیط و شرایط، تعاریف مختلفی برای نود وجود دارد. وقتی صحبت از شبکه های کامپیوتری یا مخابراتی می شود، نودها ممکن است به عنوان یک نقطه توزیع مجدد یا یک پایانه ارتباطی، عمل کنند. معمولا، نود از یک شبکه واقعی تشکیل شده، اما مواردی وجود دارد که در آنها از نودهای مجازی استفاده می شود.

نود شبکه نقطه ای است که در آن می توان پیامی را ایجاد، دریافت یا ارسال کرد. در این مطلب انواع مختلف نودهای بیت کوین (فول نودها، سوپرنودها، نودهای ماینر و کلاینت های SPV) را مورد بحث قرار خواهیم داد.
بیت کوین چیست؟ آموزش کامل بیت کوین

نودهای بیت کوین

شبکه نودهای کامپیوتری در زمینه بلاک چین به شبکه ای گفته می شود که امکان استفاده از بیت کوین به عنوان یک ارز رمزنگاری غیرمتمرکز همتا به همتا (P2P) را فراهم می کند. به این ترتیب، از نظر طراحی مقاوم در برابر سانسور بوده و برای انجام معاملات و تراکنش ها نیازی به شخص ثالث یا واسطه ندارد. کاربران می توانند در سراسر جهان (هر چقدر هم که در دنیا از یکدیگر دور باشند) با یکدیگر به طور مستقیم معامله کنند.
بلاک چین چیست؟ یک راهنمای کامل برای مبتدیان

بنابراین، نودهای بلاک چین مانند یک نقطه ارتباطی عمل می کنند که می توانند وظایف مختلف را انجام دهند. هر کامپیوتر یا دستگاهی که به رابط بیت کوین متصل می شود را می توان یک نود در نظر گرفت؛ به این معنا که آنها به نوعی با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. این نودها همچنین می توانند با استفاده از پروتکل همتا به همتای بیت کوین، اطلاعات مربوط به تراکنش ها و بلاک ها را در شبکه توزیع شده کامپیوترها انتقال دهند. با این حال، هر نود کامپیوتری با توجه به وظیفه خاص خود تعریف می شود، بنابراین انواع مختلفی از نودهای بیت کوین وجود دارد.

فول نودها یا نودهای کامل

فول نودها به نودهایی گفته می شود که واقعا از بیت کوین پشتیبانی می کنند، امنیت آن را تامین می کنند و برای شبکه آن ضروری هستند. این نودها را نیز می توان نود اعتبارسنج نامید، چون در فرایند تایید تراکنش ها و بلاک ها شرکت می کنند. همچنین، فول نودها می توانند تراکنش ها و بلاک های جدید را به بلاک چین منتقل کنند.
نود کامل(Full node) چیست؟

معمولا، یک فول نود نسخه ای از بلاک چین بیت کوین را با همه بلاک ها و تراکنش هایش دانلود می کند، اما این از شرایط لازم برای فول نود شدن نیست (ممکن است به جای آن از یک نسخه مختصر شده بلاک چین استفاده شود).

یک فول نود بیت کوین را می توان از طریق اجرای نرم افزارهای مختلف ایجاد کرد، اما پرکاربردترین و محبوب ترین آنها، نرم افزار بیت کوین کُور ( Bitcoin Core) است. شرایط لازم برای اجرای یک فول نود بیت کوین کُور به شرح زیر است:

شرایط لازم برای اجرای یک فول نود

  • کامپیوتر یا لپ تاپ با نسخه جدید ویندوز، مک اُ اِس ایکس (Mac OS X) یا لینوکس.
  • 200 گیگابایت فضای خالی دیسک
  • 2 گیگابایت حافظه (رم)
  • اتصال به اینترنت پرسرعت با سرعت آپلود حداقل 50 کیلوبایت بر ثانیه
  • یک اتصال نامحدود یا یک اتصال با محدودیت های بالای بارگذاری. فول نودهای آنلاین ممکن است به مصرف آپلود 200 گیگابایت در ماه و مصرف دانلود 20 گیگابایت در ماه برسند یا فراتر از آنها بروند. همچنین، هنگامی که نود خود را برای اولین بار راه اندازی می کنید، باید 200 گیگابایت دانلود کنید.
  • فول نود باید حداقل 6 ساعت در روز اجرا شود. حتی بهتر است که آن را به طور مداوم اجرا کنید.

بسیاری از سازمان ها و کاربران به صورت داوطلب فول نود بیت کوین را اجرا می کنند تا از این طریق به شبکه آن کمک کنند. در حال حاضر، تقریبا 14259 نود عمومی در شبکه بیت کوین در حال اجرا هستند. توجه داشته باشید که این عدد فقط شامل نودهای عمومی می شود. این نودها به نودهای شنونده یا پیرو نیز معروفند که قابل مشاهده و در دسترس هستند. 

علاوه بر نودهای عمومی، بسیاری از نودهای مخفی دیگر نیز وجود دارند که قابل رویت نیستند (نودهای غیر شنونده). این نودها معمولا در پشت یک فایروال و از طریق شبکه تُور(Tor) اجرا می شوند یا صرفا به این دلیل پیکربندی شده اند که مخفی بمانند.

نودهای شنونده یا سوپرنودها

در اصل، یک نود شنونده یا سوپرنود یک فول نود است که به صورت عمومی قابل مشاهده است. این نود به هر نود دیگری که قصد برقراری ارتباط با آن را دارد، ارتباط برقرار کرده و اطلاعاتی را در اختیارش قرار می دهد. از این رو، یک سوپر نود نقطه توزیع مجددی است که می تواند هم به عنوان منبع داده و هم یک پل ارتباطی عمل کند.

یک سوپر نود قابل اعتماد همیشه فعال است، ارتباطات متعددی برقرار می کند و تاریخچه بلاک چین و داده های تراکنش ها را به نودهای دیگر در سراسر جهان ارسال می کند. به همین دلیل، یک سوپر نود در مقایسه با یک فول نود پنهان، به قدرت محاسباتی بالا و اتصال اینترنت بهتری نیاز دارد.

نودهای ماینر

برای این که بتوان بیت کوین را در شرایط رقابتی فعلی استخراج کرد، باید روی سخت افزار و برنامه های تخصصی استخراج سرمایه گذاری کرد. این برنامه های استخراج (نرم افزار) مستقیما با بیت کوین کُور در ارتباط نیستند و به طور موازی برای استخراج بلاک های بیت کوین اجرا می شوند. یک ماینر می تواند انتخاب کند که به تنهایی (ماینر انفرادی) یا به صورت گروهی (استخر استخراج) کار کند.
استخر استخراج چیست؟

در حالی که فول نودهای ماینر انفرادی از نسخه بلاک چین خود استفاده می کنند، ماینرهای استخر استخراج با هم کار می کنند و هر کدام قدرت محاسباتی خود (نرخ هش) را با سایر شرکت کنندگان به اشتراک می گذارد. در یک استخر، فقط مدیر آن باید یک فول نود را اجرا کند که به آن فول نود ماینر استخر استخراج نیز می گویند.

لایت نودها یا کلاینت های SPV 

لایت نودها که به کلاینت های تایید پرداخت ساده نیز معروف هستند، به نودهایی گفته می شود که از شبکه بیت کوین استفاده می کنند، اما در واقع مانند یک فول نود عمل نمی کنند. بنابراین، کلاینت های SPV به امنیت شبکه کمک نمی کنند، چون آنها هیچ نسخه ای از بلاک چین را در اختیار ندارند و در فرایند اعتبارسنجی و تایید تراکنش ها شرکت نمی کنند.

به طور خلاصه، SPV روشی است که از طریق آن کاربر می تواند بدون نیاز به دانلود کل داده های بلاک، بررسی کند ببیند آیا برخی از تراکنش ها در یک بلاک گنجانده شده اند یا خیر. بنابراین، کلاینت های SPV به اطلاعات ارائه شده توسط سایر فول نودها (سوپرنودها) اعتماد می کنند. لایت نودها به عنوان پایانه ارتباطی عمل می کنند و در بسیاری از کیف پول های ارز رمزنگاری مورد استفاده قرار می گیرند.

کلاینت در برابر نود استخراج

توجه به این نکته ضروری است که اجرای یک فول نود مانند اجرای یک فول نود استخراج نیست. در حالی که ماینرها باید روی سخت افزار و نرم افزار گران قیمت استخراج سرمایه گذاری کنند، هر کسی می تواند یک فول نود اعتبار سنج را اجرا کند.

یک ماینر قبل از استخراج یک بلاک باید تراکنش های معلقی را که قبلا فول نودها آنها را تایید کرده اند، جمع آوری کند. در مرحله بعد، ماینر یک بلاک کاندید (با گروهی از تراکنش ها) ایجاد کرده و سعی می کند آن بلاک را استخراج کند. اگر ماینر بتواند راه حل معتبری برای بلاک کاندید خود پیدا کند، می تواند آن را در شبکه منتشر کند تا سایر فول نودها بتوانند صحت بلاک را تایید کنند. بنابراین، قوانین اجماع را شبکه توزیع شده نودهای اعتبارسنج تعیین و اجرا می کنند نه ماینرها.

حرف آخر

نودهای بیت کوین از طریق پروتکل همتا به همتای (P2P) شبکه بیت کوین با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند و با انجام این کار، صحت و یکپارچگی سیستم را تضمین می کند. نودی که درست عمل نمی کند یا سعی می کند اطلاعات نادرست را منتشر کند، به سرعت توسط نودهای صادق شناسایی شده و از شبکه اخراج می شود.

علیرغم این واقعیت که اجرای فول نود اعتبارسنجی سود مالی به همراه ندارد، بیشتر افراد آن را توصیه می کنند، چون اعتماد، امنیت و حریم خصوصی را برای کاربران به ارمغان می آورد. فول نودها اطمینان می دهند که همه قوانین را رعایت می کنند. آنها از بلاک چین در برابر حملات و کلاهبرداری ها (مانند دو بار خرج کردن) محافظت می کنند. علاوه بر این، یک فول نود نیازی به اعتماد دیگران ندارد و به کاربر اجازه می دهد تا کنترل کامل سرمایه خود را در اختیار داشته باشد.

منبع binance

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.