در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

آوالانچ (Avalanche) چیست و چه ویژگی‌های منحصر به فردی دارد؟

0 2,037

همانطور که فناوری بلاک چین توسعه می یابد، راه حل های جدیدی برای مشکلات دیرینه مقیاس پذیری، قابلیت همکاری و کاربردپذیری ارائه می شوند. آوالانچ با استفاده از سه بلاک چین مجزا در پلتفرم خود، رویکرد منحصر به فردی را در پیش گرفته و تلاش می کند تا این سه مشکل را حل کند.

آوالانچ چیست؟

شرکت آوا لبز (Ava Labs) به هدف پروتکل آوالانچ برای ایجاد یک شبکه ارز رمزنگاری قوی، ایمن و کارآمد برای اپلیکیشن ها ( همچنین dApps)، شبکه های پرداخت منحصر به فرد و بلاک چین های به هم پیوسته اعتقاد دارد. این پروتکل با رویکرد تکنولوژیکی متفاوت خود ساختار توکن سازی جدیدی را توسعه داده که شامل تجارت یکپارچه دارایی های فیزیکی و مجازی، اپلیکیشن های پرداخت ساختار یافته و محصولات مشتقات، داده های خصوصی نسخه سوم وب (Web 3.0)، اپلیکیشن های اجتماعی و غیره است.

شبکه اصلی آوالانچ در 21 سپتامبر 2021 (برابر با 30 شهریور 1400 ) و تنها دو ماه پس از جذب سرمایه 42 میلیون دلاری از طریق فروش توکن، شروع به کار کرد. این شبکه برای رفع برخی از محدودیت های پلتفرم های بلاک چین قدیمی تر (از جمله سرعت پایین پردازش تراکنش ها، متمرکز بودن و مقیاس پذیری) طراحی شده و از چندین نوآوری برای انجام این کار استفاده می کند. پروتکل اجماع منحصر به فرد آوالانچ، نوید تاخیر کم در پردازش تراکنش ها، قابلیت توان عملیاتی بالا و مقاوم بودن در برابر حملات 51 درصدی را می دهد.

آوالانچ سریع ترین شبکه ارز دیجیتال قراردادهای هوشمند در بخش بلاک چین است که توسط شرکت آوا لبز توسعه یافته و به همه این امکان را می دهد تا به راحتی بلاک چین های چند منظوره و اپلیکیشن های غیرمتمرکز (DApps) خود را ایجاد کنند.  این شبکه به مراتب بیشترین اعتبارسنج را در بین تمام پروتکل های اثبات سهام (PoS) دارد که فعالیت آن را تضمین می کند. بعلاوه، شبکه آوالانچ یک پلتفرم سریع، دارای کارمزد بسیار پایین و سازگار با محیط زیست است. همچنین، هر اپلیکیشن مبتنی بر قرارداد هوشمند می تواند در این شبکه از رقبای خود پیشی بگیرد.

چه فاکتورهایی آوالانچ را به بهترین پلتفرم قراردادهای هوشمند تبدیل می کنند؟

نسل سوم وب (Web 3.0)

آوالانچ و دیگر شبکه های ارز رمزنگاری، پلتفرم های اپلیکیشن نسل سوم وب هستند. وب دائما در حال تغییر است. شبکه های کامپیوتری نسل اول وب (Web 1.0) ما را به شبکه های سراسر جهان متصل کردند و اطلاعات و پرداخت های تجاری آنلاین الکترونیکی را در دسترس ما قرار دادند. شبکه های اجتماعی نسل دوم وب (که در ابتدا برای موبایل بودند) ما را به جوامع اینترنتی وصل کردند. شبکه های ارز رمزنگاری نسل سوم وب از پروتکل های جامعه محور بدون نیاز به اعتماد (مانند آوالانچ) تشکیل شده اند که به کاربران امکان کنترل مجدد اطلاعات و حریم خصوصی خود را از طریق اپلیکیشن های دیفای می دهند.

نوآوری نسل سوم ارزهای رمزنگاری

شبکه های ارز رمزنگاری اولیه امکان ارسال و دریافت پول مجازی غیرمتمرکز را در سراسر جهان فراهم کردند. پلتفرم های نسل دوم بر اساس این فناوری بنیادی گسترش یافتند تا امکان ساخت اپلیکیشن های غیرمتمرکز قابل برنامه ریزی، فعال کردن ابزارهای دیفای، توکن های NFT و سایر اپلیکیشن های درآمدزا را فراهم کنند. با این حال، این سرویس ها به دلیل کارمزد بالا برای تراکنش ها و سرعت پایین پردازش آنها، طیف محدودی از موارد استفاده را ارائه می کنند. هدف نسل سوم شبکه های ارز رمزنگاری، ایجاد طیف وسیع تری از اپلیکیشن های غیر متمرکز بر روی بلاک چین های ارزان تر و سریع تر است. شبکه های نسل سوم آینده ای چند زنجیره ای را نوید می دهند که در آن اکوسیستم های زیادی از لحاظ سرعت، امنیت و سفارشی سازی با هم رقابت می کنند.

معماری فناوری نوآورانه

آوالانچ از ابزارهای اجماع پیشرفته و یک ویژگی منحصر به فرد برای ارائه یک راه حل سریع و مقیاس پذیر استفاده می کند. این یک شبکه اثبات سهام (PoS) است که از توافق احتمالی برای محافظت از پرداخت ها و در عین حال حفظ عملکرد و مقیاس پذیری بهره می برد. طراحی متمایز چند زنجیره ای آوالانچ به آن اجازه می دهد تا یک پلتفرم بلاک چین با چندین “زیر شبکه” باشد که پاسخگوی تقاضاهای متفاوت کاربران است.

آوالانچ با اجرای پروتکل اجماع بهینه سازی شده گراف جهت دار غیر مدور (DAG)،  از تمام نودها برای پردازش و تایید تراکنش ها استفاده می کند. این پروتکل به شبکه اجازه می دهد تا تراکنش ها را به صورت موازی پردازش کند. اعتبارسنج ها به طور تصادفی از اعتبار سنج های دیگر نظرسنجی می کنند تا تعیین کنند آیا تراکنش جدید معتبر است یا خیر. از نظر آماری ثابت شده که پس از تعداد معینی از این نمونه گیری های تصادفی مکرر، جعلی (ساختگی) بودن یک تراکنش تقریبا غیرممکن است.

جذب توسعه دهندگان

 قابلیت های آوالانچ آن را به ابزاری مناسب برای بسیاری از توسعه دهندگان نسل سوم که به سرعت راه حل های جدید دیفای را در C-Chain راه اندازی می کنند، تبدیل کرده است. در حال حاضر، صرافی های غیرمتمرکز، استخراج نقدینگی، وام ها، دارایی های مشتق  و سایر خدمات مالی از طریق اپلیکیشن های غیرمتمرکز در دسترس هستند. در نتیجه، این شبکه شاهد افزایش قابل توجهی در تعداد دارایی ها، اپلیکیشن ها و اجرای سفارشی در زیر شبکه ها بوده است و همه آنها از زمان فعال شدن شبکه اصلی معرفی شده اند. این افزایش استفاده منجر به افزایش مستمر درآمد کارمزد تراکنش در شبکه شده که از ارزش اقتصادی توکن ها پشتیبانی می کند.

ریسک ها و عدم اطمینان

عدم پیاده سازی طرح محصول خود، تاخیر در عرضه حاکمیت سیستم، کاهش تمایل توسعه دهندگان، تقاضای پایین برای اپلیکیشن های غیرمتمرکز، شبکه های ارزهای رمزنگاری رقیب در پی به دست آوردن سهم خود از بازار، محقق نشدن درآمد حاصل از کارمزد تراکنش و کاربر، نوسانات ارزهای رمزنگاری و نگرانی های نظارتی جزو ریسک ها و تردیدها هستند.

آوالانچ شکل کاملا جدیدی از اجماع و درجه ای از انعطاف پذیری را ارائه می دهد که سایر پروتکل های لایه یک قبلی ندارند. در حالی که این شبکه در مراحل ابتدایی خود است، میزان پذیرش آن نشان می دهد که توسعه دهندگان از پتانسیل آن آگاه هستند و انتظار دارند این بلاک چین به چشم انداز خود از یک دنیای دیجیتالی مقیاس پذیر و توسعه پذیر دست پیدا کند.

آوالانچ چگونه کار می کند؟

آوالانچ از سه بلاک چین با قابلیت همکاری تشکیل شده که عبارتند از پلتفرم چین (P-Chain)، اکسچنج چین (X-Chain) و کانترکت چین (C-Chain).

P-Chain شبکه ای از نودهای به هم پیوسته است

کار این بلاک چین، هماهنگ کردن اعتبارسنج های شبکه، ردیابی زیرشبکه های فعال و فراهم کردن امکان ایجاد زیر شبکه های جدید است. زیرشبکه ها مجموعه ای از اعتبارسنج ها هستند که برای بلاک چین های سفارشی به اجماع می رسند. یک بلاک چین را می توان تنها با یک زیر شبکه تایید کرد، اما هر زیر شبکه می تواند چندین بلاک چین را تایید کند. P-Chain همچنین از پروتکل اجماع Snowman استفاده می کند.

پروتکل اجماع Snowman بر پایه پروتکل اجماع آوالانچ بنا شده، اما تراکنش ها را به صورت خطی مرتب می کند. این یک ویژگی ممتاز در هنگام تعامل با قراردادهای هوشمند است. برخلاف پروتکل اجماع آوالانچ، Snowman  بلاک ها را ایجاد می کند.

X-Chain شبکه ای از کامپیوترهای متصل به هم است

X-Chain  بلاک چین پیش فرض دارایی آوالانچ است که امکان ایجاد و مبادله توکن های AVAX و سایر دارایی های دیجیتال را فراهم می کند. مشابه استاندارد ERC-20 در اتریوم، این توکن ها از مجموعه ای از قوانین استاندارد پیروی می کنند. کارمزد تراکنش ها با توکن AVAX پرداخت می شود و این بلاک چین از پروتکل اجماع آوالانچ استفاده می کند. X-Chain برای تراکنش هایی طراحی شده که به توان عملیاتی بالا و تکمیل سریع نیاز دارند.

برای درک بیشتر استاندارد استاندارد ERC-20 به مطلب زیر رجوع کنید:
ERC-20 چیست؟ توکن های ERC20 چگونه ایجاد می شوند؟

C-Chain مجموعه ای از حلقه های یک زنجیره است

C-Chain  یک بلاک چین قرارداد هوشمند است که ماشین مجازی آوالانچ (AVM) خود را دارد و مانند ماشین مجازی اتریوم، به توسعه دهندگان اجازه می دهد  اپلیکیشن های غیرمتمرکز و دارایی های سازگار با اتریوم را با قیمت های پایین تر و تراکنش های سریع تر ایجاد کنند. این بلاک چین از نسخه اصلاح شده پروتکل اجماع آوالانچ به نام Snowman استفاده می کند.

طبق گفته آوا لبز، پلتفرم آوالانچ می تواند حدود 6500 تراکنش را در ثانیه پردازش کند. در حالی که بیت کوین و اتریوم به ترتیب حدود 7 و 14 تراکنش را در ثانیه پردازش می کنند. آوالانچ همچنین قادر است تراکنش را در کمتر از 3 ثانیه تکمیل کند. 

این پلتفرم علاوه بر مقیاس پذیری بالا، مشکل قابلیت همکاری را که بسیاری از بلاک چین های فعلی با آن روبرو هستند، حل می کند. آوالانچ یک پروتکل فراگیر و غیر انحصاری است. در حالی که بسیاری از بلاک چین های اثبات سهام تنها به تعداد اندکی از اعتبارسنج ها اجازه می دهند تا در دستیابی به اجماع شرکت کنند، این بلاک چین به هرکسی که حداقل 2000 توکن AVAX  را استیکینگ کند، اجازه شرکت در اجماع را می دهد.

توکن آوالانچ با نماد AVAX 

AVAX توکن اصلی بلاک چین آوالانچ  بوده و حداکثر عرضه آن 720 میلیون کوین است. تمام کارمزدهای پرداخت شده در این شبکه سوزانده می شوند (یعنی برای همیشه از چرخه عرضه در گردش خارج می شوند). این یک  مکانیسم کاهش عرضه است که می تواند در بلند مدت بر قیمت توکن AVAX تاثیر بگذارد.  این توکن سه مورد استفاده دارد:

برای تبدیل شدن به یک اعتبارسنج می توانید توکن AVAX  را استیکینگ کنید یا آن را به یک اعبتارسنج واگذار کنید. اعتبار سنج ها می توانند تا 11 درصد بازدهی سالانه کسب کنند. آنها همچنین درصدی از پاداشی را که برای واگذار کنندگان توکن می گیرند، برای خود بر می دارند.

توکن AVAX مانند یک واحد حساب مشترک برای همه زیر شبکه ها عمل می کند و قابلیت همکاری را بهبود می بخشد. کارمزد تراکنش ها و اشتراک های زیر شبکه با توکن AVAX  قابل پرداخت هستند.

صرافی ها و کیف پول هایی که AVAX  را پشتیبانی می کنند

صرافی های زیادی از جمله بایننس، کوکوین، کوین بیس، هووبی گلوبال، بیت فینکس، اف تی ایکس، بای بیت،  بیت فینکس، بیترکس،اوکی اکس، کوینکس ، هات بیت و غیره از توکن AVAX  پشتیبانی می کنند. 

برای ذخیره و نگهداری این ارز می توانید از کیف پول های سخت افزاری لجر و ترزور و کیف پول های نرم افزاری مث والت (Math Wallet)، تراست والت و آوالانچ والت استفاده کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کیف پول های تراست والت، ترزور و لجر به مطالب زیر رجوع کنید:
همه چیز درباره کیف پول تراست والت(trust wallet)؛ نحوه نصب، راه اندازی و کار با تراست والت
بررسی کیف پول ترزور؛ نحوه راه اندازی و استفاده از کیف پول ترزور
بررسی ویژگی های کیف پول لجر نانو ایکس و آموزش کار با آن

قیمت توکن AVAX  

در زمان نگارش این مطلب، قیمت توکن AVAX  در حدود سطح 104 دلار بود. این توکن در ابتدای سال 2021 در حدود سطح 1.5 دلار معامله می شد. قیمت AVAX  در ماه ژانویه از حدود سطح 2 دلار به سطح 14 دلار افزایش یافت. در ماه فوریه، قیمت آن همچنان روند صعودی داشت و تا سطح 59 دلار رسید. 

آوالانچ
نمودار هفتگی قیمت آوالانچ

AVAX از ماه مارس تا جولای روند نزولی داشت و قیمت آن از حدود سطح 40 دلار به نزدیک سطح 10 دلار کاهش یافت. اما از ماه آگوست روند صعودی آن دوباره شروع شد و قیمت در ماه نوامبر به بالاترین سطح خود در حدود 145 دلار رسید. 

حرف آخر

با توجه به این که پلتفرم های مالی غیرمتمرکز (دیفای) به دنبال جایگزین هایی برای شبکه اتریوم هستند، بلاک چین هایی مانند آوالانچ به دلیل سازگاری با EVM و کارمزد پایین گزینه های جذابی هستند. با این حال، پلتفرم‌های DeFi در حال حاضر فهرست بلند بالایی از پلتفرم‌های جایگزین در مورد مقیاس‌پذیری و سرعت دارند. آوالانچ یک بلاک چین اثبات سهام است که تلاش می کند سه مشکل مقیاس پذیری، کارمزد تراکنش ها و قابلیت همکاری را حل کند. محبوبیت این بلاک چین از زمان راه اندازی آن تاکنون افزایش یافته، اما این که آیا قادر به رقابت با بلاک چین های دیگر مانند سولانا یا پالیگان خواهد بود یا خیر، هنوز مشخص نیست و آینده این را معلوم خواهد کرد.

منبع cryptopolitan.com binance

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.