در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

7 شیوه کلاهبرداری رایج در بازار NFT و نحوه جلوگیری از آنها

0 1,241

اگر چه بازار NFT فرصت های جدید کسب درآمد را برای هنرمندان و توسعه دهندگان به وجود آورده، اما فرصتی را نیز برای کلاهبرداران ایجاد کرده تا ارز رمزنگاری و JPEGهای کاربران را سرقت کنند. در این مطلب، فهرستی از رایج ترین شیوه های کلاهبرداری NFT و نحوه جلوگیری از آنها را بررسی خواهیم کرد.
چگونه یک توکن NFT بسازیم؟
ارزیابی NFTها؛ چطور بدانیم یک پروژه معتبر است یا نه

طرح های فیشینگ

برای خرید NFT مبتنی بر اتریوم به یک کیف پول ارز رمزنگاری نیاز دارید که از استاندارد ERC-721 پشتیبانی کند. بدون شک متامسک محبوب ترین کیف پول برای سازندگان و کلکسیونرهای NFT است.
اتریوم چیست؟ آموزش کامل اتریوم
نصب، راه‌اندازی و نحوه استفاده از کیف‌پول متامسک

با این حال، کیف پول متامسک هدف کلاهبرداری های فیشینگ بوده و هنوز هم هست. این کلاهبرداری ها شامل تبلیغات، اپلیکیشن ها و وب سایت های جعلی هستند که از کاربران درخواست کلیدهای خصوصی یا عبارت های بازیابی می کنند. سپس، کلاهبرداران با استفاده از این اطلاعات تمام دارایی های کیف پول کاربر را سرقت می کنند.
کلید خصوصی(Private Key) چیست؟

شما می توانید با به خاطر سپردن این نکته که فقط برای پشتیبان گیری یا بازیابی کیف پول خود به عبارت بازیابی نیاز دارید، از این نوع کلاهبرداری جلوگیری کنید. هرگز عبارت بازیابی یا کلید خصوصی خود را در اختیار دیگران نگذارید.

ایردراپ های جعلی NFT

کلاهبرداران وب سایت های مخرب NFT را ایجاد می کنند و وعده ایردراپ می دهند. در حالی که برخی از ایردراپ های NFT واقعی هستند، تعداد زیادی از آنها کلاهبرداری هستند. 

ایده پشت این کلاهبرداری این است که شما کیف پول ارز رمزنگاری خود را به وب سایت آنها متصل کنید تا آنها بتوانند از کد مخرب برای سرقت دارایی های شما پس از اتصال استفاده کنند.

می توانید از طریق تایید پلتفرم معاملات یا پروژه NFT در رسانه های اجتماعی از این گونه کلاهبرداری ها جلوگیری کنید یا این که کلا از ایردراپ های NFT صرف نظر کنید (مگر این که پلتفرم های معتبر و مورد اعتماد از آنها پشتیبانی کنند).

طرح های پامپ و دامپ

کلاهبرداران NFT از طرح های پامپ و دامپ برای افزایش مصنوعی قیمت یک مجموعه NFT استفاده می کنند تا پول خوبی به جیب بزنند. آنها این کار را با چندین مبلغ پیشنهادی در یک دوره کوتاه مدت انجام می دهند تا سرمایه گذاران را تحریک کنند. زمانی که قیمت به سطح معینی افزایش یافت، کلاهبرداران اقدام به فروش می کنند و خریداران بی اطلاع  را با NFTهایی که با قیمت گزاف خریده اند، رها می کنند.
طرح پامپ و دامپ در بازار ارز رمزنگاری چیست و چگونه می توان از آن اجتناب کرد

می توانید با بررسی سابقه تراکنش و سوابق کیف پول مجموعه NFT مورد علاقه خود، از این نوع کلاهبرداری جلوگیری کنید. همچنین می توانید تعداد تراکنش ها و خریداران مجموعه NFT را در پلتفرم هایی مانند اُپن سی (OpenSea) چک کنید. علاوه بر این، با جستجوگر Etherscan می توان سابقه تراکنش ها را در بلاک چین اتریوم مشاهده کرد.

کلاهبرداری در پیشنهادهای فروش

این نوع کلاهبرداری معمولا در بازار ثانویه زمانی رخ می دهد که شما سعی می کنید NFT خود را به بالاترین قیمت پیشنهادی بفروشید. هنگامی که NFT خود را فهرست می کنید و خریدار علاقه مند بالاترین قیمت را پیشنهاد کرد، کلاهبرداران بدون اطلاع دادن به شما، ارز رمزنگاری مورد استفاده را تغییر می دهند. بنابراین، به جای 10 اتریوم توافق شده، 10 دلار دریافت خواهید کرد.

می توانید تا قبل از شروع معامله با بررسی ارز مورد نظر برای انجام تراکنش، از این نوع کلاهبرداری جلوگیری کنید.

NFTهای تقلبی

ضرب یک اثر هنری به عنوان NFT متفاوت از داشتن اثر اصلی یا مالکیت علمی (IP) آن است. در پلتفرم هایی مانند اُپن سی می توانید هر تصویر را به NFT تبدیل کنید، خواه مالک آن باشید یا نباشید. کلاهبرداران با سرقت ادبی آثار برخی دارندگان، کاربران را متقاعد می کنند که در حال خرید یک NFT قانونی هستند و سپس اقدام به فهرست کردن و به حراج گذاشتن توکن تقلبی در یک پلتفرم معاملاتی می کنند. خریدار در نهایت یک اثر هنری تقلبی را می خرد که پس از افشای کلاهبرداری توسط جامعه بی ارزش می شود.

با اطمینان از خرید NFT از یک حساب تایید شده در یک پلتفرم معاملاتی، می توانید از این نوع کلاهبرداری جلوگیری کنید. همچنین می توانید از طریق کانال های رسانه های اجتماعی با مالک اثر تماس بگیرید تا مالکیت NFT را تایید کند.

جعل هویت پشتیبانی مشتری

کلاهبرداران به کانال های اجتماعی پروژه های NFT مانند تلگرام و دیسکورد نفوذ می کنند و وانمود می کنند که پشتیبانی مشتری هستند. هدف آنها دستیابی به کلیدهای خصوصی کیف پول کاربران است تا بتوانند دارایی های موجود در کیف پول آنها را سرقت کنند.

برای جلوگیری از این شیوه کلاهبرداری، مطمئن شوید که فقط از طریق صفحه یا سایت رسمی سازنده NFT به یک کانال تلگرام یا سرور دیسکورد دسترسی دارید. همچنین، با افراد غریبه در اینترنت که ادعا می کنند از پروژه NFT یا پشتیبانی مشتری آن هستند، ارتباط برقرار نکنید. پشتیبانی مشتری واقعی از طریق کانال های قابل اعتماد با شما ارتباط برقرار می کنند.

جعل هویت در شبکه های اجتماعی

مشابه کلاهبرداری جعل هویت پشتیبانی مشتری، مجرمان سایبری همچنین تمایل دارند حساب های جعلی برای پروژه های NFT در شبکه های اجتماعی ایجاد کنند تا کاربران را به وب سایت ها یا پلتفرم های جعلی هدایت کنند. سپس، از کاربران می خواهند که کیف پول خود را با استفاده از یک قرارداد هوشمند مخرب متصل کنند و پس از اتصال، دارایی های آنها را به سرقت می برند.
قرارداد هوشمند چیست؟

متاسفانه، کلاهبرداری در بازار NFT به همان اندازه بازار بزرگ ارز رمزنگاری رایج و معمول است. بنابراین ضروری است که به اصول اولیه امنیت سایبری پایبند باشید. مثلا،وب سایت ها، اپلیکیشن ها یا پلتفرم های مورد نظر را مجدد بررسی کنید تا مطمئن شوید که واقعی هستند و از تعامل با افراد ناشناسی که یک دارایی را در کانال های رسانه های اجتماعی به صورت رایگان ارائه می دهند، اجتناب کنید.

منبع cryptonews

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.