در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

طرح پامپ و دامپ در بازار ارز رمزنگاری چیست و چگونه می توان از آن اجتناب کرد

0 860

سرمایه‌گذاران باید آموزش‌های لازم در مورد بازار ارز رمزنگاری را کسب کنند و سطح دانش و مهارت خود را در این زمینه بالا ببرند. داشتن درک خوب از سرمایه‌گذاری در این بازار مستلزم توجه به برخی پروژه‌های تقلبی (معروف به طرح‌های پامپ و دامپ) است که یک شبه تمام سرمایه کاربران را به یغما می‌برند.

پامپ و دامپ در بازار ارز رمزنگاری یک کلاهبرداری سازمان یافته است که شامل گمراه کردن سرمایه‌گذاران برای خرید توکن‌های دارای عرضه بالا است. معمولا به افراد مشهور و اشخاص با نفوذ در رسانه های اجتماعی پول نقد یا توکن های پروژه داده می شود تا برای آنها تبلیغ و بازاریابی کنند. توکن سیف‌مون یکی از بارزترین نمونه‌های طرح پامپ و دامپ است که افراد مشهور فهرست الف (از جمله نیک کارتر، سولجا بوی، لیل یاتی) و یوتیوبرها ( جیک پاول و بین فیلیپس) با آن در ارتباط بودند.
سیف‌مون چیست؟ همه چیز درباره این توکن دیفای

پامپ و دامپ زمانی رخ می‌دهد که گروهی از سرمایه‌گذاران بزرگ که سرمایه زیادی دارند، تصمیم می‌گیرند قیمت یک ارز را به طور مصنوعی و غیرواقعی بالا ببرند. این افراد از قبل حجم زیادی از آن ارز را خریداری می‌کنند تا بعد از پامپ سود خوبی به جیب بزنند. 

این افراد سودجو از ابزارهای مختلفی مانند تبلیغات در رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند تا سرمایه‌گذاران ناآگاه را متقاعد به خرید ارز مورد نظر خود کنند. به محض افزایش قیمت ارز، آنها دارایی‌های خود را در بالاترین سطح قیمت به فروش می‌رسانند. این باعث افزایش قابل توجه عرضه می‌شود که نتیجه آن کاهش شدید قیمت آن ارز و متضرر شدن سرمایه گذارانی است که در سطوح بالا وارد موقعیت خرید شده‌اند. سرمایه‌گذاران آگاه و باتجربه می‌توانند این طرح‌ها را به خوبی شناسایی کنند و از سرمایه‌گذاری در آنها اجتناب کنند.

وعده های دروغین در طرح های پامپ و دامپ

طرح های پامپ و دامپ معمولا با وعده های دروغین در مورد سه مقوله کلی همراه هستند:  کار کردن بر روی موارد استفاده و کاربرد در دنیای واقعی، تضمین بازدهی بسیار بالا و حمایت های همه جانبه از سوی افراد مشهور و تاثیرگذار.

موفقیت بلندمدت یک ارز رمزنگاری تا حد زیادی به موارد استفاده و کاربرد آن در دنیای واقعی بستگی دارد. در نتیجه، افراد حامی پروژه های پامپ و دامپ اغلب بر موارد استفاده ای تاکید می کنند که توکن قصد پرداختن به آنها را دارد  و به همین مقدار مشارکت بسنده می کنند. علاوه بر این، چنین طرح هایی معمولا با پرداخت های نقدی و توکن های یک پروژه به افراد مشهور انجام می شوند.

سپس، افراد مشهور توکن های این پروژه های کلاهبرداری را با وعده های بازگشت سرمایه بالا، به طرفداران قابل اعتماد خود می فروشند. در مورد پروژه سیف مون، افراد مشهور به کلاهبرداری راگ پول تدریجی متهم شدند؛ یعنی به تدریج دارایی ها را فروختند، در حالی که حجم معاملات سرمایه گذاران خرده فروش همچنان بالا بود.

صرافی بزرگ بایننس همچنین به سرمایه گذاران در مورد گرفتن مشاوره سرمایه گذاری از افراد مشهور و تاثیرگذار هشدار داده است.

در چرخه صعودی بعدی، سرمایه گذاران بازارهای سنتی و ارز رمزنگاری در سراسر جهان تلاش خواهند کرد تا زیان هایی ناشی از بازار نزولی فعلی را جبران کنند. کلاهبرداران با اطلاع از این موضوع سعی خواهند کرد تا با ارائه سودهای غیرواقعی، فرصت هایی برای فریب دادن سرمایه گذاران ناآگاه پیدا کنند. بنابراین، همیشه در مورد یک پروژه ابتدا خودتان به طور کامل تحقیق کنید. این یکی از بهترین توصیه ها در حوزه ارزهای رمزنگاری است.

متهم کردن ماسک به دستکاری قیمت ها در بازار ارز رمزنگاری

ماگدا ویرزیکا (تاجر زن و میلیاردر برجسته آفریقای جنوبی) اخیرا ایلان ماسک را  به دستکاری قیمت ارزهای رمزنگاری متهم کرد.

به اعتقاد ویرزیکا، بهتر بود که کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا در مورد فعالیت ماسک در رسانه های اجتماعی و پیامدهای آن بر قیمت بیت کوین تحقیق و تفحص می کرد. وی معتقد است که ماسک آگاهانه قیمت بیت کوین را با توییت هایش (از جمله توییت خرید 1.5 میلیارد دلاری بیت کوین توسط تسلا) افزایش داده و سپس بخش زیادی از دارایی های خود را در اوج فروخته است.
بیت کوین چیست؟ آموزش کامل بیت کوین

منبع Cointelegraph

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.