در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

10 نکته کلیدی که باید هنگام انتخاب یک صرافی در نظر گرفت

0 1,967

انتخاب صحیح یک صرافی رمزنگاری ممکن است یکی از مهمترین کارهایی باشد که یک مبادله گر یا سرمایه گذار علاقمند به ارزهای رمزنگاری باید در ابتدا در نظر داشته باشد. انتخابی اشتباه می تواند به طور بالقوه پتانسیل هک ها، اشتباهات و تلاش های بیهوده را افزایش دهد.

هنگام جست و جو برای پیدا کردن یک صرافی مناسب، کاربر باید ابتدا بداند که چه چیزی می خواهد. به عنوان مثال آیا هدف وی صرفا سرمایه گذاری بلند مدت است یا قصد دارد مبادلات منظم را در موقعیت های مناسب انجام دهد؟

ممکن است سرمایه گذار به دنبال تبادل ارز باشد. پلتفرم هایی هستند که شخص می تواند دارایی رمزنگاری خود را در آنها خرید و فروش کند و یا به کیف پول خود منتقل نماید.

همچنین هستند سرمایه گذارانی که به مشتقات ارزهای رمزنگاری، مثل قراردادهای آتی، علاقمند هستند. پس از این که سرمایه گذار هدف خود را مشخص کرد، می تواند به بررسی سایر جنبه ها مثل مقررات پلتفرم در قبال کشورهای مختلف، امنیت صرافی و غیره بپردازد.

در زیر به 10 نکته مهم که باید هنگام انتخاب صرافی در نظر داشت، اشاره شده است.

1) KYC/AML

صرافی های مختلف بر اساس موقعیت مکانی، عملیات و خدمات، قوانین و مقررات متفاوتی دارند. برخی از صرافی ها روش شناسایی مشتری(KYC) و مبارزه با پولشویی(AML) را انجام می دهند و کاربران خود را ملزم می کنند تا اطلاعات شخصی خود را هنگام ایجاد حساب، ارائه دهند.

این شیوه ها و الزامات بین صرافی های مختلف، متفاوت است. برخی از سیستم عامل ها نیاز به KYC و AML را برای برداشت یا واریز مقادیر مشخص و محدود الزامی می دانند و مشتریان را ملزم به ارائه عکس از مدارک شناسایی و گاهی محل اقامت می کنند. برخی پلتفرم ها این مراحل را در زمان افتتاح حساب انجام می دهند.

امروزه بسیاری از صرافی های رمزنگاری نیز استفاده اتباع برخی کشورها را از پلتفرم خود محدود و ممنوع کرده اند. مانند بایننس که کاربران ایرانی را محدود کرده است.

2) شهرت

از آنجا که فضای ارزهای رمزنگاری هنوز هم یک صنعت جدید محسوب می شود، اطلاع از اعتبار هر صرافی بسیار مهم است. بسیاری از صرافی ها درگیر وقایع نامطلوبی از قبیل هک و کلاهبرداری شده اند و کاربران آنها دچار ضرر و زیان های زیادی شده اند.

انجام تحقیقات در مورد صرافی های مختلف و سرچ کردن نام آنها همراه با کلمه کلاهبرداری در گوگل می تواند نتایج بسیار مهمی را به شما ارائه دهد. همچنین جست و جوی نام صرافی همراه با کلمه هک می تواند مفید باشد.

علاوه بر این می توانید نام صرافی را در رسانه های اجتماعی مختلف جست و جو کرده و بررسی کنید که آیا کاربری از عملکرد آن شاکی بوده یا خیر.

جست و جوی شرایط و ضوابط هر پلتفرم نیز می تواند به شما کمک کند تا بتوانید موارد مهمی که ممکن است به آنها در ابتدا توجهی نکنید، کمک کند.

3) امنیت

هر صرافی، روش امنیتی خاص خود را دارد. حتما بررسی کنید که آیا صرافی از تایید دو عاملی (2FA) برای ورود استفاده می کند یا خیر. اگر اینگونه نبود یعنی صرافی با استانداردهای امنیتی حال حاضر مطابقت ندارد و قابل قبول نیست.

همچنین بررسی کنید که پلتفرم با چه نوع 2FA سازگار است. Google authenticator، Authy و Yubikey سه روش مشترک برای 2FA هستند که امنیت و اطمینان بهتر و بیشتری را نسبت به 2FA به صورت پیامک متنی دارند.

برخی صرافی ها اقدامات امنیتی دیگری نیز ارائه می دهند که احتمالا ارزش بررسی دارد. مثل ذخیره و نگهداری ارز در کیف پول های سرد و خدمات حضانتی.

4) صندوق بیمه

کاربر همچنین می تواند این نکته را بررسی کند که آیا صرافی مورد نظر صندوق بیمه دارد یا خیر. برخی از صرافی ها برای جبران خسارت کاربران خود در شرایط خاص، صندوق بیمه دارند.

برخی از صرافی های ایالات متحده نیز تحت پوشش بیمه فدرال قرار دارند که می تواند از میزان مشخصی از وجوه کاربران آمریکایی محافظت کند.

5) تبادل با ارزهای فیات

معامله گران و سرمایه گذاران در بعضی مواقع و به احتمال زیاد نیاز پیدا می کنند که ارز خود را به ارزهای فیات ملی خود تبدیل کنند تا بتوانند خارج از دنیای ارزهای رمزنگاری از آن استفاده کنند.

برخی از صرافی ها گزینه هایی برای تبدیل ارز به پول فیات را دارند. بررسی این که آیا یک صرافی این قابلیت را دارد یا خیر و با چه ارزهای فیاتی کار می کند، می تواند در بعضی مواقع برای شما مفید واقع شود.

6) مبادلات با ضریب اهرم یا Leverage

صرافی های دارای مشتقات، معمولا مبادلات با ضریب اهرمی را ارائه می دهند. اهرم در واقع به معامله گران اجازه می دهد مقدار مشخصی سرمایه را بر اساس مقدار ارزی که در صرافی نگهداری می کنند، وام بگیرند.

این اهرم می تواند برای معامله گرانی که به دنبال ورود در موقعیت های کوتاه مدت در اندازه های بزرگتر هستند، مفید باشد. صرافی هایی با چندین ارز معمولا اهرم هایی از یک برابر تا 100 برابر را ارائه می دهند. هر چند صرافی های مختلف در مورد سطح نقدینگی و حاشیه سود، قوانین متفاوتی دارند.

7) حجم مبادلات

حجم مبادلات در صرافی های مختلف بسته به تعداد شرکت کنندگان در مبادلات در هر زمان و همچنین مقدار دارایی مورد معامله در همان زمان، متفاوت است. این مقدار می تواند بسیار مهم باشد، زیرا بر چگونگی ورود کاربران یا موقعیت ورود به معامله تاثیر می گذارد.

اگر یک معامله گر به دنبال فروش 100 بیت کوین باشد، احتمالا قادر به انجام این کار در یک صرافی با حجم مبادلات کم نخواهد بود، زیرا ممکن است خریدار کافی با قیمت فعلی وجود نداشته باشد و معامله گر مجبور به فروش و تبادل ارز خود در قیمت های پایین تر شود.

مسائل مربوط به حجم، اغلب موقعیت آلت کوین ها را در برخی صرافی های خاص پیچیده می کند، زیرا خرید و فروش این دارایی ها را در حجم زیاد دشوار می سازد.

به دلیل ثبت تراکنش های جعلی در بعضی صرافی ها، بررسی حجم مبادلات می تواند دشوار باشد. یک روش، شامل بررسی تاریخچه سفارشات در صرافی و توجه به این که چه مقدار از هر دارایی در تاریخچه ثبت شده و تفاوت سطوح قیمتی سفارشات با یکدیگر چقدر است.

روش دیگر ارزیابی حجم مبادلات، وب سایت هایی هستند که این نوع داده های را ارائه می دهند. از جمله آنها می توان به کوین مارکت کپ اشاره کرد.

8) قیمت

قیمت یک ارز ممکن است در صرافی های مختلف، متفاوت باشد. دارایی های رمزنگاری ممکن است به دلیل زمان ورود کاربران و موقعیت مکانی صرافی، قیمت و حجم مبادلات بالاتر یا پایین تری داشته باشند. گاهی اوقات صرافی های چینی جهش های قیمتی بیشتری دارند. توجه به این اختلاف می تواند عامل انتخاب یک صرافی باشد، به ویژه در مورد آلت کوین ها.

اختلاف قیمت می تواند همچنین علامت ناخوشایند پایین بودن نقدینگی و حجم مبادلات در یک صرافی باشد.

9) گستره ارزهای پشتیبانی شده

ارزهای رمزنگاری برتر مثل بیت کوین، اتریوم و لایت کوین در اغلب صرافی ها پشتیبانی می شوند. با این وجود سایر آلت کوین های کوچکتر ممکن است در لیست برخی از صرافی ها وجود نداشته باشند.

بنابراین بررسی این که کدام ارزها در هر صرافی پشتیبانی می شوند نکته بسیار مهمی است که هنگام انتخاب یک صرافی باید در نظر داشت.

10) کارمزد

اغلب صرافی ها برای انجام هر تراکنش کارمزدی را در نظر می گیرند. این کارمزد در پلتفرم های مختلف، متفاوت است و معمولا بر اساس درصدی از مقدار تراکنش محاسبه می شود.

کارمزدها ممکن است برای سرمایه گذارانی که مبادلات روزانه انجام می دهند خیلی مهم نباشد. معامله گران از نوسانات استفاده می کنند و طی این مبادلات معمولا این کارمزدها جبران می شود. هر چند این بستگی به مقدار هر تراکنش دارد.

برخی از صرافی ها کارمزد ارسال و محدودیت برداشت نیز دارند.

انجام شخصی تحقیقات

انجام تحقیقات به صورت شخصی یکی از مهمترین نکات، نه فقط در مورد صرافی های رمزنگاری، بلکه در مورد کل این صنعت نوپا است.

10 نکته ای که به آن اشاره شد جزو مهمترین نکات در زمان انتخاب یک صرافی رمزنگاری است که باید در نظر گرفته شود. هر چند ضرورت این نکات بسته به اهداف، قیمت ها و نوع فعالیت در افراد، متفاوت است.

تردید و تحقیق در زمینه صنعت رمزنگاری جوان و در حال توسعه می تواند بسیار ارزشمند باشد.

منبع cointelegraph

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.