در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

معاملات مارجین چه تفاوت هایی با معاملات آتی دارد؟

0 335

در معامله مارجین سرمایه گذار از دارایی های خود استفاده نمی کند، بلکه دارایی ها را از یک کارگزار قرض می گیرد تا دارایی های بیشتری را خریداری کند.

معامله مارجین در بازار ارزهای رمزنگاری هیچ تفاوتی با معاملات مارجین در بازارهای سنتی ندارد. تامین وجوه برای انجام معامله مارجین از طریق وام صورت می گیرد و مارجین پول قرض گرفته شده از یک کارگزار یا پلتفرم معاملاتی است.

معامله گر دارایی های موجود در حساب مارجین خود را  برای پوشش ریسک اعتباری و زیان های احتمالی (به ویژه هنگام معامله با اهرم) وثیقه می گذارد. اگر ارزش سرمایه گذاری به میزان قابل توجهی کاهش یابد، شرکت کارگزاری یا صرافی ارز رمزنگاری به منظور تسویه بدهی معامله گر ممکن است دارایی های وی را بفروشد.
اهرم در معاملات ارز رمزنگاری چیست و چگونه می توان از آن استفاده کرد؟

معامله گر برای انجام معاملات مارجین ارز رمزنگاری باید از ارائه دهنده خدمات یا پلتفرم معاملاتی مجوز ایجاد حساب مارجین را بگیرد تا بتواند ارز رمزنگاری، پول نقد یا اوراق بهادار را به عنوان وثیقه برای گرفتن وام واریز کند. اهرم در معاملات مارجین هم سود و هم ضرر معامله گر را چند برابر می کند و ممکن است مارجین کال برای زیان های سنگین مانند کاهش ارزش سهام یا دارایی رخ دهد.

مارجین کال به صرافی یا کارگزار اجازه می دهد تا وثیقه معامله گر را نقد کند و یا برای جلوگیری از بسته شدن اجباری موقعیت معامله گر، از وی بخواهد که وجوه بیشتری را به حساب مارجین خود واریز کند.

نحوه انجام معامله مارجین

معامله مارجین به معامله گران اجازه می دهد تا به مبالغ بیشتری از سرمایه دسترسی داشته باشد و بیشتر از سرمایه خود سرمایه گذاری کند. اساسا، این معاملات دستاوردهای خوبی دارند و در صورت موفق بودن، معامله گران می توانند به سودهای بیشتری دست پیدا کنند. در عین حال، معاملات مارجین ریسک بسیار بالایی نیز دارند و اگر معامله ای ناموفق باشد، معامله گر تمام وجوه خود را از دست خواهد داد.

سرمایه گذاران ارز رمزنگاری برای انجام معاملات مارجین از یک شرکت کارگزاری یا صرافی وام می گیرند. آنها ابتدا پول نقد یا دارایی های دیجیتال را به حساب مارجین خود واریز کرده و آن را وثیقه می گذارند تا در ازای آن وام بگیرند.

سپس، آنها شروع به پرداخت سود وام گرفته شده می کنند که با توجه به شرایط بازار می توان آن را در پایان وام یا با سررسیدهای ماهانه یا هفتگی پرداخت کرد. پس از فروش دارایی ها، درآمد حاصل از آن ابتدا برای بازپرداخت وام مارجین استفاده می شود. وام برای افزایش قدرت خرید سرمایه گذاران و خرید مقادیر بیشتری از دارایی های رمزنگاری ضروری است و دارایی های خریداری شده به طور خودکار وثیقه وام مارجین می شوند.

مبلغی که سرمایه گذار مجاز به استقراض است به قیمت دارایی خریداری شده و ارزش وثیقه بستگی دارد. با این حال، معمولا یک کارگزار به سرمایه گذار پیشنهاد می کند تا 50 درصد از قیمت خرید یک ارز رمزنگاری را در مقابل مقدار وثیقه موجود در حساب خود وام بگیرد. برای مثال، اگر سرمایه گذاری بخواهد 1000 دلار ارز رمزنگاری بخرد و نیمی از آن را در مارجین قرار دهد، برای بازپرداخت وام اولیه به حداقل 500 دلار وثیقه نیاز دارد.

اهرم در معامله مارجین

یک حساب مارجین معمولا برای معاملات اهرمی استفاده می شود که اهرم آن نسبت وجوه قرض گرفته شده به مارجین است. باز کردن یک موقعیت 10000 دلاری با اهرم 10 به 1 نمونه ای از معامله مارجین است. در این صورت، یک معامله گر باید یک دهم (یعنی 1000) دلار از سرمایه خود را برای اجرای معامله وثیقه کند.

این نسبت‌های اهرمی بسته به پلتفرم معاملاتی و نوع بازار متفاوت هستند. برای مثال، نسبت اهرم در بازار سهام 2 به 1 است. اما در قراردادهای آتی این بازار، نسبت اهرم 15 به 1 است. در معاملات مارجین ارز رمزنگاری، نسبت اهرم می‌تواند از 2 به 1 تا 125 به 1 متغیر باشد. این نسبت‌ها در بازار ارز رمزنگاری به صورت دو برابر (2x)، پنج برابر (5x)، صدوبیست و پنج برابر (125x) و غیره بیان می‌شوند که نشان دهنده میزان چند برابری سرمایه‌گذاری آنها است.

در معاملات مارجین دو مفهوم به نام  لانگ (خرید استقراضی) و شورت (فروش استقراضی) وجود دارد. هنگامی که افراد وارد موقعیت لانگ می‌شوند، پیش‌بینی می‌کنند که قیمت دارایی افزایش می‌یابد. در حالی که در موقعیت شورت، معامله‌گران انتظار کاهش قیمت را دارند. در موقعیت شورت، سرمایه‌گذار در صورت کاهش قیمت دارایی سود خواهد برد و در موقعیت لانگ افزایش قیمت دارایی موجب سود سرمایه‌گذار می‌شود.
موقعیت خرید (long) یا فروش (short) چیست؟ چگونه می توان از آنها استفاده کرد؟

مزیت معاملات مارجین چند برابر شدن سود سرمایه‌گذار است، اما در صورت پیش‌بینی اشتباه، این معاملات می‌توانند موجب ضرر سنگین سرمایه‌گذار شوند. دارایی‌های معامله‌گر وثیقه وام هستند و در صورتی که ارزش آنها به زیر یک مقدار ثابت تعیین شده برسد، کارگزار یا صرافی حق فروش را برای خود محفوظ می‌دارد، مگر این که سرمایه‌گذار وجوه بیشتری را به عنوان وثیقه به حساب مارجین خود تزریق کند تا به حداقل‌های مورد نیاز برای معاملات مارجین دست یابد.

معاملات آتی 

معاملات آتی نوعی قرارداد مشتقه است که خریدار و فروشنده یک ارز رمزنگاری را ملزم به انجام معامله با قیمت تعیین شده در تاریخ مشخصی در آینده می کند.

برخی از علاقه مندان به ارزهای رمزنگاری ترجیح می دهند به جای خرید و فروش واقعی این دارایی ها از طریق کلید خصوصی، رمزعبور و اجتناب از الزامات و دشواری های صرافی های ارز رمزنگاری، از طریق معاملات آتی سرمایه گذاری کنند.

طبق شرایط معاملات آتی ارز رمزنگاری، خریدار ملزم به دریافت ارز رمزنگاری با قیمت تعیین شده در یک تاریخ مشخص است و فروشنده بدون توجه به قیمت دارایی در زمان سررسید، باید آن دارایی را به خریدار تحویل دهد و پس از آن قرارداد آتی منقضی می شود.
قرارداد آتی بیت کوین چیست؟

مکان انجام معاملات آتی

قراردادهای آتی در صرافی های آتی مانند گروه بورس بازرگانی و کالای شیکاگو (CME) با تاریخ انقضای مشخص معامله می شوند. CME بزرگترین بورس قراردادهای آتی و اختیار معامله جهان به شما می رود. طبق گزارش انجمن صنعت فیوچرز (FIA)، حجم معاملات قراردادهای آتی در سال 2021 به 29 میلیارد دلار رسید. معاملات آتی ارزهای رمزنگاری بخش رو به رشد این بازار است و افراد زیادی به این نوع سرمایه گذاری علاقه مند هستند.

 CME از افزایش 13 درصدی در ارزش افزوده روزانه (ADV) قراردادهای بیت کوین و معاملات آتی میکرو بیت کوین این صرافی در سال 2021 خبر داد. معامله گران در معاملات آتی می توانند از هِج کردن یا پوشش ریسک برای جلوگیری از زیان های ناشی از تغییرات منفی قیمت استفاده کنند.
بیت کوین چیست؟ آموزش کامل بیت کوین

به طور کلی، پوشش ریسک به حالتی گفته می شود که در آن معامله گر می تواند به طور همزمان وارد دو موقعیت معاملاتی (یکی لانگ و دیگری شورت) شود. در این صورت، اگر معامله گر در یک موقعیت ضرر کند، می تواند در موقعیت دیگر آن را تا حدودی جبران کند.

در معاملات آتی نیز امکان ضرر و زیان وجود دارد. اما به دلیل استراتژی پوشش ریسک، زیان این معاملات بسیار کمتر از معاملات مارجین است. مانند معاملات مارجین، سرمایه گذار برای انجام معاملات آتی باید در کارگزاری یا صرافی یک حساب کارگزاری تایید شده باز کند.

نحوه انجام معاملات آتی

در معاملات آتی، قراردادی بین فروشنده و خریدار منعقد می شود که در آن فروشنده به منظور سود می خواهد قیمت ثابتی را برای یک دارایی در یک تاریخ مشخص در آینده تعیین کند و خریدار این قرارداد را به عنوان پوشش ریسک و سود بیشتر در صورت رشد قیمت دارایی خریداری می کند.

این فرایند بدون توجه به قیمت واقعی دارایی در تاریخ مشخص شده اتفاق می افتد و صرافی معاملات آتی قراردادها را تنظیم کرده و اجرای آنها را در تاریخ انقضا تضمین می کند. در معاملات ارز رمزنگاری، قراردادهای آتی اغلب قراردادهای سه ماهه یا دائمی هستند.

قرارداد آتی باید شامل موارد زیر باشد:

  • تاریخ انقضا: زمانی که قرارداد آتی در شرایط از پیش تعیین شده تسویه می شود.
  • مقدار قرارداد: مقدار ارز رمزنگاری که دارایی پایه تحت پوشش قرار داد را تشکیل می دهد.
  • اهرم: برخی از صرافی ها به معامله گران اجازه می دهند تا برای افزایش اندازه موقعیت خود و سود بیشتر، وجوه را وام بگیرند.
  • نوع تسویه: معمولا می تواند به صورت پرداخت ارز رمزنگاری، پول نقد یا حواله بانکی باشد.

آیا معاملات آتی و مارجین مشابه هستند؟

معاملات مارجین در بازار اسپات (بازاری برای تحویل فوری دارایی) انجام می شوند، در حالی که معاملات آتی در بازار مشتقات با شرط تحویل دارایی در آینده صورت می گیرند. 

معاملات مارجین و آتی دو استراتژی سرمایه گذاری هستند که معامله گر برای انجام آنها باید دانش و مهارت کافی داشته باشد، چون از تکنیک های معاملاتی پیشرفته در نظر گرفته می شوند. آنها دو نوع متفاوت از ابزارهای سرمایه گذاری با یک هدف مشخص هستند، اما فقط رویکرد های مختلفی را برای دستیابی به این هدف دنبال می کنند.

شباهت های بین معاملات مارجین و آتی

فرصت

معاملات مارجین و معاملات آتی ابزارهای سرمایه گذاری مشابهی هستند. هدف آنها فراهم کردن فرصتی برای خریداران است تا بتوانند با استفاده از سرمایه خود دارایی های رمزنگاری بیشتری را خریداری کنند. آنها هر دو ابزار مبتنی بر حدس و گمان و پر ریسک هستند و رویکردهای متفاوتی برای دستیابی به یک هدف دارند.

هدف

هر دو استراتژی می توانند معامله گر را به سود چند برابری برسانند، اما ممکن است موجب ضرر سنگین وی نیز شوند. تجربه سودهای سریع و قابل توجه، به خصوص در بازار پر نوسان ارزهای رمزنگاری، به نوعی ساده است. در عین حال، زیان های شدید نیز ممکن است رخ دهند. بنابراین، توصیه می شود که فقط معامله گران با تجربه از این استراتژی ها استفاده کنند.

تفاوت های معاملات مارجین با معاملات آتی

بازارهای متفاوت

تفاوت اصلی بین معاملات مارجین و معاملات آتی در بازاری است که آنها معامله می شوند. معاملات مارجین در بازار اسپات و به صورت فوری انجام می شوند، در حالی که قراردادهای آتی در بازار مشتقات معامله می شوند و دلالت بر تحویل دارایی در آینده دارند.

اهرم

اهرم در معاملات مارجین بین  5 تا 20 درصد است، در حالی که در معاملات آتی از 100 درصد فراتر می رود.

تخصیص وثیقه

حساب های مارجین ارز رمزنگاری به معامله گران اجازه می دهند تا از طریق نوعی وام که باید بهره آن پرداخت شود، دارایی ها را در بازار اسپات خریداری کنند، اما معامله گران برای انجام معاملات آتی ابتدا باید مبلغی را به حساب فیوچرز خود واریز و آن را وثیقه قرار دهند.

مدت زمان

از آنجایی که بازار اسپات همیشگی است، معامله گران باید تعیین کنند که چه مدت می خواهند موقعیت اهرمی خود را باز نگه دارند. از طرف دیگر، قراردادهای آتی دارای تاریخ انقضا هستند که تعیین می کند تا چه مدت می توانید یک موقعیت را باز نگه دارید.

نوع سرمایه گذاران

سرمایه گذاران نیز در معاملات مارجین و آتی متفاوت هستند و این دو استراتژی دو نوع سرمایه گذار را هدف قرار می دهند. معاملات مارجین بیشتر برای سرمایه گذاران کوتاه مدت و معاملات آتی برای سرمایه گذاران بلند مدت هستند.

معامله مارجین

آیا معاملات مارجین و آتی ابزارهای معاملاتی پر ریسکی هستند؟

در حالی که سرمایه گذاران معاملات مارجین و معاملات آتی را به دلیل بازدهی بالا بسیار جذاب می دانند، باید محتاط باشند و قبل از استفاده از این دو استراتژی همه ریسک های آنها را در نظر بگیرند.

ریسک های مربوط به معاملات مارجین

معاملات مارجین ارز رمزنگاری به دلیل مولفه اهرم ریسک بیشتری نسبت به معاملات استاندارد دارد و ممکن است سرمایه گذار بیش از سرمایه اولیه خود از دست بدهد. با توجه به این که بازار ارزهای رمزنگاری پرنوسان و غیرقابل پیش بینی است، سرمایه گذار ممکن است برای جلوگیری از بسته شدن اجباری موقعیتش، وجوه بیشتری را به وثیقه اضافه کند.

سرمایه گذاران از روز اول شروع به پرداخت سود وام گرفته شده برای معامله مارجین می کنند و با افزایش سود، بدهی افزایش می یابد. به همین دلیل، معاملات مارجین برای سرمایه گذاری های کوتاه مدت مناسب هستند، زیرا با پرداخت سود در دوره طولانی، احتمال کسب سود کمتر است.

ریسک های مربوط به معاملات آتی

ریسک اصلی مرتبط با معاملات آتی، اهرم بالایی است که سرمایه گذاران می توانند برای موقعیت های خود درخواست کنند. به طور معمول، قراردادهای آتی دارای اهرم بسیار بالاتری نسبت به دارایی های پایه خود هستند؛ به این معنی که آنها همچنین با ریسک افزایش مارجین کال مواجه هستند که این می تواند زیان را افزایش دهد.

علاوه بر نوسانات شدید بازار ارزهای رمزنگاری، قیمت یک قرارداد آتی ممکن است در تاریخ انقضا به نفع سرمایه گذار نباشد. مهمتر از همه، مبتدیانی که دانش و اطلاعات کمی از بازارها و استراتژی های سرمایه گذاری دارند، باید قبل از سرمایه گذاری در معاملات مارجین یا معاملات آتی، برخی مهارت های معاملاتی را کسب کنند، زیرا آنها استراتژی های پرریسک و غیرقابل پیش بینی هستند.

منبع Cointelegraph

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.