در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

آیا به روزرسانی اتریوم 2.0 هزینه های گس را کاهش خواهد داد

0 933

به روزرسانی های برنامه ریزی شده برای شبکه اتریوم شامل کاهش کارمزد تراکنش ها، افزایش سرعت پردازش آنها و مقیاس پذیری بهتر است. این به روزرسانی هم اکنون در حال انجام است و انتظار می رود طی چند سال آینده به صورت مرحله ای اجرا شود.

یکی از ویژگی های مهم اتریوم 2.0 شاردینگ است، روشی برای تقسیم حجم کاری به طوری که تراکنش ها به صورت موازی پردازش شوند. علاوه بر این، به روزرسانی اتریوم 2.0 برای تایید تراکنش ها از اثبات سهام (PoS) به جای اثبات کار (PoW) استفاده خواهد کرد.
برای درک بهتر این الگوریتم ها، مطالب زیر را مطالعه نمایید:
الگوریتم اثبات کار یا PoW چیست و چگونه کار می کند؟
الگوریتم اثبات سهام یا PoS چیست؟

شاردینگ یک روش پیشنهادی برای تقسیم زیرساخت های اتریوم به قسمت های کوچک تر با هدف مقیاس پذیری پلتفرم است. بنابراین، این شبکه می تواند کاربران بیشتری را نسبت به تعداد فعلی پشتیبانی کند. 

شاردینگ در اتریوم تغییر از مدل خطی به یک مدل اجرای موازی است که در آن هر نود تنها مسئول پردازش تعداد مشخصی از تراکنش ها خواهد بود. در این صورت، پردازش تراکنش ها به طور موازی و همزمان انجام خواهد شد. 
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد شاردینگ به مطلب زیر رجوع کنید:
شاردینگ چیست و چه کمکی به شبکه اتریوم خواهد کرد؟

کارمزد گس اتریوم چیست؟

مقدار گس مورد نیاز به پیچیدگی تراکنش بستگی دارد. برای مثال، انتقال ساده اتریوم از یک آدرس به آدرس دیگر نسبت به ایجاد قرارداد یا فروش توکن، به هزینه گس کمتری نیاز دارد.

در حال حاضر، شبکه قادر به پردازش تعداد محدودی از تراکنش ها در هر ثانیه است که این منجر به کارمزد بالای تراکنش و تاخیر در پردازش آنها می شود. انتظار می رود که به روزرسانی اتریوم 2.0 با بهبود مقیاس پذیری شبکه و کاهش میزان گس مورد نیاز برای انجام هر تراکنش، این مشکل  اساسی را بر طرف کند.

کارمزد گس چگونه تعیین می شود؟

قیمت گس معمولا بر حسب GWEI (کسر کوچکی از اتریوم) بیان می شود. هزینه های گس بسته به تعداد ماینرهای موجود و همچنین پروژه ها و اپلیکیشن های غیرمتمرکز فعلی که همزمان اجرا می شوند، متفاوت است.

کاربر همچنین می تواند مبلغی را که می خواهد برای گس بپردازد، انتخاب کند. برای مثال، اگر کاربر بخواهد یک تراکنش سریع انجام شود، می تواند مقدار گس را بالاتر از قیمت آن لحظه بازار انتخاب کند. از طرف دیگر، اگر کاربر عجله ای ندارد و تمایل دارد منتظر بماند تا ماینرها تراکنش وی را پردازش کنند، می تواند کارمزد گس پایین تری را انتخاب کند.

هزینه های بالای گس اتریوم و تاثیر آن بر مقیاس پذیری این شبکه

هدف اتریوم 2.0

هدف اصلی اتریوم 2.0 بهبود مقیاس پذیری است تا شبکه بتواند تراکنش های بیشتری را بدون تاخیر یا کارمزد بالا انجام دهد. در حالی که اثرات کامل به روزرسانی تا زمانی که به طور کامل اجرا نشود، احساس نمی شود، برخی از موارد استفاده احتمالی برای اتریوم 2.0 به شرح زیر هستند:

  • حمایت از پذیرش فناوری بلاک چین در مقیاس گسترده تر توسط شرکت ها و مشاغل خصوصی.
  • ایجاد سازمان های مستقل متمرکز (DAO) و مدل های مدیریتی بر اساس قراردادهای هوشمند و تعاملات غیرقابل اعتماد
  • قابلیت راه اندازی توکن در اتریوم که به پروژه های جدید اجازه می دهد سرمایه جذب کنند و توکن های خود را در این شبکه عرضه کنند.
  • گسترش بیشتر توکن های NFT و سایر دارایی های دیجیتال که می توانند در بلاک چین اتریوم ذخیره شوند.
  • انتظار می رود که پشتیبانی از پلتفرم های مالی غیرمتمرکز (دیفای) افزایش یابد و علاقه مندان به ارزهای رمزنگاری و عموم مردم از اپلیکیشن های غیرمتمرکز به طور گسترده استفاده کنند.

موارد استفاده جدید در اتریوم 2.0

علاوه بر مزایای فوق، این احتمال وجود دارد که اتریوم 2.0 موارد استفاده جدیدی را ایجاد کند که در شبکه فعلی امکان پذیر نیستند. موارد زیر از این دسته هستند:

  • توزیع توکن هایی که حقوق مالکیت را به عنوان روشی برای مدیریت حق امتیاز در صنعت موسیقی نشان می دهند.
  • ایجاد یک اکوسیستم هوش مصنوعی (AI) غیرمتمرکز که به کاربران امکان می دهد مدل های یادگیری ماشین را آموزش دهند و کسب درآمد کنند.
  • تسهیل پرداخت های برون مرزی ایمن و ارزان
  • فراهم کردن امکان پیگیری تحویل محصول برای مدیران زنجیره تامین بدون ترس از دستکاری 
  • افزایش حریم خصوصی و ظرفیت ذخیره مقادیر زیادی داده که می تواند برای ذخیره اطلاعات حساس مانند سوابق پزشکی و داده های مالی مفید باشد.

در حالی که هنوز زمان زیادی تا اجرای کامل این به روزرسانی باقی مانده است، مزایایی که وعده داده شده اند، قابل توجه هستند و می توانند تاثیر زیادی بر نحوه استفاده مشاغل و افراد از فناوری بلاک چین در آینده داشته باشند.

محبوبیت پلتفرم اتریوم

انتظار می رود پس از راه اندازی اتریوم 2.0، محبوبیت این شبکه بلاک چین افزایش یابد. اتریوم 2.0 مقیاس پذیری بهتر، امنیت و کارایی بیشتری را برای مشاغل و افرادی که به دنبال استفاده از فناوری بلاک چین هستند، ارائه می دهد. اتریوم در حال حاضر یکی از شناخته شده ترین ارزهای رمزنگاری است و تا فوریه 2022 حدود 4 میلیون آدرس فعال حاوی این ارز بودند.

این بلاک چین همچنین مکانی برای فعالیت اکثر پروژه های دیفای و NFT است و هر روز اپلیکیشن های غیرمتمرکز و پروژه های جدید در آن راه اندازی می شوند. به گفته تحلیلگران، اتریوم در حال حاضر 70 درصد از کل تراکنش های دیفای را انجام می دهد و بلاک چین آن برای پشتیبانی از اکثر پروژه های NFT و بازی استفاده می شود.

تعداد تراکنش ها در شبکه اتریوم

میانگین تعداد تراکنش های روزانه در شبکه اتریوم در حال حاضر بین 1.1 تا 1.5 میلیون است. انتظار می رود این ارقام پس از راه اندازی اتریوم 2.0 به طور تصاعدی افزایش یابد، چون با این به روزرسانی امکان پردازش تراکنش های بیشتری در روز فراهم خواهد شد. در شرایط فعلی، این شبکه می تواند 15 تراکنش را در ثانیه پردازش کند.

هدف اتریوم 2.0 افزایش تصاعدی تعداد تراکنش ها به حدود 150000 است، البته این افزایش بعد از انجام کامل به روزرسانی ها  رخ خواهد داد. اگر این وعده محقق شود، بدون شک اتریوم به یکی از سریع ترین و مقیاس پذیرترین بلاک چین های موجود تبدیل خواهد شد که این می تواند محبوبیت آن را بیشتر کند.

توجه به مشکل مقیاس پذیری و هزینه بالای گس دراتریوم 2.0

مقیاس پذیری یکی از بزرگ ترین مشکلات همیشگی اتریوم، به خصوص برای توسعه دهندگانی که به دنبال ساخت اپلیکیشن های غیرمتمرکز و پلتفرم های NFT بر روی این پلتفرم هستند، بوده است، چون این امر می تواند هزینه های تراکنش را بالا ببرد.

با این حال، با راه اندازی اتریوم 2.0 (که مکانیسم اجماع اثبات سهام و زنجیره های شارد را معرفی می کند) در نهایت می توان شبکه را به گونه ای مقیاس پذیر کرد که هزینه ها را به میزان قابل توجهی کاهش دهد و تراکنش های سریع تر را امکان پذیر کند. 

دو ویژگی مهم اتریوم 2.0 به این شرح هستند. اول، اثبات سهام (PoS) است. کاربران می توانند توکن های اتریوم خود را برای کمک به تایید تراکنش ها، سپرده گذاری (استیکینگ) کنند و در ازای آن پاداش دریافت کنند. ویژگی دوم، زنجیره های شارد است.  این زنجیره ها نسخه های مشابه با بلاک چین اتریوم هستند که تراکنش ها را به طور موازی پردازش می کنند و در نتیجه، مقیاس پذیری شبکه افزایش خواهد یافت.

نکات و ترفندهایی برای پرداخت هزینه کمتر گس

راه‌های مختلفی وجود دارند که می‌توانید هزینه گس کمتری بپردازید و در نتیجه هزینه‌های انجام تراکنش را کاهش دهید. این روش ها به شرح زیر هستند:

  • استفاده از کیف پول‌هایی که از قابلیت “بچینگ یا قرار دادن چند تراکنش در یک تراکنش” پشتیبانی می‌کنند. بچینگ قابلیتی است  که برخی از کیف پول‌ها آن را ارائه می‌دهند و این امکان را برای کاربر فراهم می‌کند تا چندین تراکنش را در یک تراکنش تجمیع کند و در نتیجه مقدار گس را کاهش می‌دهد.
  • استفاده از توکن‌های ERC20: این توکن‌ها دارایی‌های دیجیتال هستند که روی بلاک‌چین اتریوم قرار دارند و می‌توان از آنها به جای اتریوم هنگام پرداخت گس استفاده کرد. زیرا این توکن‌ها اغلب کارمزد تراکنش بسیار کم‌تری نسبت به خود اتریوم دارند.
  • استفاده از ماشین حساب هزینه گس: هزینه گس به طور مکرر بالا و  پایین می رود، بنابراین مهم است که از ماشین حساب هزینه گس استفاده کنید تا مطمئن شوید مناسب ترین قیمت ممکن را برای تراکنش خود پرداخت می کنید.
  • استفاده از ردیاب گس: ردیاب گس به کاربر این امکان را می دهد تا قیمت های گس در شبکه اتریوم را به صورت لحظه ای و به روز شده بررسی کند. این به کاربر کمک می کند تا همیشه از آخرین قیمت ها مطلع شود.
  • استفاده از وب سایت های ارائه دهنده هزینه های گس (gas station): این وب سایت ها به کاربر امکان می دهند تا قیمت گس کیف پول های مختلف را مقایسه کند و مناسب ترین مورد را براساس نیاز خود پیدا کند.

با رعایت این نکات می توان مقدار هزینه های گس اتریوم را به میزان قابل توجهی کاهش داد. این می تواند تا زمان راه اندازی کامل اتریوم 2.0، استفاده از شبکه و مشارکت در دیفای و سایر فعالیت ها را مقرون به صرفه تر کند.

منبع Cointelegraph

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.