قطع همکاری غولهای پرداخت ویزا (Visa) و مسترکارت (Mastercard) با صرافی بایننس تعجبآور نیست، چون این صرافی با برخی مشکلات قانونی دست و پنجه نرم میکند.
بایننس، بزرگترین صرافی ارز رمزنگاری از نظر حجم معاملات، با اتهامات متعددی از سوی کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) مواجه است. اداره کردن یک صرافی ثبت نشده توسط بایننس و ارائه اطلاعات نادرست به سرمایهگذاران در مورد ریسکهای این صرافی از جمله این اتهامات هستند.
همچنین، کمیسیون معاملات آتی کالای ایالات متحده (CFTC) در ماه مه از بایننس به دلیل نقض قوانین مربوط به ارائه معاملات آتی، عدم ثبت نام به عنوان کمیسیون معاملات آتی، نظارت ضعیف بر کسب و کار خود، عدم اجرای فرایندهای KYC و مبارزه با پولشویی شکایت کرد.
طبق خبر منتشر شده در اوایل ماه آگوست، وزارت دادگستری نیز در حال تحقیق از بایننس و بررسی اتهامات کلاهبرداری در این صرافی است.
دیو وایزبرگر (Dave Weisberger)، مدیر عامل و از بنیانگذاران CoinRoutes، گفت:
با توجه به شکایتهای نهادهای نظارتی و وزارت دادگستری آمریکا از بایننس، اقدام شرکتهای بزرگی مانند ویزا و مسترکارت تعجب آور نیست. تعجبی ندارد که این سرویسهای پرداخت بخواهند با این صرافی قطع همکاری کنند.
براساس گزارشها، ویزا صدور کارتهای جدید را در اروپا متوقف کرده است. یکی از سخنگویان مسترکارت در گفتگو با کوین دسک، پایان همکاری این سرویس پرداخت را با بایننس تایید کرد، اما چیزی در مورد جزئیات پشت این تصمیم نگفت. مسترکارت چهار برنامه آزمایشی با شعبههای بایننس در آرژانتین، برزیل، کلمبیا و بحرین داشته است. این تصمیم برای همه این برنامهها اعمال میشود. این سخنگو گفت که این تصمیم تاثیری بر دیگر برنامههای کارت ارز رمزنگاری ندارد.
صرافی بایننس در پستی در پلتفرم ایکس اعلام کرد که بایننس کارت ( Binance Card) دیگر برای کاربران آمریکای لاتین و خاورمیانه در دسترس نخواهد بود.
تاثیر این قطع همکاری بر بایننس
با این حال، با توجه به گستردگی بایننس در جهان، بعید است که اقدام این دو سرویس پرداخت لطمه ای به سهم بازار این صرافی وارد کند. وایزبرگر گفت که ارزیابی تاثیر این اقدام بر بایننس که هنوز از لحاظ حجم پیشگام است، دشوار است. وی خاطرنشان کرد تا زمانی که بایننس از نظر حجم پیشگام باشد، مردم به معامله در آن ادامه خواهند داد.
لئو میزوهارا ( Leo Mizuhara)، مدیرعامل پلتفرم مدیریت دارایی Hashnote، گفت که قطع این همکاری مشکل بزرگی برای بازار ارز رمزنگاری به وجود نمی آورد. به گفته وی، این اتفاق احتمالا از نظر تاثیر بر بازار چندان مهم نیست، چون با توجه به شکایت های مذکور، انتظار می رفت که برخی افراد و سازمان ها از بایننس فاصله بگیرند.
میزوهارا همچنین گفت که تصمیم مسترکارت برای فاصله گرفتن از بایننس با توجه به تمرکز اخیر این غول کارت اعتباری بر صنعت بلاک چین منطقی به نظر می رسد. وی افزود، مسترکارت علاقه زیادی به تعامل با صنعت بلاک چین از خود نشان داده، قطع همکاری آن با بایننس بیشتر به دلیل محتاط بودن موسسات در مورد بازیگران بد است.
ویزا و مسترکارت هر دو در صنعت بلاک چین فعال بوده اند، حتی در طول بازار نزولی طولانی که شاهد چندین ورشکستگی بزرگ بودیم. هر دو سرویس پرداخت اخیرا اعلام کردند که قصد دارند به همکاری خود با شرکت های ارز رمزنگاری ادامه دهند تا برنامه های پرداخت را وارد این بازار کنند.