در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

7 اشتباه رایج معامله گران(تریدرها) در تحلیل های تکنیکال

0 3,140

تحلیل تکنیکال یکی از پرکاربردترین روش های تحلیل بازارهای مالی است. از تحلیل های تکنیکال می توان در هر بازار مالی اعم از سهام، فارکس، طلا یا ارزهای رمزنگاری استفاده کرد.

اگر چه درک مفاهیم اساسی تجزیه و تحلیل های تکنیکال نسبتا آسان است، اما تسلط بر آن یک هنر سخت و دشوار است. وقتی مهارت جدیدی یاد می گیرید، طبیعی است که در این مسیر اشتباهات زیادی را مرتکب شوید. این اشتباهات می تواند در مورد بازار مبادلات و سرمایه گذاری بسیار مضر باشد. اگر مراقب نباشید و از اشتباهات خود درس نگیرید، با خطر از دست دادن بخش قابل توجهی از سرمایه خود مواجه خواهید شد. درس گرفتن از اشتباهات عالی است، اما اجتناب از آنها تا حد ممکن بسیار بهتر است.

در اینجا به برخی از رایج ترین اشتباهات در تحلیل های تکنیکال می پردازیم. اگر تازه کار هستید پیشنهاد می کنیم که حتما مقالات ما را در مورد این که تحلیل تکنیکال چیست و 5 شاخص مهم در تحلیل های تکنیکال حتما مطالعه نمایید.

اما رایج ترین اشتباهاتی که مبتدیان در تحلیل های تکنیکال مرتکب می شوند، چه هستند؟

1- کم نکردن ضررها

اجازه بدهید با یک نقل قول از یک تاجر معروف به نام اِد سیکودا شروع کنیم:

عناصر تجارت موفق عبارتند از: 1) کاهش ضرر،  2) کاهش ضرر، 3) کاهش ضرر. اگر بتوانید این سه قانون را رعایت کنید، ممکن است شانس موفق شدن را داشته باشید.

این کار به نظر ساده می رسد، اما تاکید بر آن همیشه ضروری است. وقتی صحبت از تجارت و سرمایه گذاری است، حفظ سرمایه باید همیشه اولویت شماره یک شما باشد.

وارد شدن به دنیای تجارت می تواند عواقب هولناکی داشته باشد. رویکرد مهمی که باید برای شروع در ذهن داشته باشید این است: “اولین قدم برنده شدن نیست، بازنده نبودن است.” به همین دلیل است که شروع با مقادیر کمتر و کوچکتر مناسب تر است و یا حتی برای شروع از پول واقعی استفاده نکردن بهتر است. بنابراین توصیه می شود که ابتدا از پلتفرم هایی که بازار مبادلات ارزهای رمزنگاری را شبیه سازی می کنند، استفاده کنید.

انجام تنظیمات بر اساس حد ضرر(stop-loss)، حداقل کار عقلانی است که باید انجام داد. اینجاست که شما ریسک خود را کاهش می دهید و اشتباه خود را در آن مبادله می پذیرید. اگر این استراتژی را در مبادلات خود به کار نبرید، به احتمال زیاد در دراز مدت عملکرد مناسبی نخواهید داشت. یک معامله نامناسب و بد، در صورتی که موضع خود را نگه دارید و امید به بهبود بازار داشته باشید، می تواند تمام دارایی شما را از بین ببرد.

2) بیش از حد معامله کردن

وقتی یک معامله گر فعال هستید، اشتباه بزرگ این است که فکر کنید باید همیشه در حال مبادله کردن باشید. مبادله کردن شامل انجام تحلیل های تکنیکال و منظر ماندن است. برای استفاده از برخی استراتژی های مبادلاتی ممکن است لازم باشد به مدت طولانی صبر کنید تا یک سیگنال قابل اعتماد برای ورود به بازار دریافت کنید. برخی معامله کنندگان ممکن است در سال کمتر از سه معامله انجام دهند و هنوز هم بازده سرمایه بالایی داشته باشند.

جسی لیورمور، یکی از معامله گران پیشگام در زمینه معاملات روزانه می‌گوید:

پول با منتظر ماندن زیاد می شود نه مبادله کردن.

سعی کنید از ورود به بازار صرفا به این دلیل که باید همیشه و هر روز معامله انجام دهید، پرهیز نمایید. در حقیقت در بعضی از شرایط بازار، هیچ کاری انجام ندادن سود بیشتری دارد. باید منتظر فرصت مناسب برای ورود ماند. به این ترتیب سرمایه خود را حفظ کرده اید و آماده استفاده از فرصت های خوب برای کسب سود هستید. این را نیز در نظر داشته باشید که این فرصت ها باز هم برمی گردند و فقط باید منتظر آنها باشید.

اشتباهات معاملاتی مشابه در بازه های زمانی کوتاه اتفاق می افتند. تحلیل های انجام شده در بازه های زمانی بلند به طور کلی قابل اعتماد تر از تحلیل های صورت گرفته در بازه های زمانی کوتاه مدت هستند. هر چند بسیاری از معامله گران روزانه در کوتاه مدت سود کسب می کنند، اما مبادلات در بازه های زمانی کوتاه مدت، معمولا نسبت ریسک به پاداش بدی را به همراه دارد. این کار به عنوان یک استراتژی تجاری پر ریسک، مطمئنا برای مبتدیان توصیه نمی شود.

پیشنهاد می کنیم مطلب انواع استراتژی های مهم معاملاتی در بازار ارزهای رمزنگاری را حتما مطالعه کنید.

3) انجام مبادلات با هدف جبران کردن

آنچه در بین معامله گران مبتدی بسیار رایج به نظر می رسد، تلاش برای جبران سریع ضرر قابل توجهی است که با آن مواجه شده اند. این همان چیزی است که معاملات انتقام جویانه نام دارد. فرقی نمی کند که شما می خواهید یک تحلیلگر تکنیکال، یک معامله گر روزانه یا یک تاجر باشید. اجتناب از تصمیمات احساسی و عاطفی بسیار مهم است.

زمانی که همه چیز خوب پیش می رود یا حتی زمانی که اشتباهات کوچکی انجام داده اید، آرام ماندن راحت است. اما آیا وقتی همه چیز اشتباه است و برخلاف استراتژی شما، باز هم می توانید آرام باشید؟ آیا می توانید به برنامه ریزی تجاری خود، حتی زمانی که همه چیز در خطر است، پایبند باشید؟

در تجزیه و تحلیل تکنیکال به کلمه تجزیه و تحلیل توجه کنید. طبیعتا این کلمه به معنای رویکرد تحلیلی بازار است. بنابراین چرا می خواهید در چنین چارچوبی تصمیمات عجولانه و احساسی بگیرید؟ اگر می خواهید در بین بهترین معامله گران قرار بگیرید، باید حتی بعد از بزرگترین اشتباهات، آرام باشید. از تصمیمات احساسی و عاطفی خودداری کنید و تمرکز خود را بر حفظ ذهنیت منطقی و تحلیلی قرار دهید.

انجام معاملات بلافاصله پس از دریافت ضررهای بزرگ، معمولا منجر به ضررهای بیشتر می شود. به همین دلیل برخی معامله گران ممکن است پس از ضررهای بزرگ، مدتی دیگر معامله انجام ندهند. به این ترتیب، آنها می توانند با یک شروع جدید و با یک ذهن روشن به بازار برگردند.

4) سرسخت بودن در تغییر نظر

اگر می خواهید یک معامله گر یا اصطلاحا تریدر موفقی باشید، از تغییر نظر و تغییر موضع خود نترسید. شرایط بازار ممکن است به سرعت تغییر کند و این تغییر مطمئنا رخ خواهد داد. وظیفه شما به عنوان یک معامله گر این است که این تغییرات را بشناسید و با آنها سازگار شوید. یک استراتژی که می تواند در یک شرایط خاص بازار به خوبی عمل کند، ممکن است در سایر شرایط عملکرد درستی نداشته باشد.

پُل تئودور جونز، تاجر افسانه ای، در مورد مواضع خود می گوید:

هر روز صبح فرض می کنم که همه مواضع و موقعیت های من اشتباه است.

این که جانب مخالف استدلال ها و مواضع خود را نیز در نظر بگیرید و بررسی نمایید کار بسیار درستی است. زیرا به این ترتیب نقاط ضعف احتمالی آنها را نیز متوجه می شوید. به این ترتیب تئوری های سرمایه گذاری و تصمیمات شما می توانند جامع تر باشند.

این استدلال خود نکته دیگری را نیز به همراه دارد: تعصبات شناختی. متعصب بودن می تواند به شدت بر تصمیم گیری ها، قضاوت ها و محدوده حدس و گمان ها و احتمالات شما موثر باشد. باید تاثیر تعصبات را بر تصمیم گیری های خود به حداقل برسانید تا به این ترتیب پیامدهای این تعصبات را به طور موثری کاهش دهید.

5) نادیده گرفتن شرایط بحرانی و نوسانات شدید بازار

در بازار ارزهای رمزنگاری مواقعی وجود دارند که پیش بینی قیمت با استفاده از تحلیل های تکنیکال کمتر قابل اعتماد است. این شرایط می تواند نشان دهنده شرایط بحرانی یا نوسانات شدید بازار باشد که در اثر احساسات یا روندهای روانی به یک جهت رانده شده است. در کل باید گفت که روند بازار از طریق عرضه و تقاضا هدایت می شود و ممکن است در مواقعی با شدت گرفتن به یک سمت، نامتعادل شود.

مثلا شما در حال استفاده از شاخص قدرت نسبی(RSI) هستید. به طور کلی زمانی که RSI کمتر از 30 باشد نشان دهنده این است که بازار در شرایط فروش بیش از حد قرار گرفته است. آیا این بدان معنی خواهد بود که زمانی که مقدار RSI کمتر از 30 قرار دارد، باید سریع خرید کرد؟ قطعا خیر. این در درجه اول به این معنا است که روند بازار در حال حاضر در اختیار موج فروش است. به عبارت دیگر فقط نشان می دهد که فشار فروش بیشتر از فشار خرید است.

RSI می تواند در شرایط خاص بازار به سطوح بحرانی برسد. حتی ممکن است تک رقمی شود و حتی در شرایطی خاص به صفر نزدیک می شود. چنین فشار فروش عجیبی، لزوما به معنای قریب الوقوع بودن معکوس شدن روند نیست.

تصمیم گیری های کورکورانه و بر اساس شاخص ها و ابزارهای تکنیکالی که در سطوح و شرایط بحرانی قرار گرفته اند، می تواند ضررهای زیادی را به همراه داشته باشد. این امر به ویژه در هنگام رخدادهایی مثل قوی سیاه(نوسانات بسیار شدید و غیرقابل پیش بینی) که عملکرد قیمت، روندی استثنایی دارد، می تواند رخ دهد. در چنین مواقعی بازار می تواند در یک جهت حرکت کند و هیچ یک از شاخص ها و ابزارهای تکنیکال نمی توانند مانع آن شوند. به همین دلیل، مهم است که همیشه فاکتورهای دیگری را نیز در نظر بگیرید و به یک شاخص واحد اعتماد و اکتفا نکنید.

6) فراموش کردن این مهم که تحلیل های تکنیکال بر اساس احتمالات هستند

نتیجه تجزیه و تحلیل های تکنیکال قطعی نیست و با احتمالات سر و کار دارد. این بدان معنا است، بر اساس هر تعداد شاخص تکنیکال که استراتژی خود را پایه گذاری کنید، هیچ تضمینی وجود ندارد که بازار مطابق انتظار شما رفتار کند. شاید تجزیه و تحلیل شما نشان دهد که احتمال صعودی یا نزولی بودن بازار زیاد است، اما این باز هم احتمال است و هیچ قطعیتی ندارد.

هنگام تنظیم استراتژی معاملاتی خود باید این نکته مهم را حتما در نظر بگیرید. هر چقدر هم که با تجربه باشید، این که فکر کنید بازار مطابق تحلیل شما عمل خواهد کرد بسیار اشتباه است. در صورتی که اینگونه فکر کنید مسلما خود را در معرض ریسک بالا و خطر از دست دادن سرمایه قرار داده اید.

7) تقلید کورکورانه از سایر معامله گران

اگر می خواهید در کار خود استاد شوید، ضروری است که مهارت های خود را بهبود و ارتقاء دهید. این نکته در بازارهای مالی نیز صدق می کند. در حقیقت تغییرات در شرایط بازار این را یک ضرورت می داند. یکی از بهترین روش های یادگیری، پیروی و دنبال کردن تحلیلگران تکنیکال و معامله گران با تجربه است.

با این حال اگر می خواهید همیشه خوب باشید، باید نقاط قوت خود را پیدا کنید و بر اساس آنها کار کنید. می توان این را ویژگی شما نامید، چیزی که باعث می شود شما به عنوان یک معامله گر با سایرین فرق داشته باشید.

اگر با معامله گران و تجار موفق مختلف صحبت کرده باشید یا در مورد آنها خوانده باشید، متوجه می شوید که آنها استراتژی های کاملا متفاوتی دارند. در واقع ممکن است استراتژی که برای یک معامله گر کاملا کار می کند و جواب می دهد، توسط معامله گر دیگری غیر کارا محسوب شود. روش های زیادی برای کسب سود از بازار وجود دارد. شما فقط باید روش و سبکی را که برای شما بهترین است، پیدا کنید.

ورود به بازار و انجام مبادلات بر اساس تجزیه و تحلیل اشخاص دیگر ممکن است چند بار نتیجه دهد. با این حال اگر فقط کورکورانه تقلید کرده باشید و روش اصلی را درک نکنید، مطمئنا در طولانی مدت این کار جواب نخواهد داد. البته این به آن معنا نیست که نباید دیگران را دنبال کنید و از استراتژی آنها تقلید کنید، بلکه به معنای یاد گیری روش ها است. نکته مهم این است که آیا شما با استراتژی وی موافق هستید یا خیر. شما نباید کورکورانه از معامله گر دیگری پیروی کنید، حتی اگر با تجربه و معتبر باشد.

نتیجه گیری

در اینجا به برخی از اساسی ترین اشتباهاتی که هنگام استفاده از تحلیل های تکنیکال انجام می شود، اشاره کردیم. به یاد داشته باشید که تجارت و انجام معاملات آسان نیست و به طور کلی برای مهارت در آن به زمان زیادی نیاز دارید.

تبدیل شدن به معامله گر ماهری که مدام سود کسب می کند بسیار زمان بر است. این امر نیاز به تمرین های زیاد برای پالایش استراتژی های معاملاتی و یادگیری نحوه تدوین ایده های معاملاتی دارد. به این صورت می توانید نقاط قوت و ضعف خود را پیدا کرده و بر سرمایه گذاری ها و معاملات خود کنترل داشته باشید.

منبع newtraderu

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.