در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

5 شاخصی که می توانند تعیین کننده پایان بازار نزولی باشند

0 965

بازار صعودی تمام شد و شروع یک زمستان ارز رمزنگاری (بازار نزولی) طولانی مطمئنا باعث ترس و وحشت در معامله گران می شود. قیمت بیت کوین به پایین ترین سطحی رسیده که حتی فروشندگان (خرس ها) هم انتظار نداشتند و برخی از سرمایه گذاران به این فکر می کنند که این ارز پس از این سقوط شدید چگونه می خواهد برگشت کند.

برای آشنایی بیشتر با بازارهای صعودی و نزولی و همچنین راه های حفظ سرمایه در بازارهای نزولی، مطالب زیر را مطالعه نمایید:
بازار صعودی (گاوی) و بازار نزولی (خرسی) چه هستند؟ چگونه می توان در این بازارها معامله کرد؟
چگونه در بازار نزولی از سرمایه خود محافظت کنیم؟ نکاتی برای مبتدیان

قیمت در بازار ارز رمزنگاری هر روز کاهش می یابد و ذهن همه به این سوال مشغول شده که ” چه زمانی بازار به کف خود می رسد و بازار نزولی تا کی ادامه خواهد داشت؟”

در حالی که پیش بینی زمان پایان بازار نزولی غیرممکن است، بررسی روندهای نزولی قبلی بینش هایی را درباره پایان آن ارائه می کند. در این مطلب پنج شاخص را بررسی می کنیم که تریدرها از آنها استفاده می کنند تا بفهمند چه زمانی زمستان ارز رمزنگاری به پایان می رسد.

بازار ارز رمزنگاری شروع به بازیابی می کند

یکی از نشانه های کلاسیک زمستان ارزهای رمزنگاری، اخراج گسترده کارکنان از صرافی ها و شرکت های ارز رمزنگاری است، چون آنها به دنبال کاهش هزینه ها برای بقا یافتن در موقعیت های ناب آینده است. 

سرفصل های خبری در طول سال های 2018 و 2019 مملو از اعلامیه های اخراج کارکنان از سوی شرکت های بزرگ این صنعت، از جمله شرکت های فناوری مانند ConsenSys  و بیت مین (Bitmain) و همچنین صرافی های ارز رمزنگاری مانند هووبی و کوین فلور (Coinfloor) بود.

اخراج های اخیر از جمله کاهش 18 درصدی کارکنان صرافی بزرگ کوین بیس و کاهش 10 درصدی صرافی جمینی نگران کننده هستند و با توجه به این که بازار نزولی به تازگی شروع شده، این اخراج ها به اوج خود خواهد رسید. این بدان معناست که هنوز خیلی زود است که آن را معیاری برای فروکش کردن بازار نزولی در نظر بگیریم.

بهار ارز رمزنگاری زمانی شروع می شود که شرکت ها دوباره شروع به استخدام کنند و پروژه های جدیدی با اعلامیه های سرمایه گذاری قابل توجه، راه اندازی شوند. اینها سیگنال هایی هستند که نشان می دهند سرمایه دوباره به بازار سرازیر شده و بازار نزولی به پایان رسیده است.

آیا میانگین متحرک ساده 200 هفته ای به مقاومت یا حمایت تبدیل می شود

یک رویداد تکنیکال که چندین بار در تاریخ بیت کوین نشان دهنده پایان یک بازار نزولی بوده، کاهش قیمت به زیر میانگین متحرک ساده 200 هفته ای و سپس صعود به بالای آن است. برای آشنایی با مفهوم میانگین متحرک و انواع آن، مطلب زیر را مطالعه نمایید:
معرفی شاخص های تکنیکال و چگونگی استفاده از آنها؛ میانگین متحرک

بازار نزولی
نمودار یک هفته ای بیت کوین

همانطور که در مناطق مشخص شده با فلش های بنفش در نمودار بالا مشاهده می کنید، در موارد قبلی پس از آن که قیمت به زیر این میانگین متحرک (خط آبی روشن) کاهش یافته و سپس به بالای آن برگشته، روند بازار صعودی شده است.

بازیابی قوی قیمت بیت کوین به بالای قیمت حقیقی ( realized price) نیز می تواند تایید کند که روند بازار ممکن است صعودی شود. قیمت حقیقی میانگین قیمت خرید تمام بیت کوین های در گردش بوده که در نمودار بالا با خط سبز نشانه داده شده است.

شاخص قدرت نسبی یک معیار عالی برای تعیین کف قیمت ها

شاخص قدرت نسبی (RSI) یکی دیگر از شاخص های تکنیکال است که می تواند به تریدرها کمک کند تا بفهمند چه زمانی قیمت به کف خود می رسد.  برای درک بهتر این شاخص و نحوه استفاده از آن در معاملات به مطالب زیر رجوع کنید:
شاخص قدرت نسبی (RSI) چیست و چگونه می توان از آن در تحلیل قیمت استفاده کرد؟

شاخص قدرت نسبی در بازارهای نزولی قبلی در منطقه اشباع فروش بوده و زمانی که بیت کوین به پایین ترین سطح خود رسیده، به زیر عدد 16 سقوط کرده است.

براساس دو مورد قبلی (با دایره های نارنجی در نمودار مشخص شده اند)، زمانی که شاخص قدرت نسبی به بالای عدد 70 برسد و وارد منطقه اشباع خرید شود، آنگاه تایید می شود که بیت کوین به کف خود رسیده و نشان می دهد که افزایش تقاضا بار دیگر به بازار بازگشته است.

ارزش بازار به ارزش تحقق یافته (MVRV Z-Score)

شاخص MVRV Z-Score دوره هایی را شناسایی می کند که در آن بیت کوین پایین تر یا بالاتر از ارزش واقعی اش، قیمت گذاری شده است.

بیت کوین
شاخص MVRV Z-Score

در نمودار بالا، خط آبی قیمت فعلی ، خط نارنجی قیمت حقیقی و خط قرمز Z-Score را برای بیت کوین نشان می دهند.  Z-score یک آزمون انحراف معیار استاندارد است که اختلاف داده های بین ارزش بازار و ارزش واقعی را مشخص می کند.

همانطور که در نمودار بالا مشاهده می کنید، بازارهای نزولی قبلی همزمان با رسیدن Z-score به زیر عدد 0.1  (مشخص شده با کادر سبز در پایین نمودار) رخ داده اند. در گذشته، زمانی که عدد این شاخص دوباره به بالای عدد 0.1 برگشته، روند صعودی آغاز شده است.

براساس این معیار و عملکرد بیت کوین در گذشته، قیمت در آینده نزدیک بیشتر کاهش خواهد یافت و سپس در یک منطقه محدود برای مدتی نوسان خواهد کرد.

ضریب میانگین متحرک 2 ساله

آخرین معیاری که می تواند به تریدرها در تعیین پایان روند نزولی کمک کند، ضریب میانگین متحرک 2 ساله است. این معیار میانگین متحرک دو ساله و ضرب 5 برابر این میانگین متحرک را با قیمت بیت کوین دنبال می کند.

هر زمان که قیمت بیت کوین به زیر میانگین متحرک دو ساله می رسد، بازار وارد منطقه نزولی می شود. زمانی که قیمت به بالای این متحرک برگشت می کند، یک روند صعودی آغاز می شود. 

از طرف دیگر، صعود قیمت به بالای ضریب 5 این میانگین متحرک ( MA x5) نشان دهنده یک بازار صعودی قوی بوده و فرصت مناسبی برای سیو سود فراهم کرده است.

معامله گران می توانند از این معیار برای تعیین زمان مناسب جهت ورود به موقعیت خرید استفاده کنند (مناطق مشخص شده با سایه سبز در نمودار). یا این که می توانند منتظر بمانند تا قیمت این میانگین متحرک 2 ساله را بشکند و سیگنال پایان روند نزولی را صادر کند. در پایان باید گفت که شاخص های ذکر شده در بالا بی نقص نیستند و ممکن است روند نزولی همچنان ادامه یابد. 

منبع Cointelegraph

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.