در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

ربات معامله گر ارز رمزنگاری چیست و چگونه کار می کند؟

0 252

تصورات اشتباه زیادی در مورد معاملات خودکار و ربات معامله گر ارز رمزنگاری وجود دارد. برخی افراد فکر می کنند که این نوعی جادو است، در حالی که برخی دیگر معتقدند که این یک کلاهبرداری بیش نیست.

زمان برای هیچکس صبر نمی کند و بازارهای مالی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. به طور کلی، در حوزه ناشناخته معاملات ارز رمزنگاری، همگام شدن با  تغییرات سریع قیمت رمز موفقیت است. انبوهی از ارزهای رمزنگاری، استراتژی های معاملاتی و ابزارها در دسترس معامله گران جدید قرار دارند که می توانند موجب سردرگمی آنها شوند.
استراتژی معاملاتی چیست و چرا به آن نیاز دارید؟

خوشبختانه، فناوری امکان خودکارسازی چندین فرآیند معاملاتی از جمله تحلیل بازار، پیش بینی روندها و اجرای سفارش را فراهم کرده است. خودکارسازی باعث آزاد شدن وقت کاربر جهت برنامه ریزی استراتژیک و ایجاد یک پایه محکم برای موفقیت بلندمدت در معاملات ارز رمزنگاری می شود.

معامله خودکار ارز رمزنگاری چیست؟

معاملات خودکار ارز رمزنگاری به عمل استفاده معامله گر از برنامه های کامپیوتری (ربات های معامله گر ) برای خرید و فروش ارزهای رمزنگاری گفته می شود. این برنامه های نرم افزاری برای واکنش نشان دادن به تغییرات  بازار به منظور انجام معامله در بهترین زمان طراحی شده اند. علاوه بر این، معاملات خودکار ارز رمزنگاری عامل عدم اطمینان و احساسات دخیل در معاملات دستی را حذف می کند.

اگرچه برخی از ربات های معامله گر جدیدتر از قراردادهای هوشمند استفاده می کنند و مستقیما بر روی بلاک چین کار می کنند، بیشتر پلتفرم های معاملات خودکار هنوز API هستند. اصطلاح “API” به رابط برنامه نویسی اپلیکیشن گفته می شود که به حساب شما اجازه می دهد با یک صرافی ارتباط برقرار کند تا بتواند موقعیت ها را از طرف کاربر و طبق شرایط از پیش تعیین شده باز و بسته کند.
قرارداد هوشمند چیست؟

معاملات خودکار مزایای زیادی نسبت به معاملات دستی دارند. ربات های معامله گر به طور مداوم و بدون توقف کار می کنند. همچنین، آنها از نظر احساسات خنثی هستند؛ به این معنی که احساسات بر نحوه معاملات آنها هیچ تاثیری ندارد. بنابراین، آنها همیشه به برنامه طراحی شده خود پایبند  بوده و هر روند یا رویداد جدید بازار را بلافاصله پس از وقوع آن دنبال می کنند.

انواع مختلفی از ربات های معامله گر وجود دارد که هر کدام از نظر ویژگی ها، قابلیت ها و قیمت متفاوت هستند. از محبوب ترین ربات های معامله گر می توان به ربات های آربیتراژ و شبکه ای اشاره کرد. ربات های آربیتراژ از تفاوت قیمت در صرافی های مختلف استفاده می کنند، در حالی که ربات های شبکه ای بر استراتژی “خرید در کف و فروش در سقف” متمرکزند. 

انواع ربات ها و مراحلی که طی می کنند

برخی از پلتفرم های معاملات خودکار دارای ویژگی های متفاوتی (مانند قابلیت هولد کردن در پلتفرم 3Commas) هستند. این پلتفرم فقط برای معاملات نیست؛ بلکه به کاربران این امکان را می دهد تا با خرید در سطوح پایین، ارز رمزنگاری را به طور خودکار خریداری و نگهداری کنند. تنها کاری که کاربر باید انجام دهد این است که ارزهای رمزنگاری مورد نظر خود و ربات معامله گر را انتخاب کند.

به طور کلی، معاملات خودکار ارز رمزنگاری چهار مرحله را طی می کنند: تجزیه تحلیل داده ، تولید سیگنال، تخصیص ریسک و اجرا.

تجزیه و تحلیل داده : در دنیای فناوری محور، داده ها یکی از مولفه های ضروری جهت دستیابی به موفقیت هستند و به همین دلیل است که یک ربات معامله گر نیاز به تجزیه و تحلیل داده دارد. نرم افزارهای مبتنی بر یادگیری ماشین می توانند کار داده کاوی را با سرعت بیشتری نسبت به انسان انجام دهند.

تولید سیگنال: پس از تجزیه و تحلیل داده ها، یک ربات  مانند معامله گر عمل می کند و روند بازار را پیش بینی کرده و فرصت های احتمالی را براساس داده ها و شاخص های تحلیل تکنیکال شناسایی می کند.
تحلیل تکنیکال چیست و چگونه کار می کند؟

تخصیص ریسک: ربات با قابلیت تخصیص ریسک تعیین می کند که چگونه ریسک را بین سرمایه گذاری های مختلف براساس شرایط از پیش تعیین شده توسط معامله گر توزیع کند. این شرایط معمولا تعیین می کنند که معامله چگونه انجام شود و چند درصد از سرمایه به یک سرمایه گذاری اختصاص یابد.

اجرا: به فرایندی که در آن ارزهای رمزنگاری براساس سیگنال های تولید شده توسط سیستم معاملاتی از پیش فعال شده خرید و فروش می شوند، اجرا می گویند. در این مرحله، سفارش های خرید یا فروش ایجاد می شوند که از طریق API  به صرافی منتقل می شوند.

آیا ربات معامله گر سودآوری دارد؟

معاملات دستی محبوبیت کمتری دارند، اگرچه ممکن است غیر از این تصور شود. در واقع، ربات های معامله گر الگوریتمی صنعت مالی را به حدی تحت کنترل خود درآورده اند که اکنون این الگوریتم ها بیشتر فعالیت ها را در وال استریت انجام می دهند. این فقط ارز رمزنگاری نیست که می توان آن را از طریق ربات ها معامله کرد. تقریبا همه نوع دارایی، از جمله سهام، اوراق قرضه و ارزهای خارجی، را می توان با استفاده از این ربات های الگوریتمی خرید و فروش کرد.

دلیل اصلی گرایش به سمت ربات ها ساده است: آنها می توانند سریع تر از انسان ها تصمیم بگیرند. همچنین، احساسات هیچ تاثیری بر ربات ها ندارند، بنابراین آنها می توانند به استراتژی معاملاتی خود حتی در زمان نوسانات بازار پایبند باشند.

به خاطر داشته باشید که ربات های معامله گر بی عیب و نقص نیستند و نمی توانند همه ریسک ها را از بین ببرند. با این حال، آنها می توانند رویه های معاملاتی را خودکار کنند تا به معامله گران جدید و با تجربه در کسب سود کمک کنند. برای پیکربندی صحیح یک ربات، داشتن شناخت از بازار و همچنین مقررات و ابزارهای مرتبط با معامله اهمیت بسیار زیادی دارد.

هزینه یک ربات معامله گر چقدر است؟  همه چیز به این بستگی دارد که کاربر به دنبال چه ویژگی ها و قابلیت هایی است. برخی از ربات های معامله  گر رایگان هستند، در حالی که برخی دیگر رایگان نبوده و  می توانند چند صد دلار در ماه هزینه داشته باشند.

آیا معاملات خودکار ارز رمزنگاری قانونی است؟

هیچ چیز غیر قانونی در مورد استفاده از ربات های معامله گر در کشورهایی که معاملات ارز رمزنگاری مجاز است، وجود ندارد. در بازار مالی سنتی، استفاده از ربات ها کاملا قانونی و رایج است. ماشین ها اکنون تعداد زیادی از معاملات سهام را انجام می هند و همین موضوع در مورد معاملات ارزهای رمزنگاری صدق می کند. یک  ربات راهی برای انجام خودکار معامله است که نیازی به انسان جهت انجام دستی معامله، ندارد و این کار هیچ قانونی را زیر پا نمی گذارد.

با این حال، ربات های معامله گر برخی معایب نیز دارند. برخی از ربات های معامله گر کاملا کلاهبرداری هستند، در حالی که برخی دیگر از تاکتیک های مشکوکی استفاده می کنند که ممکن است غیراخلاقی یا غیرقانونی تلقی شوند. پامپ و دامپ های قیمت و هدایت کاربران به سمت کارگزاری ها و صرافی های غیرقانونی (که پول کاربر را بدون ارائه هیچ خدماتی می گیرند) نمونه هایی از این تاکتیک ها هستند. این ربات ها خارج از محدوده قانونی عمل می کنند.

آیا ربات های معامله گر موثر و کارآمد هستند؟ مسئله این نیست که آیا آنها موثر هستند یا خیر؛ بلکه این است که آنها چقدر خوب عمل می کنند. تاثیر آنها نیز توسط عوامل مختلفی از جمله پلتفرم و ربات مورد استفاده و همچنین سطح تخصص و تجربه کاربر تعیین می شود.

مزایا و معایب ربات های معامله گر

ربات های معامله گر دارای برخی مزایا هستند که استفاده کنندگان، از این مزیت ها بهره مند می شوند. در زیر  به برخی از آنها اشاره شده است.

به حداقل رساندن احساسات

سیستم های معاملات خودکار با اجرای خودکار معاملات پس از برآورده شدن شرایط تعیین شده، به کنترل احساسات کمک می کنند. بنابراین، معامله گران در تصمیم گیری های خود تردید نخواهند کرد. ربات های معامله گر فقط برای معامله گران کم جرات طراحی نشده اند. این ربات ها همچنین با خرید و فروش در هر موقعیتی می توانند به کسانی که زیاد معامله می کنند، کمک کنند.

بک تست (backtest)

سیستم های معاملاتی خودکار را می توان با استفاده از داده های تاریخی برای ایجاد نتایج شبیه سازی شده بک تست کرد. بک تست به بررسی یک استراتژی معاملاتی به کمک داده‌های گذشته گفته می‌شود. به عبارت دیگر بک تست از داده‌های گذشته استفاده می‌کند تا نحوه انجام استراتژی معاملاتی را بسنجد. این فرایند امکان اصلاح و بهبود استراتژی معاملاتی را قبل از استفاده در معامله واقعی فراهم می کند. هنگام ساختن یک سیستم معاملات خودکار، همه قوانین باید مشخص باشند و جایی برای سوگیری وجود نداشته باشد.

کامپیوتر نمی تواند حدس بزند و باید دستورالعمل های صریح در مورد این که چه کاری انجام دهد، به آن داده شود. معامله گران قبل از ریسک کردن و سرمایه گذاری می توانند این پارامترها را در برابر داده های گذشته آزمایش کنند. بک تست روشی برای آزمایش ایده های معاملاتی و تعیین انتظار سیستم است. این میانگین مقداری است که یک معامله گر می تواند انتظار سود یا ضرر به ازای هر واحد ریسک داشته باشد.

حفظ نظم و انضباط

یک روند صعودی معامله گر را وسوسه می کند تا تصمیمات شتابزده و تا حدودی نسنجیده بگیرد. معامله گران می توانند با پیروی از قوانین معاملاتی تعیین شده توسط استراتژی خود، حتی در شرایط نوسان بازار، رویکردی هدفمند در معاملات خود داشت باشند. معامله گران با رعایت این قوانین می توانند از اشتباهات پرهزینه مانند افزودن به موقعیت ضرر ده یا ورود به موقعیت معاملاتی بدون برنامه مشخص جلوگیری کنند.

افزایش سرعت ثبت سفارش

ربات های معامله گر می توانند بازار را رصد کنند و معاملات را سریع تر از انسان انجام دهند. آنها همچنین می توانند به تغییرات بازار خیلی سریعتر از یک شخص واکنش نشان دهند. در بازار پرنوسانی مانند بیت کوین و ارز رمزنگاری، ورود به موقعیت یا خروج از آن چند ثانیه زودتر ممکن است به طور قابل توجهی بر نتیجه معامله تاثیر بگذارد.
بیت کوین چیست؟ آموزش کامل بیت کوین

تنوع بخشیدن به معاملات

ربات های معامله گر به کاربران این امکان را می دهند تا به طور همزمان از چندین حساب یا استراتژی مختلف برای انجام معاملات استفاده کنند. معامله گران با سرمایه گذاری در دارایی های مختلف می توانند ضمن تنوع بخشیدن به پرتفوی خود، احتمال ضرر را کاهش دهند. کاری که انجام آن برای انسان بسیار دشوار است، توسط یک کامپیوتر در حد چند صدم ثانیه انجام می شود. سیستم های معاملات خودکار به گونه ای طراحی شده اند که از تمام فرصت های معاملاتی سود آور استفاده کنند.
پرتفوی ارز رمزنگاری چیست؟ چگونه یک پرتفوی متعادل بسازیم؟

معایب ربات های معامله گر

اگرچه ربات های معامله گر دارای مزیت هایی هستند، معایبی نیز دارند که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.

هزینه های بالای راه اندازی

ایجاد یک سیستم معاملات خودکار از پایه نیاز به مهارت و زمان دارد. ناگفته نماند که این هزینه های اولیه ممکن است هرگونه دستاورد و سود بدست آمده توسط سیستم را کاهش دهد. علاوه بر این، هزینه های عملیاتی مانند سرویس های میزبانی و سرور خصوصی مجازی (VPS) باید به طور منظم پرداخت شوند تا سیستم به خوبی کار کند.

هزینه های مداوم برای نگهداری و تعمیر

سیستم های معاملات خودکار باید به طور منظم برای مشکلاتی مانند قطع شدن شبکه، ارتقا نرم افزار و رویدادهای غیر منتظره بازار که می توانند در انجام معاملات اختلال ایجاد کنند، بررسی شوند. این هزینه ها می توانند به مرور زمان روی هم انباشته شوند و سود را کاهش دهند.

عدم انعطاف پذیری

ربات های معامله گر برای پیروی کردن از قوانین ساخته شده اند و نمی توانند با شرایط متغیر بازار هماهنگ شوند. این عدم انعطاف پذیری ممکن است منجر به از دست دادن فرصت ها یا معاملات کم سود شود.

نقص های فنی

یک سیستم معاملات خودکار مانند هر سیستم دیگری ممکن است با نقص های فنی، مانند قطع شدن شبکه، قطع برق و  خطاهای داده یابی روبرو شود. این نقص های فنی می توانند منجر به ثبت سفارش با قیمت یا مقدار نادرست و در نتیجه ضرر معامله گر شوند.

آیا معاملات خودکار امن است؟

امنیت معاملات خودکار به طراحی سیستم و این که آیا معاملات به طور منظم بررسی می شوند یا خیر، بستگی دارد. نمی توان این سیستم ها را تنظیم کرد و کنار گذاشت و انتظار داشت که آنها با نوسانات بازار مقابله کنند و معامله گران را از ضرر و زیان در امان نگه دارند. با این حال، آنها ممکن است ابزارهای قابل اعتمادی باشند که می توانند معاملات  ارز رمزنگاری را با بهینه سازی فرایندها آسان کنند. از آنجایی که ربات های معامله گر عاری از احساسات هستند، به جلوگیری از تصمیمات نسنجیده مرتبط با از دست دادن پول به دلیل خطای انسانی یا بالعکس کمک می کنند.

لازم به ذکر است که قبل از خرید ربات معامله گر یا پرداخت هرگونه هزینه، در مورد پروژه ها و پلتفرم های تحقیق کامل انجام دهید تا در دام کلاهبرداران نیفتید و همیشه برای بر طرف کردن شک خود سوال بپرسید. اگر تحقیق نکنید، ممکن است سرمایه خود را از دست بدهید.

منبع Cointelegraph

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.