در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

پنج بخش بازار ارز رمزنگاری که در بازار نزولی فعلی باید به آنها توجه کرد

0 1,114

قیمت ارزهای رمزنگاری به پایین ترین سطح چند ساله خود کاهش یافته و این سوال را مطرح می کند که دارایی های کدام پروژه ها ارزش خرید و انباشت دارند.

بسیاری از توسعه دهندگان و سازندگان پروژه ها بازار نزولی را به چشم یک فرصت می بینند و از آن برای توسعه و راه اندازی پلتفرم ها و پروتکل هایی استفاده می کنند که در چرخه بعدی بازار صعودی به اوج می رسند.

در این مطلب پنج بخش از بازار ارز رمزنگاری را بررسی خواهیم کرد که ممکن است در شرایط فعلی بازار (قیمت های پایین و عدم تقاضا) برخی از فرصت ها را برای خرید و انباشت ارائه دهند.

پروتکل های لایه یک 

بیت کوین و اتریوم پروتکل های لایه یک هستند و بیشتر ارزهای رمزنگاری بر پایه آنها ساخته شده اند. در حال حاضر، اکثر توسعه دهندگان تمایلی به راه اندازی پروتکل های خود در شبکه بیت کوین ندارند و اتریوم از نظر مقیاس پذیری دارای مشکلات و محدودیت هایی است که می تواند منجر به کارمزد بالا و سرعت پایین پردازش تراکنش ها شود.
بیت کوین چیست؟ آموزش کامل بیت کوین
اتریوم چیست؟ آموزش کامل اتریوم

به همین دلیل سایر پروتکل های لایه یک این فرصت را دارند تا بتوانند خود را ثابت کنند و بخش قابل توجهی از بازار را به خود اختصاص دهند. مجموع درآمد تولید شده توسط یک پروتکل معیاری است که می توان از آن برای تعیین این که کدام شبکه بیشترین کاربرد را دارد، استفاده کرد.

ارزهای رمزنگاری
درامد پروتکل های لایه یک در 180 روز گذشته

براساس داده های توکن ترمینال (Token Terminal)، پنج پروتکل لایه یک برتر از نظر درآمد کل در 180 روز گذشته (به استثنای بیت کوین و اتریوم) عبارتند از: آوالانچ، بی ان بی اسمارن چین، هلیوم، فانتوم و سولانا.
آوالانچ (Avalanche) چیست و چه ویژگی‌های منحصر به فردی دارد؟
سولانا چیست؟ آنچه باید درباره این شبکه و توکن SOL بدانید

پروتکل های لایه دو

همانطور که در بالا ذکر شد، شبکه اتریوم از لحاظ مقیاس پذیری مشکلاتی دارد که در طول به روزرسانی Merge برطرف نخواهند شد. بنابراین، پروتکل های لایه دو این فرصت را خواهند داشت تا فعالیت هایی را که مستقیما در این شبکه انجام می شوند، کاهش دهند و مشکل مقیاس پذیری آن را برطرف کنند.

طبق داده های L2Beat که بهترین پروتکل های لایه دو اتریوم را ردیابی می کند، آربیتروم (Arbitrum) از لحاظ ارزش کل دارایی های قفل شده (TVL) در رتبه اول قرار دارد و پس از آن آپتیمیزم (Optimism) و دی‌وای‌دی‌ایکس (dYdX) در رده های دوم و سوم هستند.

پالیگان نیز یکی از محبوب ترین راه حل های لایه دو از لحاظ کیف پول های فعال و پروتکل های راه اندازی شده است که در فهرست L2Beat وجود ندارد. براساس داده های دیفای لاما (DefiLlama)، ارزش کل دارایی های قفل شده در پالیگان در حال حاضر 1.59 میلیارد دلار است.
ارزش کل دارایی های قفل شده چیست و چه اهمیتی دارد

در مورد شبکه بیت کوین می توان به راه حل لایه دو شبکه لایتنینگ اشاره کرد، البته این پروتکل هیچ توکنی ندارد. در عوض، اگر کاربران متمایل به پشتیبانی از شبکه و کسب درآمد غیرفعال باشند، می توانند یک نود را اجرا کنند.
نود لایتنینگ چیست و چگونه می توان از آن کسب درآمد کرد؟

بازی

بخش بازی های بازار ارز رمزنگاری ثابت کرده که یکی از قوی ترین بخش ها از لحاظ جذب کاربر در طول بازار نزولی فعلی است. ظهور بازی های P2E مانند اکسی اینفینیتی به محبوبیت بازی های مبتنی بر بلاک چین در طول بازار صعودی سال 2021 کمک کرد و منجر به ایجاد پروتکل های متعددی از نوع ” 2E” (مانند حرکت کن، درآمد کسب کن (M2E) و یاد بگیر، درآمد کسب کن (L2E) شد.
بازی رمزنگاری یا بلاک چینی چیست و چگونه می توان از آن کسب درآمد کرد؟

داده های DappRadar نشان می دهند که بازی های الین ورلدز (Alien Worlds)، اسپلینترلندز (Splinterlands) و فارمرز ورلد (Farmers World) برخی از بازی های برتر از نظر تعداد کاربر فعال هستند که همگی بر روی شبکه وکس (WAX) اجرا می شوند. در حالی که اکسی اینفینیتی برترین بازی از لحاظ ارزش دارایی های موجود در قرارداد هوشمند خود است.

بازی
6 بازی برتر براساس تعداد کاربر فعال

علاوه بر این، مجموعه ای از بازی های دیگر وجود دارند که هنوز در حال توسعه هستند، اما با این وجود توجه زیادی را به خود جلب کرده اند. از این بازی ها می توان به ایلوویوم و آوه گوچی و همچنین توکن های اکوسیستم های بازی مانند گالا، انجین کوین و آلترا (UOS) اشاره کرد.
شرح مختصری بر بازی ویدئویی ایلوویوم و ویژگی های منحصر به فرد آن
گالا گیمز پلتفرمی برای توسعه بازی های بلاک چینی

پلتفرم های رسانه های اجتماعی

پلتفرم های رسانه های اجتماعی مانند فیس بوک، توییتر یا ردیت از دیگر بخش ها در بازار ارز رمزنگاری هستند  که می توانند به  افزایش پذیرش آن کمک قابل توجهی کنند.

پیشتازان قبلی در بخش رسانه های اجتماعی شامل استیم (Steem) و هایو (Hive) هستند، اما هیچ یک از این پروتکل ها تا به امروز مورد پذیرش گسترده قرار نگرفته اند.

در حالی که سایر پروتکل های فعال نتوانسته اند کاربرانی را برای طولانی مدت جذب کنند، رویدادهای پروتکل های بزرگ تر از جمله ماجرای خرید توییتر توسط ایلان ماسک، نشان می دهند که رسانه های اجتماعی همچنان به یک پلتفرم جامعه محور با دسترسی آزاد نیاز دارند.

متاورس و NFT

متاورس آخرین بخشی است که به دلیل جذابیت گسترده اش و همچنین تلاش های فعلی برای ادغام آن در زندگی روزمره، ارزش توجه کردن دارد.

متاورس یک نمایش واقعیت مجازی از تمام داده ها و تعاملات رخ داده در اینترنت بوده و بر پایه فناوری بلاک چین ساخته شده است.

در حالی که متاورس هنوز در مراحل ابتدایی خود است، به موضوعی داغ در بازار ارز رمزنگاری تبدیل شده و برخی از شرکت های بزرگ و معروف جهان در آن سرمایه گذاری کرده اند.

10 شرکت بزرگ حاضر در بخش متاورس عبارتند از: مایکروسافت، متا (فیس بوک سابق)، تنسنت (Tencent)، نایکی (Nike)، علی بابا (Alibaba)، اکسنچر (Accenture)، آدیداس، جی پی مورگان، انویدیا (NVIDIA) و روبلاکس (Roblox)

علاوه بر متاورس، پلتفرم هایی که در ایجاد و راه اندازی توکن های غیرمثلی (NFTs) تخصص دارند، نیز ارزش توجه دارند. این بخش محبوبیت زیادی در بین عموم مردم دارد.

برخی از توسعه یافته ترین و پذیرفته شده ترین پلتفرم های متاورس و NFT عبارتند از سندباکس، دیسنترالند و ایپ کوین. سندباکس اخیرا با شرکت Playboy برای راه اندازی بازی MetaMansion همکاری کرده است.

منبع Cointelegraph

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.