در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

نحوه انجام معاملات اسپات (Spot) در صرافی بایننس

3 15,050

در این مطلب نحوه انجام معاملات اسپات یا فوری را در صرافی بایننس توضیح خواهیم داد. اما قبل از ورود به این بحث اجازه دهید برخی اصطلاحات رایج در بازار را شرح دهیم.

معامله چیست؟

معامله یا تجارت یک مفهوم اساسی است که شامل خرید و فروش دارایی ها می شود. این دارایی ها می توانند کالاها و خدمات باشند که خریدار در قبال خرید آنها به فروشنده پول پرداخت می کند. در برخی موارد، مبادله کالا و خدمات بین طرفین معامله انجام می شود.

در زمینه بازارهای مالی، دارایی های مورد معامله را ابزارهای مالی می نامند. این ابزارها می توانند سهام، اوراق قرضه، جفت ارزهای معاملاتی در بازار فارکس، گزینه ها، معاملات آتی، ارزهای رمزنگاری و موارد زیاد دیگری باشند. 

اصطلاح معامله معمولا برای معاملات کوتاه مدت به کار می رود که در آن معامله گران در بازه های زمانی نسبتا کوتاه به طور فعال وارد موقعیت می شوند. این فرض ممکن است کمی گمراه کننده باشد. در حقیقت، معامله طیف وسیعی از استراتژی های مختلف مانند معاملات روزانه، معاملات نوسان، معاملات روند و غیره را در بر می گیرد.

برای اطلاع از استراتژی های معاملاتی به مطلب زیر مراجعه کنید:

انواع استراتژی های مهم معاملاتی در بازار ارزهای رمزنگاری

سرمایه گذاری چیست؟

سرمایه گذاری تخصیص منابع  (مانند سرمایه) به امید کسب سود است. این می تواند شامل استفاده از پول برای تامین بودجه و شروع یک کسب و کار یا خرید کالا، ملک و غیره با هدف فروش مجدد آنها به قیمت بالاتر باشد. در بازارهای مالی، سرمایه گذاری در ابزارهای مالی صورت می گیرد با این امید که بتوان آنها را بعدا با قیمت بالاتر فروخت.

مفهوم اصلی سرمایه گذاری انتظار برای بازده است که به آن ROI نیز گفته می شود. برخلاف معاملات، سرمایه گذاری معمولا رویکرد بلند مدتی را برای افزایش بازده در پیش می گیرد. هدف یک سرمایه گذار بیشتر کردن ثروت در مدت زمان طولانی (سال ها یا حتی دهه ها) است. روش های زیادی برای انجام این کار وجود دارند، اما سرمایه گذاران معمولا از فاکتورهای فاندامنتال برای پیدا کردن فرصت های مناسب سرمایه گذاری استفاده می کنند.

به دلیل ماهیت بلند مدت سرمایه گذاری ها، سرمایه گذاران معمولا خود را درگیر نوسانات کوتاه مدت قیمت نمی کنند. آنها معمولا بدون نگرانی بیش از حد در مورد ضررهای کوتاه مدت، نسبتا غیر فعال خواهند ماند. با توجه به این که افق سرمایه گذاران بلند مدت است، میزان بازده آنها خیلی زیاد خواهد بود. در مقابل، معامله گران از نوسانات بازار بهره می برند. آنها به طور مکرر به موقعیت ها وارد و از آنها خارج می شوند، بنابراین ممکن است که بازده کمتری در معاملات بدست بیاورند.

بازار اسپات(Spot Market) و معاملات اسپات

بازار اسپات جایی است که ابزارهای مالی برای “تحویل فوری” معامله می شوند. تحویل در اینجا به معنای مبادله ابزار مالی با پول نقد است. البته برخی از بازارها بلافاصله با پول نقد تسویه نمی کنند. برای مثال، در بازارهای آتی دارایی های معامله شده در تاریخ دیگری تحویل داده می شوند (زمانی که قرارداد آتی منقضی می شود).

به عبارت ساده، شما می توانید یک بازار اسپات را محلی برای انجام معاملات فوری و بدون تاخیر بدانید. چون معاملات بلافاصله تسویه می شوند و قیمت فعلی دارایی در بازار مبنای تسویه حساب معامله است.

معاملات اسپات معاملاتی هستند که در همان لحظه انجام معامله تسویه می شوند و خریدار و فروشنده در یک قیمت مشخص، مقداری از دارایی را مبادله می کنند. معامله اسپات شامل ابزارهای مالی است که برای تحویل فوری در بازار معامله می شوند. در یک معامله اسپات، خریدار در همان زمان انجام معامله، دارایی مورد نظر خود را از فروشنده خریداری کرده و مبلغ آن را فورا  پرداخت می کند.

این مفهوم در بازارهای ارز رمزنگاری به چه معناست؟ چگونه می توان در بایننس یک معامله اسپات انجام داد؟ در بایننس شما می توانید ارزها را بلافاصله به یکدیگر تبدیل کنید. برای مثال، اگر می خواهید بایننس کوین را به بایننس یو اس دی تبدیل کنید، به بازار اسپات BNB/BUSD بروید. پس از پر شدن سفارش ها، ارزهای شما فورا تبدیل می شوند. این یکی از ساده ترین روش های معامله ارزهای رمزنگاری است.

ابزار مالی چیست؟

به زبان ساده، یک ابزار مالی یک دارایی قابل معامله است. این ابزار می تواند شامل مواردی مانند پول نقد، فلزات گرانبها، سند تایید کننده مالکیت چیزی، حق تحویل یا دریافت پول نقد و غیره باشد. ابزارهای مالی می توانند پیچیده هم باشند، اما هرچه هستند می توان با آنها خرید و فروش کرد.

براساس روش های مختلف طبقه بندی، ابزارهای مالی انواع مختلفی دارند. یکی از این طبقه بندی ها بر این اساس است که آیا آنها ابزار نقدی هستند یا ابزارهای مشتقه. همانطور که از نام آن پیداست، ابزارهای مشتقه ارزش خود را از چیز دیگری (مانند ارز رمزنگاری) می گیرند.ابزارهای مالی نیز ممکن است به عنوان ابزار بدهی محور یا سهام محور طبقه بندی شوند.

جایگاه ارز های رمزنگاری در این طبقه بندی کجاست؟ آنها می توانند در بیش از یک دسته قرار بگیرند. ساده ترین طبقه بندی این است که آنها دارایی های دیجیتال هستند. با این وجود، ارزهای رمزنگاری پتانسیل ایجاد یک سیستم کاملا جدید مالی و اقتصادی را دارند. به این مفهوم که آنها دسته کاملا جدیدی از دارایی های دیجیتال را تشکیل می دهند. از دیگر طبقه بندی های ارز رمزنگاری می توان به مالی غیر متمرکز اشاره کرد.

معاملات مارجین

معاملات مارجین روشی برای معامله کردن با استفاده از وجوه قرض گرفته شده از شخص ثالث هستند. مارجین پولی است که  سرمایه گذار برای خرید یک دارایی از یک کارگزاری (در اینجا صرافی ارز رمزنگاری) وام می گیرد. در این روش، خریدار درصدی از ارزش دارایی را پرداخت می کند و مابقی آن را از کارگزار قرض می گیرد. کارگزار وام دهنده و دارایی های موجود در حساب سرمایه گذار، وثیقه برای این وام هستند.

در واقع، معاملات مارجین، بازده را (هم در روند نزولی و هم در روند صعودی) افزایش می دهند.  حساب مارجین به معامله گران دسترسی بیشتری به سرمایه می دهد و برخی از ریسک های طرف مقابل را از بین می برد. اما چطور؟ معامله گران می توانند یک موقعیت باز کنند در حالی که سرمایه آنها در صرافی ارز رمزنگاری کمتر از  این موقعیت است.

در بحث معاملات مارجین معمولا دو اصطلاح مارجین و اهرم وجود دارد. مارجین مقدار سرمایه ای است که شما به حساب کاربری خود واریز می کنید. اهرم وسیله ای است که شما می توانید مارجین خود را با آن افزایش دهید. بنابراین، استفاده از اهرم دوبرابری یعنی باز کردن موقعیتی که دو برابر مارجین شماست.

با این حال، توجه داشته باشید که ممکن است موقعیت شما توسط قرض دهنده اهرم نقد شود. هر چه از اهرم بیشتری استفاده کنید، سطح نقد شوندگی به نقطه ورود شما نزدیکتر خواهد شد. اگر موقعیت شما نقد شود، کل مارجین خود را از دست خواهید داد.

در مقاله های بعدی نحوه انجام معاملات مارجین و آتی در بایننس را توضیح خواهیم داد.

بازار مشتقات چیست؟

مشتقات دارایی های مالی هستند که ارزش خود را از چیز دیگری می گیرند. این می تواند یک دارایی یا سبد دارایی ها باشد. متداول ترین نوع مشتقات عبارتند از: سهام، اوراق قرضه، کالاها، شاخص های بازار یا ارزهای رمزنگاری. خود محصول مشتق شده اساسا یک قرارداد بین طرفین متعدد است. از هر دارایی که به عنوان معیار استفاده شود، محصول مشتق ارزش خود را از آن می گیرد. قراردادهای آتی، قراردادهای اختیار معامله و سواپ برخی از نمونه های متداول محصولات مشتقات هستند.

چگونه معاملات اسپات را در بایننس شروع کنیم

اگر قصد شروع معاملات اسپات را در بایننس دارید، بهتر است چند نکته را در نظر داشته باشید. در مرحله اول، شما به سرمایه نیاز دارید. اگر پس انداز نداشته باشید و با پولی که به آن نیاز دارید تجارت می کنید، این می تواند به طور جدی بر زندگی شما تاثیر بگذارد. معامله کردن کار ساده ای نیست، اکثر قریب به اتفاق معامله گران مبتدی ضرر می کنند.

توجه داشته باشید که احتمال از دست دادن پولی که برای معامله کنار گذاشته اید، وجود دارد و ممکن است که هرگز نتوانید ضرر خود را جبران کنید. به همین دلیل توصیه می شود که برای شروع از سرمایه کمتری استفاده کنید. پیشنهاد می شود مطلب زیر را حتما مطالعه کنید:

10 اشتباه رایج معامله گران مبتدی که باید از آنها پرهیز کرد

نکته دیگری که باید در نظر داشته باشید، استراتژی معاملاتی شماست. در بازارهای مالی، راه های زیادی برای کسب درآمد وجود دارند. بسته به زمان و تلاشی که برای این کار انجام می دهید، می توانید از بین استراتژی های مختلف یکی را انتخاب کنید تا به اهداف مالی خود برسید. می توانید برای درک بهتر استراتژی های معاملاتی و شناخت انواع آن به مطلب “انواع استراتژی های مهم معاملاتی در بازار ارزهای رمزنگاری” مراجعه نمایید.

نکته آخر، وقتی که معامله منبع اصلی درآمد معامله گران نیست، آنها در بهترین حالت خود قرار دارند. به این ترتیب، تحمل بار عاطفی راحت تر از این است که بقای روزمره آنها به معامله وابسته باشد. از بین بردن احساسات ویژگی اصلی معامله گران موفق است و این کار در شرایطی که معیشت فرد به خطر می افتد، بسیار دشوارتر است. بنابراین، می توانید به معامله و سرمایه گذاری به عنوان یک شغل جانبی نگاه کنید. همچنین راه های کسب درآمد منفعلانه در بازار ارز رمزنگاری را امتحان کنید.

کنترل احساسات و مدیریت ریسک در مبادلات ارزهای رمزنگاری

نحوه معامله ارزهای رمزنگاری در بایننس

چگونه می توان در بایننس شروع به معامله کرد؟ ابتدا باید ارز فیات خود را به ارز رمزنگاری تبدیل کنید. ساده ترین راه برای انجام این کار خرید ارز رمزنگاری مورد نظرتان از صرافی هایی است که ریال را به ارزهای مختلف تبدیل می کنند. برای این منظور پس از دریافت آدرس ارز موردنظرتان از بایننس، می توانید این آدرس را در اختیار صرافی قرار داده تا ارز را به این آدرس ارسال کنند. برای اینکه بدانید چطور می توانید آدرس ارز خود را از بایننس دریافت کنید، می توانید به مطلب “صرافی بایننس: ثبت نام و انتقال ارز” مراجعه کنید.

اکنون که ارز رمزنگاری خود را دریافت کرده اید، گزینه های زیادی برای شما وجود دارند. بلافاصله می توانید به بخش معاملات اسپات (Spot) صرافی بایننس بروید و ارزهای خود را معامله کنید. اگر تجربه قبلی در زمینه معامله دارید، می توانید از پلتفرم معاملات مارجین یا قراردادهای آتی بایننس نیز استفاده کنید. همچنین فرصت هایی مانند استیکینگ، قرض دادن دارایی به Binance Savings، پیوستن به استخر استخراج بایننس و غیره برای کسب درآمد منفعل در دسترس هستند.

همه موارد ذکر شده تا اینجا در صرافی های متمرکز مانند بایننس وجود دارند. صرافی  متمرکز جایی است که می توانید ارزهای رمزنگاری خود را در آن سپرده گذاری کنید و فعالیت های مالی را در سیستم های داخلی آن صرافی انجام دهید. اما به لطف فناوری بلاک چین، گزینه های دیگری وجود دارند که صرافی غیر متمرکز (DEX) نامیده می شوند. در این صرافی ها،  وجوه شما هرگز از کیف پولتان خارج نمی شوند، بنابراین همیشه می توانید بر آنها نظارت داشته باشید. همچنین می توانید کیف پول سخت افزاری خود را متصل و از طریق آن معامله کنید.

نمای کلی صفحه معاملاتی بایننس 

ابتدا وارد حساب کاربری خود در بایننس (binance.com) شوید. موس را روی “Trade” ببرید. این گزینه را در بالای صفحه پیدا خواهید کرد. سپس برای مشاهده جزئیات فعلی بازار روی “Basic” یا “Advanced” کلیک کنید. اگر اولین بار است که می خواهید معامله کنید، توصیه می شود که با “Basic” وارد شوید.

بایننس
نحوه ورود به صفحه معاملات اسپات

رابط  های “Basic” و “Advanced” تقریبا شبیه به هم هستند و تنها تفاوت آنها این است که در رابط “Advanced”  شاخص های تکنیکال زیادی برای تحلیل دقیق تر ارز انتخاب شده وجود دارند. تمام ویژگی های دیگر این دو رابط مانند هم هستند. 

در زیر یک نمای کلی از صفحه معاملاتی بایننس وجود دارد.  توضیح قسمت های مختلف این صفحه در ادامه آمده است.

  1. اعلانات بایننس
  2. اطلاعات درباره ارز انتخاب شده از جمله قیمت فعلی، مقدار تغییر آن در 24 ساعت گذشته، سقف قیمت، کف قیمت و حجم معاملات 24 ساعته را مشاهده خواهید کرد.
  3. سفارشات فروش: کلیه سفارشات فعلی  جفت انتخاب شده که هنوز انجام نشده اند در این بخش هستند.
  4. سفارشات خرید: کلیه سفارشات خرید ارز انتخابی موجود در دفتر سفارش (که هنوز انجام نشده اند) را می توانید در این قسمت مشاهده کنید.
  5.  نمودار شمعی قیمت: می توانید آن را مطابق اولویت های خود تنظیم کنید. گزینه های تنظیمات در بالای نمودار قرار دارند.
  6.  نوع معامله : “Spot” ، “Cross Margin” یا “Isolated Margin” . در اینجا تمرکز ما روی “Spot” است.
  7. تعیین نوع سفارش: Limit/Market/ stop-limit/OCO
  8. در صورت خرید ارز می توانید از این بخش اقدام کنید.
  9. در این قسمت می توانید ارز مورد نظر خود را بفروشید.
  10. فهرست موجود از ارز مورد نظر و جفت های معاملاتی آن در بایننس (در اینجا بیت کوین با جفت های معاملاتی) را می بینید. با انتخاب هر یک از این جفت ها می توانید ارز مورد نظر خود را مستقیما تبدیل کنید. برای مثال، در جفت ARK/BTC ، ارز آرک را می توان با بیت کوین معامله کرد و بالعکس.
  11. آخرین تراکنش های تکمیل شده: در این قسمت تاریخچه کلیه سفارش های خرید و فروش ارز انتخابی توسط سایر معامله گران در این پلتفرم وجود دارد. این سفارشات با موفقیت انجام شده اند.
  12. فعالیت های بازار
  13. سفارش های باز شما
  14. تاریخچه سفارش های 24 ساعته شما
  15. پشتیبانی مشتری بایننس

حالا ارز مورد نظر خود را در بالا سمت راست انتخاب یا جستجو کنید (شماره 4 در تصویر).برای جستجو باید علامت اختصاری ارز را وارد کرد. البته، به طور پیش فرض ارز بیت کوین انتخاب شده است.

پس از انتخاب ارز روی آن کلیک کنید تا نمای کلی ارز انتخاب شده باز شود. روش های زیادی برای خرید و فروش ارز وجود دارند که در زیر آنها را توضیح می دهیم.

خرید و فروش ارز رمزنگاری در معاملات اسپات

وقتی وارد رابط معاملاتی “Advanced” می شوید و جفت معاملاتی را انتخاب می کنید، باید نوع سفارش را انتخاب کنید.در بایننس سه نوع سفارش وجود دارند: سفارش مارکت (Market order)، سفارش لیمیت (Limit order) و سفارش استاپ -لیمیت (Stop-Limit order).

سفارش
انواع سفارش ها

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع سفارش ها به مطلب زیر رجوع کنید:

بررسی انواع سفارش‌ها در صرافی های رمزنگاری

ثبت سفارش مارکت (Market)

خرید یا فروش ارزهای رمزنگاری با قیمت روز بازار ساده ترین راه است. سفارشات شما بلافاصله انجام و ارزهای انتخابی به حساب شما واریز می شوند. برای این کار، سفارش “Market” را انتخاب و تعداد ارزهای مورد نظر خود را در قسمت “Amount” وارد کنید. بلافاصله حداکثر مقداری را که می توانید بخرید، مشاهده خواهید کرد.سپس روی “Buy” کلیک کنید. با کلیک روی درصد، می توانید درصدی از بیت کوین های خود را سرمایه گذاری کنید. تنها نکته این است که در سفارش مارکت کارمزد بیشتری را برای انجام سفارش نسبت به سفارش های لیمیت پرداخت می کنید.

ثبت سفارش لیمیت (Limit)

سفارش لیمیت روش پیشرفته تری است. وقتی که سفارش لیمیت را انتخاب می کنید، سفارش در سطح قیمتی انتخاب شده توسط شما انجام خواهد شد.

برای باز کردن سفارش لیمیت “Limit Order” را انتخاب کنید. سپس مقدار و قیمت مورد نظر خود را انتخاب و گزینه “Buy” را  فعال کنید.  منتظر بمانید تا سفارش انجام شود.

سفارش لیمیت
سفارش لیمیت

در سفارش لیمیت قیمت و مقدار باید مشخص شوند. قیمت به صرافی می گوید که شما در چه سطح قیمتی مایل به خرید ارز مورد نظرتان هستید و مقدار تعیین می کند که چه تعداد می خواهید بخرید یا بفروشید.

ثبت سفارش استاپ – لیمیت ( stop-limit )

در سفارش استاپ – لیمیت باید شرایط انجام سفارش خرید یا فروش و همچنین شرایط توقف سفارش تعیین شوند. پس از رسیدن قیمت به سطح توقف، این سفارش در قیمت تعیین شده انجام می شود. پس از وارد کردن قیمت در فیلدهای “Stop” و “Limit” و تعیین مقدار مورد نظر در “Amount” ، روی گزینه “Buy” کلیک کنید.

Stop سطح قیمتی است که سفارش لیمیت شما در دفتر سفارش فعال می شود. Limit قیمتی است که در آن موقعیت شما فروخته خواهد شد.

پس از کلیک روی گزینه “buy” پنجره ای مانند زیر باز می شود. در این قسمت “Confirm” را انتخاب کنید و منتظر بمانید تا سفارش انجام شود. 

تایید سفارش
تایید سفارش

ثبت سفارش Stop-Loss

این سفارش را می توان دقیقا مانند سفارش Stop- limit در رابط بایننس تعیین کرد.

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، باید مقدار و قیمتی که بیت کوین در آن سطح فروخته شود را تعیین کنیم، اما نیازی به تعیین لیمیت (limit) نیست. این قابلیت برای زمانی که مسافرت می روید یا برای جلوگیری از ضرر در زمانی که نمی توانید سفارش را به صورت دستی وارد کنید، کارایی دارد.

لازم به ذکر است که بایننس در خصوص سفارش stop-loss حداکثر گزینه ها را در اختیار کاربران قرار نمی دهد. برای مثال، نمی توانید سفارش حد ضرر متحرک (trailing stop-loss) را تنظیم کنید. این نوع سفارش به شما اجازه می دهد تا شرایط خرید/فروش و درصد تغییر قیمت را تعیین کنید نه خود قیمت.

توجه داشته باشید که مراحل فروش ارز رمزنگاری در بایننس مانند خرید است. همان دستورالعمل های بخش خرید را در قسمت فروش (Sell) به کار ببرید. البته، فروش ارز منوط به داشتن آن در کیف پول بایننس شما است.

منبع binance binance 3commas

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

3 نظر
  1. امین می گوید

    در پاسخ به محسن
    در بایننس بخش ولت و قسمت اسپات گزينه تبدیل دارایی های کوچک به بایننس هست که با انتخاب اون تمام ارز هایی که حجمشان کم است تبدیل به بایننس میشه. بعد از آن که همه رو تبدیل به بایننس کردید می تونید به هر کیفی انتقال بدید

  2. shahram می گوید

    سوال مهم !!!!

    اگر ارز هایمان را مثلا بیت کوین یا کاردانو را بجای اینکه در “کیف پول بلاک چین” یا “کیف پول اتومیک” و یا هرکیف پول دیگری نگه داریم ، بیایم و در همان بخش اسپات باینانس بگذاریم بماند چه ایرادی دارد ؟ آیا از نظر امنیتی مشکلی دارد ؟ آیا باینانس ماهانه/ سالانه بابت نگهداری کارمزد کم میکند ؟ لطفا راهنمایی کنید انجام این کار چه مزایا و معایبی دارد.

    1. محسن می گوید

      سلام من در قسمت اسپات ارزهایی که فروختم هر کدام مقداری باقی میماند که نمیشه بفروشمش چه جوری باید پول اونا رو انتقال بدم ممنون از شما