در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

باگ در نرم افزار Nethermind اتریوم همه را نگران کرده است

0 644

یک باگ در نرم‌افزار کلاینت “Nethermind” اتریوم روز یکشنبه بخشی از اپراتورهای اصلی شبکه را آفلاین کرد. اعتبارسنج‌های بلاکچین اتریوم از این نرم‌افزار برای تعامل با این شبکه استفاده می‌کنند.
اتریوم چیست؟ آموزش کامل اتریوم

این یک رویداد قابل کنترل بود، اما باعث شد تا بحث طولانی مدت در شبکه اتریوم پیرامون نیاز “به تنوع کلاینت” دوباره مطرح شود. برخی از کارشناسان از فرصت استفاده کردند و گفتند که اگر نرم‌افزار کلاینت گث (محبوب‌ترین کلاینت لایه اجرا) آفلاین می‌شد، اوضاع می‌توانست بدتر شود.

ادامه فعالیت شبکه اتریوم با وجود این اتفاق

8 درصد از اعتبارسنج‌های شبکه اتریوم از نرم‌افزار Nethermind استفاده می‌کنند و پیدا شدن باگ در این نرم‌افزار باعث آفلاین شدن این اعتبارسنج‌ها شد. 

اتریوم با وجود این باگ و آفلاین شدن برخی اعتبارسنج‌ها فعال باقی ماند و به کار خود ادامه داد. توسعه‌دهندگان Nethermind با اعمال تغییراتی در این نرم افزار این باگ را در عرض چند ساعت بر طرف کردند. پیامد اصلی این باگ جریمه مالی مختصری بود که متوجه برخی از اعتبارسنج‌های مبتنی بر Nethermind شد. 

در اوایل ماه ژانویه اتفاق مشابهی برای نرم‌افزار کلاینت Besu افتاد و آفلاین شد. این اتفاق حدود 5 درصد از اعتبارسنج‌های شبکه اتریوم را تحت تاثیر قرار داد.

آفلاین شدن‌های پشت سر هم بحث‌های زیادی را در پلتفرم ایکس پیرامون مشکل همیشگی اتریوم و نیاز به تنوع کلاینت برانگیخته است. برخی بر این باورند که اگر شبکه به یک نرم‌افزار کلاینت خاص وابسته نباشد، انعطاف پذیرتر می‌شود. 

بیشتر اعتبارسنج‌ها از گث (Geth) استفاده می‌کنند

در حال حاضر، حدود 85 درصد از اعتبارسنج‌های شبکه اتریوم از نرم‌افزار گث استفاده می‌کنند. آفلاین شدن اخیر کلاینت‌های کوچک‌تر لایه اجرا این نگرانی را افزایش داده که اگر در برنامه‌نویسی گث (که بیشترین سهم را در بین کلاینت‌ها دارد) مشکلاتی به وجود آید، عواقب بسیار جدی به همراه خواهد داشت. 

گث توسط بنیاد اتریوم توسعه داده شده و نگهداری می‌شود. این نرم ‌فزار کاملا از باگ مصون نیست، اما هرگز مانند Nethermind و Besu آفلاین نشده است. اگر چنین اتفاقی برای گث بیفتد، عواقب آن برای اتریوم بسیار جدی‌تر خواهد بود.

نقص در نر‌م‌افزار گث می‌تواند کل شبکه را متوقف کند و این امر باعث می‌شود تا اعتبارسنج‌ها نتوانند بلاک‌های جدید را به بلاک‌چین اضافه کنند.

بروز مشکل در گث چه تاثیری بر اعتبارسنج‌ها دارد

 اتریوم همچنین به گونه‌ای طراحی شده که اعتبارسنج‌هایی را که آفلاین هستند یا قوانین شبکه را زیر پا می‌گذارند جریمه می‌کند. این بدان معناست که اگر یک باگ باعث آفلاین شدن نرم‌افزار گث شود، هزاران اعتبارسنج که از این نرم افزار استفاده می‌کنند با جریمه سنگین روبرو خواهند شد و در صورتی که برطرف کردن باگ دشوار باشد، جریمه‌ها حتی بیشتر خواهد شد.

لازم به ذکر است، برخی از سرویس‌های پیشگام که اتریوم را به نمایندگی از کاربران خود استییکینگ می‌کنند، از نرم‌افزار گث استفاده می‌کنند.

اتریوم

Cygaar، یک مربی حوزه ارز رمزنگاری، در پستی در پلتفرم ایکس گفت که “اتریوم تنوع کلاینت ناهمسانی دارد” و افزود که یک باگ بزرگ در گث باعث خواهد شد تا اعتبارسنج‌هایی که این نرم‌افزار را اجرا می‌کنند میلیون‌ها کوین را از دست بدهند.

Cygaar به داده‌های وب‌سایت “execution-diversity.info” اشاره کرد و گفت صرافی‌های معروفی مانند بایننس، کوین‌بیس و کراکن برای سرویس‌های استیکینگ خود نرم‌افزار گث را اجرا می‌کنند. در صورت بروز مشکل در این نرم‌افزار، کاربران این پلتفرم‌ها اتریوم‌های خود را از دست خواهند داد.
استیکینگ اتریوم چیست و چگونه می توان از آن پاداش کسب کرد

یک سرمایه‌گذار با نام مستعار “DCinvestor” در پستی در پلتفرم ایکس ادعا کرد:

کاربران سرمایه‌های استیکینگ شده خود را از کوین‌بیس بیرون می‌کشند تا زمانی که این صرافی عملیات اعتبارسنجی خود را به سیستمی تغییر دهد که کم‌تر به نرم‌افزار گث متکی باشد. در حال حاضر، نمی‌توانم خطرات مربوط به اجرای نرم‌افزار گث را نادیده بگیرم. اگر این نرم‌افزار با مشکل روبرو شود، درصد زیادی از سرمایه‌ام را از دست خواهم داد.

همه شبکه‌ها مثل اتریوم تنوع کلاینت ندارند

از نظر دانیل هوانگ، توجه به تنوع کلاینت شبکه اتریوم تا حدی از این واقعیت ناشی می‌شود که این شبکه از استانداردهای بالاتری نسبت به شبکه‌های رقیب برخوردار است. وی در مصاحبه‌ای گفت:

شبکه اتریوم تنوع کلاینت دارد و تقریبا همه شبکه‌های دیگر آن نوع تنوع کلاینت را ندارند. بیشتر شبکه‌ها با یک کلاینت کار می‌کنند. 

در حالی که گث سابقه قوی در  قابلیت اطمینان دارد، هوانگ می‌گوید بسیاری از اعتبارسنج‌های اتریوم به دلیل تنبلی از آن استفاده می‌کنند و سایر کلاینت‌های جایگزین مانند Nethermind را نادیده می‌گیرند. از نظر وی، اعتبارسنج‌ها در مورد نقاط قوت و ضعف نرم‌افزارهای کلاینت تحقیق نمی‌کنند.

بنیاد اتریوم از اعتبارسنج‌ها می‌خواهد تا به بهبود تنوع کلاینت کمک کنند و دانکراد فیست (یکی از محققان آن) در این هفته برای مقاله‌ای در سال 2022 که از اعتبارسنج‌ها خواسته بود از بیشتر کلاینت‌ها استفاده نکنند، مورد استناد قرار گرفت. نرم‌افزار Nethermind نیز با کمک مالی این بنیاد در سال 2018 ساخته شد.

هوانگ تسلط گث را با وجود همه اینها به یک ضرب‌المثل تجاری قدیمی تشبیه کرد: “هیچ‌کس به خاطر خرید IBM اخراج نمی‌شود”. به عبارت دیگر، اگر همه از گث استفاده می‌کنند، نمی‌توان یک اعتبارسنج تازه کار را نیز به خاطر استفاده از آن سرزنش کرد، حتی اگر در نهایت اتفاق بدی رخ دهد.

منبع coindesk

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.