در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

بررسی اجمالی کیف پول های نرم افزاری؛ راهی آسان برای ذخیره ارز

1 3,266

مشابه حساب بانکی برای ارزهای فیات، کیف پول رمزنگاری نیز به فرد این امکان را می دهد تا ارز رمزنگاری خود را در آن به شکلی مطمئن ذخیره کند و بتواند از طریق آن معاملات خود را انجام دهد. این که یک ارز به شکلی ایمن و مطمئن ذخیره شده یا خیر، بستگی به کیف پول دارد، که خود وابسته به امنیت کلیدهای خصوصی آن است.

کیف پول ها معمولا به دو دسته گرم و سرد دسته بندی می شوند. نقل و انتقالات ارزها و موجودی در یک کیف پول گرم می تواند در هر لحظه و به صورت آنلاین انجام شود. اما یک کیف پول سرد برعکس است. در این نوع کیف پول نمی توان در هر لحظه تراکنش خروجی انجام داد، اما تراکنش ورودی در هر لحظه انجام می شود. همچنین کیف پول ها را می توان به سه دسته نرم افزاری، سخت افزاری و کیف پول های کاغذی تقسیم بندی کرد. در اینجا قصد داریم به کیف پول های نرم افزاری، یکی از پر استفاده ترین نوع کیف پول ها، بپردازیم.

کیف پول نرم افزاری چیست؟

کیف پول های نرم افزاری در اشکال مختلفی ارائه می شوند که هر کدام مشخصات منحصر به فرد خود را دارند. بیشتر آنها باید به اینترنت متصل شوند و بنابراین از نظر ماهیت یک کیف پول گرم محسوب می شوند. این نوع کیف پول ها معمولا بر اساس پشتیبانی از انواع ارز و نیز سیستم عامل نرم افزاری قابل نصب مثل ویندوز، مکینتاش و سایر سیستم عامل ها، از یکدیگر متمایز می شوند. کیف پول های نرم افزاری به سه شکل دسکتاپی، تلفن همراه و آنلاین در دسترس هستند.

  • کیف پول های دسکتاپی برنامه های رایانه ای هستند که ارزهای رمزنگاری را روی رایانه ذخیره می کنند، به طوری که اطلاعات آن برای هر کسی به جز کاربر قابل دسترسی نیست. کلیدهای خصوصی نیز تنها روی دسکتاپ ذخیره می شوند.
  • کیف پول های تلفن همراه، برنامه هایی مخصوص تلفن همراه هستند و به آسانی و در هر زمان برای کاربران در دسترس خواهند بود. با این حال لازم به یادآوری است که دستگاه تلفن همراه در برابر بدافزارهای مختلف آسیب پذیر بوده و می تواند اطلاعات آن به راحتی از بین برود.
  • کیف پول های آنلاین، کیف پول های تحت وب هستند که دسترسی به آنها را از هر کجا و به هر طریقی راحت می کند. اما در این نوع کیف پول ها، کلیدهای خصوصی توسط صاحبان وبسایت نگهداری می شود و کاربر نمی تواند آنها را در دستگاه های مورد استفاده خود ذخیره کند.

اما سوالی که وجود دارد این است که کدام یک از این نوع کیف پول ها را انتخاب کنیم؟

اکسدوس(Exodus)

اکسدوس یکی از محبوب ترین کیف پول های نرم افزاری برای ذخیره بیت کوین و بیش از  110 نوع ارز رمزنگاری دیگر است. این کیف پول در سال 2015 ارائه شد و شرکت آن در نبراسکا مستقر است. این کیف پول توسط تمام سیستم عامل های اصلی نرم افزاری پشتیبانی می شود.

کد اکسدوس تا حدی متن باز است. کلیدهای خصوصی در اختیار و تحت کنترل کاربر بوده و روی دستگاهی است که کیف پول در آن نصب شده است. این کیف پول نیاز به تایید هویت ندارد. اکسدوس قیمت لحظه ای و عملکرد تبادلات خود را از شیپ شیفت دریافت می کند، هر چند از مبادلات پول فیات پشتیبانی نمی کند.

اکسدوس یک کیف پول و ارائه دهنده خدمات رایگان است. کارمزد تراکنش تنها به استخراج کنندگان پرداخت می شود و این مقدار به طور خودکار با استفاده از سرویس محاسبه کارمزد بیت کوین تعیین می شود. اندازه تراکنش در کیف پول توسط ورودی ها و خروجی ها تعیین می شود. هر چه ورودی بیشتر باشد، انجام تراکنش گران تر خواهد بود. کیف پول بخشی از کمیسیون را جهت تسهیل در انجام تراکنش ها دریافت می کند.

برای بررسی و دریافت اطلاعات بیشتر و کامل‌تر در مورد کیف پول اکسدوس اینجا کلیک کنید.

کیف پول الکتروم(Electrum Bitcoin Wallet)

الکتروم سرویس قابل اعتمادی است که از سال 2011 در دسترس است. این کیف پول در اصطلاح یک کیف پول نسبتا سرد است که در آن تمام بلاک چین در دستگاه کاربر دانلود نمی شود، بلکه بیشتر آن بر روی سرورهای شبکه قرار دارد. در این حالت کلیدهای خصوصی به صورت رمزنگاری شده در رایانه کاربر ذخیره شده و هرگز به سرور ارسال نمی شود.

نسخه Electrum Bitcoin Wallet را می توان به طور خودکار در رایانه های مختلف همگام سازی کرد. اگر کاربران بخواهند در آینده از برنامه یا سرویس آنلاین دیگری استفاده کنند، می توانند به راحتی کلیدهای خصوصی خود را از کیف پول خارج کرده و در سرویس دیگر یا کیف پول سرد دیگری وارد کنند.

از طریق این کیف پول می توان تراکنش ها را بر روی یک دستگاه غیر متصل به اینترنت امضاء کرده و تراکنش جدید بر روی یک فلش ذخیره شود. سپس تراکنش بر روی یک دستگاه متصل به اینترنت لود کرده تا تراکنش جدید بر روی شبکه قرار گیرد. کیف پول الکتروم از نظر عملکرد شبیه کیف پول سخت افزاری است، البته با عملکردی پیچیده تر و همچنین رمزنگاری دو سطحی.

کیف پول جکس(Jaxx)

کیف پول جکس در سال 2016 توسط آنتونی دی ایوریو، مدیرعامل و بنیانگذار Decentral و همچنین یکی از بنیانگذاران اتریوم، راه اندازی شد. کیف پول جکس در محبوب ترین سیستم عامل ها شامل ویندوز، لینوکس، مکینتاش، اندروید و IOS قابل نصب است. همچنین به عنوان یک افزونه(extension) در مرورگر گوگل کروم قابل استفاده است. 

بیش از 80 ارز رمزنگاری در این کیف پول پشتیبانی می شوند و با صرافی شیپ شیفت برای انجام سریع و آسان تراکنش ها ادغام شده است. این کیف پول رایگان بوده و کارمزد تراکنش به استخراج کنندگان پرداخت می شود که در ارزهای مختلف متفاوت است. هنگام انتقال بیت کوین کاربران می توانند سه مقدار کارمزد را، بسته به ضرورت و سرعت انتقال، انتخاب کنند.

همه کدهای جکس به جز رابط کاربری، متن باز هستند. در این کیف پول کلیدهای خصوصی تحت کنترل کاربر است. برای تایید تراکنش ها از فناوری اعتبار سنجی متمرکز استفاده می شود. ویژگی های بصری این کیف پول آن را کاربر پسند کرده و استفاده از آن راحت است.

با این حال این شرکت اوقات سختی نیز داشته است. در سال 2017 جکس هک شد و بیش از 400 هزار دلار از انواع ارز به سرقت رفت. با این حال نیلانگ ویاس، مدیر ارشد فنی جکس، در پستی در ردیت گفت:

برخلاف کیف پول های سخت افزاری، جکس برای ذخیره طولانی مدت ارزهای رمزنگاری طراحی نشده است و کاربران باید فقط مقادیر کمی از دارایی های رمزنگاری خود را در آن ذخیره کنند.

کیف پول اتمیک(Atomic)

کیف پول اتمیک که در سال 2017 عرضه شد، یک کیف پول دسکتاپی است که کنترل کامل ارزهای ذخیره شده را در اختیار کاربر قرار می دهد، زیرا کلیدهای خصوصی و اطلاعات تراکنش بر روی رایانه کاربر ذخیره می شود، نه روی سرورهای ارائه دهنده سرویس.

کیف پول اتمیک با کلیه سیستم عامل های شناخته شده سازگار است و در حال حاضر بیش از 300 ارز رمزنگاری، از جمله بیشتر توکن های ERC20 و توکن خود(AWC)، را پشتیبانی می کند. دانلود این کیف پول رایگان است، اما برخی خدمات آن باید خریداری شوند:

  • امکان خرید ارز رمزنگاری از طریق کارت اعتباری(دریافت کمیسیون 2 درصدی و حداقل مقدار کمیسیون 10 دلار)
  • امکان انجام تراکنش ها در داخل کیف پول، مثل تراکنش های همتا به همتا.
  • انجام تراکنش ها از طریق شیپ شیفت.(شیپ شیفت با آی پی ایران قابل دسترس نیست).

کیف پول اتمیک نیازی به ثبت نام ندارد و بنابراین کیف پول هیچ نوع اطلاعات شخصی محرمانه ای را ذخیره نمی کند.

تمام داده های منتقل شده رمزنگاری شده است. کاربران عبارت بازیابی یا backup را که شامل 12 کلمه تصادفی است دریافت می کنند تا بتوانند از آن به عنوان پشتیبان، در صورت فراموش کردن اطلاعات یا گم کردن تلفن همراه، استفاده کرده و کیف پول خود را بازیابی کنند.

بیت کوین کر(Bitcoin Core)

بیت کوین کر در سال 2009 ایجاد شد و مبتنی بر کد برنامه کیف پول است که همراه نرم افزار پروژه بیت کوین منتشر شد. به این ترتیب داشتن عملکردی ساده را بر روی شبکه تضمین می کند.

در سال 2012 بنیاد بیت کوین شروع به توسعه برنامه های کاربردی بر اساس کد اصلی پروژه بیت کوین کرد. تمرکز اصلی روی کیف پول، به عنوان برنامه غالب و مهم بود تا نیازهای اولیه شبکه برآورده شود، یعنی ذخیره سازی و انتقال ارز.

بیت کوین کر یکی از اولین کیف پول هایی بود که از فناوری سگویت پشتیبانی می کرد و به عنوان یک کیف پول سرد مرجع برای بیت کوین عمل می کند. این کیف پول هیچ ارز دیگری را پشتیبانی نمی کند. کیف پول را می توان به عنوان یک برنامه دسکتاپی در سیستم عامل های ویندوز، لینوکس و مکینتاش دانلود کرد.

مهمترین مزیت بیت کوین کر امنیت آن است. تمام اطلاعات صرفا در رایانه کاربر ذخیره می شود. یک فایل با کلیدهای خصوصی ایجاد شده و توسط کاربر ذخیره می شود که هیچ کس دیگری نمی تواند به آن دسترسی داشته باشد.

با استفاده از بیت کوین کر کاربر می تواند به صورت کاملا ناشناس عملیات خود را انجام دهد. از جمله پرداخت های ناشناس. بیت کوین کر از یک سیستم تغییر آدرس استفاده می کند که ردیابی آدرس گیرنده و فرستنده را غیر ممکن می سازد، البته مشروط بر آن که از آدرس های مختلف برای هر تراکنش استفاده شود.

یکی از کاستی های این کیف پول، پویایی بسیار پایین آن است که آن را ناپسند کرده است. بیت کوین کر فاقد نسخه مربوط به تلفن همراه است و احتمالا این امر همچنان ادامه خواهد داشت، زیرا استفاده از تلفن همراه با اصول اساسی عملکرد و امنیت کیف پول مغایرت دارد. نصب کیف پول بر روی رایانه دیگر یا نصب مجدد آن بر روی همان سیستم عامل برای بازیابی کیف پول فایده ای ندارد، زیرا باید تمام فرایند همگام سازی(یعنی دانلود اطلاعات و تایید اعتبار) تکرار شود.

پیشرفت کیف پول ها

کیف پول های رمزنگاری بخش جدایی ناپذیر برای استفاده از بیت کوین و سایر ارزهای رمزنگاری هستند. آنها یک عنصر اساسی در زیرساخت های رمزنگاری بوده که انتقال ارز از طریق شبکه های بلاک چین را امکان پذیر کرده اند. هر کیف پول مزایا و معایب خاص خود را دارد. بنابراین قبل از استفاده و انتخاب هر یک از آنها، درک نحوه کار و این که انجام چه نوع فعالیتی توسط آنها تسهیل می شود، ضروری است.

در هر صورت، استفاده از کیف پول های نرم افزاری به طور فزاینده ای در حال افزایش است و به گفته کریستینا خاچاتریان، مدیر روابط عمومی کیف پول اتمیک، آنها هر روز در دسترس تر و جذاب تر می شوند. وی می گوید:

کیف پول های نرم افزاری چند منظوره و دارای ویژگی های جالبی بوده و در دسترس افراد زیادی هستند. در عین حال سطح عملکرد و امنیت را حفظ کرده اند. علاوه بر این امکان تمرکز زدایی سهام در این سال ها زیاد است. به همین دلیل کیف پول های نرم افزاری در این زمینه پتانسیل بالایی دارند و ما معتقدیم که افزایش محبوبیت این محصولات رشد بازار را هدایت خواهد کرد.

داوی زلایا، مدیر ارتباطات اکسدوس، اطمینان دارد که بازار نرم افزار با سرعت بیشتری توسعه خواهد یافت، زیرا راهکارهای رمزنگاری و بلاک چینی بیشتری ارائه و راه اندازی می شود:

ما انتظار داریم تا با افزایش محصولات و برنامه های بلاک چینی، بازار به دنبال نرم افزارهای کاربر پسند باشد. به طور خلاصه می خواهیم استفاده از رمزنگاری را برای همه آسان کنیم. در حال حاضر برنامه های غیرمتمرکز هنوز حجیم بوده و گاهی استفاده از آنها بسیار دشوار است. ما می خواهیم این روند را تغییر دهیم.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 نظر
  1. علی می گوید

    سلام میخواستم بدونم چه مقدار ارز در کیف پول های نرم افزاری ذخیره میشه .منظورم اینکه آیا این گیف پول ها محدودیت مقدار دارن؟