در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

آیا هالوینگ باعث افزایش قیمت بیت کوین خواهد شد؟

0 3,376

چیزی که همه آن را به عنوان نصف شدن پاداش استخراج یا هالوینگ می شناسیم، یکی از معدود موارد در فضای ارزهای رمزنگاری است که می توانیم از آن اطمینان داشته باشیم. این بحث ها پیرامون کاهش پاداش استخراج بیت کوین می تواند تا شش ماه آینده شدت بگیرد.

اما چرا؟ چون هالوینگ های قبلی باعث افزایش قیمت بیت کوین شده است و مسلما همه این افزایش قیمت را دوست دارند.

بسیاری بر این باورند که این نصف شدن پاداش استخراج نیز همان تاثیر قبلی را بر بازار خواهد داشت و این فقط به دلیل اعتقاد به تکرار تاریخ نیست. مدل هایی در حمایت از این تئوری نیز ارائه شده است.

در هر صورت اگر انتظار می رود که پس از هالوینگ افزایش قیمت رخ ندهد، پس چرا قبلا این اتفاق نیفتاده است؟ چرا قبلا با نصف شدن پاداش استخراج کاهش قیمت رخ نداده؟

از آنجا که نصف شدن پاداش استخراج بیش از یک رخداد است، مسلما این که چه تاثیری بر قیمت ها خواهد داشت، نامشخص است.

چرا و چگونه؟

بیایید در ابتدا ببینیم هالوینگ یا نیم شدن پاداش استخراج چیست و  چرا رخ می دهد؟

برای کنترل تورم، پروتکل بیت کوین به گونه ای طراحی شده که حداکثر مقدار قابل عرضه 21 میلیون باشد و عرضه بیت کوین به شکلی است که به عنوان پاداش به پردازنده های شبکه یا اصطلاحا استخراج کنندگان به تدریج و به شکلی کنترل شده و برای ایجاد انگیزه، داده می شود. مقدار این پاداش تقریبا در هر چهار سال نصف می شود که ظاهرا مانند تشدید سختی استخراج در معادن طلا است. تا 28 نوامبر 2012 پاداش اولیه استخراج بیت کوین برابر 50 بیت کوین بود و پس از آن به 25 بیت کوین کاهش یافت. در 9 جولای 2016 مقدار این پاداش برای استخراج موفق هر بلاک به 12.5 بیت کوین کاهش یافت و در حال حاضر نیز همین مقدار است.

کاهش بعدی که پس از آن مقدار پاداش استخراج به 6.25 بیت کوین می رسد، انتظار می رود در ماه مه سال 2020 رخ دهد.

استخراج بیت کوین

نمودار فوق نشان می دهد که قیمت بیت کوین(با رنگ آبی مشخص است) قبل از هر بار نصف شدن پاداش استخراج شروع به حرکت صعودی کرده و پس از مدتی این حرکت ادامه داشته است. با این حال مجموعه  این داده ها محدود است. تا کنون بازار فقط دو مورد از این رخدادها را تجربه کرده و می توان فرض کرد که این الگو تکرار خواهد شد.

این جایی است که برخی از تحلیلگران حرفه ای فاندامنتال وارد موضوع می شوند.

شوک عرضه

تیور دمیستر، سرمایه گذار و تحلیلگر بیت کوین، اخیرا خاطر نشان کرد که برای حفظ قیمت بیت کوین در بالاتر از سطح 8000 دلار تا زمان رخداد نصف شدن پاداش، باید 2.9 میلیارد دلار سرمایه توسط سرمایه گذاران وارد بازار شود تا بتواند افت قیمت ناشی از ورود بیت کوین های جدیدی که وارد چرخه می شوند را جبران کند. با فرض این که رشد سرمایه گذاری ثابت است، کاهش فشار فروش پس از هالوینگ، منجر به افزایش قیمت خواهد شد.

اما معامله گر معروف، پلان بی، یک گام جلوتر رفته و از نسبت S2F استفاده کرده است. این فرمول، موجودی فعلی را بر تولید سالانه تقسیم می کند. این مدل کمک می کند تا با بررسی حرکت قیمت بیت کوین در گذشته با دقت بالا و استفاده از حرکت قیمتی طلا و نقره به عنوان معیار، بتواند پیش بینی تقریبا درستی را داشته باشد. این مدل قیمت 60 هزار دلار را برای بیت کوین در نصف شدن پاداش استخراج بعدی، پیش بینی می کند.(خط سیاه در نمودار بالا)

اگر چه این مدل منتقدان خود را دارد، اما تحت آزمایشات دقیق قرار گرفته و به نظر می رسد یک صعود رگرسیونی را می توان انتظار داشت. این مدل بر اساس یک واقعیت است: کاهش عرضه باید سبب افزایش ارزش شود، به شرط ثابت بودن سایر موارد موثر. بنابراین چرا قبلا یک افزایش قیمت تا این سطح مشاهده نشده است؟

اینجاست که چالش ها به این مدل وارد می شود.

از نظر تکنیکال و فنی، رویداد نصف شدن پاداش استخراج یک رویداد فاندامنتال نیست، به این دلیل که از نظر سرمایه گذاری مرسوم، این رویداد یک محرک ارزشی محسوب نمی شود. لغت فاندامنتال در تجزیه و تحلیل یک دارایی به ویژگی های متغیر و در عین حال قابل اندازه گیری اشاره دارد که می تواند منجر به یک ارزیابی شود مثل سود، اندازه بازار و غیره. به این ترتیب کاهش عرضه از قبل برنامه ریزی شده یک ویژگی فاندامنتال نیست، بلکه واقعی و مشخص است.

می توانیم امیدوار باشیم که تاثیر این رویداد واقعی همیشگی باشد. هیچ شکی نیست که رویداد نصف شدن پاداش استخراج قطعا رخ خواهد داد، اما تاثیر آن هنوز مشخص نیست.

علت تردیدها

اول این که بسیاری استدلال می کنند هالوینگ پیش از این تاثیرش را بر قیمت ها گذاشته. حرکت قیمت از 3300 دلار به 12000 دلار در اوایل سال میلادی جاری. این بحث بر اساس اطلاعات نسبتا درست و کارآمد است. بنابراین سرمایه گذاران می توانند کاهش عرضه را در مدل های خود گنجانده و بر این اساس مواضعی را اتخاذ نمایند.

دوما مدل ها تا زمانی که شرایط مناسب و درست باشد کارا هستند. اکوسیستم بیت کوین در حال حاضر شرایط بسیار متفاوتی نسبت به هالوینگ های گذشته دارد. چهار سال پیش بازار مشتقات ارزهای رمزنگاری در مراحل ابتدایی خود بود، درگیری ها با قانون گذاران محدود تر بود و چارچوب های ارزش گذاری عملا وجود نداشتند. مسلما سرمایه گذاران می دانند که این بار فرق می کند.

برخی از فعالان این صنعت معتقدند که اگر نیم شدن پاداش استخراج باعث کاهش سودآوری شود، این رخداد می تواند اثر منفی داشته و باعث خروج استخراج کنندگان کوچک از این بازار شود. درست است که این اتفاق می تواند با افزایش قیمت جبران شود، اما اگر این اتفاق رخ ندهد، افزایش تمرکز شبکه می تواند نگرانی هایی را به دنبال داشته باشد.

علاوه بر این در بازارهای سنتی، قیمت به ندرت تابع عرضه است. در واقع بیشتر تحت تاثیر تقاضا است که مدل S2F این را در نظر نمی گیرد. در صورت در نظر نگرفتن موارد فاندامنتال و پایدار، می توان گفت که تقاضا در بازارهای رمزنگاری تحت تاثیر شایعات و صحبت ها است.

آیا بازار افزایشی خواهد بود؟

با این حال تقاضا می تواند تحت تاثیر نصف شدن پاداش استخراج قرار گیرد. انتظارات مبنی بر تاثیر گذاری نصف شدن پاداش استخراج بر قیمت ها می تواند تقاضا را برای بیت کوین افزایش دهد و این امر مسلما بر قیمت تاثیر خواهد گذاشت. به ویژه اینکه سرمایه گذاران جدید با دیدگاه تاثیر گذاری عرضه بر قیمت و همبستگی این دو وارد این بازار می شوند.

برعکس این تصور، یعنی این که شانس اشتباه بودن مدل ها و از دست رفتن همه چیز، کمتر از شانس درست بودن مدل ها نیست، تاثیر کمتری روی سبدهای خرید خواهد داشت.

در هر صورت تکذیب مدل های پیش بینی دشوار است. مدل هایی که به ما در درک پویایی بازار و نقش بیت کوین در این بازار مالی گسترده کمک خواهد کرد. بدون شک سرمایه گذاران حرفه ای از این مدل ها استقبال خواهند کرد و از آنها با در نظر داشتن کمی تردید استفاده می کنند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.