در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

سولانا چیست؟ آنچه باید درباره این شبکه و توکن SOL بدانید

0 3,025

وقتی صحبت از فناوری بلاک چین می‌شود، مقیاس‌پذیری یکی از  بزرگ‌ترین چالش‌های متداول آن است. از آنجا که این شبکه‌ها رشد می‌کنند، آنها اغلب از لحاظ سرعت تراکنش‌ها و زمان تایید با محدودیت‌هایی روبرو می‌شوند. هدف سولانا مقابله با این محدودیت‌ها بدون به خطر انداختن امنیت یا غیرمتمرکز بودن است.

سولانا یک شبکه بلاک چین است که بر تراکنش‌های سریع و توان عملیاتی بالا تمرکز دارد. این شبکه از یک روش منحصر به فرد برای مرتب‌سازی تراکنش‌ها استفاده می‌کند تا سرعت خود را بالا ببرد. سولانا ارز بومی خود را دارد که به همین نام است. کاربران می‌توانند با استفاده از توکن سولانا کارمزد تراکنش‌های خود را پرداخت کرده و با قراردادهای هوشمند تعامل کنند.

سولانا چیست؟

ما در حال تجربه عصر جدیدی از فناوری بلاک چین هستیم که از چشم‌انداز یک جهان غیرمتمرکز، قدرتمندتر، کارآمدتر و مقیاس‌پذیرتر پشتیبانی می‌کند. اتریوم برای مدت طولانی پیشگام صنعت بلاک چین بوده و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (Dapps)، سیستم‌های دیفای و قراردادهای هوشمند زیادی بر روی آن ایجاد شده اند. اما این شبکه به دلیل محدودیت‌های فناوری، ازدحام شبکه و هزینه‌های گس، در تلاش است تا از تقاضای روزافزون برای اپلیکیشن‌های میزبانی شده پشتیبانی کند.

قرار است که اتریوم نسخه مورد انتظار خود یعنی اتریوم 2.0 را ارائه کند تا از این طریق بتواند بر چالش‌های زیادی که در گذشته با آنها روبرو بوده، غلبه کند. در حالی که این انتقال هنوز کامل انجام نشده، بلاک چین‌های رقیب زیادی وجود دارند که نوآوری‌هایی در زمینه مقیاس پذیری ارائه کرده اند.

یکی از این بلاک چین‌ها که اخیرا مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته، سولانا است. این یک بلاک چین نسل چهارم مبتنی بر اثبات سهام است که علاوه بر سرعت، امنیت و مقاوم بودن در برابر سانسور، از زیرساخت‌های باز مورد نیاز برای مقیاس‌پذیری بیشتر بهره می‌برد. این یک بلاک چین با توان عملیاتی بالا و بدون نیاز به اجازه است که بازارها و اپلیکیشن‎‌های مقیاس‌پذیر، سریع و غیر متمرکز را ارائه می‌دهد. سولانا در سال 2017 معرفی شد و از آن زمان تاکنون رشد فوق العاده ای را تجربه کرده است.

بلاک چین  سولانا  از روش جدیدی برای تایید تراکنش ها استفاده می‌کند. بیت کوین، اتریوم و بسیاری از پروژه‌های دیگر از مشکلات مقیاس‌پذیری و سرعت رنج می‌برند. سولانا با بهره گیری از اثبات تاریخ (PoH) می‌تواند هزاران تراکنش را در هر ثانیه انجام دهد. به عبارت دیگر حداکثر توان عملیاتی آن بیش از 50000 تراکنش در هر ثانیه است و زمان تولید بلاک در آن کم‌تر از 400 میلی ثانیه طول می‌کشد.

زمان تولید بلاک‌ها در سولانا تقریبا فوری است، بنابراین کسانی که قصد ساخت اپلیکیشن های ارز رمزنگاری خود را بر روی این بلاک چین  دارند، می‌توانند از معماری بدیع سولانا بهره زیادی ببرند.

تاریخچه مختصری از سولانا

نام سولانا از ساحلی به همین نام در کالیفرنیا گرفته شده که 30 دقیقه با شمال سن دیگو فاصله دارد؛ جایی که آناتولی یاکوونکو( بنیانگذار و مدیرعامل سولانا) در آن زندگی می‌کند. یاکوونکو بیشتر عمر خود را صرف کار در مخابرات (ارتباطات از راه دور) کرده است. او همچنین به مدت 12 سال در ابرشرکت فناوری اطلاعات کوالکام خدمت کرد و در این مدت کمک شایانی به توسعه فناوری گوشی‌های هوشمند کرد.

خالق سولانا
آناتولی یاکوونکو بنیانگذار و مدیرعامل سولانا

یاکوونکو در ابتدا علاقه زیادی به بیت کوین و اتریوم نداشت، اما به تدریج به آنها علاقه مند شد. او در حالی که در حال توسعه یک شبکه کامپیوتری یادگیری عمیق بود، برای مدت کوتاهی بیت کوین استخراج کرد. او در سال 2017  طی آزمایشی (که وی آن را ” رویای تب ناشی از کافئین در ساعت 4 صبح” توصیف کرد) متوجه شد که می‌توان از تابع هش بیت کوین (SHA256) برای ایجاد یک ساعت غیرمتمرکز در یک بلاک چین ارز رمزنگاری استفاده کرد. یاکوونکو با گرِگ فیتز جرالد (مدیر ارشد فناوری سولانا) روش جدیدی برای حل مشکل توان عملیاتی سنتی در بلاک چین‌های بیت کوین و اترویم ابداع کردند.

یاکوونکو این نظریه را مطرح کرد که برچسب زمانی تراکنش ها بدون تاثیر گذاشتن بر امنیت یا غیر متمرکز بودن یک بلاک چین ارز رمزنگاری، مقیاس‌پذیری آن را افزایش می‌دهد. وی می‌دانست که ساخت چنین ساعتی امکان پذیر است، چون گوگل و اینتل فناوری های مشابهی (البته به روشی متمرکز) را در پایگاه داده های خود به کار برده اند. این گونه بود که او از تجربه خود به عنوان مهندس دراپ باکس برای ساختن رویای خود استفاده کرد. سرانجام، وایت پیپر سولانا در نوامبر سال 2017 بدون سر و صدا منتشر شد.

سولانا توسط شرکتی به همین نام توسعه یافته که در سن دیگو مستقر است. تیم توسعه آن را کارمندان سابق کوالکام، گوگل، اپل، مایکروسافت و دراپ باکس تشکیل داده‌اند. 

سولانا چگونه کار می‌کند؟

 یکی از دلایل افزایش سرعت و مقیاس‌پذیری بلاک چین سولانا، مکانیسم اجماع آن است. این بلاک چین از الگوریتم اجماع اثبات سهام برای تایید تراکنش از طریق استیکینگ بهره می‌برد. سولانا از روشی منحصر به فرد برای ایجاد یک سیستم بدون نیاز به اعتماد به نام اثبات تاریخ برای تعیین زمان یک تراکنش استفاده می‌کند. اثبات تاریخ یک مکانیسم اجماع نیست؛ بلکه یکی از مولفه‌های اجماع اثبات سهام سولانا است.

پیگیری ترتیب تراکنش‌ها برای ارزهای رمزپایه بسیار مهم است. بیت کوین این کار را با بسته بندی تراکنش‌ها در بلاک‌ها با یک برچسب زمانی مجزا انجام می‌دهد. هر نود باید این بلاک‌ها را با اجماع سایر نودها تایید کند. این فرایند زمان تایید بلاک در شبکه را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد. اما سولانا از روش دیگری برای تایید بلاک‌ها استفاده می‌کند.  در ادامه به بررسی دقیق این روش می‌پردازیم.

اثبات تاریخ چیست؟

رویدادها و تراکنش‌های سولانا با استفاده از تابع SHA256 هش می‌شوند. این تابع ورودی می‌گیرد و یک خروجی منحصر به فرد تولید می‌کند که پیش بینی آن بسیار دشوار است. سولانا خروجی یک تراکنش را می‌گیرد و از آن به عنوان ورودی هش بعدی استفاده می‌کند.

اثبات تاریخ از اثبات سهام گرفته شده که بر این مفهوم تاکید می‌کند که به جای اعتماد کردن به برچسب زمانی یک بلاک خاص، می‌توان ثابت کرد که یک پیام در یک زمان خاص در قبل و بعد از یک عمل رخ داده است. یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها در شبکه‌های توزیع شده مانند بلاک چین، رسیدن به اجماع در مورد زمان و توالی وقایع و تراکنش‌ها است، چون نودهای یک شبکه نمی‌توانند به راحتی به یک منبع زمانی خارجی یا برچسب زمانی در یک تراکنش اعتماد کنند. با این حال، پروتکل اثبات تاریخ سولانا امکان ایجاد یک سابقه تاریخی را فراهم می‌کند که رخداد یک واقعه را در یک لحظه خاص از زمان ثابت می‌کند.

اثبات تاریخ
توالی اثبات تاریخ

اثبات تاریخ یک تابع تاخیر قابل تایید (VDF) است. این بلاک چین اعتبارسنج‌ها را ملزم می‌کند تا به طور مداوم توابع VDF را بر پایه SHA256  حل کنند. یک تابع VDF برای ارزیابی به تعداد مشخصی از مراحل متوالی نیاز دارد و همچنین یک خروجی تولید می‌کند که به طور عمومی و بهینه قابل تایید است. VDFها با استفاده از یک CPU و انجام مراحل متوالی خاص قابل حل هستند.

با این حال، شبکه سولانا به جای حل توابع هش برای تولید یک بلاک جدید، از خروجی‌های تکراری SHA256 به عنوان مرجع استفاده می‌کند؛ بدین ترتیب خروجی هر مرحله، ورودی بعدی تابع هش خواهد بود. این نوعی “تیک ساعت” را تولید می‌کند که در آن هر تیک ساعت 400 میلی ثانیه است؛ یعنی هر 400 میلی ثانیه یک بلاک جدید در سولانا تولید می‌شود (زمان تولید بلاک در بیت کوین و اتریوم به ترتیب 10 دقیقه و 15 ثانیه است).

این فرایند هشینگ، زنجیره ای ممتد و طولانی از تراکنش‌های هش شده را ایجاد می‌کند. این ویژگی یک ترتیب واضح و قابل تاییدی از تراکنش‌هایی که اعتبارسنج  به یک بلاک اضافه می کند، ارائه می‌دهد. هشینگ همچنین به زمان مشخصی برای تکمیل نیاز دارد؛ به این معنی که اعتبارسنج‌ها می‌توانند به راحتی میزان زمان سپری شده را بررسی کنند.

لازم است بدانید که اثبات تاریخ یک مکانیسم اجماع نیست. بلکه این روشی برای بهبود زمان صرف شده برای تایید ترتیب تراکنش‌ها است. هنگامی که با اثبات سهام ترکیب می‌شود، انتخاب اعتبارسنج بعدی برای یک بلاک بسیار آسان‌تر می‌شود. نودها برای تایید ترتیب تراکنش‌ها به زمان کم‌تری نیاز دارند؛ به این معنی که شبکه اعتبارسنج جدید را سریع‌تر انتخاب می‌کند.

ویژگی‌ها و نوآوری‌های مهم سولانا

تیم سولانا برای این که یک شبکه بلاک چین قابل اعتماد ایجاد کند، از هشت ویژگی مهم استفاده کرده است. اثبات تاریخ یکی از آنهاست که در بالا آن را توضیح دادیم. هفت مورد باقیمانده به شرح زیر هستند:

  • تحمل خطای بیزانس تاور (Tower Byzantine Fault Tolerance): نسخه بهینه شده اثبات تاریخ از تحمل عملی خطای بیزانس
  • توربین (Turbin) یک پروتکل انتشار بلاک
  • گلف استریم: پروتکل انتقال تراکنش بدون استخر انتظار یا ممپول
  • سی لِوِل (Sealevel):اجرای قراردادهای هوشمند به طور موازی
  • پایپ لاینینگ (Pipelining): واحد پردازش تراکنش‌ها برای بهینه سازی اعتبارسنجی
  • کلودبرِیک(Cloudbreak): پایگاه داده برای حساب‌ها با مقیاس بندی افقی
  • بایگانی کنندگان (Archivers): برای ذخیره سازی دفتر کل توزیع شده

تحمل خطای بیزانس تاور (PBFT)

اجماع تاور اجرای بسیار کارآمد و قابل اعتماد از تحمل خطای عملی بیزانس است. سیستم Tower BFT با اجازه دادن به اعتبارسنج‌ها برای رای دادن به وضعیت دفتر کل، پاسخگویی شبکه را بهبود می‌بخشد. این مکانیسم همچنین آرای قبلی را ثبت می‌کند و از آنها برای سرعت بخشیدن به فرایند اعتبار سنجی استفاده می‌کند، در نتیجه اعتبارسنج‌ها به جای اجرای کل زنجیره تراکنش، به آرای قبلی مراجعه می‌کنند. به این ترتیب، Tower BFT را می‌توان یک نسخه ارتقا یافته از سیستم تحمل خطای عملی بیزانس در نظر گرفت که در سایر بلاک چین‌های اثبات سهام نمایندگی شده (DPoS) یافت می‌شود.

توربین

لایه اجماع سولانا هیچ وابستگی به پیام‌های نظیر به نظیر ندارد که این امکان بهینه سازی نحوه انتقال بلاک‌ها از طریق شبکه را به طور مستقل فراهم می‌کند. معمولا در شبکه‌های توزیع شده، افزایش تعداد نودها  به طور مستقیم منجر به افزایش زمان مورد نیاز برای ارسال داده‌ها به تمام نودها می‌شود. سولانا برای رفع این مسئله، از پروتکل توربین استفاده می‌کند. این فناوری انتشار بلاک چین سولانا است که داده‌های مهم را به بیت تقسیم می‌کند. از این طریق می‌توان داده‌ها را سریع‌تر و بدون نیاز به پهنای باند زیاد به نودها ارسال کرد. 

در این حالت، هنگامی که یک نود پیامی را به 500 نود دیگر ارسال می‌کند، نیازی نیست این پیام 500 بار انتقال داده شود. در عوض، پیام به بسته‌های خیلی کوچک تقسیم می‌شود و هر بسته به یک اعتبار سنج متفاوت ارسال می‌شود. هر اعتبارسنج بسته دریافتی را مجددا به گروهی از نودهای نزدیک خود ارسال می‌کند.

سی لِوِل (Sealevel )

سی لِوِل یک موتور پردازش تراکنش به صورت فوق موازی بوده که برای مقیاس پذیری افقی در واحدهای پردازش گرافیکی (GPU) و درایوهای حالت جامد (SSD) طراحی شده است. لازم به ذکر است که تمام بلاک چین‌ها از روش تک محوری برای پردازش استفاده می‌کنند و سولانا تنها بلاک چینی است که از پردازش تراکنش‌ها به صورت موازی و در یک شارد پشتیبانی می‌کند.

سی لِوِل برای برای پیدا کردن کلیه تراکنش‌های غیر همپوشان موجود در یک بلاک و اجرای موازی آنها استفاده می‌شود. سی لِوِل یک ماشین مجازی است که تراکنش‌ها را زمان بندی می‌کند، اما تراکنش‌ها را در ماشین مجازی پردازش نمی‌کند. در عوض، آنها انتقال داده می‌شوند تا با استفاده از یک بایت‌کد اثبات شده در صنعت به نام فیلتر بسته برکلی (BPF) در سخت افزار پردازش شوند.

به عبارت دیگر، سولانا از سی لِوِل برای اجرای قراردادهای هوشمندی استفاده می‌کند که می‌توانند به طور موازی اجرا شوند. این سیستم همچنین به قراردادهای هوشمند مشابه اجازه می‌دهد تا از پروتکل‌های یکسان استفاده کنند. این استراتژی به این معنی است که هزاران قرارداد هوشمند می‌توانند همزمان و به طور موازی اجرا شوند بدون این که عملکرد شبکه را کاهش دهند.

پایپ لاین

پایپ لاین واحد پردازش تراکنش‌ها  برای بهینه سازی اعتبارسنجی در شبکه سولانا است. CPU نیز از این قابلیت برای پردازش استفاده می‌کند.این پروتکل گروهی از داده‌های ورودی را به سخت افزارهای مختلف و بر اساس مشخصات آنها، اختصاص می‌دهد و به همین دلیل زمان اعتبارسنجی را بهبود می‌بخشد.

پایپ لاین مناسب برای زمانی است که یک جریان داده ورودی باید در چند مرحله متوالی پردازش شود و هر قسمت از سخت افزار مسئول پردازش یک مرحله است. این فرایند اطمینان می‌دهد که تمام قسمت‌های سخت افزار همیشه به طور کارآمد کار می‌کنند.

تراکنش‌های سولانا
مراحل واحد پردازش تراکنش‌ها در سولانا

واحد پردازش تراکنش‌ها (TPU ) در شبکه سولانا چندین مرحله دارد (تصویر بالا). این واحد به سولانا کمک می‌کند تا بلاک‌های بزرگ تراکنش را تایید و بلافاصله آنها را در شبکه تکثیر کند. پایپ لاین برای پردازش تراکنش‌ها به طریق زیر عمل می‌کند:

  • دریافت داده‌ها از طریق کرنل (kernel ) 
  • تایید امضاها درGPU  
  • بانکداری در CPU 
  • رایت کردن در فضای کرنل

گلف استریم (Gulfstream)

سولانا همچنین از سیستم بدون ممپول استفاده می‌کند، بنابراین قبل از پردازش کامل تراکنش‌های قبلی، تراکنش‌های جدید را به اعتبار سنج‌ها ارسال می‌کند. این کار به مقیاس پذیری تراکنش‌ها کمک کرده و پردازش همزمان آنها را امکان پذیر می‌کند. این مکانیسم “گلف استریم” نام دارد.

به عبارت دیگر، در زمان تولید بلاک در شبکه سولانا، اعتبارسنج‌های بعدی نیز بر اساس مقدار استکینگ شان تعیین می‌شوند. این موجب می‌شود تا انتقال داده‌ها و تراکنش‌ها برای اعتبارسنج‌های بلاک بعدی از بلاک قبلی آغاز شود. با توجه به این که هر اعتبارسنجی از ترتیب اعتبارسنج‌های آینده خبر دارد، تراکنش‌ها را زودتر از موعد به آنها منتقل می‌کنند. این به نوبه خود به اعتبار سنج‌ها اجازه می‌دهد تا تراکنش‌ها را زودتر از موعد انجام دهند، در نتیجه زمان تایید تراکنش‌ها کاهش و سرعت شبکه افزایش می‌یابد. علاوه بر این، فشار حافظه حاصل از تراکنش‌های تایید نشده را کاهش می‌دهد.

اعتبارسنج‌های سولانا می‌توانند ممپولی با تعداد 100000 تراکنش را پردازش کنند. این بدان معناست که با توان عملیاتی شبکه برای پردازش 50000 تراکنش در ثانیه، پردازش یک ممپول با 100000 تراکنش در عرض چند ثانیه انجام می‌شود. این باعث شده تا سولانا بهترین عملکرد را نسبت به سایر بلاک چین‌ها داشته باشد.

کلودبریک

کلودبریک پایگاه داده حساب شبکه سولانا است. این برنامه با پروتکل‌های پایپ لاین و بایگانی کنندگان همکاری می‌کند تا خواندن و رایت کردن همزمان داده‌ها را تسهیل کند. این  مکانیسم به منظور بهینه‌سازی خواندن و رایت کردن همزمان در یک پیکربندی RAID 0 برای SSDها طراحی شده است. این قابلیت همراه با طراحی تراکنش سولانا از اجرای تراکنش‌های پیش از موعد (AOT) پشتیبانی می‌کند. اعتبار سنج‌ها با ترکیب سی لِوِل و کلودبریک می‌توانند قبل از رمزگذاری تراکنش‌ها در یک بلاک، شروع به پردازش آنها کنند.

بایگانی کنندگان

بایگانی کنندگان سیستم‌های ذخیره سازی سخت افزاری هستند که دسترسی به اطلاعات ضروری و مهم  شبکه را تسریع می‌کنند. بایگانی کنندگان به ذخیره داده‌ها کمک می‌کنند. آنها همچنین اعتبار سنج‌ها را قادر می‌سازند تا تاریخچه تراکنش‌های شبکه را بازیابی کنند.

خوشه‌های سولانا

خوشه به گروه یا مجموعه ای از کامپیوترها گفته می‌شود که با هم کار می‌کنند و از خارج یک سیستم واحد به نظر می‌رسند. خوشه‌های سولانا گروهی از اعتبارسنج‌ها هستند که برای تایید تراکنش‌های کاربران و حفظ یکپارچگی دفتر کل با هم کار می‌کنند. یک کاربر می‌تواند از یک خوشه سولانا برای نظارت بر دارایی‌های دنیای واقعی یا ردیابی دقیق کامپیوتری که خوشه را فعال نگه می‌دارد، استفاده کند.

بعلاوه، یک خوشه سولانا همچنین رکوردی از وقایع را تولید می‌کند که دفتر کل نامیده می‌شود. این دفتر تا زمانی که خوشه دوام داشته باشد، باقی خواهد ماند. در شبکه سولانا، خوشه‌های مختلف می‌توانند همزیستی داشته باشند. هرگاه دو خوشه متفاوت یک بلاک جنسیس را به طور مشترک تولید کنند، آنها سعی در همگرایی دارند. در غیر این صورت، آنها می‌توانند وجود خوشه دیگر را نادیده بگیرند. تا زمانی که در جایی از دنیا یک نسخه از دفتر کل نگهداری شود، خروجی برنامه‌های آن برای همیشه قابل تکثیر خواهد بود، فارغ از سازمانی که آن را راه اندازی کرده است.

توکن سولانا

شبکه سولانا توکنی به همین نام با نماد SOL دارد. این توکن در ازای اجرا یا تایید خروجی برنامه‌های درون زنجیره ای به نودهای شبکه منتقل می‌شود. از این توکن همچنین برای انجام پرداخت‌های خُرد به نام لمپورت (Lamport) استفاده می‌شود که کسر بسیار کوچکی از سولانا است. یک لمپورت ارزشی برابر با 0.000000001 سولانا دارد.

کاربران برای پرداخت کارمزد در زمان انتقال و یا تعامل با قراردادهای هوشمند به توکن سولانا نیاز دارند. شبکه سولانا در راستای مدل ضد تورمی خود تمام کارمزدهایی را که در قالب توکن SOL دریافت می‌کند، می‌سوزاند. دارندگان این توکن همچنین می‌توانند تبدیل به اعتبارسنج شبکه شوند. مانند اتریوم، سولانا به توسعه دهندگان اجازه می‌دهد قراردادهای هوشمند بسازند و پروژه‌های مبتنی بر بلاک چین ایجاد کنند.

سولانا از پروتکل SPL استفاده می‌کند. SPL استاندارد رمزگذاری بلاک چین سولانا است که به استاندارد ERC20  در اتریوم شباهت دارد. توکن سولانا دو کاربرد مهم دارد:

  • پرداخت کارمزد تراکنش‌ها هنگام استفاده از شبکه یا قراردادهای هوشمند
  • استیکینگ توکن‌ها در راستای مکانیسم اجماع اثبات سهام

اپلیکیشن‌های غیر متمرکز (DApps) ساخته شده بر روی شبکه سولانا نیز موارد استفاده جدیدی برای توکن SOL ایجاد می‌کنند. برای مثال، Chainvote  در حال ایجاد یک اپلیکیشن رای دهی دیفای برای حاکمیت شرکتی با استفاده از توکن‌های سولانا  است.

بنیاد سولانا کل عرضه این توکن را 494,519,162 اعلام کرد. تاکنون حدود 272.5 میلیون از این تعداد وارد بازار شده اند. کل عرضه سولانا به این شرح توزیع شده است:

  • 1.6 درصد (8 میلیون توکن) در یک عرضه اولیه عمومی در مارس 2020 از طریق CoinList فروخته شد.
  •  36.2 درصد (تقریبا 160 میلیون توکن) در چهار عرضه اولیه سکه به سرمایه گذاران خصوصی فروخته شده است. 
  • 12.8 درصد (تقریبا 65 میلیون توکن) به تیم سولانا اختصاص یافته است.
  • 10.4 درصد (حدود 52 میلیون توکن) به بنیاد سولانا اختصاص داده شده است. این بنیاد یک موسسه غیرانتفاعی بوده و بر آموزش و پذیرش بلاک چین تمرکز دارد.
  • 39 درصد باقیمانده (حدود 195 میلیون توکن) به انجمن سولانا (پاداش‌های نود اعتبار سنج) اختصاص یافته است.

عرضه اولیه سولانا

سولانا در کل 5 دور سرمایه گذاری داشته که عرضه اولیه سکه عمومی جدیدترین آن است. در طول این پنج دور بیش از 25 میلیون دلار سرمایه جمع شد. 

در اولین دور سرمایه گذاری که در مارس 2018 برگزار شد، حدود 80 میلیون توکن سولانا با ارزش 3.17 میلیون دلار(با قیمت 0.040 برای هر توکن)به سرمایه گذاران خصوصی فروخته شد. دومین دور سرمایه گذاری در ژوئن 2018 اتفاق افتاد و 63 میلیون توکن سولانا (با قیمت 0.20 برای هر توکن) به ارزش 12.63 میلیون دلار به فروش رفت.

دور بعدی عرضه سولانا در جولای 2019 بود. بیش از 25 میلیون توکن به ارزش 2.13 میلیون دلار (با قیمت 0.22 دلار برای هر توکن) در این دور فروخته شد. آخرین دور سرمایه گذاری خصوصی در فوریه سال 2020 رخ داد. در این دور بیش از 9 میلیون توکن به ارزش 2.29 میلیون دلار(با قیمت 0.25 دلار به ازای هر توکن) به فروش رسید.

در طول عرضه اولیه سولانا در مارس 2020، حدود 8 میلیون توکن به ارزش 1.76 میلیون دلار (با قیمت 0.22 دلار برای هر توکن) فروخته شد.

نحوه خرید و ذخیره سولانا

صرافی‌های زیادی از جمله بایننس، کوین بیس، بیت فینکس، اف تی ایکس، هووبی گلوبال، اوکی ایکس، کوینکس، هات بیت و غیره از سولانا پشتیبانی می‌کنند. همچنین می‌توانید این ارز را در صرافی “exchanging.ir” خرید و فروش کنید یا به ارزهای دیگر تبدیل کنید.

صرافی ارز رمزنگاری
صرافی هایی که از سولانا پشتیبانی می کنند

می‌توانید توکن‌های سولانا را در کیف پول sollet.io (توسعه داده شده توسط اکادمی  سرم)، تراست والت،  کیف پول موبایل Coin98 و سایر کیف پول‌های پشتیبانی کننده استاندارد SPL ذخیره کنید. برای استیکینگ توکن‌های خود می توانید از کیف پول‌هایی استفاده کنید که از این قابلیت پشتیبانی می‌کنند. برای این کار می‌توان از کیف پول SolFlare  یا ابزارهای خط فرمان سولانا استفاده کرد.

 البته، کیف پول سخت افزاری مطمئن‌ترین گزینه برای ذخیره این توکن است. کیف پول‌های لجر نانو اس و لجر نانو ایکس از توکن سولانا پشتیبانی می‌کنند. این کیف پول‌ها مستقیما به شما اجازه استیکینگ توکن‌های سولانا را می‌دهند.

قیمت سولانا

قیمت سولانا در آوریل سال 2020 در حدود سطح 1 دلار بود. اندکی پس از آن معاملات این توکن در صرافی بایننس آغاز شد، اما فهرست شدن آن در این صرافی بر قیمت تاثیری نگذاشت و به حدود 0.60 دلار کاهش یافت. تا اوایل جولای سال قبل، قیمت سولانا در همین منطقه باقی ماند.

در اواخر ماه جولای 2020، صرافی مشتقات اف تی ایکس اعلام کرد که سرم (صرافی غیر متمرکز خود) را  در بلاک چین سولانا راه اندازی می‌کند. قیمت سولانا در ماه آگوست تا حدود سطح 5 دلار افزایش یافت. در اکتبر این سال، قیمت از سطح 5 دلار اصلاح شد و به سطح 3 دلار رسید و تا پایان دسامبر در منطقه 2.87 تا 1.05 دلار در نوسان بود.

سولانا در ابتدای سال 2021 یک روند صعودی قوی را آغاز کرد. قیمت این توکن از سطح 1.58 دلار در ابتدای ژانویه به رکورد 55.91 دلار در 18 ماه مه رسید. اما با سقوط بازار ارز رمزنگاری در 19 مه، قیمت سولانا از بالاترین سطح خود اصلاح شد و در زمان انتشار این مطلب، قیمت این توکن در حدود سطح 25 دلار بود. 

حرف آخر

سولانا یک پروژه نسبتا جدید بوده که نوید دهنده سرعت بالا و مقیاس پذیری است. قیمت توکن آن نیز عملکرد خوبی داشته و باعث علاقه مندی سرمایه گذاران به آن شده است. با این وجود، پذیرش و استفاده از این شبکه هنوز در مراحل ابتدایی خود قرار دارد. سولانا یکی از پیشرفته‌ترین بلاک چین‌های جهان به محسوب می‌شود. این شبکه یک الگوریتم کارآمد دارد که تایید تراکنش‌ها را آسان می‌کند. اکوسیستم سولانا به سرعت در حال رشد بوده و تاکنون بیش از 8 میلیارد تراکنش در این شبکه تایید شده است. 

منبع binance medium.com medium.com

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.