در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

گرین(Grin) چیست؟ معرفی و بررسی ارز گرین

3 7,791

پروژه ارز گرین که در ژانویه 2019 آغاز به کار کرد، بر مبنای پروتکل Mimblewimble ساخته شده است. هدف ارز گرین تبدیل شدن به یک ارز مقیاس پذیر و دارای حریم خصوصی است.

گرین چیست؟

به عنوان یک ارز مبتنی بر پروتکل Mimblewimble، ارز گرین اهدافش را بسیار نزدیک و بر اساس همین پروتکل تعریف کرده است. علاوه بر گرین، ارز رمزنگاری دیگری نیز همراه با آن از پروتکل Mimblewimble استفاده می کند. ارزی به نام بیم(Beam). اکنون کاربران با دو ارز به نظر مشابه که از راه حل پروتکل بلاک چینی مشابه استفاده می کنند، مواجه می شوند. اگر چه سازندگان این دو ارز ادعا می کنند که تمرکزی بر روی رقابت با یکدیگر ندارند. گرین و بیم هر دو تفاوت ها و شباهت هایی با یکدیگر دارند. بهترین راه برای مجزا کردن آنها آشنایی با اهداف این ارزها است. بیایید اهداف گرین را بررسی کنیم:

  • حریم خصوصی نباید به عنوان یک امتیاز و ویژگی شناخته شود، بلکه باید آن را حق مسلم بدانیم. در تلاش برای حفظ بهتر حریم خصوصی، گرین سیستم مبتنی بر آدرس و شناسایی آن بر اساس مقدار تراکنش را حذف کرده است. به عنوان مثال برای ارسال ارز، به جای استفاده از آدرس های شناخته شده، تراکنش های گرین بر مبنای تعامل بین دو یا چند کیف پول است که داده ها را با یکدیگر تبادل می کنند. همه این تراکنش ها می توانند در یک بلاک واحد جمع شوند، با این تفاوت که بلاک های گرین هیچ گونه اطلاعات مشخصی در مورد تراکنش های فردی ندارند.

این روش قرار است تشخیص تراکنش ها را از یکدیگر غیرممکن کند و باعث دشوار شدن ردیابی و بررسی یک تراکنش خاص شود.  به این ترتیب حذف اطلاعات تراکنش ها از بلاک ها باعث شده تا یک بلاک گرین مانند یک تراکنش با حجم بالا به نظر برسند که هیچ ارتباط مشخصی بین ورودی ها و خروجی ها وجود ندارد. همانطور که در وبسایت مربوط به این پروژه آمده است، هدف گرین برای استفاده از این سیستم، انجام مبادلات مالی بدون ترس از خطرات نظارتی و فساد است.

  • مسئله مقیاس پذیری باعث شده تا راه حل های مختلف و پیچیده ای ارائه شود و گرین نیز برای این منظور راه حلی ارائه کرده است. با استفاده از پروتکل Mimblewimble، ساختار گرین امکان حذف اغلب اطلاعات مربوط به تراکنش های اولیه را فراهم می کند. با ترکیب تراکنش ها، یک سری تراکنش های واسط غیرقابل تشخیص ایجاد می شود. بلاک های گرین می توانند خروجی های متفاوت از ورودی ها داشته باشند. از آنجا که پرداخت ها بر اساس ورودی ها انجام می شود، حذف خروجی های واسط هیچ خطری نخواهد داشت، در حالی که امکان ذخیره سازی ایمن بخشی از داده ها نیز فراهم است.

این باعث می شود که تمام بلاک چین این ارز تنها با استفاده از چند گیگ فضا ذخیره، دانلود و تایید شود. بنابراین بلاک چین این ارز دارای حجم کمتری نسبت به بسیاری دیگر از ارزها است.

  • فقط ویژگی های قابلیت دسترسی، متن باز بودن و غیر متمرکز بودن باعث می شود تا فناوری بلاک چین در آینده اثبات شود. گرین می خواهد مفهوم غیرمتمرکز بودن را به روشی فراتر از تکنیک های محض ارائه دهد. بر اساس این رویکرد، گفته می شود که توسعه و ایجاد پروژه گرین بر اساس فلسفه متن باز بودن و بدون امکان کنترل آن توسط موسسات، بنیادها یا هر شخص حقیقی دیگر است.

گرین به صورت غیر متمرکز و با تمرکز بر جامعه برای استخراج، توسعه یافته و توزیع این ارز بر اساس اصل عدالت سازمان یافته است. ویژگی های رمزنگاری استفاده شده برای گرین، مانند Mimblewimble، به تیم گرین این امکان را می دهد تا با استفاده از این فناوری به کاربران خود با هر درجه از مهارت، امکان شخصی سازی را فراهم آورند.

گرین چگونه پروتکل Mimblewimble را اجرا می کند؟

تحقق وعده های گرین مبنی بر ارائه ارزی با حریم خصوصی کامل، مبتنی بر اجرای پروتکل Mimblewimble است. در آگوست 2016 نسخه اولیه وایت پیپر Mimblewimble، که بر حل مشکل حریم خصوصی و مقیاس پذیری بیت کوین تمرکز داشت، به صورت آنلاین منتشر شد. خالق این پروتکل رمزنگاری با نام مستعار Tom Elvis Jedusor شناخته می شود که نام فرانسوی شخصیت تخیلی فیلم هری پاتر به نام Voldemort است. در حقیقت این خالق ناشناس است.

این ناشناس بودن جای تعجب ندارد، زیرا پروتکل استفاده شده در گرین باید به کاربران خود این امکان را بدهد تا از مزایای تراکنش های محرمانه که دارای ویژگی های زیر هستند استفاده کند:

  • فناوری Blinding factor که به فرستنده ارز در تراکنش این امکان را می دهد تا مقدار ارزی که قصد انتقال آن را دارد، با استفاده از فاکتورهای تصادفی رمزگذاری کند. در واقع یک تراکنش با چند امضا ایجاد می کند که همه ورودی ها و خروجی های یک تراکنش را پوشش می دهند. گیرنده تراکنش، طیف وسیعی از فاکتورهای نامشخص را به طور تصادفی انتخاب می کند. این فاکتورها بعدا به عنوان اثبات مالکیت گیرنده مورد استفاده قرار می گیرند و بنابراین به گیرنده اجازه می دهد تا بتواند از آن ارز استفاده کند. همچنین یک کلید عمومی با چند امضا وجود دارد که برای تایید تراکنش استفاده می شود و تنها طرف های تراکنش آن را می دانند.
  • با توجه به محرمانه بودن اطلاعات، تنها دو طرف تراکنش مقدار ارز انتقالی را می دانند و سایرین هیچ اطلاعاتی از این تراکنش را مشاهده نخواهند کرد. با این حال هنوز هم سایر افراد می توانند اعتبار یک تراکنش را با مقایسه ورودی ها و خروجی ها بررسی کنند. اگر هر دو یکسان باشد، تراکنش معتبر تلقی می شود. چنین روشی تضمین می کند که هیچ ارزی بدون کار و به صورت جعلی ایجاد نخواهد شد. همچنین برای حفظ یکپارچگی سیستم ضروری است.
  • Mimblewimble یک گزینه اضافی را برای حفظ بهتر حریم خصوصی خود دارد. مکانیسم CoinJoin که در آن انجام چندین تراکنش به صورت یک تراکنش با هم ترکیب شده و مشاهده می شود. بنابراین تشخیص این که کدام تراکنش متعلق به یک فرد خاص است برای سایرین بسیار مشکل خواهد شد.

وعده های گرین مبنی بر اعمال حریم خصوصی با استفاده از جدا کردن برخی اطلاعات تراکنش در شبکه، به این معنی نخواهد بود که فردی بتواند از این مورد سوء استفاده کند. این امنیت ناشی از این واقعیت است که سیستم تراکنش های محرمانه، مبتنی بر رمزگذاری همومورفی است، که با اجرای پروتکل Mimblewimble تقویت شده است.

رمزگذاری همومورفیک امنیت خود را با استفاده از خدمات محاسبات ابری ایجاد کرده است، زیرا امکان ارتباط آنها را بدون به خطر انداختن اطلاعات حساس فراهم می کند. همین سیستم به گرین اجازه می دهد تا به وعده خود عمل کرده و از آشکار کردن مبلغ تراکنش ها بدون به خطر انداختن توانایی سیستم در بررسی اعتبار تراکنش ها، خودداری کند. علاوه بر این گرین می تواند مجموع تمام ارزهای استخراج شده را با کل ارزهای موجود مقایسه کند. این بدان معنا است که تلاش برای تقلب در سیستم جهت ایجاد پول جدید جعلی بدون انجام کار، بیهوده خواهد بود؛ زیرا گرین می تواند صحت اطلاعات مربوط به موجودی کل ارزها را بررسی و تایید کند.

همزمان طرح تعهد پدرسن(Pedersen) به نودهای کامل این اجازه را می دهد تا مقادیر رمزگذاری شده مربوط به ورودی های تراکنش را از خروجی های مربوطه جدا کرده و کم کنند. اگر محاسبه نهایی، تعادل و بالانس را نشان دهد، سیستم تایید می کند که هیچ ارز اضافی با جعلی ایجاد نشده، بدون این که نودها از مبلغ هر تراکنش مطلع شوند. در واقع تنها موارد زیر مورد تایید سیستم گرین است:

  • تایید مجموع صفر. حاصل خروجی ها منهای ورودی ها برای تایید عدم ایجاد ارز غیرقانونی، باید برابر صفر باشد.
  • مالکیت کلیدهای خصوصی. مشابه آنچه که در بسیاری از ارزهای رمزنگاری مشاهده می شود، مالکیت خروجی ارزها با داشتن کلیدهای خصوصی تایید و تضمین می شود. با این وجود در گرین اثبات این که یک نهاد یا شخص، صاحب حقیقی کلیدهای خصوصی است، لزومی به امضا ندارد.

اثبات کار Cuckoo چیست؟

تیم گرین به جای این که به دنبال راه حل های پیچیده و جدیدتر برود، از مکانیسم اثبات کار برای مدل اجماع خود استفاده می کند. در اینجا این مکانیسم قدیمی با چرخه Cuckoo جفت شده است که هدف آن ارائه سیستم اثبات کار به ساده ترین روش ممکن است. علاوه بر این سادگی ظاهری، چرخه Cuckoo به عنوان یک الگوریتم استخراج مقاوم در برابر استخراج اسیک انتخاب شده تا گرین درگیر مسابقه سخت افزار استخراجی که ارزهایی مثل بیت کوین با آن مواجه هستند، نشود. سیکل Cuckoo همچنین یک الگوریتم حافظه است که آن را به عنوان یک گزینه مناسب برای استفاده از پردازنده های CPU جهت استخراج معرفی می کند. این ویژگی به تعهد گرین مبنی بر غیرمتمرکز بودن کمک می کند.

علاوه بر این، گرین تغییرات کوچکی را در پروتکل Mimblewimble  خود به وجود آورده تا آن را نسبت به سیستم های کوانتومی نیز مقاوم سازد. برای این منظور، هر خروجی گرین بخشی از اطلاعات هش را دارد که به عنوان امنیت کوانتومی شناخته می شود. در صورت پیشرفت قدرت محاسبات کوانتومی، تیم گرین قصد دارد تا تاییدهای اضافی را که می تواند سیستم را در برابر حملات هکرها محافظت کند، معرفی نماید.

Dandelion در گرین چگونه کار می کند؟

پروژه گرین، پروتکل Dandelion را در تلاش برای افزودن یک لایه حریم خصوصی دیگر بر روی شبکه خود پیاده سازی کرده است. این راه حل جایگاه خود را برای اجرا بر روی پلتفرم های دیگر مثل زی کش، با توجه به ظرفیت آن در کاهش احتمال قابلیت اتصال به داده های خصوصی و شخصی مانند آدرس ها، پیدا کرده است.

این پروتکل می تواند بسیار مفید باشد، زیرا بررسی و پیدا کردن IP کاربران می تواند سبب کشف موقعیت مکانی فیزیکی فرد، نام و اطلاعات موجودی حساب ها و سایر موارد حساس شود. با استفاده از Dandelion ارتباط بین تراکنش های کاربران و آدرس های IP آنها با ردیابی پیام های تراکنش، حتی بدون در نظر گرفتن رمزگذاری، تقریبا غیر ممکن است.

Dandelion در حالی که از نظر ظاهری بسیار شبیه به Tor  است، با ساختار همتا به همتای ارزهای رمزنگاری سازگار و یکپارچه شده است.

سیاست پولی گرین

با به کارگیری رویکرد مورد استفاده در ارزهای محبوبی مثل اتریوم و بیت کوین، گرین سعی در ایجاد یک سیاست پولی دارد که نتایج آن با مدل های موجود متفاوت است. هدف اصلی اطمینان از این است که ارز با گذشت زمان پایدارتر شده و ارزشمند باقی می ماند. این امر با اجرای ویژگی های زیر امکان پذیر می شود:

  • گرین نرخ عرضه خطی را برای تورم اعمال می کند. بدان معنا که عرضه عمومی این ارز به طور نامحدود برنامه ریزی شده تا بتواند انگیزه ای برای استخراج کنندگان و نیز کاهش هزینه انجام تراکنش ها در شبکه اصلی باشد.
  • نرخ تورم در گرین در بالاترین سطح شروع شده است و پیش بینی می شود با گذشت زمان کاهش یابد. انتظار این است که در یک دهه آتی به کمتر از 10 درصد برسد. برنامه ریزی طوری است که همیشه مقداری تورم برای این ارز وجود داشته باشد. این کاهش تورم باعث می شود تا کاربران به جای نگه داشتن ارز، آن را بفروشند. سازندگان این ارز تمایل دارند که از گرین برای انجام خرید ها و مبادلات روزانه استفاده شود.
  • گرین به گونه ای طراحی شده تا در هر 60 ثانیه یک بلاک ایجاد شود که پاداش آن برابر با 60 گرین است. پاداش بلاک در یک بازه زمانی از پیش تعریف شده، ثابت باقی می ماند. متناسب با برنامه گرین برای کاهش نرخ تورم، مقدار پاداش استخراج کاهش می یابد.
  • گرین قصد دارد تا یک شبکه محیطی مناسب را برای کار کردن ارزان و آسان نودهای کامل ایجاد کند. به این ترتیب نودهای جدید این امکان را دارند تا سریعا با شبکه همگام شوند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

3 نظر
  1. ناصر می گوید

    خیلی عالی
    جامع وکامل

  2. گرین باس می گوید

    به نظرم این ارز پتانسیل بالایی داره و خیلی بهش کم اهمیت داده شده در صرافی tradeogre میشه خرید و فقط با جفت ارز بیت کوین در بقیه صرافی ها هم میشه ولی نمیشه دیپازیت و ویتدراو انجام داد توی gate هم هست ولی احراز هویت میخواد و ما هم تحریم هستیم

  3. سعید می گوید

    کجا میشه خرید؟