در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

مفهوم سطوح حمایت و مقاومت چیست و چه کاربردی دارد؟

1 7,237

سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل های تکنیکال و بررسی روندهای قیمتی کاربرد بسیار زیادی دارند و معامله گران از این سطوح برای یافتن نقاط مناسب خرید یا فروش بهره می برند.

سطوح حمایت( Support Levels)

سطح حمایت اشاره به سطحی از قیمت دارد که دارایی تمایل به حفظ آن را دارد و برای کاهش بیشتر از این سطح، مقاومت می کند. ایجاد یک سطح حمایت به دلیل وجود فشار خرید زیاد در آن ناحیه است. اما ممکن است این سطح حمایت مربوط به وجود یک خرید بزرگ(مثل خرید یک نهنگ که قصد کنترل قیمت ها را دارد) باشد که می تواند باعث کاهش بیشتر قیمت ها شود.

همچنین گاهی انتظار می رود که سطح حمایت به عنوان سطح کف قیمت نیز عمل کند و معمولا ناشی از وجود تعداد زیاد خریداران در یک سطح قیمتی مشخص است. بنابراین می توان سطح حمایت را به عنوان نقاطی در نظر گرفت که افت قیمت بیشتر از آن سطح، نیاز به وجود فشار فروش قوی تر دارد.

به طور کلی معامله گران بر اساس پایین ترین قیمت های قبلی، خطوط سطح حمایت را ترسیم می کنند. این روش می تواند در پیش بینی نقاط قیمتی، در صورت معکوس شدن روند، مفید باشد و ممکن است نشان دهنده فرصت مناسب برای خرید باشد. اگر چه این خطوط بیشتر به صورت افقی و مستقیم ترسیم می شوند، اما سطح یا خط حمایت می تواند به صورت مورب نیز باشد.

هنگامی که یک سطح حمایت شکسته می شود، تمایل دارد تا تبدیل به سطح مقاومت شود و در نتیجه تاثیر معکوسی خواهد داشت. بنابراین حالا به جای این که به عنوان سطح حمایت عمل کند، این خط اکنون سطح مقاومت است و به عنوان سقف عمل می کند و مانع از افزایش بیشتر قیمت می شود. به طور معمول، شکسته شدن سطح حمایت یا مقاومت، فرصت مبادلاتی خوبی را ایجاد می کند.

هنگام ترسیم خطوط یا نواحی حمایت توصیه می شود که حداقل دو سطح حمایت قبلی را در نظر بگیرید. در حالت ایده آل تعداد سه نقطه یا بیشتر توصیه می شود. هر چه تعداد نقاط بیشتری را در تحلیل های خود استفاده نمایید، اطمینان از تحلیل بیشتر خواهد بود.

سطح حمایت

سطوح مقاومت( Resistance Levels )

مقاومت سطحی از قیمت است که به دلیل وجود فشار فروش زیاد در آن سطح، قیمت یک دارایی از آن بالاتر نمی رود. در برخی موارد ایجاد یک سطح مقاومت ممکن است به دلیل یک مقدار فروش بیش از حد توسط یک نهنگ باشد تا از افزایش قیمت بیشتر جلوگیری نماید.

گاهی انتظار می رود سطح مقاومت به عنوان یک سقف قیمت عمل کند که ناشی از وجود فروشندگان زیاد در آن نقطه قیمتی است. بنابراین معامله گران سطح مقاومت را به عنوان سطحی تفسیر می کنند که تنها با فشار خرید قوی تر شکسته می شود.

به طور معمول، تحلیلگران فنی خطوط مقاومت را بر اساس اوج قیمت های قبلی ترسیم می کنند. چنین تکنیکی می تواند در پیش بینی زمان معکوس شدن روند مفید باشد. خطوط مقاومت نیز مانند خطوط حمایت به صورت خط های افقی و مستقیم کشیده می شوند، اما ممکن است گاهی به صورت مورب نیز ترسیم شوند. با این حال خطوط مورب معمولا به نام خطوط روند شناخته می شوند.

ذکر این نکته نیز ضروری است که عبور از یک سطح مقاومت، معمولا آن را به یک سطح حمایت تبدیل می کند. در حالی که خطوط مقاومت اغلب به عنوان سقف قیمتی عمل می کنند و مانع از افزایش قیمت بیشتر می شوند، سطح حمایت به عنوان کف عمل کرده که تمایل به نگه داشتن بالاتر قیمت را دارد. به طور معمول، در صورت شکسته شدن سطوح مقاومت یا حمایت، فرصت های مبادلاتی خوبی ایجاد می شوند.

هنگام ترسیم خطوط مقاومت نیز توصیه می شود حداقل دو سطح مقاومت قبلی را در نظر بگیرید. هر چه تعداد نقاط بیشتری در نظر گرفته شود، اطمینان از تحلیل بیشتر خواهد بود.

با این حال مانند بیشتر ابزارها و شاخص های تحلیل تکنیکال، تکیه بر خطوط حمایت و مقاومت به تنهایی می تواند بسیار خطرناک باشد. برای کاهش خطرات توصیه می شود که از این ابزار همراه با سایر شاخص های فنی استفاده شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 نظر
  1. محسن دوست محمدی می گوید

    دوستان گرامی از کارشناسان محترم درخواستی دارم سایت دوج کوین با بانک اف ترون را یک کاری بکنید منو راهنمایی کنید تمام مردم را فریب دادن تا سرمایه ملت را من بهشون برگردونم