در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

روش های کلاهبرداری رایج در NFTها و راه های جلوگیری از آنها

0 1,000

توکن غیرمثلی یا به‌ اختصار NFT، نوعی دارایی دیجیتال منحصربه‌ فرد است. هر چیز متمایز و منحصر به فرد، از یک عکس، نقاشی، مجموعه های درون بازی گرفته تا یک توییت یا یک قطعه هنری را می توان به صورت NFT در آورد و در پلتفرم های مخصوص فروخت. هر واحد NFT دارای ویژگی‌های خاص خودش است که آن را از واحدهای دیگر متمایز می‌ کند.

در سال 2021، شاهد رونق گرفتن توکن های NFT بودیم و در ماه های ابتدای سال جاری میلادی نیز این بازار هنوز رونق داشت. اما روند نزولی بازار ارز رمزنگاری باعث متوقف شدن روند صعودی این بخش شد. به هرحال، با افزایش قیمت توکن های NFT، کلاهبرداری و هک ها در این بخش نیز افزایش یافتند. کاربران زیادی طی یک سال گذشته قربانی این رویداد شوم شدند و برخی از آنها تمام دارایی های خود را از دست داده اند. البته، کاربران مبتدی بیشتر به دام کلاهبرداران و هکرها می افتند، چون دانش کمی درباره ارزهای رمزنگاری و توکن های NFT دارند. با این حال، می توان شیوه های کلاهبرداری را به راحتی تشخیص داد و از سرقت دارایی ها جلوگیری کرد.

در این مطلب شیوه های رایج کلاهبرداری در بخش توکن های NFT و راه های جلوگیری از سرقت دارایی ها را بررسی خواهیم کرد.
برای اطلاع از نحوه ایجاد یک توکن NFT می توانید به مطلب زیر رجوع کنید:
چگونه یک توکن NFT بسازیم؟

رایج ترین طرح های کلاهبرداری در NFTها

توکن های غیرمثلی (NFT) در سال 2021 رونق گرفتند و دستاوردهای قابل توجهی داشتند. اما وقتی که یک فناوری جدید مانند امور مالی غیرمتمرکز (دیفای) و جدیدترین نسخه وب با نام وب 3.0 محبوب می شود، ریسک های خاص خودش را نیز دارد.
برای کسب اطلاعات درباره نسخه های مختلف وب و سرمایه گذاری در وب 3.0 ، مطالب زیر را مطالعه نمایید:
توضیح نسخه های مختلف وب به زبان ساده برای مبتدیان؛ Web 3.0 چیست؟
چگونه می توان در وب 3.0 سرمایه گذاری کرد

سال گذشته میلادی، هکرها با هک برخی پروژه های ارز رمزنگاری، 14 میلیارد دلار سرقت کردند و تا به امروز تعداد جرایم ارزهای رمزنگاری 79 درصد افزایش یافته. این ریسک ها و خطرات پایانی ندارند. اما معامله گران NFT چگونه می توانند از سرمایه خود در برابر کلاهبرداری ها محافظت کنند؟ اول از همه، آنها باید با آموزش و مطالعه سطح دانش خود را بالاتر ببرند. آشنایی با رایج ترین شیوه های کلاهبرداری NFT می تواند به حفظ سرمایه های شما کمک کند.

شیوه های کلاهبرداری رایج در NFTها

مهم ترین چیزی که باید به آن توجه کنید این است که پامپ و دامپ NFT خبر خوبی نیست. کلاهبرداران NFT از اطلاعات ساختگی برای بالا بردن قیمت کف (نشان دهنده پایین ترین قیمت برای یک کالا به صورت لحظه ای و به روز شده) NFT مورد علاقه شما استفاده می کنند. وقتی که آنها در تاکتیک های خود موفق می شوند، دارایی های خود را در سطوح بالا می فروشند و باعث ورشکستگی کامل دیگر کاربران می شوند. همچنین، پشتیبانی فنی یکی دیگر از روش های کلاهبرداری رایج است. اگر کاربر تلگرام یا دیسکورد هستید، می دانید که کلاهبرداری های ارز رمزنگاری درست بیخ گوش شما هستند.

این نوع کلاهبرداری فیشینگ اصلا واضح نیست. کلاهبرداران از پاپ آپ های جعلی برای لینک دادن به صفحاتی با ظاهر معمولی مانند کیف پول شما استفاده می کنند. کلاهبرداران معامله گران مبتدی را نیز فریب می دهند. وقتی که آنها برای اولین بار اقدام به انجام یک معامله می کنند، اگر کسی به آنها پیشنهاد کمک برای سرمایه گذاری در NFTها را بدهد، می پذیرند. کلاهبردار از کاربر می خواهد که اطلاعات شخصی اش را در اختیار وی بگذارد. زمانی که کلاهبردار به اطلاعات کاربر دسترسی پیدا می کند، دارایی های او را سرقت می کند.

سومین شیوه کلاهبرداری رایج در NFTها در دنیای مالکیت ثبت شده رخ می دهد. هنرمندان روی طرح های اصلی خود زیاد کار می کنند. ایجاد یک مجموعه NFT ساعت های زیادی طول می کشد، بنابراین وقتی توسط شخص دیگری کپی می شود، تمام زحمت های خالق اصلی آن هدر می رود. کلاهبرداران اثر هنری هنرمند را سرقت می کنند و آن را به NFT تبدیل می کنند. خریداران گمان می کنند که روی اثر هنری اصلی سرمایه گذارای می کنند و پیشنهادات خرید بالا ارائه می کنند.

آیا NFTها کلاهبرداری هستند؟

NFTها می توانند آیتم های کلکسیونرها مانند کارت های بیسبال در گذشته باشند، اما فقط مربوط به این گونه آیتم ها نیستند. یک NFT همچنین می تواند نوعی سرگرمی دیجیتالی یا اثر هنری ارزشمندی در هر لحظه از زمان باشد. افراد زیادی معتقدند که NFTها حبابی هستند که روزی خواهند ترکید و شاید در نهایت این اتفاق رخ دهد. اما اکنون زمان آن نیست که در مورد این موضوع گمانه زنی کنیم، زیرا آنها هنوز در حال رونق هستند.

از آنجایی که امنیت و مطابقت با قوانین موضوعات پیچیده ای هستند، NFTها تا حدودی آسیب پذیراند. علاوه بر این، ارزهای رمزنگاری، فناوری بلاک چین و NFTها هنوز جدید هستند و همه چیز زیادی درباره آنها نمی دانند. هر چیزی که ناشناخته باشد، ریسک های خاص خودش را دارد. در ابتدای سال جاری میلادی، کاربران پلتفرم بزرگ اُپن سی (OpenSea) شاهد یک حمله فیشینگ بودند. هکرها دارایی های NFT حداقل 30 کاربر را به ارزش 1.7 میلیون دلار سرقت کردند.
برای اطلاع از پلتفرم های برتر NFT، به مطلب زیر رجوع کنید:
معرفی 20 پلتفرم برتر برای ساختن NFT و معاملات آن

NFTها طرح کلاهبرداری نیستند، اما گاهی اوقات به راحتی سرقت می شوند و تا زمانی که بازار این توکن ها به رشد خود ادامه دهد، تعداد حملات همراه با آن افزایش خواهد یافت. هکرها نیز ماهرتر می شوند و دانش فنی خود را افزایش می دهند. اخبار زیادی در مورد کلاهبرداری های NFT وجود دارند. یک سال پیش، هکرها به پلتفرم “Nifty Gateway” حمله کردند و NFTهای زیادی از کاربران این پلتفرم سرقت کردند. آنها حتی از کارت های اعتباری کاربرانی که احراز هویت دو عاملی (2FA) را فعال نکرده بودند، استفاده کردند تا NFTهای بیشتری را (تا سقف 10000 دلار برای هر حساب کاربری) خریداری کنند.

چگونه می توان از کلاهبرداری های NFT جلوگیری کرد؟

در حال حاضر، کاربران تا حد زیادی با ریسک های معاملات NFT و ایمن نگه داشتن آنها آشنا هستند. اما اگر از قبل یک NFT دارید یا می خواهید یک یا چند توکن را خریداری کنید، مهم است بدانید که چگونه از کلاهبرداری های NFT جلوگیری کنید. کاربران می توانند از اقدامات پیشگیرانه متعددی برای محافظت از دارایی های خود در برابر حملات و سرقت ها استفاده کنند.

اول از همه، مهم است که بدانید چه کاری انجام می دهید. برای جلوگیری از پامپ و دامپ، عاقلانه است که سابقه تراکنش NFT را که می خواهید بخرید، بررسی کنید. همچنین، اطلاعات تماس خالق آن را جستجو کنید و در مورد توسعه دهندگان تحقیق کنید. اگر همه تراکنش ها در حدود یک تاریخ خاص انجام شده باشند، بهتر است جانب احتیاط را در نظر بگیرید.

وقتی در مورد کلاهبرداری های فیشینگ صحبت می کنیم، همیشه به خاطر داشته باشید که اطلاعات شخصی شما متعلق به شما است. هرگز کلیدهای کیف پول خود را در اختیار دیگران نگذارید و به پیشنهادات یا تماس های مشکوک پاسخ ندهید. همیشه ایمنی حساب های خود را با رمز یکبار مصرف (2FA) بالا ببرید. این حداقل کاری است که می توانید انجام دهید.

در مورد آثار هنری دیجیتالی سرقت شده باید گفت که در اکثر مواقع نمی توانید کاری انجام دهید. البته، می توانید در مورد صحت و سقم حساب کاربری سازنده، پیام رسان های اجتماعی و جامعه یک NFT تحقیق کنید. این توصیه همیشگی کارشناسان است که قبل از ورود به هر موقعیت معاملاتی، ابتدا در مورد پروژه و تیم توسعه آن تحقیق کنید. برخی از پلتفرم های NFT در حال توسعه ابزارهای جدیدی هستند که می توان از آنها برای اسکن بلاک چین های عمومی جهت یافتن NFTهای تقلبی استفاده کرد. در پایان، کلاهبرداران NFT علامت آبی را در کنار نام کاربری خود ندارند.

آیا NFTها ارزش سرمایه گذاری دارند؟

برای بسیاری از مردم، هنوز بحث هایی در مورد سرمایه گذاری در NFTها و کلاهبرداری های این بخش وجود دارند. با وجود ارزش بازار 40 میلیارد دلاری، نیازی به توضیح درباره موفقیت توکن های غیرمثلی نیست. بسیاری می گویند که NFTها چیزی بیش از فایل های گران قیمت نیستند و در واقع یک کلاهبرداری کامل هستند، اما عکس این نیز صادق است.

البته، برخی از NFTها کلاهبرداری هستند و برخی از پلتفرم ها آن طور که انتظار می رود با کاربران خود صادق نیستند. اما این بدان معنا نیست که همه NFTها کلاهبرداری هستند. اگر قصد سرمایه گذاری در یک NFT دارید، مهم است بدانید که ارزش آن در تصویر نیست. ارزشی در دارایی پایه وجود دارد که به NFTها ارزش واقعی می دهد.

منبع Cointelegraph

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.