عامل های هوش مصنوعی مبتنی بر چتجیپیتی (ChatGPT)، وظایف معاملاتی را با استفاده از دستورات زبان طبیعی و ادغام API، خودکار می کنند و سرعت و ثبات را بهبود می بخشند.
موفقیت معاملاتی با چتجیپیتی زمانی حاصل می شود که از آن در قالب یک ابزار کمکی استفاده شود، نه یک سیستم معاملاتی کاملا مستقل.
وقتی که معامله گر بدون بررسی داده های بازار، انجام مدیریت ریسک و نظارت، بیش از حد به چتجیپیتی اتکا می کند، با شکست روبرو می شود.
مدیریت ریسک؛ هنر از دست ندادن تمام سرمایه
مدیریت ریسک چیست؟ پنج استراتژی برای به حداقل رساندن ریسک پرتفوی
تمرکز نهادهای نظارتی بر هوش مصنوعی در معاملات رو به افزایش است و چارچوب های جدیدی برای تضمین شفافیت، پاسخگویی و انطباق با قوانین در حال ظهور هستند.
چه می شد اگر یک معامله گر ارز رمزنگاری نیازی نداشت به طور دائم نمودارها را بررسی کند، نگران احساسات باشد یا تمام شب را بیدار بماند و به دنبال نوسانات ناگهانی قیمت باشد؟ چه می شد اگر این وظایف را بتوان از طریق یک عامل هوش مصنوعی که دستورات را به زبان انگلیسی ساده می فهمد و در عرض چند میلی ثانیه واکنش نشان می دهد، انجام داد؟ اینجاست که عامل های هوش مصنوعی مبتنی بر چتجیپیتی مفید واقع می شوند و به معامله گر کمک می کنند.
این ابزارها پردازش زبان طبیعی را با استراتژی های معاملاتی ترکیب می کنند تا تصمیم گیری در یکی از پرنوسان ترین بازارهای مالی جهان را خودکار کنند. از تنظیم مجدد سبد سرمایه گذاری (پرتفوی) گرفته تا واکنش به احساسات بازار، چتجیپیتی به گونه ای تطبیق داده شده که مانند یک دستیار معاملاتی، مدیر ریسک و تحلیلگر بازار (همه در یک جا) عمل کند.
پرتفوی ارز رمزنگاری چیست؟ چگونه یک پرتفوی متعادل بسازیم؟
اما آیا چتجیپیتی می تواند با قدرت فهم (توانایی ادراک) انسان برابری کند یا حتی از آن پیشی بگیرد؟ این مطلب بررسی می کند که این عامل های هوش مصنوعی تا چه حد پیشرفت کرده اند، در کجا موفق بوده اند و در کجا موفق نبوده اند.
نحوه عملکرد عامل های هوش مصنوعی مبتنی بر چتجیپیتی
عامل های هوش مصنوعی مبتنی برچتجیپیتی در حال تغییر نحوه تعامل افراد با بازار ارزهای رمزنگاری هستند. این ابزارها توانایی های زبانی چتجیپیتی را با ابزارهای معاملاتی و APIها ترکیب می کنند تا معامله گر را در نظارت بر قیمت ها، مطلع شدن از روندها و حتی انجام معاملات به صورت خودکار یاری کنند. چتجیپیتی به جای واکنش صِرف به نمودارها یا اعداد، می تواند دستورات زبانی ساده مانند “اتریوم را بخر، اگر قیمت آن به زیر 2000 دلار برسد” یا “بیت کوین را بفروش، اگر شاخص RSI به بالای عدد 70 برسد” را بفهمد.
اتریوم چیست؟ آموزش کامل اتریوم

این دستیاران معاملاتی هوش مصنوعی می توانند با پلتفرم های بزرگی مانند کوینبیس، کراکن، اوکیایکس و سایر صرافی های متمرکز یا غیرمتمرکز کار کنند و همچنین می توانند از پتانسیل ابزارهای مالی غیرمتمرکز (دیفای) و قراردادهای هوشمند استفاده کنند. چتجیپیتی اگر به صورت صحیح تنظیم شود، می تواند به خودکارسازی استراتژی های معاملاتی بر اساس داده های تکنیکال و اخبار بازار کمک کند.
استراتژی معاملاتی چیست و چرا به آن نیاز دارید؟
نمونه های معاملات موفق و ناموفق با استفاده از چتجیپیتی
برخی از معامله گران از چتجیپیتی برای خودکارسازی بخش هایی از فرایندهای معاملاتی ارزهای رمزنگاری خود (به ویژه برای ایجاد استراتژی و تحلیل احساسات) استفاده کرده اند. برای مثال، کاربری در ردیت در پیامی نوشت که از یک عامل هوش مصنوعی مبتنی بر چتجیپیتی برای تحلیل تکنیکال اتریوم استفاده کرده و اسکرین شات های نمودارهای چهار ساعته و روزانه این ارز را به آن داده است. آنها با تفسیر احساسات بازار، مناطق حمایت و مقاومت و سایر شاخص ها، موفق به کسب 6500 دلار سود شده اند.

علاوه بر این، از چتجیپیتی در بازار بزرگ ارز رمزنگاری برای پشتیبانی از فعالیت های توسعه پروژه، مانند تهیه پیش نویس وایت پیپر و محتوای بازاریابی، استفاده می شود. راه اندازی میم کوین توربو (TURBO) نمونه بارز آن است که طبق گزارش ها، ارزش بازار آن در سال 2024 به بیش از 50 میلیون دلار رسید. در این پروژه، از چتجیپیتی برای ساده سازی اسناد و ارتباطات استفاده شد که نشان دهنده کاربردپذیری آن به عنوان یک ابزار کمکی در پروژه های نوآوری مرتبط با ارزهای رمزنگاری است.
با این حال، محدودیت های چتجیپیتی زمانی آشکار شدند که از این ابزار فراتر از طراحی اصلی آن استفاده شده است. در حالی که چتجیپیتی می تواند یک سبد معاملاتی پیشنهاد دهد و استدلال خود را به وضوح بیان کند، به داده های آنی بازار دسترسی ندارد و نمی تواند به نوسانات ناگهانی واکنش نشان دهد. برای مثال، چتجیپیتی در یک مورد 100 دلار به چندین توکن اختصاص داد، اما با نوسان قیمت ها، نتوانست سبد را به طو فعال مدیریت کند. این امر منجر به از دست رفتن فرصت ها و عملکرد ضعیف در مقایسه با استراتژی های الگوریتمی پویا شد.
تجربیات شخصی این مشاهدات را تقویت می کنند. یکی از کاربران ردیت، کلاهبرداری با استفاده ازچتجیپیتی را افشا کرد که در آن یک یوتیوبر، آموزش “ربات معاملاتی چتجیپیتی” را تبلیغ کرده و کاربران را به سمت استفاده از قراردادهای هوشمند مخرب هدایت کرده است. این قراردادها که با استفاده از چتجیپیتی تولید شده و به عنوان قراردادهای امن جا زده می شدند، طوری طراحی شده بودند که پس از ارسال دارایی ها به کیف پول، آن را تخلیه کنند. قربانیان این کلاهبرداری در مجموع 17240 دلار اتریوم از دست دادند. این ریسک اعتماد کورکورانه به کد تولید شده توسط هوش مصنوعی بدون ممیزی مناسب را برجسته می کند.

حتی وقتی که از چتجیپیتی پرسیده شد ” اگر از چتجیپیتی برای ساخت یک عامل هوش مصنوعی برای معاملات ارزهای رمزنگاری استفاده کنم، آیا می توانم میلیونر شوم؟، با نگاهی واقع بینانه پاسخ داد و اذعان کرد که اگرچه این امر امکان پذیر است، دست یافتن به این هدف به یک استراتژی سودآور و مدیریت ریسک منظم بستگی دارد.
این موارد نشان می دهند که اگرچه چتجیپیتی می تواند از عناصر خاصی از فرایند معاملات پشتیبانی کند، نباید به صورت مستقل از آن برای معاملات خودکار ارز رمزنگاری استفاده کرد.
مزایا و معایب استفاده از هوش مصنوعی در معاملات ارز رمزنگاری
ابزارهای هوش مصنوعی مانند چتجیپیتی به طور فزاینده ای در معاملات ارز رمزنگاری به کار گرفته می شوند تا سرعت، دقت و راندمان را بهبود بخشند. اگرچه این ابزارها مزایای زیادی دارند، معایبی نیز دارند که معامله گران باید آنها را به طور مرتب مدیریت کنند. در ادامه مزایا و معایب آنها آمده است.
مزایای استفاده از هوش مصنوعی در معاملات
ربات های هوش مصنوعی می توانند معاملات را در عرض چند میلی ثانیه انجام دهند که این سرعت برای به دست آوردن فرصت ها در بازار ارز رمزنگاری بسیار مهم است.
ربات ها دقیقا از قوانین از پیش برنامه ریزی شده پیروی می کنند و عامل احساسات را که اغلب بر معامله گران انسانی تاثیر می گذارند، حذف می کنند.
بازار ارزهای رمزنگاری همیشه باز است و ربات های هوش مصنوعی می توانند بدون وقفه و به صورت شبانه روزی بازار را تحت نظر بگیرند و واکنش نشان دهند.
یک ربات مجزا می تواند چندین جفت ارز معاملاتی، صرافی و استراتژی را به طور همزمان مدیریت کند.
چتجیپیتی می تواند دستورات خاصی مانند ” تنظیم مجدد در هر دوشنبه” یا “تنظیم سفارش حد ضرر روی 5 درصد” را درک کند و امکان خودکارسازی انعطاف پذیر را فراهم کند.
معایب استفاده از چتجیپیتی در معاملات
چتجیپیتی به داده های آنی بازار دسترسی ندارد، مگر این که به طور خاص با APIهای بیرونی (مثلا تریدینگ ویو، کوینمارکتکپ یا وبسوکت های صرافی) ادغام شده باشد.
دستورات باید واضح و بدون ابهام باشند. چتجیپیتی ممکن است دستورات مبهم یا پیچیده را اشتباه تفسیر کند.
کلیدهای API که به درستی ایمن نشده اند یا عدم احراز هویت دو مرحله ای (2FA) می توانند حساب های معاملاتی را در معرض دسترسی غیرمجاز قرار دهند.
زیرساخت مبتنی بر ابر چتجیپیتی می تواند باعث تاخیر شود که این ممکن است بر عملکرد آن در زمان نوسانات بسیار بالا تاثیر بگذارد.
چتجیپیتی انطباق قوانین منطقه ای را رصد نمی کند. کاربران باید محدودیت های معاملاتی را براساس قوانین محلی خود به صورت دستی اعمال کنند.
پیامدهای اخلاقی و نظارتی هوش مصنوعی در معاملات ارز رمزنگاری
با ادغام بیشتر هوش مصنوعی در سیستم های معاملاتی، نگرانی های اخلاقی و نظارتی زیادی ایجاده شده که ذینفعان در کل این بخش مالی شروع به رسیدگی به آنها کرده اند.
پاسخگویی: اگر یک عامل هوش مصنوعی معامله زیان بار یا غیرقانونی انجام دهد، سوالاتی در مورد مسئولیت قانونی مطرح می شود. در بسیاری از کشورها مشخص نیست که آیا مسئولیت بر عهده توسعه دهنده است یا معامله گر استفاده کننده از سیستم هوش مصنوعی یا پلتفرم انجام دهنده معامله.
ریسک های دستکاری بازار: ربات های هوش مصنوعی مستقل ممکن است ناخواسته در فعالیت هایی مانند اسپوفینگ (ثبت سفارشات جعلی و لغو آنها به منظور گمراه کردن معامله گران) یا معامله شویی (ایجاد حجم ساختگی) شرکت کنند، به خصوص اگر به درستی و با رعایت ضوابط برنامه ریزی نشده باشند.
اسپوفینگ یا سفارش جعلی چیست و چگونه می توان آن را شناسایی کرد
نظارت نهادهای نظارتی: نهادهای نظارتی و مالی، از جمله کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا و سازمان بورس و اوراق بهادار اروپا، به طور جدی در حال تحقیق در مورد پیامدهای هوش مصنوعی و معاملات الگوریتمی هستند. این نهادها متوجه شده اند که قوانین معاملات بازارهای مالی سنتی ممکن است تصمیم گیری خودکار توسط سیستم های هوش مصنوعی را به طور کامل در بر نگیرند.
تهیه و تدوین قوانین: کمیسیون اروپا در ژانویه 2024 گزارش هایی را در مورد “استراتژی مالی دیجیتال” خود منتشر کرد که شامل اشاره هایی به خدمات مالی مبتنی بر هوش مصنوعی بود. اگر چه هنوز نهایی نشده، این پیش نویس قوانین تحت بسته گسترده تر مالی دیجیتال، نشان دهنده حرکت به سمت سختگیری بیشتر بر شرکت های استفاده کننده از هوش مصنوعی به منظور رعایت کامل قوانین است.
علاوه بر این، پلتفرم های ارز رمزنگاری اخلاق مدار شروع به افشای داوطلبانه استفاده از ربات های معامله گر در سیستم های خود کرده اند. جوامع نیز از روش های حسابرسی واضح تر، شفافیت بیشتر و ایجاد دستورالعمل های اخلاقی برای استفاده از هوش مصنوعی در امور مالی جهت تضمین پاسخگویی و عدالت حمایت می کنند.
ربات معامله گر ارز رمزنگاری چیست و چگونه کار می کند؟
نظرات بسته شده است.