در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

چرا کاهش قیمت بیت کوین ادامه دارد و چه کسانی در حال حاضر می فروشند؟

0 737

بیت کوین در 21 ژوئن به زیر سطح 64000 دلار سقوط کرد. براساس داده های کوین تلگراف مارکتس‌پرو و تریدینگ‌ویو، قیمت این ارز از حدود  64840 دلار در ابتدای این روز تا نزدیک سطح 63451 دلار کاهش یافته است.
بیت کوین چیست؟ آموزش کامل بیت کوین

آخرین باری که بیت کوین در زیر سطح 64000 دلار معامله می شد، به 15 ماه مه بر می گردد. در آن زمان قیمت به دلیل هیجانات پیرامون تایید ETFهای اسپات اتریوم توسط SEC، از پایین ترین سطح در 61299 دلار افزایش یافت و در 21 مه به سطح مقاومت 71980 دلار رسید. در زمان انتشار این مطلب، قیمت بزرگ ترین ارز بازار در حدود سطح 64400 دلار نوسان می کرد.

ارزش بازار ارز رمزنگاری نیز در 21 ژوئن با 3.24 درصد کاهش به 2.33 تریلیون دلار رسید، در حالی که قیمت اتریوم در این روز 2.25 درصد کاهش داشت و به سطح 3475 دلار سقوط کرد. در این مطلب به برخی از دلایل کاهش قیمت بیت کوین خواهیم پرداخت.
ارزش بازار (Market Cap) چیست و چه اهمیتی دارد؟

تاثیر خروج سرمایه از ETFهای اسپات بر قیمت بیت کوین

احساس ریسک گریزی سرمایه گذاران در تمام ETFهای اسپات بیت کوین مشهود است و این صندوق ها برای چند روز متوالی شاهد خروجی سرمایه بوده اند.

ETFهای اسپات در ایالات متحده آمریکا در 19 ژوئن برای پنجمین روز متوالی شاهد خروج سرمایه بودند و مجموع برداشت های هفته این صندوق ها به 900 میلیون دلار رسید که بزرگ ترین خروج سرمایه پس از اواخر ماه آوریل است.

طبق داده های پلتفرم تحقیقات ارز رمزنگاری “SoSoValue”، خروج سرمایه ده صندوق ETF در 20 ژوئن حدود 140 میلیون دلار بود.

صندوق GBTC شرکت گری اسکیل با 53.1 میلیون دلار خروجی، در صدر بود و پس از آن صندوق FBTC شرکت فیدلیتی بود که 51.1 میلیون دلار خروجی داشت. خروجی صندوق ETF شرکت ون‌اِک 4 میلیون دلار بود، در حالی که صندوق های اینوسکو و گلکسی‌دیجیتال 2 میلیون دلار خروجی داشتند.

صندوق IBIT شرکت بلک راک (بزرگ رتین صندوق از نظر دارایی) تنها صندوقی بود که در مجموع 1.5 میلیون دلار ورودی سرمایه داشت. صندوق های ETF شرکت های آرک اینوست، والکری، فرانکلین تمپلتون، ویزدم‌تری و هش‌دسک ورود سرمایه نداشتند.

حجم کل معاملات ETF بیت کوین در 20 ژوئن به 1.16 میلیارد دلار رسید که کمتر از حجم 1.7 میلیارد دلاری در 18 ژوئن بود. بازار آمریکا در 19 ژوئن به دلیل تعطیلات رسمی، بسته بود.

کاهش فعالیت شبکه و کاهش قیمت بیت کوین

علت دیگر ادامه کاهش قیمت بیت کوین می تواند کاهش تقاضا به دلیل کاهش فعالیت شبکه باشد. داده های شرکت کوین‌گلس نشان می دهند که آدرس های فعال روزانه در شبکه بیت کوین از 917789 آدرس در 4 آوریل به 632620 آدرس در 20 ژوئن کاهش یافته است. این کاهش 35 درصدی آدرس های فعال روزانه را در 90 روز گذشته نشان می دهد.

علی مارتینز، تحلیلگر معروف بازار، نیز به کاهش فعالیت در شبکه بیت کوین اشاره کرده است. وی در پستی در پلتفرم ایکس در 21 ژوئن، نموداری از شرکت گلس‌نود را به اشتراک گذاشت که نشان می دهد حجم ورودی بیت کوین به صرافی ها در سه ماه گذشته روند نزولی داشته است.

بیت کوین در حال حاضر شاهد کاهش فعالیت های درون شبکه‌ای مرتبط با صرافی ها است که این از کاهش علاقه سرمایه گذاران به این ارز و کاهش استفاده از شبکه آن حکایت دارد.

کاهش فعالیت درون شبکه ای حاکی از کاهش تقاضا برای بیت کوین است که بر قیمت آن تاثیر می گذارد.

از دست دادن سطوح حمایت مهم

از لحاظ تکنیکال، کاهش قیمت بیت کوین در 21 ژوئن ادامه اصلاح شدیدی است که پس از عدم موفقیت در عبور از سطح مقاومت 72000 دلار آغاز شد. در طول این اصلاح، بیت کوین سطوح حمایت مهمی از جمله میانگین متحرک های نمایی 50 و 10 روزه را از دست داده که در حال حاضر به ترتیب در حدود 66724 دلار و 66594 دلار هستند.
استفاده از میانگین متحرک نمایی برای شناسایی جهت روند و مناطق حمایت و مقاومت

میانگین متحرک نمایی 200 روزه (نزدیک به سطح 64294 دلار) آخرین سطح حمایت برای این ارز است.

البته، قیمت در روز جمعه به دلیل فشار فروش به زیر این میانگین کاهش یافت، اما دوباره به بالای آن برگشت.در صورت ادامه فشار فروش و کاهش قیمت، سطح های 60000 دلار و 56500 دلار سطوح حمایت مهمی هستند که باید آنها را زیر نظر گرفت.

چه کسانی می فروشند

افزایش فشار فروش بیت کوین را به زیر سطح 65000 دلار رساند و بیش از 140 میلیون دلار از موقعیت های معامله گران را لیکوئید کرد. با این حال، منبع اصلی این فشار فروش همچنان نامعلوم است.
لیکوئید شدن چیست و چگونه باید از آن جلوگیری کرد؟

 حرکت اخیر بیت کوین نشان می دهد که این ارز در حفظ سطوح حمایت مهم با مشکل مواجه است. قیمت در نمودار روزانه به زیر میانگین متحرک نمایی 50 روزه شکسته و در حال نزدیک شدن به میانگین متحرک نمایی 100 روزه است. علاوه براین، شاخص RSI به ادامه روند نزولی اشاره می کند.

این واقعیت که صرافی کوین بیس منبع فشار فروش است، اهمیت زیادی دارد. کوین بیس پریمیوم گپ (Coinbase Premium Gap) که اختلاف قیمت بیت کوین در کوین بیس پرو را با سایر صرافی های ارز رمزنگاری اندازه گیری می کند، به طور قابل توجهی منفی شده است. این نشان می دهد که صرافی کوین بیس در حال تکمیل سفارشات نهادهای سرمایه گذاری است که مایل  به فروش دارایی های خود هستند.

تحلیلگر ویلی وو نیز دوره طولانی تسلیم ماینرها را تشخیص داده است. نوارهای هش که دوره های فشار و بهبودی ماینرها را مشخص می کند، نشان می دهند که در حال حاضر شاهد رکورد شکنی تسلیم ماینرها هستیم. به گفته وو، زمانی که نرخ هش دوباره شروع به افزایش کند و ماینرهای ضعیف از شبکه خارج شوند،  قیمت بیت کوین معمولا به سطوح بالا افزایش می یابد.

همچنین، حجم تراکنش های بزرگ دلار به شدت کاهش یافته که نشان می دهد سرمایه گذاران بزرگ در حال کم شدن هستند یا دارایی های خود را می فروشند. شاخص Bulls and Bears که نشان دهنده فزونی آدرس های نزولی است، احساسات نزولی را حتی بیشتر برجسته می کند. با توجه به افزایش شکاف بین آدرس های نزولی و صعودی، تعداد زیادی از سرمایه گذاران به جای خرید، اقدام به فروش می کنند.

منبع Cointelegraph u.today

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.