تحلیل گران بازار ارز رمزنگاری برای پیش بینی روندهای آتی قیمت یک دارایی از شاخص های تکنیکال زیادی استفاده می کنند که یکی از آنها الگوی مثلث صعودی است. این یکی از محبوب ترین شاخص های نموداری است، اما همیشه به این معنی نیست که قیمت افزایش می یابد.
الگوی مثلث صعودی چیست؟
همانطور که از نام آن مشخص است، یک مثلث صعودی زمانی تشکیل می شود که قیمت ارز رمزنگاری بین خط حمایت افزایشی و خط مقاومت افقی نوسان می کند.
الگوی مثلث صعودی معمولا در طول روندهای صعودی یا نزولی طولانی مدت ظاهر می شود. اکثر تحلیل گران تکنیکال این الگو را یک ” الگوی ادامه روند” در نظر می گیرند؛ به این معنی که روند کلی بازار احتمالا ادامه خواهد یافت.
برای مثال، نمودار بالا قیمت بیت کوین بر حسب تتر را نشان می دهد که در آن یک الگوی مثلث صعودی بین آوریل تا جولای 2020 تشکیل شده است.
بیت کوین چیست؟ آموزش کامل بیت کوین
قیمت بیت کوین در اواخر جولای به بالای خط مقاومت مثلث شکست و افزایش یافت. اما در ماه سپتامبر برای تایید بیشتر روند صعودی دوباره به این خط مقاومت برگشت کرد تا آن را پس از تست مجدد به حمایت تبدیل کند. سپس، قیمت به روند صعودی خود ادامه داد.
با این حال، الگوی مثلث صعودی همیشه (به ویژه در بازارهای نزولی) پیشاهنگ ادامه روند صعودی نیست. همانطور که در نمودار زیر مشاهده می کنید، این الگو در طول بازار نزولی سال 2018 و قبل از کاهش بیشتر قیمت اتریوم تشکیل شده است.
همچنین در برخی موارد مثلث های صعودی نشان دهنده پایان بازارهای نزولی هستند. یک نمونه آن شکل گیری الگوی مثلث صعودی بین مارس تا آوریل 2020 در نمودار اتریوم است که منجر به روند صعودی قیمت آن شد.
اتریوم چیست؟ آموزش کامل اتریوم
چگونه با الگوی مثلث صعودی معامله کنیم؟
مثلث صعودی دارای یک تکنیک اندازه گیری و پیگیری روند است که می تواند به معامله گران کمک کند تا اهداف سود خود را پس شکست نزولی یا صعودی مشخص کنند.
هدف مثلث صعودی در روند صعودی را می توان با اندازه گیری ارتفاع مثلث (فاصله بین خط حمایت و مقاومت) و افزودن آن به سطح شکسته شده به دست آورد. برای مثال، در نمودار زیر ارتفاع مثلث 10 و سطح شکست 24 دلار است، بنابراین هدف قیمت سطح 34 دلار است.
هدف مثلث صعودی در روند نزولی با اندازه گیری فاصله بین خط حمایت و مقاومت (ارتفاع) و اضافه کردن آن به سطح شکست نزولی به دست می آید. در صورت شکست به زیر خط حمایت، قیمت به اندازه ارتفاع مثلث کاهش می یابد.
مراقب شکست های جعلی باشید
با بررسی حجم معاملات می توان اطلاعات مفیدی در مورد جهت حرکت قیمت پس از خروج از مثلث صعودی به دست آورد. افزایش حجم معمولا نشانه قوی بودن روند و شتاب گرفتن آن در نظر گرفته می شود. برعکس، حجم معاملات ثابت و یکنواخت نشان می دهد که شکست صعودی یا نزولی ممکن است شتاب کافی نداشته باشد.
استفاده از سفارش حد ضرر در سمت مخالف روند، تکنیک دیگری است که معامله گران می توانند از آن برای کاهش ریسک در صورت شکست صعودی یا نزولی احتمالی استفاده کنند. به عبارت دیگر، اگر روند قبل از رسیدن به هدف الگوی مثلث صعودی معکوس شود، معامله گران می توانند با ضرر کمتری از موقعیت خود خارج شوند.