در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

روانشناسی معامله گری: چگونه می توان بدون دخالت احساسات معامله کرد

0 2,343

روانشناسی معامله گری به جنبه احساسی فرایند تصمیم گیری معامله گر اشاره دارد. همه معامله گران تا حدی محرک های احساسی دارند. ترس و طمع دو احساس اصلی هستند که بر تصمیمات معامله گران تاثیر زیادی می گذارند. این دو احساس می توانند منجر به تصمیم گیری های نامطلوب (مانند خرید یکباره دارایی یا فروش ناشی از ترس) شوند.

حتی اگر یک معامله گر بداند که چگونه تحلیل تکنیکال و فاندامنتال را در سطح بالایی انجام دهد، ذهن ضعیف یا مضطرب که به راحتی تحت تاثیر احساسات قرار می گیرد، می تواند برای پرتفوی آنها (به خصوص در یک بازار پر نوسان مانند ارز رمزنگاری) بسیار مضر باشد.
تحلیل تکنیکال چیست و چگونه کار می کند؟
تحلیل فاندامنتال چیست؟

روانشناسی معامله گری چیست؟

روانشناسی معامله گری به عوامل روانشناختی اشاره دارد که بر نحوه معاملات افراد در بازارهایی مانند ارزهای رمزنگاری یا سهام تاثیر می گذارند. روانشناسی معامله گری براساس این ایده است که احساسات می توانند تاثیر قابل توجهی بر فرایند تصمیم گیری یک معامله گر داشته باشند.

برای مثال، طمع می تواند یک معامله گر را به سمت تصمیم گیری ریسک بالا (مانند خرید یک ارز در اوج به دلیل افزایش سریع قیمت آن) سوق دهد. در مقابل، ترس می تواند منجر به خروج زودهنگام از موقعیت شود.

فومو یا ترس از دست دادن زمانی رخ می دهد که قیمت یک دارایی در یک بازه زمانی نسبتا کوتاه به طور قابل توجهی افزایش می یابد. فومو می تواند معامله گر را وادار کند تا تصمیمات معاملاتی را براساس احساسات و نه دلیل و منطق اتخاذ کند.
فومو(FOMO) چیست؟ چرا فرصت خرید بیت کوین از دست می رود؟

بدون شک، همه معامله گران تحت تاثیر احساسات قرار می گیرند. برای اکثر افراد، از دست دادن پول ناراحت کننده است، در حالی که کسب درآمد لذت بخش است.

دلیل اهمیت درک احساسات و طرز فکر هنگام معامله

ترس و طمع دو احساس اصلی و تاثیرگذار در معاملات هستند. ترس باعث می شود که معامله گر هیچ ریسکی را نپذیرد و احتمالا یک معامله سودآور را از دست بدهد. از طرف دیگر، طمع می تواند منجر به ریسک پذیری بیش از حد (مانند خرید یک دارایی در اوج فقط به دلیل افزایش سریع آن) برای به حداکثر رساندن سود شود.

معامله گران با تجربه بین ترس و طمع تعادل ایجاد می کنند. ترس از معامله گران در برابر ریسک های غیر ضروری محافظت می کند، اما طمع آنها را تحریک می کند تا از فرصت ها سود به دست آورند. با این حال، اتکای بیش از حد به هر یک از این دو  احساس، معمولا منجر به تصمیمات معاملاتی غیر منطقی می شود.

یادگیری معامله کردن با طرز فکر صحیح به اندازه انجام تحلیل فاندامنتال یا دانستن نحوه تفسیر نمودار مهم است. معامله گران با درک احساسات خود و کنترل آنها، می توانند تصمیمات آگاهانه بگیرند و زیان را به حداقل برسانند.

برخی فاکتورها که واکنش احساسی به همراه دارند

البته، صحبت در مورد تصمیم گیری بدون دخالت احساسات آسان تر از انجام آن است. معامله گران هر روز با چالش های مختلفی دست و پنجه نرم می کنند که می توانند واکنش های احساسی را به دنبال داشته باشند. در ادامه چند نمونه را بررسی خواهیم کرد.

انتظارات غیر واقعی: معامله یک طرح سریع ثروتمند شدن نیست. افرادی که با این ایده وارد معامله می شوند، ممکن است غافلگیر شوند یا با اتفاقات غیر منتظره ای مواجه شوند. مانند همه مهارت های دیگر، معامله گری نیز نیازمند سال ها تمرین و آموزش است.

شکست: حتی بهترین معامله گران نیز با شکست مواجه می شوند و روزهای ناامید کننده ای دارند. برای معامله گران جدید، شکست در معامله خیلی دشوار است و آنها برای جبران آن وارد موقعیت های متعددی می شوند و اغلب این منجر به شکست بیشتر می شود.

موفقیت در معامله: در حالی که داشتن معامله موفق و سودآور احساس خوبی دارد، اما جنبه منفی آن این است که معامله گران ممکن است احساس اعتماد بیش از حد یا شکست ناپذیری کنند و به این باور غلط برسند که آنها هرگز شکست نمی خورند. این می تواند منجر به تصمیمات معاملاتی پرریسک تر و در نهایت ضرر و زیان معامله گر شود.

احساسات بازار و رسانه های اجتماعی: معامله گران مبتدی به راحتی تحت تاثیر آنچه مردم در اینترنت و فضای مجازی می گویند قرار می گیرند. احساسات منفی در رسانه های اجتماعی می تواند منجر به ترس در بین معامله گران و در نهایت فشار فروش شود. پیروی کورکورانه معامله گر از توصیه یک شخص صاحب نفوذ یا اینفلوئنسر برای خرید یک توکن خاص نیز کار عاقلانه ای نیست؛ به خصوص اگر این شخص صاحب نفوذ توسط پروژه ارائه دهنده توکن حمایت مالی شود و برای تبلیغ آن پول دریافت کند.

چگونه از روانشناسی معامله گری برای تبدیل شدن به یک معامله گر بهتر استفاده کنیم

داشتن هدف بلندمدت

اهدافی را تعیین کنید که قابل دستیابی باشند. یک برنامه واقع بینانه از آنچه می خواهید به دست آورید، از معاملات مکرر یا احساساتی شدن بیش از حد به دلیل انتظارات غیر واقعی جلوگیری می کند. همچنین به حفظ تمرکز معامله گر بر روی اهداف بلند مدت به جای سود یا زیان کوتاه مدت کمک می کند.

استراحت کردن

معامله گر با استراحت های منظم می تواند دید و چشم انداز بهتری در مورد وضعیت و شرایط بازار داشته باشد. اگر معامله گری در یک سری معاملات موفق عمل کند، قبل از این که وارد معامله بیش از حد شود باید از بازار خارج شود. علاوه بر این، شب بیداری باعث خسته شدن معامله گر و در نتیجه تصمیم گیری های نامطلوب می شود. استراحت نه تنها برای سبد دارایی های معامله گر، بلکه برای سلامت جسمی و روحی وی نیز مفید است.

درس گرفتن از اشتباهات

همه معامله گران در هنگام معامله کردن اشتباه می کنند. به جای عصبانی شدن یا تلاش برای جبران ضرر و زیان با ورود سرمایه بیشتر، معامله گر باید به عقب برگردد و اشتباه خود را تجزیه و تحلیل کند. معامله گر باید استراتژی های جدید را براساس آنچه از اشتباهات قبلی خود یاد گرفته، به کار گیرد و دفعه بعد آمادگی بیشتری خواهد داشت.

تنظیم یک برنامه دقیق

معامله گر باید یک برنامه معاملاتی دقیق تنظیم کند و به آن پایبند باشد. این برنامه نحوه رویارویی معامله گر با موقعیت های مختلف را تشریح می کند و به کنترل واکنش های وی در مواقع استرس زا کمک می کند. برخی از این موراد عبارتند از: استفاده از سفارش های حد ضرر و حد سود، محدود کردن مقدار پولی که کاربر می تواند در یک روز به دست آورد یا از دست بدهد و یک استراتژی مدیریت ریسک.
مدیریت ریسک چیست؟ پنج استراتژی برای به حداقل رساندن ریسک پرتفوی

معامله گر با داشتن یک برنامه معاملاتی واضح دقیقا می داند برای انجام معامله باید چه کاری انجام دهد و از احساسات تاثیرگذار بر تصمیم گیری جلوگیری می کند. همچنین، مطمئن می شود که طبق برنامه حرکت می کند و از آن دور نمی شود.

آیا روانشناسی معامله گری در ارز رمزنگاری متفاوت است؟

روانشناسی معامله گری برای همه کلاس های دارایی (از جمله ارز رمزنگاری) صادق است. همه انسان ها تا حدی (به ویژه در بحث پول) شبیه به هم هستند. برای مثال، بیشتر افراد از به دست آوردن پول لذت می برند و بالعکس. علاوه بر این، معامله گران هر نوع دارایی پس از موفقیت های مکرر هیجانی می شوند.

البته، معامله گران ارزهای رمزنگاری با چند چالش ذهنی منحصر به فرد مواجه هستند که در بازارهای دیگر وجود ندارد. برخلاف بازارهای سهام که در آخر هفته تعطیل می شود، بازار ارز رمزنگاری 24 ساعت شبانه روز و هفت روز هفته باز است و تعطیلی ندارد. در نتیجه، معامله گران ارز رمزنگاری همیشه به ابزارهای معاملاتی، دارایی های خود و مهم تر از همه فرصت های خرید و فروش دسترسی دارند. برای معامله گرانی که براساس هیجان تصمیم گیری می کنند، این دسترسی می تواند پر هزینه باشد.

از طرف دیگر، بازار ارزهای رمزنگاری نوسانات زیادی دارد و به همین دلیل، معامله گران باید سریع تصمیم بگیرند و در عین حال نظم و انضباط را حفظ کنند. برای مثال، معامله گران حرفه ای فقط به این دلیل که همه در مورد یک دارایی در حال رشد صحبت می کنند، به سمت آن دارایی نمی روند. همچنین، فقط به خاطر این که یک روز بازار سبز بسته می شود، تمام سرمایه خود را وارد بازار نمی کنند.

حرف آخر

احساسات یکی از رایج ترین چالش ها در معاملات ارز رمزنگاری است. یادگیری کنترل احساسات با درک طرز فکر و محرک های عاطفی، مهارتی ارزشمند است که معامله گر را از معامله بیش از حد یا فشار فروش به خاطر ترس و از بین رفتن پرتفوی محافظت می کند.

برای تبدیل شدن به یک معامله گر خوب، شخص باید سال ها به طور پیوسته آموزش ببیند و تمرین کند. هیچ راه میانبری برای ثروتمند شدن از طریق معامله وجود ندارد. معامله گر باید استراتژی مناسب با وضعیت مالی خود را دنبال کند، به تمرین ادامه دهد و اجازه ندهد ترس یا طمع وی را وادار به تصمیم گیری عجولانه کند.

منبع binance

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.