در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

استفاده از ضریب نسبت طلایی و دنباله فیبوناچی در پیش بینی قیمت

0 1,975

قیمت بیت کوین از بالاترین سطح خود در حدود 65000 دلار بیش از 53 درصد کاهش یافته و در 19  مه به حدود سطح 30000 دلار رسیده است. در حالی که پیش بینی قیمت این ارز در شرایط فعلی بسیار دشوار است، برخی افراد از شاخص‌هایی مانند دنباله فیبوناچی، منحنی رشد لگاریتمی و ضریب نسبت طلایی و همچنین ابزارهایی نظیر مدل مشهور موجودی به جریان استفاده می‌کنند تا حرکت آینده این ارز را پیش بینی کنند.

پیش بینی قیمت با استفاده از عدد فی (ضریب نسبت طلایی)

به طور کلی، بیشتر افراد نمی‌توانند آینده را پیش بینی کنند، مخصوصا زمانی که صحبت از بیت کوین و ارز رمزنگاری و نوسانات معمول آنها می‌شود. علاوه بر این، اغلب اوقات افزایش‌ها و کاهش‌های قیمت غیر قابل پیش بینی هستند. البته، به غیر از معدود مواردی مانند اخبار خاص که به طور مستقیم بر قیمت تاثیر می‌گذارند. با این وجود، شاخص‌های تکنیکال، نمودار ها و مدل‌های زیادی وجود دارند که به برخی افراد کمک می‌کنند تا حرکت آینده قیمت را پیش بینی کنند.

 برای مثال، طرفداران تجزیه و تحلیل تکنیکال از چشم انداز نسبت طلایی و دنباله فیبوناچی استفاده می‌کنند تا آینده قیمت بیت کوین را پیش بینی کنند. در اصل، یک معامله گر ریاضیات را برای مواردی مانند قیمت بیت کوین و میانگین متحرک‌ها به کار می‌‍برد. نسبت طلایی همچنین ” عدد طلایی”، “میانگین طلایی”، “عدد فی”،” نسبت الهی” و” تناسب طلایی” نامیده می‌شود. اساسا در “علم کمیت” دو عدد وقتی به یک میانگین طلایی می‌رسند که نسبت آنها با مجموع آنها نسبت به مقدار بزرگ تر، یکسان باشد.

ضریب نسبت طلایی
ضریب نسبت طلایی برای بیت کوین

نسبت طلایی برابر با 1.618 است و نه تنها در ریاضیات، بلکه در معماری، هندسه و بسیاری از عناصر طبیعی استفاده می‌شود.  بعلاوه، یک نمونه کلاسیک از ریاضیات به نام دنباله فیبوناچی وجود دارد که دنباله ای از اعداد است. به غیر از دو عدد اول، اعداد بعدی از جمع دو عدد قبلی خود بدست می‌آیند و این دنباله با 0 و 1 شروع می‌شود. ضریب نسبت طلایی که در lookintobitcoin.com ارائه می‌شود، شرح مفصلی درباره نحوه کار این شاخص و پیش بینی قیمت بیت کوین می‌دهد.

این وب سایت در یادداشتی خاطرنشان کرد که منحنی پذیرش بیت کوین و چرخه‌های بازار برای درک نحوه حرکت قیمت در بازه‌های زمانی بلند مدت و میان مدت هستند. برای این کار، از مضربی از میانگین متحرک 350 روزه قیمت بیت کوین برای شناسایی منطقه‌های مقاومت احتمالی استفاده می‌شود.

Lookintobitcoin.com می‌افزاید:

مضرب‌ها مقادیر قیمت 350DMA هستند نه تعداد روزهای آن. مضرب‌ها به نسبت طلایی (1.6) و دنباله فیبوناچی (0،1،1،2،3،5،8،13،21، 34 و…) اشاره می‌کنند. این‌ها اعدام مهم ریاضی هستند. این مضرب‌های خاص  350DMA در طول زمان در تشخیص اوج‌های درون چرخه ای قیمت و همچنین اوج‌های عمده چرخه بازار نتیجه بخش بوده اند.

نسبت طلایی که برای پیش بینی قیمت بیت کوین به کار می‌رود، توسط فیلیپ سوئیفت مورد استناد قرار گرفت، وقتی که مقاله ای را در این زمینه در 17 ژوئن سال 2019 منتشر کرد. عنوان این مقاله ” ضریب نسبت طلایی: آشکار کردن ماهیت ارگانیک پذیرش بیت کوین با استفاده از ریاضی به یک معامله گر کمک می‌کند تا دید گسترده تری در مورد چرخه‌های چند ساله داشته باشد.

سوئیفت دو سال پیش در توییتی نوشت که این مقاله با اشاره به این که چگونه میانگین متحرک 350 روزه به عنوان محوری برای چرخه‌های اصلی بازار بیت کوین عمل کرده، شروع می‌شود. سوئیفت افزود:

دید کلی زمانی بدست می‌آید که این میانگین متحرک مهم در اعداد کلیدی ضرب شود: نسبت طلایی (1.618) و اعداد دنباله فیبوناچی (1،2،3،5،8،13،21). با این کار می‌توانیم تقریبا همه سقف‌های اصلی درون چرخه ای در تاریخ بیت کوین (خطوط رنگی در نمودار) و اوج‌های هر چرخه بازار را ( خطوط نقطه چین) مشخص کنیم. روند صعودی سال‌های 2015 تا 2017 نمونه بارزی از عملکرد مضرب‌های میانگین متحرک به عنوان سطح  اصلی مقاومت در سقف‌های میان چرخه ای است .

دنباله عددی بیت کوین مانند دنباله فیبوناچی و مارپیچ حلزونی

البته، همه تحلیلگران موافق استفاده از ضریب نسبت طلایی و دنباله فیبوناچی برای پیش بینی افزایش و کاهش قیمت بیت کوین نیستند. برای مثال، آلوارو فرناندز از پلتفرم بیمه آزاد Nsure Network اظهار داشت که از نظر تاریخی تایید شده است، اما چقدر می‌توان به آن اعتماد کرد؟ما همچنین ممکن است از اولین سقف عبور کنیم.  دیگر منتقدان معتقدند که استفاده از ضریب نسبت طلایی و دنباله فیبوناچی تفاوتی با استفاده از کارت‌های تاروت ندارد.

علی رغم شک و تردیدها، ضریب نسبت طلایی ایجاد شده توسط سوئیفت بسیار محبوب است و بسیاری از تحلیلگران از آن  در تحلیل‌های خود استفاده می‌کنند. نسبت طلایی از زمان یونانیان باستان مورد استفاده قرار گرفته و بسیاری معتقدند که این ابزار کاملا با جهان و طبیعت در ارتباط است. همانند ضریب نسبت طلایی، اختراع ساتوشی ناکاموتو از نظر طراحی یک فناوری مشهور و استاندارد است. نکته جالب توجه این که افزایش تاریخی قیمت بیت کوین از زمان اولین معاملاتش تاکنون دقیقا از الگوی عدد فی و دنباله فیبوناچی پیروی کرده است.

به گفته هارولد کریستوفر برگر، این دارایی پیشرو طبق ضریب نسبت طلایی یک روند رشد تابعی بلندمدت و طبیعی را دنبال کرده است. او مقاله ای  جامع منتشر کرد که در مورد منحنی‌های رشد لگاریتمی بحث می‌کند. این منحنی‌ها مانند ضریب نسبت طلایی می‌توانند به معامله گران بگویند که چه زمانی انتظار افزایش و کاهش قیمت در بازه‌های زمانی مشخص را داشته باشند. 

مشابه مارپیچ ناوتیلوس، قیمت بیت کوین اغلب با ضریب نسبت طلایی و دنباله فیبوناچی همبسته بوده است. مارپیچ ناوتیلوس اغلب با نسبت طلایی مقایسه می‌شود و با این نسبت همبسته است، اما تحقیقات متقابل نشان می‌دهند که این مارپیچ نمونه خوبی از مارپیچ لگاریتمی نسبت طلایی نیست که در طبیعت یافت می‌شود. براساس مطالعات انجام شده، مارپیچ ناوتیلوس دارای نسبت‌های فی است، اما از نسبت 4 به 3 پیروی می‌کند.

منبع news.bitcoin.com

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.