در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

استاندارد  ERC-7265 چیست و چه مشکلاتی را برطرف می کند

0 129

بازار ارز رمزنگاری و امور مالی غیرمتمرکز (دیفای) در سال های اخیر رشد چشمگیری داشته است. در نتیجه، میلیاردها دلار در پروتکل های دیفای قفل شده و این حجم بسیار بالای نقدینگی توجه مجرمان سایبری را (که از نقاط آسیب پذیر پروژه ها سوء استفاده می کنند) جلب می کند.
دیفای چیست؟ اهداف، مزایا و موارد استفاده آن چه هستند؟

پروتکل های دیفای هدف اصلی بسیاری از هک ها بوده و هستند که این منجر به زیان سنگین کاربران شده و خواهد شد. براساس گزارش شرکت Chainalysis، هکرها در سال 2022 حدود 3.8 میلیارد دلار از بازار ارز رمزنگاری سرقت کرده اند.

گروهی از توسعه دهندگان اتریوم در تلاش برای افزایش امنیت پروتکل های دیفای، استاندارد جدیدی به نام “ERC-7265” ایجاد و عرضه کرده اند که مکانیزم قطع کننده مدار را معرفی می کند. این ویژگی با توقف موقت خروجی توکن ها در زمان فراتر رفتن مقدار خروجی از حد تعیین شده، می تواند به کاهش خطرات سایبری و افزایش امنیت کمک کند.
اتریوم چیست؟ آموزش کامل اتریوم

استاندارد  ERC-7265 چیست

ERC-7265 یک پیشنهاد بهبود اتریوم است که استانداردی را برای مکانیزم قطع کننده مدار تعریف می کند. قطع کننده مدار یک مکانیزم کنترلی است که می تواند در صورت اضافه بار یا هر مشکل دیگر، به طور موقت یک سیستم یا فرایند را غیرفعال کند.

از قطع کننده مدار می توان برای توقف خروج یک توکن در طول یک حمله مخرب استفاده کرد و به کاهش ریسک ها و محافظت از پروتکل و کاربران آن کمک کرد. هنگامی که یک حد از پیش تعیین شده برای یک شاخص نقض شود، قطع کننده مدار خروجی توکن را تا رفع مشکل متوقف می کند. این می تواند به جلوگیری از ضررهای هنگفت در حمله وام فلش یا سایر حملات مخرب کمک کند.

استاندارد ERC-7265 برای توسعه دهندگانی که روی پروتکل های اتریوم کار می کند، این امکان را فراهم می کند تا مکانیزم قطع کننده مدار را متناسب با نیازهای یک پروتکل خاص طراحی کنند. آنها می توانند قطع کننده مدار را به گونه ای بسازند که در مقابله با حملات موثر باشد و همچنین به تجربه کاربر لطمه ای وارد نکند. 

برای مثال، توسعه دهندگان می توانند حد نصاب های مختلفی را برای انواع مختلف تراکنش ها تعیین کنند. برخی از تراکنش های خاص را می توان به عنوان ریسک بالاتر تعیین کرد و ممکن است نیاز به مکانیزم های کنترلی بالاتری داشته باشد که پیرامون آنها تعریف شده باشد. قطع کننده مدار نیز می تواند برای یک دوره خاص یا تا زمانی که شرایط خاصی برآورده شود، تنظیم شود.

ERC-7265

صرافی غیرمتمرکز یولر فایننس (Euler Finance) در مارس 2023 به دلیل یک آسیب پذیری در استخر نقدینگی هک شد. هکرها مقادیر زیادی ارز رمزنگاری وام گرفتند که از آن برای خرید تمام توکن های موجود در استخر Ether /USDC استفاده کردند. این منجر به کاهش قیمت ETH در این صرافی غیرمتمرکز شد و هکر توکن های خود را با سود فروخت.

در سناریوی بالا، یک قطع کننده مدار می توانست تراکنش خرید بزرگ در استخر ETH/USDC را جعلی تشخیص دهد و آن را متوقف کند. این کار باعث جلوگیری از سرقت حدود 195 میلیون دلار از این استخر می شد.

مزایا و معایب استاندارد ERC-7265 

معرفی استاندارد ERC-7265 گامی مثبت در جهت ارتقای امنیت پروتکل های دیفای است. مکانیزم قطع کننده مدار می تواند به محافظت از کاربران و کاهش احتمال ضررهای سنگین کمک کند.

همانطور که بخش دیفای به رشد خود ادامه می دهد، اتخاذ اقدامات امنیتی برای محافظت از کاربران و دارایی ها آنها اهمیت زیادی پیدا می کند. در ادامه به مزایا و معایب این استاندارد می پردازیم.

مزایای استاندارد  ERC-7265 

مکانیزم قطع کننده مدار در استاندارد ERC-7265 چندین مزیت دارد که عبارتند از:

افزایش امنیت

همانطور که در بالا توضیح داده شد، قطع کننده مدار با متوقف کردن تراکنش هایی که حدود تعیین شده را نقض می کنند، می تواند به کاهش خطرات و محافظت از کاربران در برابر حملات مخرب کمک کند.

کاهش خسارت های مالی

اگر یک حمله وام فلش علیه یک پروتکل دیفای انجام شود، قطع کننده مدار می تواند برای توقف تراکنش خروجی توکن فعال شود و مانع از سرقت دارایی های پروتکل توسط مهاجم شود.

اگر چنین نوآوری از سوی جامعه توسعه اتریوم بتواند به محافظت از سرمایه کاربر کمک کند، پروتکل های دیگر نیز می توانند از این ویژگی الگوبرداری کنند که منجر به جلوگیری از سرقت میلیاردها دلار خواهد شد.

انعطاف پذیری

توسعه دهندگان می توانند از مکانیزم قطع کننده مدار برای مطابقت با الزامات یک پروتکل خاص استفاده کنند. همانطور که در بالا توضیح داده شد، توسعه دهندگان می توانند حدود متفاوتی را برای انواع مختلف تراکنش ها تعیین کنند، یا می توانند خروج توکن ها را برای یک دوره خاص یا تا زمانی که شرایط خاصی برآورده شود، متوقف کنند.

افزایش پذیرش

اگر ابزارهای کنترل کننده دقیقی برای محافظت از وجوه کاربران ایجاد شوند، نهادهای سرمایه گذاری بزرگ بیشتری جذب بازار ارز رمزنگاری خواهند شد. این باعث افزایش پذیرش ارز رمزنگاری و افزایش اعتبار این بازار خواهد شد. علاوه بر این، این می تواند به پیشرفت های مشابه در تمام شبکه های اصلی لایه یک منجر شود.

معایب استاندارد ERC-7265

در حالی که استاندارد ERC-7265 مزایای زیادی دارد، برخی از مسائل باید قبل از پذیرش گسترده آن برطرف شوند. در ادامه به برخی از معایب این استاندارد اشاره شده است:

اجرا

مکانیزم قطع کننده مدار باید بدون نقص اجرا شود تا موثر باشد. اگر این مکانیزم آسیب پذیر باشد، می تواند به شبکه آسیب بیشتری وارد کند.

سازگاری

قطع کننده مدار باید با پروتکل های مختلف دیفای سازگار باشد تا قابل اجرا در همه شبکه ها باشد. این می‌تواند مشکلاتی به وجود آورد، زیرا در حال حاضر طیف گسترده‌ای از پروتکل‌های دیفای وجود دارد که کاربران از آنها استفاده می کنند.

پذیرش در جامعه

در حالی که این موضوع در مورد خود پیشنهاد نیست، این استاندارد در صورتی می‌تواند مزایایی را به همراه داشته باشد که جامعه به آن رای مثبت دهد.

آینده ERC-7265

مانند هر استاندارد پیشنهادی، تیم اصلی اتریوم باید استاندارد را قبل از پذیرفتن آن به صورت رسمی، ارزیابی و تایید کند.

در حالی که استانداردهای ERC در معرفی ویژگی‌ها یا عملکردهای خاص در شبکه اتریوم بسیار مهم هستند، EIPها بر ارائه تغییرات و بهبودها در خود پروتکل اتریوم تمرکز دارند.

بنابراین، تایید ERC-7265 تا حد زیادی تحت تاثیر پذیرفته شدن آن توسط جامعه اتریوم و تعهد توسعه دهندگان اصلی به ادغام این ارتقا در شبکه خواهد بود.

جامعه اتریوم از نزدیک تکامل این پیشنهاد را دنبال خواهد کرد، زیرا هنوز در مراحل اولیه قرار دارد. جامعه در بحث ها، ارزیابی ها و مناظره ها شرکت می کند تا قابلیت ها و مزایای احتمالی آن را مشخص کند.

ادغام این پیشنهاد در شبکه اتریوم، در صورتی که الزامات را برآورده کند و تاییدیه را کسب کند، ممکن است راه را برای پروتکل های دیفای ایمن تر و کارامدتر باز کند و ثبات کلی شبکه را افزایش دهد. آینده استاندارد ERC-7265 و تاثیر آن بر شبکه اتریوم نامشخص است، اما تا زمانی که جامعه در مورد آن تصمیم بگیرد، سرشار از فرصت خواهد بود.

منبع Cointelegraph

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.