در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

بررسی اجمالی کیف پول های ارز رمزنگاری در سال 2021

0 1,834

پس از جهش قیمت ارزهای رمزپایه بزرگ در پایان سال 2020، علاقه مندان به این ارزها با شوق بیشتری شروع به استخراج، فروش و خرید کردند. این بدان معناست که در حال حاضر، موضوع نگهداری و ذخیره ارزهای رمزنگاری بیش از هر زمان دیگری مطرح است. اما بر خلاف روندهای صعودی گذشته، این بار بسیاری از کاربران به فکر محافظت از دارایی های خود هستند.

صنعت بلاک چین در حال توسعه است و معامله گران باهوش تر شده اند. اما کلاهبرداران و سارقان نیز زرنگ تر شده اند. این امر از اخبار منتشر شده پیرامون سواستفاده ها  و سرقت وجوه نه تنها از کاربران عادی بلکه از صرافی های بزرگ، پروژه های مالی غیر متمرکز و حتی توکن های غیر قابل تعویض مشهود است.

کلاهبرداران از ابزارهای مختلفی (از هک حساب گرفته تا ایجاد بدافزار) استفاده می کنند. حتی پروژه های معروف نیز نمی توانند از این شیوه های کلاهبرداری جلوگیری کنند. برای مثال، اخیرا ترزور اپلیکیشن جعلی در گوگل پلی شناسایی کرد که برخی از کاربرانش را تحت تاثیر قرار داده بود. در پایان دسامبر سال 2020، بیش از 270000 مشتری کیف پول محبوب لجر پس از افشای اطلاعات شخصی آنها توسط یک هکر، با تهدید مواجه شدند.

همه این اتفاقات حاکی از آن هستند که علاقه مندان به ارز رمزنگاری باید هنگام انتخاب نحوه ذخیره دارایی های خود بسیار مراقب باشند.

رونق گرفتن خرید ارز رمزنگاری

در سال 2021، بیت کوین کاملا خود را به عنوان یک ابزار سرمایه گذاری پذیرفته شده و ذخیره با ارزش معرفی کرده و اکنون به طلا تشبیه شده است. این ارز با سرمایه گذاری صدها میلیون دلاری (گاهی اوقات میلیارد دلاری) از طرف نهادهای سرمایه گذاری، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است.

شاهد پذیرش روزافزون ارزهای رمزنگاری هستیم: اخیرا شرکت اسکوئر 170 میلیون دلار دیگر برای خرید بیت کوین اختصاص داد و M31 Capital با ثبت درخواستی در کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا در پی راه اندازی یک صندوق بیت کوین جدید است. علاوه بر این، صندوق امانی بیت کوین گری اسکیل اکنون بیش از 37 میلیارد دلار بیت کوین را مدیریت می کند، این نشان می دهد که نهادهای سرمایه گذاری به این ابزار اطمینان دارند. 

علاوه بر خرید ارزهای رمزنگاری، روش های جدیدی برای کسب درآمد در بازار (مانند پروتکل های مالی غیر متمرکز) ظهور کرده اند که خدمات مختلف مبتنی بر بلاک چین را ارائه می دهند. در واقع ، این یک روش بسیار خوب برای به دست آوردن درآمد ثابت در ارز رمزپایه با نرخ بهره نسبتاً بالا در سال است.

محبوبیت صرافی های غیر متمرکز

ظهور صرافی های غیر متمرکز روند مالکیت و تبدیل ارزهای رمزنگاری را بیش از پیش ساده کرده و این شیوه معاملاتی به سرعت در حال محبوب شدن است.

صرافی های غیرمتمرکز (مانند یونی سواپ) به کاربران این امکان را می دهند تا تراکنش ها را مستقیما بین کیف پول ها انجام دهند. این روش به این واقعیت اشاره دارد که کاربران باید بدانند چگونه ارزهای رمزنگاری را به درستی ذخیره و از طریق شخص ثالث معامله کنند.

البته، کاربران می توانند از خدمات صرافی های متمرکز نیز استفاده کنند. با این حال، ریسک های خاصی در مورد ذخیره سازی وجوه وجود دارند. ارزهای رمزنگاری در حساب های کاربران پلتفرم ها به طور خودکار تحت نظارت صرافی قرار می گیرند؛ به این معنی که کاربران کنترل کامل بر دارایی های خود را ندارند. بنابراین، بسیاری از مفسران ارز رمزنگاری توصیه می کنند که ارزهای رمزنگاری خود را در کیف پول های شخصی ذخیره کنید.

نمونه کیف پول های ارز رمزنگاری در سال 2021

هر کاربری باید قوانین ابتدایی امنیتی مربوط به کیف پول ها را به خاطر بسپارد. مهمترین مورد این است که کاربر باید رمز ورود خود را حفظ و در یک مکان یا دفتر ثبت کند. اگرچه این کار ساده به نظر می رسد، به خاطر داشته باشید که کاربران زیادی تاکنون به دلیل فراموشی رمز ورود خود، مبالغ هنگفتی را از دست داده اند.

بلاک چین ها گزینه بازیابی ارز رمزنگاری را ارائه نمی دهند و هیچ سرویس پشتیبانی برای تماس وجود ندارد. همچنین، فراموش کردن عبارت بازیابی 12 کلمه ای کیف پول یا نوشتن آن روی وسیله ای که به راحتی گم می شود، اشتباه محض است. موثرترین دستورالعمل برای محافظت از دارایی های ارز رمزنگاری، ذخیره رمزهای عبور و ایجاد گذرواژه برای کلید است.

در مورد کیف پول های آنلاین، این کار کمی راحت تر است و می توان مشکل از دست دادن رمز عبور را بر طرف کرد، چون کلیدها توسط شخص ثالث قابل اعتماد نگهداری می شود. صاحب کیف پول کلیدها را کنترل نمی کند، آنها فقط با نام کاربری و رمز ورود وارد سیستم می شوند. بنابراین در صورت فراموشی رمز عبور یا گم کردن آن، کاربر می تواند با بخش پشتیبانی تماس بگیرد و هویت خود را تایید و رمز عبور را  دوباره تنظیم کند. از منظر غیر متمرکز بودن، این گزینه خوبی نیست، چون کاربر کنترل کلیدهای خود را به شخص ثالث واگذار می کند.

تصمیم گیری درباره انتخاب کیف پول بر عهده کاربر است. بعلاوه، هر کاربری باید مسئول سرمایه خود باشد، چون هیچ کیف پول یا بلاک چینی مسئول فراموشی یا بی توجهی کاربر نیست.

کیف پول های سخت افزاری

کیف پول های سخت افزاری دستگاه هایی هستند که به طور خاص برای ذخیره ایمن کلیدهای خصوصی طراحی شده اند. آنها به دلیل این که به اینترنت متصل نمی شوند، امن تر از سایر کیف پول ها هستند. این خصوصیات احتمال دسترسی به اطلاعات کلیدهای خصوصی را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. به این معنی که امکان دسترسی از طریق اینترنت به اطلاعات وجود ندارد. برخی از محبوب ترین کیف پول های سخت افزاری عبارتند از: لجر نانو ایکس، ترزور و کیپ کی. این کیف پول ها معمولا به شکل فلش مموری های کوچک هستند و هزاران ارز رمزنگاری را پشتیبانی می کنند.

برای مثال، ترزور دو کیف پول به نام های ترزور وان (Trezor One) و ترزور مدل تی (Trezor Model T) به بازار ارائه کرده که  قیمت آنها به ترتیب 60 و 193 دلار است. کیف پول ترزور وان دو دکمه کنترل دارد و ترزور مدل تی که به تازگی وارد بازار شده دارای صفحه لمسی است.

این کیف پول ها با استفاده از یک کابل به کامپیوتر کاربر متصل می شوند. امنیت از طریق این دستگاه تضمین می شود، چون کلید را به صورت آفلاین ذخیره می کند. اگر کامپیوتر کاربر ویروسی باشد، به کیف پول وی دسترسی نخواهد داشت.  برای جلوگیری از ضرر و زیان و کلاهبرداری، کاربران باید  این کیف پول ها را فقط از طریق وب سایت های رسمی خریداری کنند و از بسته بندی دستگاه مطابق با توضیحات ارائه شده توسط تولید کننده، مطمئن شوند.

روند اتصال کیف پول کاملا ساده است: کاربران باید به وب سایت رسمی مراجعه کنند، برنامه ای را بارگیری کرده و کیف پول جدیدی را راه اندازی کنند. آنها باید یک عبارت 24 کلمه ای را یادداشت و ذخیره کنند و سپس یک رمز عبور ایجاد و تایید کنند.

کیف پول های نرم افزاری

کیف پول های نرم افزاری محبوب ترین هستند، چون می توان آنها را دانلود و روی دستگاه نصب کرد. کاربران باید از همان دستگاهی که کیف پول را روی آن نصب کرده اند وارد کیف پول خود شوند. کاربر در هنگام استفاده از کیف پول دیجیتالی کنترل کامل بر دارایی های خود را دارد. چون کلیدهای خصوصی منحصرا در دستگاه او ذخیره می شوند، بدون این که اشخاص ثالث به این اطلاعات دسترسی داشته باشند.

کیف پول های اکسدوس، جکس  و  اج (Edge) از محبوب ترین کیف پول های نرم افزاری هستند. این کیف پول ها رایگان و چند ارزی بوده و ارزهای رمزنگاری زیادی را پشتیبانی می کنند. آنها علاوه بر نسخه دسک تاپ، دارای نسخه موبایل نیز هستند. بسیاری از کیف پول ها رابط های “ShapeShift ” و “Changelly” را به منوی خود اضافه کرده اند و کاربران می توانند از طریق این رابط ها مستقیما تبدیل ارز را در داخل کیف پول انجام دهند.

کیف پول های وب

کیف پول های وب با فضای ذخیره سازی ابری کار می کنند و کاربران می توانند از هر دستگاهی به آنها دسترسی داشته باشند. چنین کیف پول هایی فقط اپلیکیشن موبایل دارند یا از طریق وب سایت ها می توان به آنها دسترسی داشت که بسیار راحت است. برای مثال، ماتبیا (Matbea)، کوین بیس و بیتگو هم کیف پول و هم صرافی هستند. ماتبیا فقط از هفت ارز رمزنگاری پشتیبانی می کند.

بسیاری از این سرویس ها از احراز هویت دو عاملی استفاده می کنند: کد و یک رمز عبور جداگانه ای که از طریق پیام کوتاه یا ایمیل ارسال می شود. حتی اگر ویروسی در کامپیوتر کاربر وجود داشته باشد، به هیچ وجه قادر به خواندن کد از طریق موبایل آنها نیست و نمی تواند به کیف پول آنها دسترسی داشته باشد. اگر موبایل ویروسی باشد، نمی تواند رمز عبور یا کد ایمیل را بخواند. از فایل ها به طور منظم نسخه پشتیبان تهیه می شود، بنابراین، حتی در صورت خرابی هارد دیسک، ارزهای کاربر بلافاصله بازیابی می شوند.

کیف پول های کاغذی

کیف پول های کاغذی کاملا قابل اعتماد هستند. اما به خاطر این که کلیدهای عمومی و خصوصی آنها روی کاغذ چاپ می شوند، زیاد مورد استفاده قرار نمی گیرند. به نظر می رسد که این کیف پول ها جالب ترین روش برای ذخیره ارزهای رمزنگاری هستند. در حقیقت، کیف پول های کاغذی فقط یک ورق کاغذ با کد QR چاپ شده است که یک آدرس رمزگذاری شده برای ذخیر ارزهای رمزنگاری دارد. برای انجام تراکنش های ارز رمزنگاری، ابتدا باید کدهای QR  را اسکن کرد.

این روش ذخیره سازی بسیار ایمن است، زیرا کلاهبرداران و هکرها نمی توانند به آنها دسترسی داشته باشند. کیف پول های سخت افزاری و کاغذی را اغلب “کیف پول سرد” می نامند، زیرا آنها به اینترنت متصل نیستند و از خارج کسی نمی تواند آنها را هک کند.

برای ایجاد کیف پول کاغذی، کاربران به نرم افزار خاصی مانند “Bitaddress.org” نیاز دارند که دارای یک کد متن باز است. این سرویس با استفاده از اعداد تولید شده تصادفی در مرورگر کاربر، کیف پول سرد را ایجاد می کند. کلیدها نزد کاربر باقی می مانند و در سرورهای “Bitaddress.org” ذخیره نمی شوند.

WalletGenerator نیز مانند نرم افزار Bitaddress.org کار می کند، با این تفاوت که کاربران برای بالا بردن سطح تصادفی تولید کلید، باید موس را حرکت دهند. توسعه دهندگان همچنین توصیه می کنند پس از دانلود فایل ها از گیت هاب، اینترنت را قطع کنند و تولید کننده کلید را از یک فایل HTML  محلی اجرا کنند.

کیف پول های هیبریدی

کیف پول هایی وجود دارند که چندین روش را که در بالا ذکر شدند، با هم ترکیب می کنند. برای مثال، کیف پول کاسا (Casa) که در اواسط سال 2020 ایجاد شده، عملکرد هایی از کیف پول نرم افزاری و کیف پول موبایل را ترکیب می کند. هدف اصلی توسعه دهندگان این کیف پول ها امنیت بیشتر است.

کاربر در هنگام ایجاد این کیف پول، نیازی به وارد کردن و ذخیره عبارت بازیابی یا اطلاعات شخصی ندارد و فقط ایمیل و نام خود را وارد می کند. علاوه بر این، کیف پول هیبریدی مکان شخص یا داده های منتقل شده را ردیابی نمی کند و عاری از هرگونه ابزارهای تحلیلی شخص ثالث است. از کاربر خواسته می شود تا یک کلید ایجاد کند که در دستگاه ذخیره می شود و نسخه های پشتیبان بین حافظه خود کاسا و فضای ذخیره سازی ابری گوگل یا اپل تقسیم می شوند. کاربر فقط به کلید دسترسی خواهد داشت که به احراز هویت دو عاملی نیاز دارد. 

کیف پول ساول (Savl) یکی دیگر از کیف پول های هیبریدی است. این یک کیف پول موبایل بوده و برای سیستم عامل های اندروید و آی او اس در دسترس است و یک پلتفرم نظیر به نظیر، کیف پول ارز رمزنگاری، پیام رسان و سرویس پرداخت ارز رمزنگاری دارد. این کیف پول از سال 2020 وارد بازار شده و همانند کاسا، توسعه دهندگان آن ادعا می کنند که توجه ویژه ای به امنیت و حریم خصوصی داشته اند.

هنگام ثبت نام کاربر، این برنامه یک رشته 12 کلمه ای منحصر به فرد ایجاد می کند که در دستگاه کاربر ذخیره می شود. هیچ کس به جز کاربر(حتی توسعه دهندگان) به آن دسترسی ندارند. دسترسی به برنامه توسط یک پین کد شش رقمی امکان پذیر است که توسط کاربر تنظیم می شود.

آیا کیف پول ها کاملا ایمن هستند؟

همه کیف پول های ارز رمزنگاری به روش خود ایمن هستند، اگر کاربر آنها را با دقت و براساس نیاز خود انتخاب کند. انتخاب کیف پول به شخص و نیازهایش بستگی دارد. اما نکته مهم در اینجا امنیت و قابلیت ذخیره کلید های خصوصی یا عبارت بازیابی است.

اگر کاربری می خواهد مقدار زیادی ارز رمزنگاری را ذخیره کند، بهترین گزینه برای او کیف پول سخت افزاری است. کسانی که به طور مداوم در صرافی ها معامله می کنند، می توانند وجوه خود را در کیف پول های ایجاد شده در این صرافی ها ذخیره کنند تا  معاملات خود را سریع تر انجام دهند و مجبور به پرداخت کارمزد انتقال نشوند. با این حال، اگر صرافی هک شود و صندوق بیمه ای در کار نباشد، ممکن است ارزهای کاربر از بین بروند. برای استفاده روزانه، مناسب ترین گزینه کیف پول وب است. محبوبیت این نوع کیف پول به دلیل قابلیت فروش سریع و آسان ارزهای رمزنگاری مختلف و انتقال مستقیم به صرافی است.

به طور کلی، ارزهای رمزنگاری با فرض غیر متمرکز بودن ایجاد شده اند، به این معنی که هر کاربر به جای یک نهاد متمرکز، وجوه خود را کنترل می کند. از این رو، کاربر صرف نظر از اینکه چه روشی برای ذخیره ارز رمزنگاری انتخاب می کند ، باید مسئولیت وجوه خود را بر عهده بگیرد.

منبع Cointelegraph

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.