اوضاع برای ارزهای رمزنگاری در کشور چین بدتر میشود. ممنوعیت معاملات ارزهای رمزنگاری در روز جمعه در این کشور جدیترین نوع آن در مقایسه با ممنوعیتهای قبلی مربوط به این بازار بود.
بانک مرکزی چین با اتخاذ اقدامات سختگیرانهتر در زمینه معاملات ارزهای رمزنگاری برای اولین بار، تراکنشهای مرتبط با این ارزها، از جمله خدمات ارائه شده توسط صرافیهای ارز دیجیتال خارجی، را غیرقانونی اعلام کرد.
اعلامیه روز 24 سپتامبر، بانکها و سایر موسسات مالی چین را از ارائه خدمات ارز رمزنگاری، از جمله پرداختهای ارز فیات به ارز رمزنگاری یا یک ارز رمزنگاری به ارز رمزنگاری دیگر، منع میکند. هر کسی که به تسهیل فرایند معاملات ارزهای رمزنگاری کمک کند، تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت. این قانون همچنین شامل افرادی میشود که در کشور چین اقامت دارند، اما برای صرافیهای ارز رمزنگاری خارجی که به چین خدمات ارائه میدهند، کار میکنند.
افرادی که در زمینه پشتیبانی فنی، بازاریابی و پرداخت و تسویه مرتبط با ارزهای رمزنگاری فعالیت میکنند نیز به دلیل مشارکت آگاهانه در معاملات این بازر تحت بازجویی قرار خواهند گرفت.
سازمانهای زیادی در صدور این ممنوعیت دخیل بودند
10 سازمان چینی ، از جمله بانک مرکزی این کشور، اعلامیه روز جمعه را امضا و صادر کردند که این نشانه بارز جدی بودن این ممنوعیت است. موارد قبلی توسط هفت سازمان امضا شده بودند.
بیل بیشاپ، نویسنده خبرنامه Sinocism، گفت:
واضح است که این ممنوعیت از جانب چندین سازمان صورت گرفته است.
اداره فضای مجازی (CAC)، دادگاه عالی (SPC)، دادستانی کل (SPP) و شورای امنیت ملی چین (PSB) در امضای ممنوعیت اخیر ارزهای رمزنگاری در این کشور نقش داشتهاند. بیشاپ به کوین دسک گفت که مشارکت نهادهای مجری قانون و نه نهادهای مدنی، بدان معناست که اکنون ” جنبه جرم مالی” به معاملات ارز رمزنگاری در چین اضافه شده است.
به طور کلی، SPC، SPP و PSB سه سازمان اصلی در سیستم قضایی کشور چین هستند. این نشان میدهد که این بار چین در تصمیم خود کاملا جدی و مصمم است.
راشل لین، بنیانگذار و مدیر عامل پلتفرم مشتقات SynFutures مستقر در آسیا، گفت:
توجه به صادرکنندگان این اعلامیه مهم است. مشارکت نهادهای مجری قانون ماهیت ممنوعیت فعلی را جدیتر میکند.
طبق گزارش سرویس حقوقی آنلاین Practical Law، اداره فضای مجازی چین(CAC) که در ممنوعیت عرضه اولیه سکه (ICO) در این کشور مشارکت داشت، اکنون وظایف مهمی در زمینه “هدایت، هماهنگی و نظارت بر محتوای آنلاین و مدیریت تایید اداری مشاغل مربوط به گزارشهای خبری آنلاین بر عهده دارد.
بیشاپ افزود:
CAC هر سایت یا سرویسی را که برای پلتفرمهای ارز رمزنگاری خارج از چین تبلیغ کند یا فرایند دسترسی به آنها را تسهیل کند، تحت پیگرد قرار خواهد داد.
دیدگاه جدید درباره معاملات ارز رمزنگاری
برخی از ناظران بازار میگویند که در جدیدترین ممنوعیت ارزهای رمزنگاری در چین، چیز تازهای وجود ندارد. چین از سال 2013 که موسسات مالی را از ارائه خدمات مربوط به بیتکوین منع کرده، به ممنوعیتهای بیشتر در بازار ارز رمزنگاری ادامه داده است. با این حال، در اعلامیههای قبلی تصدیق شده که بیتکوین میتواند مانند یک کالا به صورت آنلاین معامله و مبادله شود.
اما ممنوعیت اخیر به وضوح نشان میدهد که فعالیت معاملات ارز رمزنگاری شامل “ریسکهای حقوقی” است و هر شخص حقوقی، حقیقی یا شرکت ثبت نشدهای که در ارزهای مجازی و مشتقات مربوطه سرمایهگذاری کند، ” نظم عمومی و آداب و رسوم خوب ” را نقض میکند.
براساس اعلامیه روز جمعه، قوانین حقوق مدنی مرتبط با معاملات ارزهای رمزنگاری معتبر نیستند و طرفین معامله باید مسئول هرگونه ضرر ناشی از فعالیت های ارز رمزنگاری خود باشند.
یک شرکت سرمایهگذاری خطر پذیر (VC) مستقر در چین که به دلیل حساسیت موضوع، خواست نامش فاش نشود در یادداشتی نوشت:
در اصل ما این قانون را این طور بیان میکنیم” با مسئولیت خود ارز رمزنگاری را نگهداری و معامله کنید”. اگر اتفاقی رخ دهد، راهی برای جبران خسارت وجود ندارد. این که “نظم عمومی و آداب و رسوم خوب” چگونه تعریف میشود، در آینده مورد توجه قرار خواهد گرفت، زیرا اعلامیه فعلی کاملا مبهم است.
ممنوعیت جدید شامل 9 قانون و دستور از جمله قوانین مربوط به جلوگیری از سرمایهگذاری غیرقانونی و مقررات مربوط به معاملات قراردادهای آتی است. به گفته بیشاپ، این قطعا بسیار گستردهتر و فراتر از ممنوعیت صنعت استخراج است. به راحتی میتوان این گونه تفسیر کرد که طبق فهرست ذکر شده در این اعلامیه، کلیه عملیات مربوط به ارزهای رمزنگاری غیرقانونی است.
مغایرت در تاریخ انتشار اعلامیهها
برخی از ناظران بازار به تاریخ این دو اعلامیه (یکی در مورد معاملات ارز رمزنگاری و دیگری در مورد استخراج) اشاره کردند و گفتند که آنها مدتها قبل از انتشار در روز جمعه نوشته شدهاند.
تاریخ ممنوعیت معاملات ارز رمزنگاری توسط بانک مرکزی چین 15 سپتامبر بود. در حالی که ممنوعیت استخراج ارزهای رمزنگاری توسط کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی چین (NDRC) در تاریخ 3 سپتامبر اعلام شد. اشخاص مطلع در چین گفتند که این فاصله به دلیل هماهنگی در تهیه پیش نویس اسناد تعجبآور نیست.
کالین وو، از تاثیرگذاران بازار ارز رمزنگاری مستقر در چین، میگوید:
تعداد کمی در چین تاریخها را زیر سوال بردهاند، زیرا همه به سیاستهایی که روزها قبل منتشر میشوند اما بعدا عمومی میشوند، عادت کردهاند.
چشمانداز بازار ارز رمزنگاری
با وجود جدی بودن طرح ممنوعیت فعلی، نظر برخی افراد در مورد آینده بازار ارز رمزنگاری همچنان مثبت است. جاستین سان (بنیانگذار بلاک چین ترون) خاطرنشان کرد که جدیدترین ممنوعیت در چین، آزادی شهروندان در مالکیت و مبادله ارزهای رمزنگاری را نفی نمیکند؛ به این معنی که هیچگونه ممنوعیت مشخصی برای تملک ارزهای رمزنگاری وجود ندارد. این با ممنوعیت سال 2013 مطابقت دارد که براساس آن معاملات بیتکوین مشابه معاملات کالا بود.
وی از طریق پیامهای صوتی ویچت به کویندسک گفت:
در مورد آن زیاد بدبین نباشید. به نظر من بزرگترین احتمال در آینده این است که هنگامی که کشورهای بزرگ اروپایی، آمریکای شمالی و همچنین ژاپن و کره جنوبی سیاستهای نظارتی شفافتری در زمینه ارزهای رمزنگاری ارائه کنند، چین به تدریج قوانین و مقررات مربوط به این بازار را نیز وضع خواهد کرد.
صرافی هووبی (از صرافی های محبوب ارز رمزنگاری در چین) از اظهار نظر در مورد این ممنوعیت خودداری کرد. در حالی که صرافی اوککس گفت که ” هنوز در حال بررسی آن است”.
توقف خدمات بزرگترین استخر استخراج اتریوم در چین
استخر اسپارک پول (Spark Pool)، بزرگترین استخر استخراج اتریوم که 25 درصد از کل نرخ هش شبکه را تشکیل میدهد، اعلام کرد که دیگر خدماتی برای استخراج کنندگان ساکن در کشور چین ارائه نمیکند.
این استخر لزوم رعایت جدیدترین سیاستهای نظارتی را دلیل توقف خدمات آن در چین ذکر کرده است. جزئیات بیشتر در مورد برنامه تعطیلی آن در آینده منتشر خواهد شد.
استخر اسپارک پول گفت که به طور فعال با سازمانهای مربوطه در زمینه اقدامات نظارتی همکاری خواهد کرد.
سقوط قیمت بیتکوین تا سطح 40600 دلار
بعد از اعلام ممنوعیت معاملات ارزهای رمزنگاری در چین، قیمت بیتکوین با 4000 دلار کاهش تا سطح 40600 دلار سقوط کرد و بازار مشتقات آن از خنثی به نزولی تغییر جهت داد. در زمان انتشار این مطلب بیتکوین به سطحهای بالاتر افزایش یافته بود و در حدود سطح 42500 دلار معامله میشد.
