در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

نوسانات اخیر بیت کوین و عوامل دخیل در آن؛ ماسک پشتیبان ارزهای رمزنگاری

0 1,405

روز چهارشنبه هفته قبل، پس از هشدار انجمن بانکداری چین به بانک‌های عضو در مورد ریسک‌های مرتبط با ارزهای رمزنگاری، قیمت بیت کوین تقریبا 30 درصد کاهش یافت. همان روز بعدازظهر این کاهش به زیر 10 درصد رسید. اما این ارز برتر بازار طی 24 ساعت حدود 70 میلیارد دلار از ارزش بازار خود را از دست داد.

طبق گزارش کوین دسک، بیت کوین در 13 آوریل به رکورد 64800 دلار رسید، اما از آن زمان تاکنون حدود 30 درصد کاهش قیمت داشته است. هشدار چین آخرین خبر مخالف با ارز رمزنگاری بود. قبل از این خبر، تصمیم تسلا مبنی بر عدم پذیرش ارز رمزنگاری به عنوان روش پرداخت برای اتومبیل‌های خود و همچنین زمزمه وضع قوانین سختگیرانه تر برای ارز رمزنگاری در واشنگتن، بیت کوین را تحت فشار گذاشتند. با این حال، قیمت هنوز در سال 2021 حدود 31 درصد و نسبت به سال گذشته تقریبا 300 درصد افزایش یافته است.

اعلام پشتیبانی از ارزهای رمزنگاری توسط ماسک بعد از فروپاشی بازار

بعد از کاهش شدید قیمت در بازار ارزهای رمزنگاری، ایلان ماسک صبح امروز در توییتی حمایت خود را از ارزهای رمزپایه اعلام کرد. 

مدیرعامل تسلا هفته گذشته در مورد پذیرش پرداخت بیت کوین تغییر عقیده داد و به همین دلیل او عامل اصلی فشار فروش و کاهش شدید قیمت‌ها در بازار ارز رمزنگاری است. یک کاربر توییتر از ماسک پرسید که چه نظری در مورد افراد عصبانی این بازار دارد؟ او در پاسخ گفت که چالش اصلی ارزهای رمزنگاری حرکت کوتاه مدت قیمت نیست، بلکه جدال مداوم با ارزهای فیات است:

نبرد واقعی بین ارزهای فیات و رمزنگاری است. به هر حال، من ارزهای رمزنگاری را ترجیح می‌دهم.

از زمان سقوط بازار، توییت‌های ماسک درباره ارزهای رمزپایه بیشتر مورد توجه قرار گرفته اند. این روند نزولی باعث کاهش قیمت 50 درصدی ارزهای برتر بازار و همچنین ترس از پایان یافتن روند صعودی شد. 

ماسک که با توییت‌های خود تاثیر زیادی بر قیمت دوج کوین گذاشت، اخیرا  لحن متفاوتی در مورد پشتیبانی از ارزهای رمزنگاری داشته و تاکید کرده که این ارزها باید از روش‌هایی استفاده کنند که سازگارتر با محیط زیست باشند. او در توییتر نوشت:

به صراحت می‌گویم که من کاملا به ارز رمزنگاری اعتقاد دارم، اما آنها نباید باعث افزایش مصرف چشمگیر سوخت‌های فسیلی، مخصوصا ذغال سنگ، شوند.

رسانه‌های امور مالی به دقت نظرات و مواضع متغیر وی را بررسی می‌کنند، به طوری که نظرسنجی اخیر نشان می‌دهد که نیمی از شهروندان استرالیا معتقدند که ماسک همان ساتوشی ناکاموتو (خالق بیت کوین) است.

به نظر می‌رسد که جامعه ارز رمزنگاری مخالف ایلان ماسک است، چون این جامعه درخواستی را تنظیم کرده که طی آن از ماسک و شرکت تسلا خواسته شده که دارایی‌های بیت کوین خود را بفروشند.

بیت کوین چگونه کار می‌کند؟

بیت کوین یک ارز رمزنگاری است که به بانک یا دولت متصل نیست و به کاربران این امکان را می‌دهد تا ارزهای خود را به صورت ناشناس خرج کنند. استخراج کنندگان با استفاده از قدرت محاسباتی خود تراکنش ها را تایید کرده و در نتیجه بیت کوین را تولید می‌کنند. آنها در ازای این کار بیت کوین پاداش می‌گیرند.

این ارزها را همچنین می‌توان در صرافی های ارز رمزنگاری با دلار آمریکا و برخی ارزهای فیات خرید و فروش کرد. برخی از مشاغل بیت کوین را به عنوان پرداخت می‌پذیرند و تعدادی از نهادهای سرمایه گذاری به مشتریان خود اجازه می‌دهند تا این ارز را در پرتفوی خود نگهداری کنند. اما پذیرش کلی آن هنوز محدود است.

بیت کوین اساسا رشته کدهای کامپیوتری است که در هر بار انتقال از یک مالک به مالک دیگر، به صورت دیجیتالی امضا می‌شوند. تراکنش‌ها را می‌توان به صورت ناشناس انجام داد و همین باعث محبوبیت این ارز در بین آزادیخواهان و همچنین علاقه مندان به فناوری، دارندگان بلند مدت و مجرمان شده است.

بیت کوین را باید در یک کیف پول دیجیتال یا به صورت آنلاین در یک صرافی ارز رمزنگاری مانند کوین بیس یا آفلاین بر روی هارد دیسک با استفاده از نرم افزارهای تخصصی ذخیره کرد. براساس داده‌های کوین بیس، حدود 18.7 میلیون بیت کوین در گردش است و کل عرضه آن فقط 21 میلیون خواهد بود. دلیل این امر مشخص نیست و این که همه این بیت کوین‌ها در کجا هستند، در حد حدس و گمان‌های شخصی است.

چه اتفاقی برای قیمت رخ داده است؟

روز چهارشنبه، وب سایت انجمن بانکداری چین بیانیه ای منتشر کرد مبنی بر این که موسسات مالی باید کاملا از ارائه خدمات  ارزهای رمزنگاری به مشتریان خود خودداری کنند، چون آنها نوسانات شدیدی دارند. تقریبا پس از انتشار این بیانیه، قیمت تمام ارزهای رمزنگاری به شدت کاهش یافت.

قیمت بیت کوین در همان روز بیش از 7 درصد کاهش یافت و به حدود سطح 40310 دلار رسید. بیشتر ارزهای رمزپایه بین 7 تا 22 درصد از ارزش خود را از دست دادند و سهام کوین بیس 4.5 درصد افت کرد.

تغییر هزار دلاری قیمت بیت کوین در یک بازه زمانی کوتاه مدت غیر عادی نیست، اگرچه نوسان 20000 دلاری در یک روز بسیار شدید است. در آخرین روز معاملاتی سال 2020، قیمت این ارز برتر بازار در حدود سطح 30000 دلار بسته شد و در اواسط آوریل 2021 قیمت آن به حدود سطح 65000 دلار افزایش یافت.

آیا ایلان ماسک در نوسانات قیمت نقش دارد؟

در جواب باید گفت بله و البته او نقش زیادی در این نوسانات دارد. ماسک در ماه فوریه اعلام کرد که شرکت خودروسازی تسلا 1.5 میلیارد دلار در بیت کوین سرمایه گذاری کرده است. در ماه مارس، تسلا شروع به پذیرش این ارز به عنوان پرداخت کرد. این اقدامات منجر به افزایش قیمت بیت کوین شدند. ایلان ماسک همچنین تبلیغات زیادی درباره دوج کوین کرد و قیمت این ارز جهش بسیار چشمگیری داشت.

با این حال، ماسک فقط در مدت کوتاهی تغییر عقیده داد و هفته گذشته گفت که تسلا به دلیل آسیب زیست محیطی ناشی از استخراج بیت کوین، دیگر این ارز را برای پرداخت نمی‌پذیرد. این اعلامیه باعث شد تا قیمت این ارز بزرگ بازار به زیر سطح 50000 دلار کاهش یابد و به همراه آن بیشتر ارزهای بازار شاهد کاهش شدید قیمت بودند.

تعدادی از طرفداران بیت کوین بلافاصله به این استدلال ماسک واکنش نشان دادند. مارک کوبان گفت آسیبی که استخراج طلا به محیط زیست وارد می‌کند به مراتب بیشتر از استخراج بیت کوین است.

تحقیقی که توسط دانشگاه فنی مونیخ و موسسه فناوری ماساچوست در سال 2019 انجام شد، نشان داد که شبکه بیت کوین به اندازه یک شهر بزرگ در اروپا یا کل یک کشور در حال توسعه مانند سریلانکا، دی اکسید کربن منتشر می‌کند. اما تحقیق انجام شده توسط دانشگاه کمبریج در سال گذشته برآورد کرد که به طور متوسط، 39 درصد برق مصرفی برای استخراج ارزهای مبتنی بر اثبات کار از انرژی‌های تجدیدپذیر (در درجه اول انرژی برق آبی) تامین می‌شود.

در بین سرمایه گذاران بیت کوین نگرانی‌هایی وجود داشت مبنی بر اینکه تسلا برخی یا کل دارایی‌های بیت کوین خود را به فروش می‌رساند ، اما ماسک در توییتی نوشت که تسلا به سرمایه گذاری خود پایبند است و قصد فروش ندارد.

برخی از شرکت‌ها از بیت کوین استفاده می‌کنند؟

شرکت پرداخت دیجیتال اسکوئر و مدیرعامل آن جک دورسی (همچنین مدیرعامل توییتر)، از طرفداران بزرگ بیت کوین بوده اند.

Overstock.com نیز بیت کوین را می‌پذیرد و بانک نیویورک ملون (قدیمی ترین بانک در آمریکا) در ماه فوریه اعلام کرد که خدمات ارز رمزنگاری را به مشتریان خود ارائه می‌دهد.  مسترکارت نیز گفت که پشتیبانی از ” ارزهای رمزنگاری” را در شبکه خود آغاز می‌کند.

طبق داده‌های وب سایت ” blockchain.info”، بیت کوین به اندازه کافی محبوب شده که به طور متوسط روزانه بیش از 300000 تراکنش دارد. البته، محبوبیت آن در مقایسه با کارت‌های نقدی و اعتباری هنوز هم پایین است.

آیا در مورد بیت کوین تردید وجود دارد؟

جواب این سوال مثبت است و تردید خیلی زیادی درباره آن وجود دارد. پیگیری قیمت بیت کوین ساده تر از تلاش برای درک کردن ارزش آن است. به همین دلیل بسیاری از نهادهای سرمایه گذاری، کارشناسان و معامله گران در مورد این ارز برتر و به طور کلی ارزهای رمزنگاری تردید دارند.

ارزهای دیجیتال ایجاد شدند تا جایگزینی برای پول باشند، اما تاکنون چنین اتفاقی رخ نداده است. جروم پاول (رییس فدرال رزرو آمریکا) گفت که بانک مرکزی ترجیح می‌دهد ارزهای رمزنگاری را ” دارایی‌های رمزنگاری” بنامد، چون ذخیره با ارزش نیستند و هیچ پشتوانه ای ندارند.

در حالی که برخی از بانک‌ها و موسسات خدمات مالی ارزهای رمزنگاری را پذیرفته اند، برخی دیگر از این بازار دوری می‌کنند.

آیا فشار فروش می‌تواند منجر به ضرر و زیان زیاد شود؟

نهادهای قانونگذار خیلی نگران سقوط احتمالی ارزهای دیجیتال نیستند. طبق داده‌های وب سایت “coinmarketcap.com”، حتی با وجود فشار فروش اخیر، ارزش کل بارز ارزهای رمزنگاری در حدود  1.5 تریلیون دلار است. اما این مقدار در مقایسه با ارزش بازار سهام (46.9 تریلیون دلار)، بازار املاک و مستغلات مسکونی (حدود 41.3 تریلیون دلار) و بازار خزانه داری (تقریبا 21 تریلیون دلار) بسیار ناچیز است.

بانک مرکزی اروپا در روز چهارشنبه گفت که در حال حاضر ریسک ارزهای رمزنگاری تاثیر کمی  بر ثبات سیستم مالی دارد.  در بیشتر موارد، دلیلش این است که آنها هنوز به طور گسترده برای پرداخت استفاده نمی‌شوند و موسسات تحت حوزه آن هنوز خیلی کم در معرض ابزارهای مرتبط با ارز رمزنگاری قرار دارند.

در اوایل این ماه، فدرال رزرو اعلام کرد که بررسی از ارتباطات بازار نشان می‌دهد که تقریبا از هر 5 ارز رمزنگاری، یک مورد موجب بی ثباتی این سیستم طی 12 تا 18 ماه آینده خواهد شد. این یک تغییر از پاییز سال گذشته است. در آن زمان در یک نظرسنجی مشابه، هیچ یک از ارزهای رمزنگاری ذکر نشدند.

چقدر نظارت بر بازار ارز رمزنگاری وجود دارد؟

مقامات واشنگتن از وضع قوانین جدید درباره بازار ارز رمزنگاری صحبت کردند و همچنین از نقش افراد بانفوذ در کاهش شدید قیمت در روزهای اخیر، ابراز نگرانی کردند.

گری گنسلر که ماه گذشته به ریاست کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا منصوب شد، گفته است که برای محافظت از سرمایه گذاران باید نظارت بیشتری بر بازار ارز رمزنگاری اعمال شود.

گنسلر در اوایل ماه جاری در جلسه استماع قبل از نشست کمیته خدمات مالی مجلس آمریکا گفت که  SEC و کمیسیون معاملات آتی کالاها یک” چارچوب قانونی” برای معاملات ارزهای رمزنگاری ندارند. وی اظهار داشت که در نهایت کنگره مجبور خواهد شد به آن رسیدگی کند، چون سرمایه گذاران این بازار در برابر تقلب و دستکاری مصون نیستند.

بیت کوین چگونه بوجود آمد؟

این یک معما است. بیت کوین در سال 2009 توسط شخصی به نام ساتوشی ناکاموتو ایجاد شد. سپس عده کمی به آن علاقه مند شدند و آن را پذیرفتند. زمانی که بیت کوین نظر بیشتر افراد را به خود جلب کرد، ناکاموتو این پروژه را کنار گذاشت و به طور مرموزی مخفی شد. اما طرفداران می‌گویند که این مهم نیست، چون این ارز از منطق داخلی خودش پیروی می‌کند.

منبع usatoday.com cointelegraph

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.