بازار ارز رمزنگاری در روز دوشنبه شاهد کاهش شدیدی بود و برخی از آلت کوین ها بیش از 10 درصد سقوط کردند، این در حالی است که یک تحلیلگر به کوین تلگراف گفت که هیچ کاتالیزور یا عامل مشخصی برای توضیح علت این سقوط وجود ندارد.
ارزش بازار ارز رمزنگاری در این روز با 3.5 درصد کاهش به 2.46 تریلیون دلار رسید. طبق داده های وب سایت کوینگکو، شیبا اینو و آوالانچ در 17 ژوئن بیشترین کاهش را در بین 20 آلت کوین بزرگ بازار شاهد بودند و به ترتیب 12.7 و 10.6 درصد کاهش یافتند.
ارزش بازار (Market Cap) چیست و چه اهمیتی دارد؟
یونی سواپ و دوج کوین نیز بیش از 10 درصد کاهش قیمت داشتند، در حالی که سولانا 9.4 درصد کاهش داشت. ریپل تنها ارزی بود که افزایش یافت. بیت کوین و اتریوم نیز به ترتیب 1.3 و 4.4 درصد کاهش یافتند.
بیت کوین چیست؟ آموزش کامل بیت کوین
هنریک اندرسون، مدیر ارشد سرمایه گذاری در شرکت مدیریت دارایی آپولو کریپتو، گفت علت اصلی سقوط بازار مشخص نیست، اما کاهش علاقه به ETFهای اسپات بیت کوین ممکن است یکی از عوامل موثر باشد. به نظر می رسد که خروجی ETFها منجر به سقوط آلت کوین ها و لیکوئید شدن موقعیت های لانگ در بیت کوین، اتریوم و دوج کوین شده است.
موقعیت خرید (long) یا فروش (short) چیست؟ چگونه می توان از آنها استفاده کرد؟
براساس داده های فارساید اینوسترز (Farside Investors)، صندوق های ETF اسپات بیت کوین در پنج روز از شش روز گذشته خروجی سرمایه داشته اند.
شرکت دارایی دیجیتال “10xResearch” نیز سقوط آلت کوین ها را به کاهش ورودی سرمایه به صندوق های ETF اسپات ربط داد و افزود تعجبآور است که بیت کوین با وجود داده های نرخ تورم ضعیف نتوانست رشد کند، اما سقوط اتریوم و آلت کوین ها قابل پیش بینی بود.
افزایش قیمت سهام شرکت های استخراج
به گفته یکی از تحلیلگران بازار، سهام شرکت های استخراج بیت کوین در هفته های اخیر عملکرد قوی داشته و اکنون در حال جبران بخشی از ضررهای قبل از هاوینگ ماه آوریل است. میشل اسکیو(Mitchell Askew)، تحلیلگر ارشد در Blockware Solutions، گفت که سهام استخراج پیش از هاوینگ به دلیل نگرانی ها در مورد سودآوری پس از این رویداد، عملکرد ضعیفی داشتند.
اما این نگرانی اکنون از بین رفته و سهام استخراج پس از عملکرد ضعیف نسبت به بیت کوین و شرکت هایی مانند مایکرواستراتژی، در حال افزایش هستند.
اسکیو خاطرنشان کرد که صندوق قابل معامله در بورس والکری بیت کوین ماینرز (WGMI) از هاوینگ تاکنون 54 درصد رشد داشته که نشانه ای از اعتماد مجدد به بخش استخراج است.
فشار فروش توسط نهنگ ها، ماینرها و هولدرهای بلندمدت
براساس جدیدترین گزارش بیتفینکس آلفا، بیت کوین هفته گذشته تحت فشار فروش از طرف هولدرهای بلند مدت (LTH)، نهنگ ها و ماینرها بود و 4.4 درصد کاهش یافت. این گروه ها دارایی های خود را معمولا از طریق صرافی و بازار فرابورس به فروش می رسانند.
نهنگ های بیت کوین چه کسانی هستند و چه تاثیری بر بازار دارند؟
هولدرهای بلندمدت در طول بازارهای صعودی و دوران نوسان قیمت در یک منطقه محدود اقدام به فروش می کنند و نفود خود بر بازار را به رخ می کشند. فروش اخیر اگرچه شدت کمتری نسبت به موارد قبلی دارد، بر تاثیر قابل توجه هولدرهای بلندمدت و نهنگ ها بر حجم معاملات و نوسانات قیمت تأکید می کند.
شاخص های درون شبکه ای نشان می دهند که هولدرهای بلندمدت عامل اصلی فشار فروش اخیر بوده اند. شاخص “تغییر موقعیت خالص هولدر” که تغییرات ماهانه موقعیت هولدرهای بلندمدت را اندازه گیری می کند، فعالیت منفی را ثبت کرده که نشان دهنده روند فروش در بین این گروه است.
علاوه بر این، نسبت ورودی بیت کوین به صرافی های ارز رمزنگاری افزایش یافته که نشان دهنده افزایش فعالیت نهنگ ها است. شاخص کوین بیس پریمیوم (شاخصی برای ردیابی حرکت نهنگ ها) فشار فروش قوی را از سوی سرمایه گذاران آمریکایی در کوین بیس پرو نشان می دهد.
همچنین، رابطه ای معکوس بین قیمت بیت کوین و موجودی ماینرها مشاهده شده است. در زمان اوج قیمت بیت کوین در ماه مارس 2024، موجودی ماینرها به طور قابل توجهی کاهش یافت. این نشان می دهد که آنها برای سود بردن از قیمت های بالا و آماده شدن برای هاوینگ، اقدام به فروش کرده اند.
طبق داده های شرکت کوین گلس، ماینرها طی 30 روز گذشته بیش از 3000 کوین را فروخته اند. همچنین، موجودی ماینرها از اکتبر 2023، حدود 30000 کوین کاهش یافته و اکنون به 1.8 میلیون کوین رسیده است.
با توجه به این که موجودی ماینرها به پایین ترین سطح چهار ساله خود نزدیک می شود، فشار فروش این گروه ممکن است به یک سطح مهمی برسد که بر روند آتی بازار تاثیر بگذارد.