در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

10 نوع کلاهبرداری ارز رمزنگاری در سال 2024 و نکاتی که باید در مورد آنها بدانید

0 670

کلاهبردران ارز رمزنگاری در سال 2024 نیز به کلاهبرداری های خود ادامه خواهند داد و تهدید آنها را نباید نادیده گرفت. در سال 2023، حدود 2 میلیارد دلار از دارایی های ارز رمزنگاری سرقت شده است.

ماهیت بسیار غیرمتمرکز ارزهای رمزنگاری و تراکنش های برگشت ناپذیر، این بازار را در معرض آسیب پذیری های جدی قرار می دهد. بازیابی وجوه پس از کلاهبرداری یک مسئله حل نشدنی است که به هوشیاری، تشخیص زودهنگام و تعامل محتاطانه نیاز دارد. در این مطلب به 10 نکته مهم اشاره شده که باید در مورد کلاهبرداری های ارز رمزنگاری در سال 2024 بدانید. 

با رشد بازار کلاهبرداری های بیشتری ظاهر می شوند

کلاهبرداری های ارز رمزنگاری با روند بازار ارتباط نزدیکی دارند. در بازارهای صعودی، معامله گران کم تجربه هجوم می اورند و کلاهبرداران درآمد بیشتری دارند. در حالی که در بازار نزولی و کاهش قیمت ها آنها درآمد کمتری کسب می کنند. به طور کلی، درآمد کلاهبرداری و هک ارز رمزنگاری از سال 2021 به طور پیوسته در حال کاهش بوده، اما کلاهبرداران ماهرتر شده اند.

پامپ و دامپ ادامه دارد

احساسات بازار باعث کلاهبرداری های پامپ و دامپ می شود. طرح “پامپ و دامپ” دارای دو بخش است. در مرحله اول، کلاهبردار سعی می کند با تبلیغات و اظهارات نادرست یا گمراه کنند در مورد یک دارایی، قیمت آن را افزایش دهد(پامپ). هنگامی که قیمت آن دارایی افزایش یافت، کلاهبردار مرحله دوم را اجرا می کند؛ یعنی به دنبال سود بردن از طریق فروش دارایی های خود با قیمت بالاتر (دامپ) است. در سال 2022، حدود 24 درصد از توکن های جدید، طرح پامپ و دامپ بودند که نشان دهنده رواج این نوع کلاهبرداری است.
طرح پامپ و دامپ در بازار ارز رمزنگاری چیست و چگونه می توان از آن اجتناب کرد

کلاهبرداری های هوش مصنوعی شتاب بیشتری می گیرند

پیشرفت های هوش مصنوعی، کلاهبرداران را به ابزارهای فریبنده، مانند چت بات های هوش مصنوعی، مجهز می کند. اخیرا، CFTC در مورد استفاده کلاهبرداران از ربات های هوش مصنوعی و دادن وعده های دروغ هشدار داده است و به کاربران توصیه کرده که به این ربات ها و ادعاهای نادرست آنها درباره کسب سودهای کلان از بازار ارز رمزنگاری توجه نکنند. چندین مورد کلاهبرداری از این نوع شناسایی شده است. تنها در یک مورد، کلاهبردار 30000 بیت کوین به ارزش تقریبی 1.7 میلیارد دلار را سرقت کرده است.
بیت کوین چیست؟ آموزش کامل بیت کوین

پخش ویدیوهای ساختگی

کلاهبرداران از هوش مصنوعی برای جعل صدا و تصویر افراد معروف و ساخت فیلم به ظاهر واقعی استفاده می کنند. سال 2022 شاهد تعداد زیادی فیلم های تبلیغاتی ساختگی بودیم و این روند در سال 2024 نیز ادامه خواهد یافت. کلاهبرداران اغلب از تصاویر و صدای چهره های معروف مانند ایلان ماسک و فیلم های تولید شده توسط هوش مصنوعی برای تایید پروژه های ارز رمزنگاری تقلبی استفاده می کنند.

پلتفرم ایکس در برابر حملات آسیب پذیر است

هک حساب رسمی SEC صرفا یکی از هک های به یاد ماندنی اخیر پلتفرم ایکس است. حساب رسمی SEC در 9 ژانویه در معرض هک قرار گرفت و  هکر از این حساب برای ارسال پستی با موضوع تایید ETFهای اسپات بیت کوین استفاده کرد. این پیام حدود 20 دقیقه بعد حذف شد، اما باعث بحث های گسترده ای در رسانه های اجتماعی و همچنین نوسانات شدید در بازار ارز رمزنگاری شد. ظاهرا، جامعه ارز رمزنگاری باید مراقب آسیب پذیری شبکه های اجتماعی در برابر هک و دستکاری بازار باشد.

کلاهبرداری عاشقانه احتمالا بزرگ ترین کلاهبرداری 

کلاهبرداری قصابی خوک (Pig butchering) که کلاهبرداری عاشقانه نیز نامیده می شود، احتمالا بزرگ ترین تهدید در سال 2024 خواهد بود و توجه زیادی را به خود جلب خواهد کرد. مهاجم در این نوع کلاهبرداری با قربانی در رسانه های اجتماعی یا اپلیکیشن های دوست یابی ارتباط عاطفی بر قرار می کند.

کلاهبردار هویت جعلی ایجاد می کند و به قربانی پیام می دهد و پس از مدتی طولانی گفتگوی صمیمانه، با قربانی دوست می شود و حتی رابطه عاطفی برقرار می کند.

کلاهبردار پس از جلب اعتماد قربانی، وی را به سرمایه گذاری در پلتفرم های جعلی برای کسب سود ارز رمزنگاری تشویق می کند. این ماجرا در آخر به سرقت دارایی های قربانی و ناپدید شدن کلاهبردار ختم می شود. قربانیان این نوع کلاهبرداری اغلب در گزارش دادن تردید می کنند و در کوچک نمایی آن نقش دارند.

کلاهبرداری های سرمایه گذاری 

کلاهبرداری های سرمایه گذاری ارز رمزنگاری همچنان ادامه دارد و در سال 2023 افزایش 23 درصدی آن گزارش شده است. کلاهبرداران وعده بازدهی بالا و سود سریع را می دهند، اما کلاهبرداری های سرمایه گذاری فاقد شفافیت در مورد سرمایه، مکانیسم های اصلی و هدف هستند. پروژه های معتبر و واقعی اطلاعات دقیقی در مورد اهداف، فناوری و تیم توسعه خود ارائه می دهند.

کلاهبرداری های فیشینگ 

کلاهبرداری های فیشینگ کاربران ارز رمزنگاری را از طریق ایمیل ها و لینک های فریب دهنده هدف قرار می دهند. کلاهبرداران در سال 2023 تقریبا 300 میلیون دلار را از کیف پول های کاربران سرقت کرده اند. این حملات اغلب گزارش شده اند: کیف پول های متامسک، بلاک‌استریم (Blockstream) و ترزور اخیرا با حملات فیشینگ جدید و خطرناکی روبرو شده اند.
نصب، راه‌اندازی و نحوه استفاده از کیف‌پول متامسک

کلاهبرداری مضاعف یا بازیابی 

با بیشتر شدن کلاهبرداری های سرمایه گذاری که به محکومیت دادگاه ختم می شوند، دیگر کلاهبرداران به جستجوی قربانیان و فریب  آنها با ترفند بازیابی دارایی های سرقت شده هستند. رواج “کلاهبرداری های بازیابی” به پیچیدگی کلاهبرداری های ارز رمزنگاری می افزاید.

شاید تنها چیزی که بدتر از یک بار کلاهبرداری است، فریب خوردن برای بار دوم باشد. کلاهبرداری بازیابی زمانی رخ می دهد که یک شرکت یا کلاهبردار خود را از عوامل بازیابی دارایی معرفی می کند و با قربانی تماس می گیرد و می گوید در ازای دریافت هزینه می تواند به وی کمک کند تا دارایی های خود را از کلاهبردار اول پس بگیرد. آنها ممکن است وانمود کنند که از مجریان قانون یا یک بانک هستند. اما پس از پرداخت هزینه، کلاهبردار ناپدید می شود و قربانی برای بار دوم دارایی های خود را از دست می دهد.

اگر فردی تماس گرفت و ادعا کرد می تواند دارایی های سرقت شده شما را پس بگیرد، مراقب باشید و اطلاعات شخصی خود را به هیچ وجه در اختیارش قرار ندهید. 

نکات ساده برای جلوگیری از کلاهبرداری ارز رمزنگاری

در مورد وعده های کسب سودهای کلان، دو برابر شدن سرمایه یا ثروت باد آورده احتیاط کنید. کسانی که چنین وعده هایی می دهند، هدفشان سرقت دارایی های شما است.

خطاهای ارتباطی را بررسی کنید. از انجام تراکنش های دارای جزئیات نامشخص جدا خودداری کنید. مراقب تاکتیک های دستکاری و قراردادها باشید. قبل از هرگونه سرمایه گذاری، خودتان در مورد پروژه ها تحقیق کنید.

هرگز اطلاعات شخصی و کیف پول (به ویژه عبارت بازیابی و کلیدهای خصوصی) خود را در اختیار دیگران قرار ندهید. اگر شخصی به اطلاعات کیف پول شما دسترسی داشته باشد، می تواند تمام دارایی های ذخیره شده در آن را سرقت کند.
کلید خصوصی(Private Key) چیست؟

منبع u.today tradingview

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.