در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

افزایش سرقت ارزهای رمزنگاری؛ بزرگ ترین سرقت های تاریخ بازار ارز رمزنگاری

0 1,793

با توسعه و گسترش بازار ارزهای رمزنگاری، هک ها و سرقت ها در این بازار نیز افزایش یافته اند. هکرها و کلاهبرداران با استفاده از شیوه ها و ترفندهای جدید، کاربران ارزهای رمزنگاری را فریب می دهند و دارایی های آنها را به سرقت می برند. حتی صرافی ها و پلتفرم های ارزهای رمزنگاری نیز در معرض هک قرار دارند و هکرها در گذشته مبالغ زیادی از صرافی ها و پلتفرم های مختلف به سرقت برده اند. در این مطلب نگاهی به برخی از بزرگ ترین سرقت ها در تاریخ بازار ارز رمزنگاری خواهیم انداخت.

چرا سرقت ارزهای رمزنگاری در حال افزایش است؟

قابل درک است که چرا سرقت های ارز رمزنگاری توجه عموم را به خود جلب کرده اند. اولین نکته قابل توجه مقدار هنگفت سرمایه است که از این بازار به سرقت می رود (در سازمان های مالی سنتی به ندرت چنین مبالغ هنگفتی سرقت می شوند). دوم، از آنجایی که ارزهای رمزنگاری اخیرا توجه عموم مردم را به خود جذب نموده اند، هر هک در این بازار در سرفصل خبرهای خبرگزاری ها قرار می گیرد.

علاوه بر این، هکرها متوجه شده اند که سرقت ارزهای رمزنگاری ساده تر از سرقت پول نقد یا الکترونیکی در سیستم بانکی است. در نتیجه، سرقت در این بازار گسترش بیشتری پیدا می کند. با توجه به این که ارزهای رمزنگاری معمولا به صورت یکجا و در حجم زیاد ذخیره می شوند و می توان آنها را با استفاده از یک کلید خصوصی یا رمز عبور به صورت ناشناس و فوری از هر مکان یا کیف پولی منتقل کرد، هکرها این ارزها را بیشتر هدف قرار می دهند.

در این مطلب نگاهی به بزرگ ترین سرقت های ارز رمزنگاری در گذشته می پردازیم. همچنین، این مقاله توضیح می دهد که چرا صرافی های ارز رمزنگاری مدام هک می شوند. چرا سرقت های ارز رمزنگاری در حال بیشتر شدن هستند و برای محافظت از خود در برابر سرقت ها چه کاری می توان انجام داد.

بزرگ ترین سرقت های ارز رمزنگاری در طول تاریخ این بازار

هک صرافی ام تی گاکس (MT Gox)

ام تی گاکس اولین هک بزرگ صرافی بود و همچنان بزرگ ترین سرقت بیت کوین از یک صرافی است. البته، سرقت از ام تی گاکس به یکباره اتفاق نیفتاد. بلکه، سرقت وجوه از سال 2011 تا فوریه 2014 ادامه داشته است.

هکرها در طول این چند سال 100000 بیت کوین از صرافی و 750000 بیت کوین از کاربران آن را سرقت کردند. ارزش کوین های سرقت شده در آن زمان 470 میلیون دلار بود، اما اکنون ارزش آنها تقریبا 10 برابر این مقدار است. صرافی ام تی گاکس مدت کوتاهی پس از این سرقت اعلام ورشکستگی کرد و در گزارشی مدعی شد که حدود 200000 بیت کوین سرقت شده را پس گرفته است.

هک صرافی Bitgrail

Bitgrail یک صرافی کوچک ایتالیایی بود که معاملات ارزهای رمزنگاری مبهم مانند نانو (XNO) را ارائه می کرد. این صرافی در فوریه 2018 درست زمانی که قیمت XNO از چند سنت به 33 دلار افزایش یافت، هک شد. فرانچسکو فیرانو، موسس این صرافی، تمام عملیات‌های این پلتفرم را متوقف و بیانیه‌ای صادر کرد که نشان داد کیف‌پول‌های نانو این شرکت مورد حمله قرار گرفته و منجر به از دست دادن حداقل 17 میلیون کوین (معادل حدود 150 میلیون دلار)  شده است. 

بسیاری از کاربران قبل از حمله شروع به ابراز نارضایتی خود (به خاطر محدودیت های برداشت و مشکلات تراکنش) از این صرافی کردند. براساس تحقیقات انجام شده، کوین ها از کیف پول های سرد به سرقت رفته اند. تحقیقات در طول سه سال گذشته ادامه داشته و اکنون مقامات  ایتالیا مالک صرافی را متهم به دست داشتن در این هک می کنند.

هک صرافی کوین‌چک (Coincheck)

صرافی ژاپنی کوین چک در ژانویه 2018 هک شد و هکرها 530 میلیون دلار از توکن های نِم (XEM) را به سرقت بردند. این ارز در یک کیف پول گرم نگهداری می شد؛ به این معنی که به سرور وصل شده بود و آنلاین بود. بنابراین، هکرها از این موقعیت برای سرقت استفاده کردند.

کوین های به سرقت رفته توسط توسعه دهندگان نم شناسایی و علامت گذاری شدند. اگر چه حدس و گمان هایی وجود داشتند مبنی بر این که این ارزها در بازارهای سیاه اینترنتی در دسترس بودند. قیمت نم پس از این سرقت به شدت کاهش یافت، به همین دلیل برخی فکر می کنند که هکرها دستاورد زیادی نداشته اند. در حال حاضر، ارزش کوین های سرقت شده 83 درصد (تقریبا 90 میلیون دلار) کمتر از ارزش آنها در زمان هک است.

هک صرافی کوکوین

صرافی کوکوین در سپتامبر 2020 اعلام کرد که هکرها کلیدهای خصوصی کیف پول گرم این صرافی را به دست آورده اند و مقادیر قابل توجهی از ارزهای بیت کوین، اتریوم، لایت کوین، ریپل، استلار، ترون و تدر را برداشت کرده اند. کارشناسان ادعا می کنند که دلایل منطقی برای این فرض دارند که هکرها از کشور کره شمالی هستند.

هک پلتفرم پنکیک بانی (PancakeBunny)

این حمله وام فلش (فوری) که در آن هکرها توانستند 200 میلیون دلار از این پلتفرم خارج کنند، در مه 2021 رخ داد. هکر با استفاده از پنکیک سواپ مقدار زیادی بایننس کوین وام گرفت. سپس به دستکاری قیمت جفت های USDT/BNB و BUNNY/BNB پرداخت. در پایان، هکر از طریق وام فلش مقدار زیادی توکن BUNNY به دست آورد و پس از آن همه این توکن ها را در بازار فروخت که این موجب کاهش شدید قیمت این توکن شد. سپس، توکن های بایننس کوین وام گرفته شده را از طریق پنکیک سواپ بازپرداخت کرد.

هک پروتکل پالی نتورک (Poly Network)

در آگوست 2021، یک هکر از یک آسیب پذیری در زیرساخت پروتکل پالی نتورک استفاده کرد و موفق شد 600 میلیون دلار را  سرقت کند. البته، هکر با این پلتفرم توافق کرد و اکثر وجوه سرقت شده را بازگرداند، به جز 33 میلیون دلار تدر که توسط شرکت این ارز مسدود شده بود.

اما موضوع به همین جا ختم نشد. به گفته پالی نتورک، 200 میلیون دلار از دارایی های سرقت شده در حسابی که به رمز عبور هکر نیاز داشت، قفل شده بودند. هکر در ابتدا از تحویل آنها خودداری کرد.

تا زمانی که پلی نتورک از هکر درخواست کرد که این مقدار دارایی را آزاد کند، 500000 دلار پاداش برای کشف نقص سیستم به وی داد و حتی به او پیشنهاد کار هم داد. این پروتکل بعدا فاش کرد که “هکر کلاه سفید” کلیدهای خصوصی را به آنها تحویل داده است.

هک پلتفرم کریم فایننس (Cream Finance)

هکرها در سال 2021 سه بار به پلتفرم کریم فایننس حمله کردند. هکرها در اکتبر 130 میلیون دلار، در فوریه 37 میلیون دلار و در آگوست 19 میلیون دلار از این پلتفرم سرقت کردند.

هکرها در حمله آخر خود به این پلتفرم از یک نقص در سیستم وام فلش آن استفاده کردند. آنها توانستند تمام توکن ها و دارایی های این پلتفرم را در شبکه اتریوم (در مجموع 130 میلیون دلار) تصاحب کنند.

هک پروتکل بجر دائو (BadgerDAO)

یک هکر در دسامبر 2021 موفق به سرقت دارایی ها از چندین کیف پول ارز رمزنگاری در پروژه دیفای بجر دائو شد. گمان می رود این مشکل از 10 نوامبر  و زمانی که یک اسکریپت مخرب به رابط کاربری وب سایت تزریق شده، آغاز شده است.

ممکن است در زمانی که اسکریپت فعال بوده، تراکنش های کاربران رهگیری شده باشند. هکر 896 بیت کوین به ارزش تقریبی 50 میلیون دلار را در آن زمان سرقت کرد.

هک پلتفرم بازی Vulcan Forged

هکرها در دسامبر 2021 پلتفرم بازی Vulcan Forged را هک کردند و 135 میلیون دلار را به سرقت بردند. آنها کلیدهای خصوصی 96 کیف پول مجزا را به دست آوردند و سپس 4.5 میلیون توکن PYR  را از آنها خارج کردند.

هک صرافی بیت مارت (Bitmart)

هک کیف پول گرم صرافی بیت مارت در دسامبر 2021 منجر به سرقت حدود 200 میلیون دلار شد. در ابتدا تصور می شد که 100 میلیون دلار از طریق بلاک چین اتریوم به سرقت رفته، اما تحقیقات تکمیلی نشان داد که 96 میلیون دیگر از طریق شبکه بایننس اسمارت چین سرقت شده است.

هکر بیش از 20 توکن مختلف از جمله آلت کوین هایی مانند بایننس کوین، سیف مون، بایننس یو اس دی و BPay  و همچنین مقادیر زیادی از میم کوین های بیبی دوج، فلوکی اینو و مون شات را به سرقت برد.

چگونه از کلاهبرداری های ارزهای رمزنگاری جلوگیری کنیم؟

یکی از بهترین راه‌ها برای محافظت از سرمایه‌گذاری در ارزهای رمزنگاری، ایمن کردن کیف پول و انجام تحقیقات شخصی در مورد پروژه‌های موجود در بازار است.

همه چیزهایی را که می شنوید باور نکنید. هر ادعایی را که در مورد سرمایه گذاری مطرح می شود (مخصوصا پروژه هایی که خوب به نظر می رسند یا وعده بازدهی کلان در یک دوره کوتاه را می دهند)، به دقت بررسی کنید. همچنین، به کسی که شخصا با شما تماس می گیرد (اعم از یک مقام دولتی، یک فرد عادی یا غریبه) و درخواست پرداخت بیت کوین یا ارائه ” فرصت سرمایه  گذاری” می کند، به هیچ وجه اعتماد نکنید.

در صورت امکان، احراز هویت دو مرحله ای را در کیف پول و صرافی ارز رمزنگاری خود فعال کنید. علاوه بر این، هرگز کلید خصوصی یا عبارت بازیابی  کیف پول خود را در اختیار دیگران قرار ندهید و آن اطلاعات را در یک کیف پول سرد به صورت آفلاین نگه دارید.

آدرس وب سایت ها را دو یا سه بار بررسی کنید. برای مثال، هکرها برای فیشینگ از آدرس یک سایت معتبر استفاده می کنند و برخی حروف و اعداد آن را (مثلا حرف “l” برای “1” یا “0” برای حرف “O”) جایگزین می کنند. علاوه بر این، هر پیشنهادی که نیاز به پرداخت هزینه اولیه دارد، صرف نظر از مبلغ باید رد شود، به خصوص اگر مبلغ باید به ارز رمزنگاری پرداخت شود.

منبع Cointelegraph

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.