بیت کوین و اتریوم پیش از جلسه کمیته بازار آزاد فدرال رزرو (FOMC) کاهش یافتند. این جلسه از روز سه شنبه (29 شهریور) شروع شده و امروز چهارشنبه (30 شهریور) ساعت 22:30 به وقت ایران به پایان می رسد. بیشتر کارشناسان انتظار دارند که نرخ بهره در این نشست 0.75 درصد افزایش یابد.
بیت کوین چیست؟ آموزش کامل بیت کوین
حجم معاملات بیت کوین در مقایسه با میانگین متحرک 20 روزه حجم، 2.5 درصد کاهش یافت. نمودار ساعتی کاهش ثابتی را نشان می دهد، اما حجم معاملات در ساعت 17:30 روز سه شنبه افزایش یافت. زمان جهش حجم در طول کاهش قیمت، همزمان با باز شدن بازارهای سهام ایالات متحده بود و می تواند نشان دهنده رویکرد ریسک گریزی سرمایه گذاران پیش از اعلام نرخ بهره توسط فدرال رزرو باشد.
قیمت اتریوم در روز سه شنبه 1.6 درصد کاهش یافت و در 10 روز گذشته 6 روز روند نزولی داشته است. قیمت این ارز از زمان به روزرسانی Merge در 15 سپتامبر 18 درصد و از ابتدای سال 2022 تاکنون 63.5 درصد کاهش یافته است.
کاهش قیمت در سایر بازارها
بازارهای سهام آمریکا نیز با کاهش روبرو بودند. شاخص میانگین صنعتی داوجونز، نزدک و S&P 500 به ترتیب 1، 0.95 و 1.1 درصد کاهش داشتند.
نفت خام وست تگزاس اینترمیدیت 1.3 درصد و گاز طبیعی 0.6 درصد کاهش داشتند. معاملات آتی مس (که اغلب به عنوان معیاری برای سلامت کل اقتصاد استفاده می شود) 0.31 درصد و قیمت طلا 0.26 درصد کاهش یافتند. اما شاخص دلار 0.5 درصد افزایش یافت.
سرمایه گذاران و سایر ناظران اقتصاد ایالات متحده آمریکا منتظر تصمیم فدرال رزرو در مورد نرخ بهره هستند که امروز پس از نشست دو روزه FOMC اعلام می شود.
براساس وب سایت”CME Group FedWatch”، احتمال افزایش 0.75 درصدی نرخ بهره 84 درصد و احتمال افزایش 1 درصدی آن 16 درصد است. افزایش 1 درصدی نرخ بهره بالاترین میزان در چهار دهه اخیر خواهد بود و می تواند فشار بیشتری بر بازارهای ریسکی وارد کند.
در هر صورت، این پنجمین افزایش متوالی نرخ بهره توسط کمیته تعیین نرخ فدرال رزرو خواهد بود. افزایش های قبلی نرخ بهره به شرح زیر است:
- 28 جولای 0.75 درصد
- 16 ژوئن 0.75 درصد
- 5 ماه مه 0.5 درصد
- 17 مارس 0.25 درصد
بازده بیت کوین برای 30 روز پس از هربار افزایش نرخ بهره به ترتیب منفی 3 درصد، منفی 18 درصد، مثبت 3.9 درصد و منفی 18 درصد بوده است.
قیمت بیت کوین
بیت کوین در منطقه محدودی معامله می شود و با توجه به شرایط فعلی ممکن است به نوسان در این منطقه ادامه دهد. در حال حاضر، هیچ گونه کاتالیزور قوی برای افزایش قیمت وجود ندارد. فعلا همه به فدرال رزرو و نرخ بهره چشم دوخته اند.
بعید است که فدرال رزرو در مورد نرخ بهره خبر شگفت انگیزی را اعلام کند. سرمایه گذاران احتمالا به اظهارات جروم پاول پس از پایان نشست دو روزه FOMC توجه بیشتری خواهند کرد. اگر پاول نسبت به وضعیت تورم ایالات متحده ابراز خوش بینی کند، قیمت بیت کوین احتمالا افزایش خواهد یافت. در غیر این صورت، همه سیگنال ها به روند نزولی اشاره دارند.
از نظر تکنیکال، بیت کوین براساس شاخص VPVR (یا محدوده قابل مشاهده نمایه حجم) زیر “نقطه کنترل یا POC” خود معامله می شود.VPVR حجم معاملات را بر اساس سطح قیمت نشان می دهد. نقطه کنترل که با خط قرمز در نمودار مشخص شده، نشان می دهد که بیشترین مقدار حجم در چه سطحی بوده است.
وقتی یک دارایی بالاتر از POC معامله می شود، حاکی از یک منطقه حمایتی است، زیرا سرمایه گذاران تمایل به خرید در این سطوح را دارند. قیمت در زیر POC نشان دهنده منطقه مقاومت و تمایل معامله گران به فروش است.
شاخص قدرت نسبی در حدود عدد 38 است که در صورت ادامه روند نزولی قیمت به منطقه اشباع فروش نزدیک خواهد شد. اعداد بالای 70 در این شاخص اشباع خرید و اعداد زیر 30 اشباع فروش در نظر گرفته می شوند.
شاخص قدرت نسبی (RSI) چیست و چگونه می توان از آن در تحلیل قیمت استفاده کرد؟
احتمال تشکیل این صلیب نزولی برای اولین بار در تاریخ بیت کوین
بیت کوین در چرخه های قبلی پس از شکست به زیر میانگین متحرک 200 هفته ای خیلی سریع به بالای آن برگشته است. اما این چرخه فرق دارد و این ارز نتوانست این میانگین متحرک را حفظ کند.
در حال حاضر، بیت کوین بیش از 10 شمع هفتگی را در زیر میانگین متحرک 200 هفته ای بسته است (دایره های آبی در نمودار بالا). علاوه بر این، تلاش برای بازگشت به بالای این میانگین متحرک در اواسط ماه آگوست ناموفق بود. این تلاش منجر به تست مجدد این میانگین متحرک و اصلاح از آن شد که یک سیگنال نزولی در نظر گرفته می شود.
با این حال، نگران کننده ترین سیگنال برای اولین بار در تاریخ بیت کوین در حال شکل گیری است. میانگین متحرک 20 هفته ای در حال کاهش به زیر میانگین متحرک 200 هفته ای است (فلش قرمز در نمودار). این صلیب نزولی هنوز تایید نشده، چون شمع هفتگی بسته نشده است. البته، ممکن است این اتفاق در یک یا دو هفته آینده رخ دهد، اگر قیمت به روند نزولی خود ادامه دهد.
چگونه از صلیب طلایی و صلیب مرگ در تحلیل قیمت استفاده کنیم
در سال های 2015 و 2019 این دو میانگین متحرک به هم نزدیک شده اند (فلش های سبز)، اما صلیب نزولی تشکیل نداده اند. در عوض، پس از نزدیک شدن حداکثری این دو میانگین متحرک به یکدیگر، قیمت بیت کوین افزایش قابل توجهی داشته است. البته، این دو میانگین متحرک شاخص های پسرو (lagging indicator) هستند، بنابراین به عملکرد قیمت در گذشته اشاره می کنند و آینده را پیش بینی نمی کنند.