برای درک این که قیمت بیت کوین به کجا خواهد رسید، باید نرخ پذیرش ارزهای رمزنگاری را در جهان بررسی کنیم. بنابراین بخش سوم پیش بینی قیمت با استفاده از مدلهای کمی به این موضوع اختصاص داده شده است.
نرخ پذیرش
اگر افراد زیادی یک کالای خاص را درخواست کنند و به همان اندازه از این کالا در گردش باشد، بدیهی است که قیمت میل به افزایش خواهد داشت. این قانون عرضه و تقاضا نام دارد که بر همه بازارهای جهان حاکم است.
اگر یک سال طوفان تگرگ محصول گوجه فرنگی را از بین ببرد و این محصول خوراکی کمتر از حد انتظار باشد، با توجه به ثابت ماندن تقاضا، منطقی است که قیمت این محصول در بازار افزایش یابد. با این حال، لحظه ای را تصور کنید که مردم به طور ناگهانی میخواهند بسیار بیشتر از سالهای قبل گوجه فرنگی بخرند. بنابراین، تقاضا افزایش خواهد یافت و موجودی این محصول کاهش خواهد یافت. در نتیجه، قیمت بسیار بیشتر از مورد قبلی افزایش خواهد یافت.
تقاضا میتواند به دو دلیل افزایش یابد: متقاضیان ثابت هستند و میزان درخواستها افزایش مییابد یا درخواستها ثابت هستند، اما تعداد مشتریان بیشتر میشود. حتی ترکیبی از این دو عامل امکان پذیر است.
در مثال زیر، فرض میکنیم که تعداد مشتریان برای یک کالا افزایش مییابد. از طرفی ساتوشی ناکاموتو را داریم که بیت کوین را طوری طراحی کرده که عرضه آن به مرور زمان کمتر میشود. بنابراین، افزایش احتمالی قیمت این ارز به خاطر افراد جدیدی است که به طور تدریجی وارد بازار میشوند.
بنابراین، مسئله اصلی بررسی میزان پذیرش ارزهای رمزپایه در بازارهای جهانی است تا بفهمیم که قیمت بیت کوین به چه سطحی خواهد رسید و به طور کلی، کلاس داراییهای رمزپایه در آینده به چه جایگاهی خواهند رسید.

رشد تعداد کیف پولها دقیقا تصاعدی نیست، اما نزدیک به آن است. برای پیش بینی رشد آن در آینده، باید از یک تابع ” توزیع توانی” استفاده کنید که بتواند شعاع انحنای آن را به بهترین شکل تخمین بزند. برای این کار،ابتدا نمودار را در مقیاس الگوریتمی قرار میدهیم و سپس تابعی را محاسبه میکنیم که بهترین تقریب را داشته باشد.
گرچه این تابع افزایش احتمالی آینده را بر اساس افزایش علاقه در سال 2021 پس از رشد غیر منتظره بیت کوین در نظر نمیگیرد، از آن برای تخمین رشد تدریجی تعداد کیف پولها استفاده میشود.
برای پیش بینی رشد ارزش بیت کوین با استفاده از تعداد کیف پولهای در گردش، باید مقدار متوسط موجود در هر کیف پول واحد را با استفاده از یک تابع نسبتا ساده تخمین بزنیم:
Bitcoin capitalization ÷ Number of wallets
اکنون، ما تخمینی از مقدار متوسط هر کیف پول را داریم. با این حال، دادهها روایت کاملا متفاوتی را بیان میکنند: 70 درصد از کیف پول ها کمتر از 001 بیت کوین دارند، 2 درصد از کیف پولها دارای بیش از 95 درصد بیت کوین های در گردش هستند و صرافی های ارز رمزنگاری 7 درصد را در اختیار دارند.
این گزارشها به ما کمک میکنند تا پتانسیل رشد عظیم بیت کوین را در آینده بفهمیم. بدیهی است کسانی که بخش عمده ای از این ارز را در اختیار دارند، آن را نمی فروشند، چون بیت کوین و پتانسیل آن را به خوبی میشناسند. کسانی که 0.01 بیت کوین یا کمتر دارند، برای خرید بیشتر وسوسه میشوند و البته همیشه کیف پولهای جدیدی در هر ماه ایجاد میشوند.
با این حال، با در نظر گرفتن میانگین، میتوان متوسط ارزش دلاری محتوای این کیف پولها را تعیین کرد.

از آنجا که میانگین این سپردهها به قیمت بیت کوین بستگی دارد، برای بهترین تخمین از دامنه ای که قیمت میتواند به آن برسد، خط نقطه چین قرمز نشان دهنده صدک دهم مقادیر واریز شده به کیف پول ها و خط آبی خط چین بیانگر صدک نودم است. این “دامنه” به ما امکان میدهد تا ارزش کل بیت کوین را با توجه به میزان پذیرش برآورد شده آن در طول زمان مشخص کنیم.
این برآورد چندین عامل را که میتوانند بسیار محتاطانه باشند، در نظر نمیگیرد. برای نهادهای سرمایهگذاری که وارد بازار میشوند، متوسط مقدار هر کیف پول میتواند خیلی بیشتر از نوار آبی مشخص شده در مثال بالا باشد.
بدیهی است که این برآوردها باید به عنوان تلاشی فکری برای درک پویایی بیت کوین در نظر گرفته شوند و مطلقا نمیتوانند پیشنهاد یا توصیه از طرف نویسندگان باشند.
این نمودار نشان میدهد که دستیابی به یک تریلیون سرمایه یا یک تریلیون دلار کاملا امکان پذیر است، مخصوصا اگر علاقه به بیت کوین در ماههای آینده همچنان افزایش یابد.
رشد مشابهی نیز توسط سازندگان نمودار رنگین کمان زیر پیش بینی شده است.

این نمودار بسیار مفید و ارزشمند است، چون خلاصه ای از نرخ رشد فرضی ارزش بیت کوین و روند حباب آن بعد از هر هاوینگ را ارائه میدهد.
واضح است که تضمینی برای ادامه حرکت بیت کوین با این منطق وجود ندارد، اما توجه به این نکته مهم است که میتواند این کار را انجام دهد تا فرد براساس مفروضات، تصمیمات عینی و منطقی در مورد سرمایهگذاری بگیرد.