رقابت بین پلتفرمهای قرارداد هوشمند لایه یک در چند ماه گذشته در حال افزایش بوده، چون معاملهگران و توسعهدهندگان از شبکههای جایگزین شبکه اتریوم که زمان پردازش تراکنش سریعتر و کارمزد پایینتری دارند، استفاده میکنند.
براساس گزارش اخیر دلفی دیجیتال، قیمت اتریوم طی یک ماه گذشته تقریبا ثابت بوده، در حالی قیمت توکنهای شبکههای رقیب آن مانند سولانا و فانتوم در این مدت بیش از 200 درصد رشد داشتهاند.

یکی از محرکهای اصلی روند صعودی قیمت آوالانچ، فانتوم و ترا این واقعیت است که هر کدام از آنها برنامههای تشویقی چند میلیون دلاری را برای جذب توسعهدهندگان، سرمایهگذاران و نقدینگی جدید طراحی و راهاندازی کردهاند.
این برنامههای تشویقی موجب افزایش فعالیتهای جدید و انتقالهای بین زنجیرهای از شبکه اتریوم به پروژههای لایه یک شدهاند و تا به امروز، سولانا بیشترین رشد را داشته است.
وقتی صحبت از اپلیکیشنهای خاص میشود که روی بلاکچینهای مختلف قرار دارند، پروتکل تریدر جو دیفای (Trader Joe DeFi protocol) مستقر در شبکه آوالانچ بیشترین افزایش را از نظر ارزش کل داراییهای قفل شده (TVL) طی هفت روز گذشته داشته است. TVL در این پروتکل 57 درصد افزایش یافته است.

پلتفرمهای لایه دو مصرف گس خود را افزایش میدهند
این تنها رقبای لایه یک اتریوم نیستند که در چند ماه گذشته شاهد افزایش فعالیت بودهاند. راهاندازی چندین راهحل جدید لایه دو و یک ایردراپ توسط صرافی مشتقات غیرمتمرکز دی وای دی ایکس (DYDX) منجر به افزایش مصرف گس توسط پروتکلهای لایه دو شده است.
دادههای دلفی دیجیتال نشان میدهند که درصد گس مورد استفاده در راهحلهای لایه دو پس از افزایش 2 درصدی در اوایل سپتامبر، در حال حاضر بالای 1 درصد است.
صرافی غیرمتمرکز دی وای دی ایکس به لطف همکاری با استارکور (Starkware)، یکی از پذیرندگان اولیه فناوری لایه دو بود. این صرافی توکن خود را به نام DYDX در 8 سپتامبر ایجاد و در بین کاربران قدیمیاش ایردارپ کرد، به همین دلیل از آن زمان تاکنون شاهد سطح جدیدی از فعالیتها بوده است.

از زمان ایردراپ این توکن، ارزش کل داراییهای قفل شده در صرافی دی وای دی ایکس از 422 میلیون دلار به 554 میلیون دلار افزایش یافته و حجم 24 ساعته معاملات در آن از 700 میلیون دلار به 2.4 میلیارد دلار رسیده است. در زمان انتشار این مطلب، قیمت توکن DYDX در حدود سطح 22 دلار بود.