کشور چین فقط به ممنوعیت معاملات و استخراج ارزهای رمزنگاری بسنده نکرد و در اقدامی تازه، وبسایتهای ارز رمزنگاری را نیز مسدود کرد.
وبسایتهای معروف ارز رمزنگاری در چین غیرقابل دسترس هستند
چیزی که جهان میداند این است که چین میخواهد اینترنت را مهار کند وبا استفاده از ترکیبی از اقدامات قانونی و فناوریهای اعمال شده توسط پکن، دیوار آتش بزرگ یا فایروال عظیم(GFW) در حال حاضر برای کنترل اینترنت به خدمت گرفته شده است.
در پی اقدامات صورت گرفته توسط اداره فضای مجازی چین (CAC) با همکاری SIIO و پروژه سپر طلایی، بسیاری از دامنههای وبسایتهای بینالمللی برای ساکنان چین غیرقابل دسترس هستند. کاربران اینترنت در این کشور نمیتوانند به وبسایتهایی مانند ویکیپدیا، توییتر، فیسبوک، گوگل و تعداد زیادی از منابع اطلاعاتی خارجی دیگر دسترسی داشته باشند.
مقامات کشور چین در روزهای پایانی ماه سپتامبر اقدام به ممنوعیت معاملات و استخراج ارزهای رمزنگاری در این کشور کردند. بانک مرکزی این کشور اعلام کرد که دسترسی کاربران چینی به صرافیهای خارجی غیر قانونی بوده و تخلف به حساب میآید.
این اعلامیه منجر به سقوط شدید قیمتها در بازار ارز رمزنگاری شد. اقدامات بانک مرکزی چین افزایش حجم معاملات درون شبکهای و فرابورس را در پی داشت. صرافیهای ارز رمزنگاری خارجی ، از جمله بایننس و هووبی به مشتریان چینی خود گفتند که به ساکنان این کشور دیگر خدمات ارائه نمیدهند.
حساب کاربری 8btc News در 28 سپتامبر یک اسکرینشات را در توییتر به اشتراک گذاشت که نشان میداد دو وبسایت مرتبط با ارزهای رمزنگاری در چین در دسترس نیستند. به نظر میر سد که وبسایتهای “coinmarketcap.com” و”coingecko.com” آیپیهای چین را مسدود کردهاند.

برخی وبسایتها کاملا مسدود شدهاند
کالین وو، روزنامهنگار چینی، نیز هفته گذشته فاش کرد که فوتو (Futu) موقعیتهای خاص شرکت گریاسکیل را ممنوع کرده است.
وو خاطرنشان کرد که طبق اعلامیه فوتو (نسخه چینی رابین هود)، این شرکت به درخواست کمیسیون تنظیم اوراق و بهادار هنگ کنگ، از اول اکتبر 2021 باز کردن موقعیتهای جدید برای GBTC/EHTE/ETCG/GDLC/OBTC/LTCN/BCHG را ممنوع میکند. وی در 28 سپتامبر گفت که “Tiger Securities”، یکی دیگر از پلتفرمهای معاملات آنلاین سهام در چین، نیز اطلاعیهای مشابه این صادر کرده است.
با ممنوع شدن استفاده از داراییهای خاص متصل به ارزهای دیجیتال برای ساکنان چین و همچنین مسدود شدن وبسایتهای ارز رمزنگاری، به نظر میرسد که چین بسیار جدیتر از قبل شده است. براساس گزارش سایت ” greatfire.org”، وبسایتهای “Coinmarketcap.com” و “coingecko.com” برای شهروندان ساکن چین در دسترس نیستند.
وبسایتهای “Tradingview.com”، ” huobi.com”،” okex.com” و “bitstamp.net” نیز مسدود شدهاند. وبسایت “uniswap.org” غیرقابل دسترس است. کوینبیس هم در 27 سپتامبر مسدود شد.
البته ساکنان و بازدیدکنندگان چینی میتوانند از طریق یک شبکه مجازی خصوصی (ویپیان) یا از یک پروکسی متفاوت به این وبسایتها دسترسی داشته باشند.
توقف خدمات برخی صرافیها و خروج پلتفرمهای ارز رمزنگاری از چین
به دنبال ممنوعیت ارزهای رمزنگاری در چین، صرافیها و سایر پلتفرمهای ارز رمزنگاری شروع به اعلام برنامه خروج خود از بازار این کشور کردند. تاکنون حداقل 18 پلتفرم برنامه خروج خود را اعلام کردهاند. برخی از آنها تاریخ خروج از این کشور را تعیین کردهاند، در حالی که برخی از آنها در حال حاضر در دسترس نیستند.
صرافی بیکی (Biki ) از روز سه شنبه واریز وجوه را متوقف کرده و کاربران فقط میتوانند آنها را برداشت کنند. این صرافی تا 30 اکتبر به خرید توکنهای خاص ادامه خواهد داد و تا 30 نوامبر به طور کامل از چین خارج خواهد شد.
صرافی بیت مارت (BitMart) نیز برنامه خود را برای توقف خدمات در چین اعلام کرد. این صرافی تمام حسابهای کاربران چینی را حذف خواهد کرد و در 30 نوامبر به فعالیت خود در این کشور خاتمه خواهد داد. پلتفرم فیشیاوائو (Feixiaohao) نیز در روز سه شنبه اطلاعیهای در مورد پایان سرویسدهی خود ارسال کرده است.
کاربران چینی دیگر نمیوانند در صرافیهای هوبی و بایننس ثبت نام کنند. صرافی هووبی تا پایان سال 2021 تمام حسابهای کاربران ساکن چین را مسدود خواهد کرد وآنها تا پایان ماه دسامبر مهلت دارند داراییهای خود را برداشت کنند. این صرافی مدتها قبل ارائه خدمات زیادی مانند مشتقات را در چین متوقف کرده است.
توقف فروش ریگهای استخراج توسط شرکت علی بابا
براساس اطلاعیه منتشر شده در وبسایت رسمی علی بابا، این شرکت ماهیت ناپایدار قوانین استفاده از داراییهای دیجیتال و ارزهای رمزنگاری را ارزیابی کرده و تصمیم گرفته علاوه بر ممنوعیت کامل ارز های رمزنگاری در پلتفرم خود ( از جمله بیتکوین، لایتکوین و اتریوم)، فروش ریگهای استخراج را نیز متوقف کند.
شرکت علی بابا فروش سخت افزار یا نرم افزار مرتبط با استخراج ارزهای رمزنگاری را به طور کامل متوقف میکند. این شرکت علاوه بر محصولات ارز رمزنگاری، فروش کتابهای راهنما یا آموزشی مرتبط با ارزهای رمزنگاری را نیز متوقف خواهد کرد.
در حالی که این اعلامیه در 27 سپتامبر صادر شده، تصمیمات اتخاذ شده این شرکت از 8 اکتبر اجرایی خواهند شد. همه اعضای این پلتفرم باید از قوانین پیروی کنند و فهرست کردن محصولات ذکر شده را متوقف کنند. این شرکت اعلام کرد که تغییر سیاستها و قوانین در چین را پیگیری خواهد کرد و تصمیم خود را براساس آنها تغییر خواهد داد.
توقف فعالیتهای برخی استخرهای استخراج در چین
استخر استخراج بیپول (Bee Pool) مستقر در چین که در حال حاضر چهارمین استخر بزرگ از نظر نرخ هش است، روز سه شنبه اعلام کرد که در تاریخ 15 اکتبر به فعالیت خود خاتمه خواهد داد.
استخر بیپول گفت که این تصمیم در پاسخ به جدیدترین سیاستهای نظارتی در چین اتخاذ شده است. این استخر چهار سال پیش راهاندازی شده و در استان هووبی چین قرار دارد.
استخر اسپارکپول که اولین استخر بزرگ از نظر نرخ هش است، نیز اعلام کرد که تا پایان سپتامبر به فعالیت خود در چین پایان میدهد. به کاربران توصیه شده که تا قبل از این تاریخ از این استخر خارج شوند و تیم آن همچنین کاربران را در جریان نحوه ایمن انتقال وجوهشان قبل از تعطیلی کامل قرار میدهد. هیچ اطلاعی از انتقال این استخر به مکان دیگری در دستر نیست. بنابراین، انتظار میرود که اسپارکپول برای همیشه عملیات استخراج خود را متوقف کند.
توقیف 10000 ریگ استخراج اتریوم در چین
ممنوعیت جدید در کشور چین بیشترین ضربه را به اتریوم وارد کرد. گزارش شده که مقامات مغولستان داخلی یک خبر محرمانهای دریافت کردهاند که منجر به کشف عملیات استخراج اتریوم در یک انبار شد. براساس گزارشها، بیش از 10000 ریگ استخراج با مصرف برق 1104 کیلووات ساعت از این انبار کشف و ضبط شده است. استخراج ارزهای رمزنگاری در حال حاضر در چین ممنوع است و به همین دلیل، هرگونه فعالیت مربوط به استخراج این ارزها در این کشور غیرقانونی بوده و متخلفان تحت پیگرد قانونی قرار میگیرند.
طبق گزارشها، 45 مرکز استخراج تنها در مغولستان داخلی تعطیل شده است. خاموشی این مراکز در این منطقه باعث صرفهجویی 6.58 کیلووات ساعت برق در سال میشود. این مقدار انرژی معادل سوزاندن 2 میلیون تن زغال سنگ در سال است.