در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

بزرگترین طرح های کلاهبرداری در تاریخ ارزهای رمزنگاری

0 1,868

شاید بارها و بارها این هشدار را شنیده باشید که سرمایه های خود را در برابر ورود و سرمایه گذاری در ارزهای بی ارزش یا پروژه های ICO که طرح های کلاهبرداری هستند، محافظت کنید. با این حال درباره پروژه های کلاهبرداری که میلیون ها دلار از پول سرمایه گذاران و یا تمام دارایی یک سرمایه گذار بوده است را سرقت کرده اند، حتما شنیده اید. آیا می دانید که مهمترین و بزرگترین این سرقت ها و کلاهبرداری ها چه بوده اند. خب در اینجا قصد داریم به پنج مورد از مهم ترین آنها اشاره کنیم.

1) Centra Tech

اولین پروژه کلاهبرداری که در مورد آن صحبت می کنیم Centra Tech است. این پروژه حتی تاییدیه سلبریتی هایی مثل فلوید میوِدر را داشت. در هر حال این طرح کاملا کلاهبرداری بود. پروژه با توجه به این حقیقت که خدمات کارت های بدهی آن به کاربران این امکان را می داد تا ارز رمزنگاری خود را به پول نقد تبدیل کنند، ظاهرا توسط ویزا و مستر کارت پشتیبانی می شد، توانست فروش گسترده ای داشته باشد.

البته هیچ یک از این اتفاقات صورت نگرفت. فلوید میوِدر نیز تصاویر و عکس هایی که نشان می داد وی از این پروژه حمایت کرده است را از حساب کاربری اینستاگرام خود حذف کرد. هر سه بنیانگذار این پروژه دستگیر و متهم به کلاهبرداری به مبلغ 32 میلیون دلار شدند.

2) OneCoin

پروژه OneCoin تقریبا دو سال پیش و قبل از اینکه دادستان های پرونده اتهامات مظنونین  را مشخص کنند، راه اندازی شده بود. این پروژه یک طرح هرمی بود که حتی در سال 2017 در هند به عنوان یک طرح پانزی معروف شد. در نهایت این پروژه چند ماه بعد توسط مقامات ایتالیایی به مبلغ 2.6 میلیون یورو جریمه شد.

هنوز هم برخی تحقیقات بین المللی در مورد پروژه در حال انجام است. این کلاهبرداری چند سطحی موفق به سرقت نزدیک به 30 میلیون دلار شد. به دنبال بررسی ها و تحقیقات متعدد مشخص شد که هیچ پلتفرم غیر متمرکز، دفتر ثبت عمومی و هیچ شبکه فعالی برای انجام عملکرد یک ارز رمزنگاری وجود ندارد. این پروژه یکی از بزرگترین پروژه های کلاهبرداری در تاریخ رمزنگاری بود و باعث شد که کاربران به تمام پروژه های اینچنینی مشکوک باشند.

3) PinCoin & iFan

این طرح کلاهبرداری توسط یک شرکت ارز رمزنگاری ویتنامی به نام مدرن تک انجام شد. این شرکت یک عرضه اولیه سکه(ICO) را برای توکن پین کوین(Pincoin) راه اندازی کرد و در آن موفق به جمع آوری 660 میلیون دلار پول از حدود 32 هزار نفر شد. مدرن تک که اولین بار بود یک ICO را انجام می داد، امیدوار بود که بتواند سود سرمایه گذاران را برگرداند. سپس یک توکن دیگر به نام iFan را راه اندازی کرد. سرمایه گذاران پین کوین ابتدا پول سرمایه گذاری خود را دریافت کردند. سپس شرکت سود سرمایه گذاران پین کوین را به صورت توکن های iFan پرداخت کرد.

این که سرمایه گذاران به جای پول نقد توکن های بی ارزش iFan را دریافت کرده بودند، باعث ناامیدی سرمایه گذاران شد. سپس، تیم با تمام پول هایی که از سرمایه گذاران جمع کرده بود، ناپدید شد. این یکی از بزرگترین کلاهبرداری هایی است که در ذهن ها مانده است و نشان دهنده وقایع رخ داده در فضای ICO ها است. به نظر می رسد این تیم هفت نفره ویتنامی، این کشور را همراه با تمام پول های سرمایه گذاران ترک کرده اند.

4) Smominru Miner

این که آیا این نوع کلاهبرداری می تواند در این لیست ذکر شود یا نه، جای بحث دارد. اما باید به این نکته توجه داشت که ذکر این نوع سرقت هوشمندانه پول، می تواند به شما در مورد خطرات موجود در زمان استخراج هشدار دهد. بر خلاف پروژه های کلاهبرداری ICO که کاربران باید ثبت نام می کردند، در این نوع کلاهبرداری قربانیان کاملا بی اطلاع بودند. Smominru Miner بدافزاری بود که توسط یک هکر با استفاده از EternalBlue ساخته شده بود، بیش از نیم میلیون رایانه را آلوده کرد.

این بدافزار برای هک  کردن رایانه های قربانیان منتشر شده بود و از این رایانه ها برای استخراج مونرو استفاده می کرد. قربانیان تا زمانی که فَن رایانه آنها به شدت شروع به کار نکرد و سیستم آنها کند نشده بود و یا قبض برق را دریافت نکرده بودند، متوجه این اتفاق نشدند. شاید این یک کلاهبرداری کامل به نظر نرسد و یا مبلغ آن بالا نباشد. اما هکرها توانستند از این طریق بیش از 3 میلیون دلار مونرو را استخراج کنند.

5) Bitconnect

Bitconnect پلتفرم یک صرافی بود که به کاربران خود این امکان را می داد تا بیت کوین های خود را به BCC(Bitconnect Coin) تبدیل کنند. این کار با وعده بازپرداخت بسیار بالا، دقیقا یک طرح پانزی بود که توسط آنها راه اندازی شده بود. حدس زدن این که این یک پروژه کلاهبرداری بود و سرانجام آن چه شد، سخت به نظر نمی رسد.

برای کمتر شک برانگیز بودن طرح، آنها برنامه وام های خود را نیز راه اندازی کردند. در این برنامه دارندگان BCC می توانستند ارزهای خود را به دیگر اعضاء بدهند و سود بیشتری کسب کنند. به این ترتیب این پلتفرم در کمتر از یک سال منحل شد و پس از آن به طور کامل منسوخ شد. این شرکت همچنان در حال پرداخت خسارت دادخواست کاربران خود از طریق پرونده های آنها است.

نتیجه گیری

پروژه ها و طرح های کلاهبرداری در هر صنفی وجود دارند و ارتباطی به فضای مجازی یا واقعی ندارد. به عنوان یک سرمایه گذار هوشمند کار شما این است که از این پروژه ها دور بمانید. بنابراین اگر در مورد سرمایه گذاری در یک ICO  فکر می کنید، به یاد داشته باشید که باید در مورد آن تحقیقات خود را انجام دهید و به طور کامل در مورد پروژه، اطلاعات کسب کنید. از وایت پیپر پروژه تا اعضای تیم آن و اهداف پروژه، ارزش واقعی و ذاتی پروژه و تاییدیه های قانونی مورد نیاز و سایر موارد تحقیق و مطالعات لازم را انجام دهید. بنابراین همیشه با حفظ احتیاط، هنگام برخورد با این پروژه ها رو به جلو حرکت کنید و همیشه قبل از سرمایه گذاری تحقیقات خود را انجام دهید تا در دام این پروژه های کلاهبرداری نیفتید.

ارسال یک پاسخ