شبکه بیتکوین پس از توافق 90 درصدی ماینرها و استخرهای استخراج، سافتفورک تَپروت را بین بلاکهای 709488 تا 709632 با موفقیت فعال کرد. این اولین بروزرسانی بزرگ بیتکوین از آگوست سال 2017 است که در آن راهحل لایه دو اصلی، شبکه لایتنینگ و سگویت راهاندازی شدند.
هدف بروزرسانی تَپروت بهبود قابلیتهای زبان اسکریپتنویسی و افزایش حریم خصوصی شبکه بیتکوین است. این سافتفورک برای رسیدن به این هدف، مفهوم درخت نحو انتزاعی مرکل (MAST) را معرفی میکند. MAST میتواند به بالا بردن راندمان و خصوصیتر کردن قراردادهای هوشمند کمک کند. هامپوس شوبرگ خاطرنشان کرد که فعالسازی تَپروت نشان میدهد که بیتکوین میتواند شبکه خود را دوباره ارتقا دهد که برای طول عمر این شبکه بسیار مهم است.
شوبرگ معتقد است که بروزرسانی تَپروت امکان بررسی قابلیتهای خارج از زنجیره را فراهم میکند تا بار زیادی بر نودهای شبکه بیتکوین وارد نشود. علاوه بر این، MAST میتواند به بهبود حریم خصوصی شبکه لایتنینگ قدیمی کمک کند. شوبرگ همچنین توضیح داد که چگونه کانالهای پرداخت در شرایط عادی قابل تشخیص از تراکنشهای عادی نیستند:
نمی توان تشخیص داد که آیا یک تراکنش تَپ روت فقط یک پرداخت معمولی است یا این که متعلق به یک کانال لایتنینگ است. این برای قابلیت تعویض و در نتیجه مقاوم بودن بیتکوین در برابر سانسور مهم است.
لزوم اجماع 90 درصدی ماینرها برای انجام بروزرسانی
فعالسازی موفقیتآمیز تَپروت به خاطر ” سنجش سریع (Speedy Trial)” است. این یک روش پیادهسازی سافتفورک است که در آن 90 درصد ماینرها باید با به روزرسانی موافقت کنند. این روش در دوره تولید 2016 بلاک کار میکند، به این معنی که طی این دوره، 90 درصد از ماینرها یا 1815 بلاک از 2016 بلاک باید برای بروزرسانی به اجماع برسند. در ژوئن 2021، ماینرهای بیتکوین برای اولین بار به اجماع 90 درصدی رسیدند.
بیتکوین در طول عمر 13 ساله خود شاهد هارد فورکها و سافتفورکهای زیادی بوده است. در حالی که تَپروت هنوز اثربخشی خود را ثابت نکرده، شبکه لایتنینگ همچنان به تکامل خود ادامه میدهد.
در 28 سپتامبر، شبکه لایتنینگ شاهد افزایش 160 درصدی تعداد نودها در بازه زمانی 12 ماهه و همچنین جهش 170 درصدی در تعداد کانال ها از ژانویه 2021 بود.
تا 11 نوامبر، ظرفیت شبکه بیتکوین قبل از سافت فورک تَپروت در بالاترین سطح خود یعنی 3220 بیتکوین (تقریبا 210 میلیون دلار) بود.