در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

نحوه اصلاح یا لغو تراکنش در حال انتظار اتریوم

1 1,824

یک تراکنش اتریوم معلق یا در حالت انتظار را می‌توان با دو روش لغو یا اصلاح کرد: لغو درون اپلیکیشنی و تنظیم یک نانس سفارشی.

اتریوم یک پلتفرم نرم‌افزاری متن باز مبتنی بر بلاک‌چین با هزاران اپلیکیشن غیرمتمرکز (DApp) است که به ارز خود با همین نام قدرت می‌دهد و می‌تواند بدون دخالت اشخاص ثالث ارسال و دریافت شود.

ایده اتریوم که برای اولین بار در سال 2013 توسط ویتالیک بوترین (برنامه نویس روسی -کانادایی) مطرح شد،  به عنوان پلتفرمی برای اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز خودکار، غیرقابل تغییر و دائمی طراحی شد که می‌توان از آن در موارد زیادی از امور مالی گرفته تا بازی‌ها و هنر استفاده کرد.

DAppها اغلب به قراردادهای هوشمند اطلاق می‌شوند که پروتکل‌های تراکنش اتریوم هستند و به طور خودکار عملکردها و اقدامات خاصی مانند پردازش تراکنش‌ها را با شرایط و توافق‌های از پیش تعیین شده انجام می‌دهند. ارسال یک تراکنش، لغو آن یا حتی اصلاح یک تراکنش در حال انتظار، از وظایف قراردادهای هوشمند هستند.

تراکنش اتریوم چیست؟

تراکنش‌ها دستورالعمل‌هایی از حساب‌های کاربری هستند که به صورت رمزگذاری شده امضا می‌شوند. شبکه اتریوم از دو نوع تراکنش اصلی پشتیبانی می‌کند: تراکنش‌های مبتنی بر قرارداد (نوع تراکنش بدون گیرنده) و تراکنش‌های معمولی (ساده‌ترین نوع تراکنش‌ها برای انتقال اتریوم از یک کیف پول به کیف پول دیگر).

یک تراکنش ارسالی معمولی اتریوم شامل شناسه فرستنده یا تراکنش امضا شده با کلید خصوصی توسط فرستنده است و تایید می‌کند که وی مجاز به انجام این تراکنش اتریوم است. آدرس دریافت کننده، مقدار اتریوم برای انتقال از فرستنده به گیرنده، اطلاعات مربوط به کارمزد تراکنش و یک فیلد اختیاری برای وارد کردن داده‌های اختیاری، همگی در یک تراکنش معمولی اتریوم وجود دارند.

تراکنش‌های اتریوم از طریق فرایند استخراج تایید می‌شوند و فرستنده باید برای تایید آن کارمزد بپردازد. استخراج‌کنندگان تراکنش‌های صحیح را تایید می‌کنند و در ازای آن پاداش دریافت می‌کنند. هنگامی که یک استخراج‌کننده یک معمای رمزنگاری (ریاضی) را حل می‌کند، یک تراکنش تایید می‌شود. اتریوم مانند بیت کوین از الگوریتم اثبات کار (PoW) برای استخراج استفاده می‌کند تا از حملات سایبری یک فرد یا گروه جلوگیری کند.

تعهد کاربران به پرداخت کارمزد تراکنش هنگام استفاده از بلاک‌چین، از شبکه اتریوم  در برابر کارهای محاسباتی به هم ریخته یا مخرب (مانند ارسال تراکنش های بی هدف و ایجاد ازدحام در بلاک چین) محافظت می‌کند.

چرخه عمر تراکنش در شبکه اتریوم

یک تراکنش اتریوم چندین مرحله را باید طی کند که از حالت نامعلوم شروع می‌شود و با تایید آن در یک بلاک به پایان می‌رسد.

نامعلوم: حالت نامعلوم به تراکنشی اشاره دارد که شبکه آن را تشخیص نداده یا پردازش نکرده است.

در حال انتظار: به تراکنشی گفته می‌شود که منتظر است تا از سوی استخراج‌کنندگان انتخاب و پردازش شود. به آن تراکنش تلفیقی یا ممپول نیز می‌گویند. از آنجا که استخراج‌کنندگان تراکنش‌های ارسال شده با هزینه گس بالاتر را در اولویت قرار می‌دهند، لذا تایید تراکنش‌های ارسالی با هزینه گس پایین‌تر ممکن است در این مرحله برای مدت طولانی به تاخیر بیفتند. تراکنش‌هایی که پایین‌ترین کارمزد را دارند احتمالا هرگز انجام نخواهند شد و برای همیشه در وضعیت معلق گیر خواهند کرد.

درون بلاک: هنگامی که یک استخراج کننده یک تراکنش را با موفقیت انتخاب و در یک بلاک قرار می‌دهد، این تراکنش به “درون بلاک” تغییر وضعیت می‌دهد. به تراکنش‌های درون بلاکی، تراکنش‌های استخراج شده می‌گویند. اگر بلاک فورک شده باشد، تراکنش در بلاک ممکن است به حالت معلق یا در حال انتظار بازگردد. وقتی که یک تراکنش استخراج شده توسط شبکه معکوس می‌شود، به عنوان تراکنش فورک شده شناخته می‌شود.

جایگزین شده: در صورت بروز هر یک از رخدادهای زیر، می‌توان یک تراکنش را از وضعیت در حال انتظاربه جایگزین تغییر داد.

  • یک تراکنش جدید با همان نانس از همان فرستند وارد حالت درون بلاک می‌شود.
  • تراکنش دیگری با همان نانس از همان فرستنده با 12 درصد قیمت گس بالاتر وارد مرحله در حال انجام می‌شود.

کانفرم و کارمزد تراکنش در شبکه اتریوم

کانفرم‌های تراکنش اتریوم تعداد بلاک‌های ایجاد شده از اولین بلاک هستند که شامل این تراکنش می‌شود. یک تراکنش در حال انجام باید تعداد معینی کانفرم داشته باشد. هر چه کارمزد تراکنش ارسالی بالاتر باشد، زودتر توسط استخراج‌کنندگان پردازش و کانفرم می‌شود.

کارمزد تراکنش پاداشی است که کاربران به استخراج‌کنندگان بلاک پرداخت می‌کنند. با پرداخت آن می‌توان یک تراکنش خاص را در بلاک چین اتریوم ارسال کرد.

به کارمزد تراکنش‌های بلاک‌چین اتریوم ” هزینه گس” نیز می‌گویند. گس یک مکانیسم قیمت‌گذاری در این شبکه است و به قدرت محاسباتی مورد نیاز برای پردازش تراکنش توسط استخراج‌کننده اشاره می‌کند. به بیان ساده‌تر، گس کارمزدی است که کاربر برای ارسال تراکنش‌ها بر روی شبکه اتریوم پرداخت می‌کند.

محاسبه قیمت گس در اتریوم نیاز به محاسبات پیچیده ریاضی و استفاده از کامپیوتر دارد. گس واحدی برای اندازه‌گیری مقدار قدرت محاسباتی مورد نیاز برای انجام یک عملیات مشخص در شبکه اتریوم است. البته، کاربران می‌توانند قیمت و لیمیت گس را تعیین کنند. آنها این محاسبات را بر اساس هزینه کارمزد کل تراکنش‌ها، انجام می‌دهند.

نانس چیست؟

نانس (nonce) مخفف عبارت “number only used once” و به معنی عددی است که” فقط یکبار استفاده می‌شود”. نانس به تعداد کل تراکنش‌های تایید شده از یک آدرس اتریوم اشاره دارد.

کیف پول‌های اتریوم می‌توانند چندین تراکنش را از یک حساب و بدون تاخیر زیاد بین یکدیگر انتقال دهند؛ به این معنی که محاسبه نانس یک امر ضروری است، چون تعیین می‌کند که کدام تراکنش ابتدا باید پردازش شود. معمولا، اپلیکیشن‌های کیف پول اتریوم مدیریت نانس را برای کاربران انجام می‌دهند.

نحوه لغو یک تراکنش اتریوم

دو روش اصلی برای لغو سفارش در حال انتظار اتریوم وجود دارد که عبارتند از لغو درون اپلیکیشنی و تنظیم یک نانس سفارشی.

وقتی که کاربران تراکنش‌هایی با قیمت گس پایین‌تر ارسال می‌کنند، معمولا تراکنش آنها ساعت‌ها معلق  یا بلاتکلیف می‌ماند. بنابراین، کاربران اغلب تغییر تراکنش‌های اتریوم را امری ضروری می‌دانند.

کاربران در هنگام حل این مشکل باید به خاطر داشته باشند که لغو تنها در صورتی امکان‌پذیر است که تراکنش هنوز در شبکه در حالت  معلق باشد. اولین اقدامی که آنها باید انجام دهند این است که در یک جستجوگر بلاک‌چین بررسی کنند که آیا تراکنش آنها هنوز معلق است یا نه. با کپی کردن هش تراکنش و جایگذاری آن در جستجوگر بلاک، کاربران از وضعیت تراکنش خود مطلع می‌شوند. اگر جستجوگر ” در حال انجام یا انتظار” را نشان دهد، کاربران همچنان می توانند آن را لغو کنند.

ساده‌ترین روش برای لغو تراکنش معلق اتریوم، لغو درون اپلیکیشنی است. برای این کار، کاربران باید از اپلیکیشن کیف پول اتریوم خود خارج شوند و مرورگر خود را ببندند، مجددا آن را باز کنند و دوباره وارد اپلیکیشن شوند. 

اگر این مراحل مشکل را حل نکنند، کاربران می‌توانند از راه حل دوم استفاده کنند. لغو تراکنش اتریوم در حال انتظار با تنظیم یک نانس سفارشی به معنای ایجاد یک تراکنش صفر اتریومی با قیمت گس بالاتر به آدرس خود کاربر است تا از گیر افتادن تراکنش قبلی جلوگیری کند. قبل از ارسال تراکنش دوم، کاربران باید به نانس استفاده شده در تراکنش اولی توجه کنند و سپس از همان نانس دوباره استفاده کنند. اگر کاربران چندین تراکنش معلق داشته باشند، ترجیحا باید با قدیمی‌ترین یا کم‌ترین مقدار نانس شروع کنند.

نحوه بالا بردن سرعت تراکنش اتریوم

کاربران می‌توانند با اضافه کردن گس به تراکنش اتریوم، سرعت تایید آن را بالا ببرند. این کار باعث می‌شود تا استخراج‌کنندگان آن را در اولویت قرار دهند.

اگر یک کاربر قیمت گس را خیلی پایین در نظر بگیرد، تراکنش‌های سایر کاربران احتمالا زودتر پردازش خواهند شد و تراکنش این کاربر معلق باقی خواهد ماند. وقتی که تراکنشی در حالت انتظار می‌ماند، شبکه هیچ تراکنش جدید ارسال شده از آدرس کیف پول آن را تایید نمی‌کند تا این که استخراج‌کننده اولین تراکنش آن را تایید  کند.

در این شرایط، کاربران می‌توانند منتظر بمانند تا شبکه این تراکنش را با همان قیمت گس تعیین شده تایید کند یا این که می‌توانند همین تراکنش را با هزینه گس بالاتر مجدد ارسال کنند. با کلیک بر روی  “speed up” در کیف پول اتریوم، می‌توان سرعت تایید تراکنش را بالا برد. اگر این مرحله جواب نداد، کاربران می‌توانند برای تنظیم دستی هزینه گس به برگه “advanced ” مراجعه کنند.

با این وجود، به کاربران توصیه می2شود که هش تراکنش را در جستجوگر بلاک چین جستجو کنند تا ببینند آیا با موفقیت پردازش شده است یا خیر. اگر تراکنش بلافاصله نشان داده نشود، باید چند دقیقه منتظر بمانند و سپس صفحه را به روزرسانی (رفرش) کنند.

غیرقابل برگشت بودن تراکنش‌های اتریوم

کیف پول‌های اتریوم نمی‌توانند تراکنش های اتریوم را که قبلا انجام شده‌اند، برگشت دهند. اگر کاربران به طور اتفاقی وجوهی را به آدرس اشتباهی ارسال کنند یا در مقدار ارسالی اشتباه کنند، می‌توانند تراکنش را تا زمانی که در حالت معلق است لغو کنند. اگر تراکنش تایید شده باشد و “Successful” برای آن نمایش داده شود، معنایش این است که تراکنش به بلاک بعدی اضافه شده و  به هیچ وجه قابل برگشت نیست.

بلاک‌چین اتریوم طوری طراحی شده که تغییرناپذیر است، بنابراین داده‌های وارد شده به بلاک‌ها برگشت‌ناپذیر هستند. کاربران باید قبل از کلیک روی کلمه ارسال از صحت جزئیات تراکنش خود اطمینان حاصل کنند.

منبع Cointelegraph

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 نظر
  1. محمد می گوید

    من ارز شیبا رو که تو بستر اتریوم هست از تراست ولت انتقال دادم تو سایت اتراسکن با موفقیت ثبت شده هزینه گس فی هم بصورت اتریوم کم شده ولی نه انتقال انجام شده ونه موجودی شیبا از تراست ولتم کم شده میخواستم بدونم انتقال زمان بر هست یا مشکلی داره البته اینم بگم دوتا درخواست انتقال پشت سر هم دادم وجفتش هم هزینه انتقال کم شده و هم ثبت شده تو سایت اتر اسکن ولی انتقال انجام نشده